SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Szopka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GroszekCukrowy wrote:
    To jak sobie porównuję masz lepszy protokol niż ten, który był zastosowany do tej pory u mnie, bo skupia sie na jakości komórki jajowej. U mnie lekarka dwa razy zastosowała taki sam protokół Gonal F 300 i mensinorm 150, ktory bardziej pobudza do wzrostu jak największej ilości pęcherzyków, a przecież wiadomo, że z pustego to i Salomon nie naleje... a druga stymulacja to w ogóle była totalną klapą, bo za późno podano mi lek powstrzymujący owulację przez co pęcherzyk pękł i straciłam cały cykl... dlatego szukam lekarza, ktory chociaż sie zastanowi co robić, a nie poleci taśmowo. Dodam, że od początku podejście mojej lekarki wyglądało w ten sposob, ze czułam sie jak niewygodny pacjent drugiej kategorii :(

Jeśli chodzi o Novum to nie wiem z kim rozmawiałam, bo zadzwoniłam na ogólny numer, ale po głosie wydaje mi się, że to była raczej starsza pani 😀

O widzisz, ja akurat się trochę stresuję, że mam za mała ilość podaną leku na stymulowanie 😅 a mam tylko jeden jedyny jajnik na placu boju 🙁w poprzednich cyklach miałam Bemfola 225 i Mensinorm 150 (którego nie cierpiałam, bo trzeba było to mieszać za każdym razem), i teraz się boję, że mam mniejsze dawki, i będzie mniej pęcherzyków 😅 (aczkolwiek jest też ten hormon wzrostu więc mam nadzieję, że coś da)

U mnie też druga stymulacja była klapą, tylko jedna komórka dojrzała, nie wiem, czemu tak się stało, mówiła ówczesna moja lekarka prowadząca, że "tak może być". Zero zarodków....

Więc może do 3 razy sztuka 😭

Oki, to pewnie rozmawiałaś z panią z recepcji 🙂 ja póki co jestem zadowolona z nOvum, mimo że ceny wysokie (teraz na szczęście już jesteśmy w programie! Bez programu ceny u nich kosmos jeśli chodzi o in vitro). Trzymam mocno kciuki za Was i że lekarz znajdzie rozwiązanie 🍀🍀

GroszekCukrowy lubi tę wiadomość

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja od 30 lipca
  • Gilli Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GroszekCukrowy wrote:
    To jak sobie porównuję masz lepszy protokol niż ten, który był zastosowany do tej pory u mnie, bo skupia sie na jakości komórki jajowej. U mnie lekarka dwa razy zastosowała taki sam protokół Gonal F 300 i mensinorm 150, ktory bardziej pobudza do wzrostu jak największej ilości pęcherzyków, a przecież wiadomo, że z pustego to i Salomon nie naleje... a druga stymulacja to w ogóle była totalną klapą, bo za późno podano mi lek powstrzymujący owulację przez co pęcherzyk pękł i straciłam cały cykl... dlatego szukam lekarza, ktory chociaż sie zastanowi co robić, a nie poleci taśmowo. Dodam, że od początku podejście mojej lekarki wyglądało w ten sposob, ze czułam sie jak niewygodny pacjent drugiej kategorii :(

Jeśli chodzi o Novum to nie wiem z kim rozmawiałam, bo zadzwoniłam na ogólny numer, ale po głosie wydaje mi się, że to była raczej starsza pani 😀
    Tylko z nimi jest tak, że zależy na kogo trafisz jako prowadzącego, u mnie np w takiej samej sytuacji poszedł bardzo standardowy protokół za każdym razem, ja czuję że zmarnowałam tam tylko cenny czas ale jednocześnie nie polecę lepszego miejsca jak na razie :( Ok, amh masz niby skrajnie niskie ale jednocześnie jesteś jeszcze w wieku, w którym warto próbować nadal na swoich komórkach, nie wiem chyba że masz inne powody, dla których chcesz już w KD. Prawdopodobnie nie wystymulują Ci więcej pęcherzyków na cykl niż dwa, może trzy ale jednocześnie nawet ten jeden może okazać się szczęśliwy jeśli zadbasz o dobrą formę i nie masz innych problemów zdrowotnych, które na to niskie amh się nakładają. Dużo różności o niskim amh już się naczytałam, pewnie- może tak być że akurat jesteś w tym niewielkim procencie kobiet dla których menopauza przyjdzie w okolicy 40 ale jednocześnie możesz je mieć niskie z wielu innych powodów.

• GroszekCukrowy Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilli wrote:
    Tylko z nimi jest tak, że zależy na kogo trafisz jako prowadzącego, u mnie np w takiej samej sytuacji poszedł bardzo standardowy protokół za każdym razem, ja czuję że zmarnowałam tam tylko cenny czas ale jednocześnie nie polecę lepszego miejsca jak na razie :( Ok, amh masz niby skrajnie niskie ale jednocześnie jesteś jeszcze w wieku, w którym warto próbować nadal na swoich komórkach, nie wiem chyba że masz inne powody, dla których chcesz już w KD. Prawdopodobnie nie wystymulują Ci więcej pęcherzyków na cykl niż dwa, może trzy ale jednocześnie nawet ten jeden może okazać się szczęśliwy jeśli zadbasz o dobrą formę i nie masz innych problemów zdrowotnych, które na to niskie amh się nakładają. Dużo różności o niskim amh już się naczytałam, pewnie- może tak być że akurat jesteś w tym niewielkim procencie kobiet dla których menopauza przyjdzie w okolicy 40 ale jednocześnie możesz je mieć niskie z wielu innych powodów.

Już na pewno nie zgodzę się na taki sam protokół jak dotychczas. Lekarka od razu sugerowała KD.
    W zasadzie nie mam innych obciążeń niż to niskie amh.
    Druga stymulacja poszła tak źle, że straciłam wiarę, że jestem w stanie z siebie cokolwiek wykrzesać, mimo, że w trakcie naturalnych starań miałam zawsze potwierdzoną owulacje z progesteronem 7dpo powyżej 20.
    Przyczyn niskiego amh nie znam, robiłam badanie genetyczne na FMR1, który wyszedł nieprawidłowy, bo wynik ma tolerancję +-1 a mi wyszło na granicy. Robienie poglebionych badań to koszt 4tys zł, wiec odpuściłam, bo nic mi to nie wniesie i tak.

• Gilli Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tak niskim amh często invitro nie bywa lepsze od naturalnych starań bo cały sens ivf to naprodukować jak najwięcej komórek, ewentualnie ominąć czynnik męski. Nie wiem jak długo w tym siedzisz i jak bardzo Ci zależy/jakie masz podejście do KD ale szukałabym lekarza, który nic nie gwarantuje ale popróbuje opcji, choć aktualnie program niestety bardzo to „psuje” bo lekarze nie mają czasu wgłębiać się w nasze przypadki. Piszę „nasze” ale ja już jednak przeszłam do zupełnie innego koszyka, 40plus i niskie amh, tutaj to już w zasadzie mogę liczyć na jakiś złoty lut szczęścia co najwyżej. Popatrz sobie może coś o mezoterapii, jakiejś celowanej i bardzo regularnej suplementacji w zależności na co masz środki i możliwości. Jak ze wszystkim: u jednych zadziała, u drugich niekoniecznie.

‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ