Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Szopka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GroszekCukrowy wrote:
    To jak sobie porównuję masz lepszy protokol niż ten, który był zastosowany do tej pory u mnie, bo skupia sie na jakości komórki jajowej. U mnie lekarka dwa razy zastosowała taki sam protokół Gonal F 300 i mensinorm 150, ktory bardziej pobudza do wzrostu jak największej ilości pęcherzyków, a przecież wiadomo, że z pustego to i Salomon nie naleje... a druga stymulacja to w ogóle była totalną klapą, bo za późno podano mi lek powstrzymujący owulację przez co pęcherzyk pękł i straciłam cały cykl... dlatego szukam lekarza, ktory chociaż sie zastanowi co robić, a nie poleci taśmowo. Dodam, że od początku podejście mojej lekarki wyglądało w ten sposob, ze czułam sie jak niewygodny pacjent drugiej kategorii :(

Jeśli chodzi o Novum to nie wiem z kim rozmawiałam, bo zadzwoniłam na ogólny numer, ale po głosie wydaje mi się, że to była raczej starsza pani 😀

O widzisz, ja akurat się trochę stresuję, że mam za mała ilość podaną leku na stymulowanie 😅 a mam tylko jeden jedyny jajnik na placu boju 🙁w poprzednich cyklach miałam Bemfola 225 i Mensinorm 150 (którego nie cierpiałam, bo trzeba było to mieszać za każdym razem), i teraz się boję, że mam mniejsze dawki, i będzie mniej pęcherzyków 😅 (aczkolwiek jest też ten hormon wzrostu więc mam nadzieję, że coś da)

U mnie też druga stymulacja była klapą, tylko jedna komórka dojrzała, nie wiem, czemu tak się stało, mówiła ówczesna moja lekarka prowadząca, że "tak może być". Zero zarodków....

Więc może do 3 razy sztuka 😭

Oki, to pewnie rozmawiałaś z panią z recepcji 🙂 ja póki co jestem zadowolona z nOvum, mimo że ceny wysokie (teraz na szczęście już jesteśmy w programie! Bez programu ceny u nich kosmos jeśli chodzi o in vitro). Trzymam mocno kciuki za Was i że lekarz znajdzie rozwiązanie 🍀🍀

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja od 30 lipca
‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ