IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Ja po podglądzie. Niestety mało urosły od poniedziałku, mam 3 sztuki 17-18-20 i jakieś 3 maleństwa się ukazały. Estradiol 900 pg czyli ponad 3000 pmol. Przedłużamy hodowlę o 2 dni - punkcja w poniedziałek. Widziałam duże wahania lekarza czy sobota ale ostatecznie skoro za każdym razem mam niedojrzałe z takich pęcherzykow to przedłużamy. Dawka bez zmian 300. Zauważyłam że dobrze rosły dopóki nie włączyłam w poniedziałek tego leku co blokuje wyrzuty lh czyli orgalutranu. Jestem pełna obaw ale i nadziei, tylko żeby się nie okazało że same teraz pekna bo za długa stymulacja
monester lubi tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
monester wrote:Ja po podglądzie. Niestety mało urosły od poniedziałku, mam 3 sztuki 17-18-20 i jakieś 3 maleństwa się ukazały. Estradiol 900 pg czyli ponad 3000 pmol. Przedłużamy hodowlę o 2 dni - punkcja w poniedziałek. Widziałam duże wahania lekarza czy sobota ale ostatecznie skoro za każdym razem mam niedojrzałe z takich pęcherzykow to przedłużamy. Dawka bez zmian 300. Zauważyłam że dobrze rosły dopóki nie włączyłam w poniedziałek tego leku co blokuje wyrzuty lh czyli orgalutranu. Jestem pełna obaw ale i nadziei, tylko żeby się nie okazało że same teraz pekna bo za długa stymulacja
-
Nobi wrote:Jak przyjmujesz orgalutran to nie pękną a co jest w końcu triggerem w tym protokole?
A właśnie lekarz mówił że czasem orgalutran też nie da rady powstrzymać i że któryś może pęknąć - dziwne nie ? Ale mówi, że to są rzadkie przypadki. Po tylu stymulacjach ja już mam dla siebie protokół kolejnej stymulacji przygotowany który wg mnie będzie optymalny 😂 po raz kolejny orgalutran zachamowal wzrost pęcherzyków więc czemu on mi nie zwiększył dawki wtedy? Widziałam, że niektóre z nas braly więcej niż 300 z niskim amh. -
Nowa na forum wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które korzystały z kd. Gdy uda się uzyskać zarodki, to zostaną one zamrożone i wtedy ja mam być przygotowywana. Podpowiedzcie proszę na czym to przygotowanie polega? Jakie leki i badania miałyście? W sumie wiem tylko o sprawdzeniu grubości endometrium, chyba w drugiej połowie cyklu?
Bierzesz estrofem od 2-3dc i robisz podglądy endometrium. Później włączają Ci progesteron i robią transferTrinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Dziękuję za odpowiedź, a transfer pewnie gdzieś na początku drugiej połowy cyklu?
-
monester wrote:Ostatecznie standardowo. Pojedyncze ovitrelle. Mówi że nie do końca mu się sprawdził ten double i że nie ma dużego doświadczenia w tym więc zostawmy ovitrelle.
A właśnie lekarz mówił że czasem orgalutran też nie da rady powstrzymać i że któryś może pęknąć - dziwne nie ? Ale mówi, że to są rzadkie przypadki. Po tylu stymulacjach ja już mam dla siebie protokół kolejnej stymulacji przygotowany który wg mnie będzie optymalny 😂 po raz kolejny orgalutran zachamowal wzrost pęcherzyków więc czemu on mi nie zwiększył dawki wtedy? Widziałam, że niektóre z nas braly więcej niż 300 z niskim amh.
Ja pod koniec zawsze miałam zwiększana dawke menopur albo mensinormu.
A gdzie się leczysz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 14:58
-
monester wrote:Nowa na forum - korzystałas z kd w reprofit? Ile się udało uzyskać zarodków ? Być może gdzieś pisałaś ale nie umiem znaleźć. Podchodzisz w tym cyklu najbliższym ?
Jesteśmy w Bocianie. Punkcja u dawczyni dopiero w przyszłym tygodniu, bo zdecydowaliśmy się na świeże. Nie wiem czy już w tym cyklu mnie przygotują, planowany początek u mnie to wrotek lub środa. Wtedy jeszcze nie będzie wiadomo ile zarodków. Komórek mamy mieć 5-6. -
Nowa na forum wrote:Jesteśmy w Bocianie. Punkcja u dawczyni dopiero w przyszłym tygodniu, bo zdecydowaliśmy się na świeże. Nie wiem czy już w tym cyklu mnie przygotują, planowany początek u mnie to wrotek lub środa. Wtedy jeszcze nie będzie wiadomo ile zarodków. Komórek mamy mieć 5-6.
-
monester wrote:A możesz napisać jaki to koszt w Bocianie ? Długo czekałaś ?I czy dają jakaś gwarancję ? I czy mogłaś coś się dowiedzieć o dawczyni ?
Koszty mają opisane w cenniku na stronie, można wszystko sprawdzić. Kd mrożone 14tys., świeże 18 tys. Za tą cenę jest ilość 5-6 komórek. Można za dopłatą 5 tys. wziąć wszystkie z danej stymulacji dawczyni. Czas to prawie 4 miesiące, ale gdybysmy zdecydowali sie na dawczynię z innego miasta, to byłoby szybciej - Bocian ma kilka klinik. Co do gwarancji zarodkow to nie ma żadnej.
Dodatkowo płatność za ewentualne icsi, kleik itp. jeśli konieczne, o tym decyduje lekarz. Transfer, mrożenie zarodkow, przechowywanie są w cenniku. To zależy od ilości zarodków. Dawczyni dobierana na podstawie fenotypu (wpisujesz kolor włosów, oczu, waga, wzrost,rasa) i grupy krwi(taka jak moja). Nic więcej o niej nie wiem.monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nobi wrote:A miałaś kiedyś cetrotide? Ja tez znam optymalny: rekovelle, menopur i cetrotide plus ovitrelle
Ja pod koniec zawsze miałam zwiększana dawke menopur albo mensinormu.
A gdzie się leczysz? -
Dziewczyny uff wszytsko ok to bylo od zadrapania sie wkladajac luteine dzis na usg nie widac oczywiście narazie nic ale w srodku ladne endometrium czyli krwawienia nie bylo...poniewaz mam dosc przebojow z ta luteina dopochwowa ciagle plamie boli mnje w srodku wyplywa to komfort koszmarny i ewidentnie mam uczulenie dostalam zastrzyki..i teraz moje pytanie z doswiadczenia ile w ogole bierze sie ten progesteron? Ja biore juz 2 tyg od transferu...czytalam ze do 10 tyg pytanie czy 10 tyg ciazy czy ze 10 tyg brania i czy faktycznie nie ze do konca ciazy 🤣🙈🙉 bo ja zbankrutuje zastrzyki PROLUTEX 25 miesięcznie kosztuja 1300 zl...o zgrozo..luteina kosztowala 350 zl miesiecznie...mam nadzieje ze to chodzi o 10 tydzien ciazy czyli plus minus jeszcze z miesiac poltorej...ze tez ja musze miec uczulenie na ta luteine
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 17:48
Nowa na forum, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Amh 0.13 😔
Hashimoto
prognoza in vito - 0.5% szans
Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
Punkcja -> 2 pęcherzyki
1 doba - 1 komorka zapłodniona
3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy
-> transfer 5AB / mrożony 4AA
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka
19 tydz- 300 gram dziewuszki
38.5 tyg -poród
Nasza córeczka jest juz z nami
Mały 0.5 % cud -
monester wrote:Miałam do tej pory zawsze ale ze teraz jest problem w aptekach to zmienili na ten orgalutran. Nie miałam nigdy rekovelle a menopur jedynie jako dodatek mi działał bo jak dali mi sam menopur z aromkiem to nic nie urosło tylko jeden wystrzelił. A jakie dawki Ci zlecali ? Kurcze mnie właśnie uważam też powinni pod koniec zwiększyć widzę że większość stymulacji na forum tak robią... A ja dalej sama bemfola 300. Jestem w gyncentrum. Jakbym miała się sama stymulować dałabym 300 bemfoli a ostatnie 3 dni dorzuciła minimum 150 menopuru 😂
R-rekovelle, M-menopur, C-cetrotide
Dni 1-5: 10 R, 150 M
Dni 6-8: 10 R, 150 M, C
Dni 9-11: 375 M, C, wieczorem ovitrelle
Dzień 13: punkcja
-
Sylwia8782 wrote:Dziewczyny uff wszytsko ok to bylo od zadrapania sie wkladajac luteine dzis na usg nie widac oczywiście narazie nic ale w srodku ladne endometrium czyli krwawienia nie bylo...poniewaz mam dosc przebojow z ta luteina dopochwowa ciagle plamie boli mnje w srodku wyplywa to komfort koszmarny i ewidentnie mam uczulenie dostalam zastrzyki..i teraz moje pytanie z doswiadczenia ile w ogole bierze sie ten progesteron? Ja biore juz 2 tyg od transferu...czytalam ze do 10 tyg pytanie czy 10 tyg ciazy czy ze 10 tyg brania i czy faktycznie nie ze do konca ciazy 🤣🙈🙉 bo ja zbankrutuje zastrzyki PROLUTEX 25 miesięcznie kosztuja 1300 zl...o zgrozo..luteina kosztowala 350 zl miesiecznie...mam nadzieje ze to chodzi o 10 tydzien ciazy czyli plus minus jeszcze z miesiac poltorej...ze tez ja musze miec uczulenie na ta luteine
-
monester wrote:Sylwia, a Ty podchodziłas do świeżego transferu? Bo wtedy ciałko żółte samo wydziela progesteron i nie trzeba aż tak dużo go dodawać w tabletkach.
Tak swiezy ale zbadalam 2 dni temu mam 33 progesteron przy luteinie 3x200 wiec jakbym nie brala to byłoby kiepsko mysle..lekarka powiedziala ze mam brac tzn teraz zastrzyki 2x dziennie ze wzgledu na aktywny tryb zycia na urlopie .. potem moze 1x dziennie mi da🤔 wedlug ulotki daje sie 1 raz..nie powiedziala do kiedy usg mam 22.08..moze wtedy juz odstawi? Wykupilam do 22.08 leki ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 19:26
Amh 0.13 😔
Hashimoto
Punkcja -> 2 pęcherzyki
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
38.5 tyg -poród
Nasza córeczka jest juz z nami
Mały 0.5 % cud -
Sylwia8782 wrote:Tak swiezy ale zbadalam 2 dni temu mam 33 progesteron przy luteinie 3x200 wiec jakbym nie brala to byłoby kiepsko mysle..lekarka powiedziala ze mam brac tzn teraz zastrzyki 2x dziennie ze wzgledu na aktywny tryb zycia na urlopie .. potem moze 1x dziennie mi da🤔 wedlug ulotki daje sie 1 raz..nie powiedziala do kiedy usg mam 22.08..moze wtedy juz odstawi? Wykupilam do 22.08 leki ..
-
Nobi wrote:Ja miałam tak stymulacje (zawsze było podobne dawkowanie tylko leki się zmieniały):
R-rekovelle, M-menopur, C-cetrotide
Dni 1-5: 10 R, 150 M
Dni 6-8: 10 R, 150 M, C
Dni 9-11: 375 M, C, wieczorem ovitrelle
Dzień 13: punkcja -
monester wrote:Progesteron ma też działanie przeciwskurczowe to lepiej brać. Ale cena masakra 😱 Sylwia mogę Cię podpytać w jakim jesteś wieku ?
monester lubi tę wiadomość
Amh 0.13 😔
Hashimoto
Punkcja -> 2 pęcherzyki
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
38.5 tyg -poród