Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Szopka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GroszekCukrowy wrote:
    To jak sobie porównuję masz lepszy protokol niż ten, który był zastosowany do tej pory u mnie, bo skupia sie na jakości komórki jajowej. U mnie lekarka dwa razy zastosowała taki sam protokół Gonal F 300 i mensinorm 150, ktory bardziej pobudza do wzrostu jak największej ilości pęcherzyków, a przecież wiadomo, że z pustego to i Salomon nie naleje... a druga stymulacja to w ogóle była totalną klapą, bo za późno podano mi lek powstrzymujący owulację przez co pęcherzyk pękł i straciłam cały cykl... dlatego szukam lekarza, ktory chociaż sie zastanowi co robić, a nie poleci taśmowo. Dodam, że od początku podejście mojej lekarki wyglądało w ten sposob, ze czułam sie jak niewygodny pacjent drugiej kategorii :(

Jeśli chodzi o Novum to nie wiem z kim rozmawiałam, bo zadzwoniłam na ogólny numer, ale po głosie wydaje mi się, że to była raczej starsza pani 😀

O widzisz, ja akurat się trochę stresuję, że mam za mała ilość podaną leku na stymulowanie 😅 a mam tylko jeden jedyny jajnik na placu boju 🙁w poprzednich cyklach miałam Bemfola 225 i Mensinorm 150 (którego nie cierpiałam, bo trzeba było to mieszać za każdym razem), i teraz się boję, że mam mniejsze dawki, i będzie mniej pęcherzyków 😅 (aczkolwiek jest też ten hormon wzrostu więc mam nadzieję, że coś da)

U mnie też druga stymulacja była klapą, tylko jedna komórka dojrzała, nie wiem, czemu tak się stało, mówiła ówczesna moja lekarka prowadząca, że "tak może być". Zero zarodków....

Więc może do 3 razy sztuka 😭

Oki, to pewnie rozmawiałaś z panią z recepcji 🙂 ja póki co jestem zadowolona z nOvum, mimo że ceny wysokie (teraz na szczęście już jesteśmy w programie! Bez programu ceny u nich kosmos jeśli chodzi o in vitro). Trzymam mocno kciuki za Was i że lekarz znajdzie rozwiązanie 🍀🍀

GroszekCukrowy lubi tę wiadomość

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja od 30 lipca
  • Gilli Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GroszekCukrowy wrote:
    To jak sobie porównuję masz lepszy protokol niż ten, który był zastosowany do tej pory u mnie, bo skupia sie na jakości komórki jajowej. U mnie lekarka dwa razy zastosowała taki sam protokół Gonal F 300 i mensinorm 150, ktory bardziej pobudza do wzrostu jak największej ilości pęcherzyków, a przecież wiadomo, że z pustego to i Salomon nie naleje... a druga stymulacja to w ogóle była totalną klapą, bo za późno podano mi lek powstrzymujący owulację przez co pęcherzyk pękł i straciłam cały cykl... dlatego szukam lekarza, ktory chociaż sie zastanowi co robić, a nie poleci taśmowo. Dodam, że od początku podejście mojej lekarki wyglądało w ten sposob, ze czułam sie jak niewygodny pacjent drugiej kategorii :(

Jeśli chodzi o Novum to nie wiem z kim rozmawiałam, bo zadzwoniłam na ogólny numer, ale po głosie wydaje mi się, że to była raczej starsza pani 😀
    Tylko z nimi jest tak, że zależy na kogo trafisz jako prowadzącego, u mnie np w takiej samej sytuacji poszedł bardzo standardowy protokół za każdym razem, ja czuję że zmarnowałam tam tylko cenny czas ale jednocześnie nie polecę lepszego miejsca jak na razie :( Ok, amh masz niby skrajnie niskie ale jednocześnie jesteś jeszcze w wieku, w którym warto próbować nadal na swoich komórkach, nie wiem chyba że masz inne powody, dla których chcesz już w KD. Prawdopodobnie nie wystymulują Ci więcej pęcherzyków na cykl niż dwa, może trzy ale jednocześnie nawet ten jeden może okazać się szczęśliwy jeśli zadbasz o dobrą formę i nie masz innych problemów zdrowotnych, które na to niskie amh się nakładają. Dużo różności o niskim amh już się naczytałam, pewnie- może tak być że akurat jesteś w tym niewielkim procencie kobiet dla których menopauza przyjdzie w okolicy 40 ale jednocześnie możesz je mieć niskie z wielu innych powodów.

• GroszekCukrowy Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilli wrote:
    Tylko z nimi jest tak, że zależy na kogo trafisz jako prowadzącego, u mnie np w takiej samej sytuacji poszedł bardzo standardowy protokół za każdym razem, ja czuję że zmarnowałam tam tylko cenny czas ale jednocześnie nie polecę lepszego miejsca jak na razie :( Ok, amh masz niby skrajnie niskie ale jednocześnie jesteś jeszcze w wieku, w którym warto próbować nadal na swoich komórkach, nie wiem chyba że masz inne powody, dla których chcesz już w KD. Prawdopodobnie nie wystymulują Ci więcej pęcherzyków na cykl niż dwa, może trzy ale jednocześnie nawet ten jeden może okazać się szczęśliwy jeśli zadbasz o dobrą formę i nie masz innych problemów zdrowotnych, które na to niskie amh się nakładają. Dużo różności o niskim amh już się naczytałam, pewnie- może tak być że akurat jesteś w tym niewielkim procencie kobiet dla których menopauza przyjdzie w okolicy 40 ale jednocześnie możesz je mieć niskie z wielu innych powodów.

Już na pewno nie zgodzę się na taki sam protokół jak dotychczas. Lekarka od razu sugerowała KD.
    W zasadzie nie mam innych obciążeń niż to niskie amh.
    Druga stymulacja poszła tak źle, że straciłam wiarę, że jestem w stanie z siebie cokolwiek wykrzesać, mimo, że w trakcie naturalnych starań miałam zawsze potwierdzoną owulacje z progesteronem 7dpo powyżej 20.
    Przyczyn niskiego amh nie znam, robiłam badanie genetyczne na FMR1, który wyszedł nieprawidłowy, bo wynik ma tolerancję +-1 a mi wyszło na granicy. Robienie poglebionych badań to koszt 4tys zł, wiec odpuściłam, bo nic mi to nie wniesie i tak.

• Gilli Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tak niskim amh często invitro nie bywa lepsze od naturalnych starań bo cały sens ivf to naprodukować jak najwięcej komórek, ewentualnie ominąć czynnik męski. Nie wiem jak długo w tym siedzisz i jak bardzo Ci zależy/jakie masz podejście do KD ale szukałabym lekarza, który nic nie gwarantuje ale popróbuje opcji, choć aktualnie program niestety bardzo to „psuje” bo lekarze nie mają czasu wgłębiać się w nasze przypadki. Piszę „nasze” ale ja już jednak przeszłam do zupełnie innego koszyka, 40plus i niskie amh, tutaj to już w zasadzie mogę liczyć na jakiś złoty lut szczęścia co najwyżej. Popatrz sobie może coś o mezoterapii, jakiejś celowanej i bardzo regularnej suplementacji w zależności na co masz środki i możliwości. Jak ze wszystkim: u jednych zadziała, u drugich niekoniecznie.

‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ