IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, na Twoje pytanie moze odpowiedzieć ten artykuł https://www.bostonivf.com/resources/fertility-support/how-many-eggs-do-i-need-to-retrieve-to-have-a-baby
Wg badań w wieku 38-40 bezpieczna liczba to 18 jajeczek.
Ostatnio też czytałam (niestety nie moge znaleźć linka), że po 40 potrzeba nawet 40 (!) MII żeby mieć realną szansę na zdrowe dziecko. -
Zaczęliśmy stymulację w październiku moje AMH 016. Urosło tylko 2 pęcherzyki. W listopadzie punkcja z histeroskopia. Niestety pęcherzyki puste. Od połowy września brałam suple aż do teraz... Po punkcji kolejny cykl i znowu 2 pęcherzyki więc nawet mnie nie stymulowała zostawiliśmy to. W styczniu zmiana leków do stymulacji. W 2dc 5 pęcherzyków! I tak finalnie pobrano 5 pęcherzyków które były pełne! 3 nadawały się do zapłodnienia i się zaplodnily. Do dziś jestem w szoku bo doktor nie dawała na szansy na więcej niż 3 pęcherzyki. Warto się nie poddawaćGilli wrote:Cześć Dziewczyny! Czy któraś z Was ma sytuację na granicy KD, gdzie w cyklach pokazują się pojedyncze jeden, dwa pęcherzyki, okolice 40tki i nadal próbuje na własnych? Jestem przed ostateczną decyzją bo z tych prób to jeden protokół, gdzie kilka pęcherzyków rosło ale się zatrzymały w długiej stymulacji a drugie podejście to punkcja na htz jednego pęcherzyka - pusty. Poza tym tylko krótka historia kilku cykli naturalnych. AMH parę miesięcy temu 0,15. Raczej sądzę, że nic tam już nie ma i musiałby się zdarzyć mega cud ale gdzieś tam KD jeszcze nie przyjęłam do wiadomości.
Gilli, BladaMaria, magdalena19867 lubią tę wiadomość
-
eithela wrote:Takie historie są cudowne
ja też próbuje z AMH 0,119 (obecnie sama, bez partnera - tylko mrożenie), pod koniec stycznia druga stymulacja. Powiedzcie mi, czy lekarz Wam coś mówił o "bezpiecznej" ilości jajeczek aby IVF się powiodło? Mi mówił o około 10, na razie po 1 stymulacji mam 4 w klasie MII.
Statystycznie 17 zdrowych blastocyst ma dac w wieku 40 + jedna zdrowa ciaze, takie njeby sa statystyki -
Niska 09 wrote:Zaczęliśmy stymulację w październiku moje AMH 016. Urosło tylko 2 pęcherzyki. W listopadzie punkcja z histeroskopia. Niestety pęcherzyki puste. Od połowy września brałam suple aż do teraz... Po punkcji kolejny cykl i znowu 2 pęcherzyki więc nawet mnie nie stymulowała zostawiliśmy to. W styczniu zmiana leków do stymulacji. W 2dc 5 pęcherzyków! I tak finalnie pobrano 5 pęcherzyków które były pełne! 3 nadawały się do zapłodnienia i się zaplodnily. Do dziś jestem w szoku bo doktor nie dawała na szansy na więcej niż 3 pęcherzyki. Warto się nie poddawać
Jakie były leki do stymulacji ?magdalena19867
Ona: 39 lat
AMH 0,128
Endometrioza 2 stopień -
Pomocy dziewczyny, mam za sobą kilka stymulacji (dokładniej 4, dwie w programie), wszystkie protokołem krótkim, duże dawki leków (nawet 400)
1 procedura: 1 MI
2 procedura: 1 MI, 1 MIl (cb)
3 procedura: 1 MII (puste jajo plodowe, 6 tydzień poronienie)
4 procedura: 1 MII (degr w 2 dobie po zapłodnieniu)
Czy naprawdę nie mam już żadnej szansy na swoją ciążę? Czy została mi tylko adopcja komórki?
Mąż ma idealne wyniki, lekarz mowi że to ja mam słabe komórki jajowe, co zresztą widać po wynikach, zawsze mam tylko kilka pęcherzyków na starcie (maks 3,4)
Czy są tu jakieś dziewczyny które się uparły, że nie chcą KD, albo pojechały do Czech na ministymulacje? Jestem zrozpaczona 😭Kobieta: 37, endometrioza, adwnomioza, problemy z tarczycą, AMH: 0,5
Leki: Ten Fertil Ona AMH, Omega 3, Ubichinon, Euthyrox, Melatonina, Magnez, Witamina C, Żelazo
Mężczyzna: 37, całkowicie zdrowy
5 lat starań, 2 lata w klinice niepłodności
Leki: Ten Fertil On, Omega 3
Protokoły krótkie:
4 procedura: 1 MII (degr w 2 dobie po zapłodnieniu) -
Ja amh 0,08 fsh około 30. Poddałam się zgodziłam się na AK. Transfer się udał ale potonilam w 9 tc prawdopodobnie wada genetyczna. Później przestałam brać suplementy i podłamałam się. Po poronieniu 1 cykl brak owulacji , kolejny to samo . W 3 już nawet nie szlam sprawdzać. Doktor z kliniki zaprosił mnie na sprawdzenie co i jak bo jak do niego zadzwoniłam powiedział że pewnie wyniki się pogorszyły moje załamanie się pogorszyło po czym pojechałam a on mówi że była owulacja i mam się pojawić po miesiączce. Kolejna miesiączka już się nie pojawiła jestem w 16 tc. Dodam że przed ak moje miesiączki były prawie cały czas wywoływane przez duphaston. Także nie załamuj się i próbuj też naturalnie.EmmaJ wrote:Pomocy dziewczyny, mam za sobą kilka stymulacji (dokładniej 4, dwie w programie), wszystkie protokołem krótkim, duże dawki leków (nawet 400)
Czy naprawdę nie mam już żadnej szansy na swoją ciążę? Czy została mi tylko adopcja komórki?
Mąż ma idealne wyniki, lekarz mowi że to ja mam słabe komórki jajowe, co zresztą widać po wynikach, zawsze mam tylko kilka pęcherzyków na starcie (maks 3,4)
Czy są tu jakieś dziewczyny które się uparły, że nie chcą KD, albo pojechały do Czech na ministymulacje? Jestem zrozpaczona 😭 -
Komanuss wrote:Ja amh 0,08 fsh około 30. Poddałam się zgodziłam się na AK. Transfer się udał ale potonilam w 9 tc prawdopodobnie wada genetyczna. Później przestałam brać suplementy i podłamałam się. Po poronieniu 1 cykl brak owulacji , kolejny to samo . W 3 już nawet nie szlam sprawdzać. Doktor z kliniki zaprosił mnie na sprawdzenie co i jak bo jak do niego zadzwoniłam powiedział że pewnie wyniki się pogorszyły moje załamanie się pogorszyło po czym pojechałam a on mówi że była owulacja i mam się pojawić po miesiączce. Kolejna miesiączka już się nie pojawiła jestem w 16 tc. Dodam że przed ak moje miesiączki były prawie cały czas wywoływane przez duphaston. Także nie załamuj się i próbuj też naturalnie.
Bardzo dziękuję za odpowiedź i gratuluję!
Czyli dobrze rozumiem, że chodziłaś na monitoringi owulacji?
U mnie endometrioza i adenomioza na pokładzie więc trochę wątpię w ciążę naturalną 😐 Jajowody mam niby drożne ale oprócz leczenia IVF nigdy w ciążę nie zaszłam więc nie wiem czy to możliwe.Kobieta: 37, endometrioza, adwnomioza, problemy z tarczycą, AMH: 0,5
Leki: Ten Fertil Ona AMH, Omega 3, Ubichinon, Euthyrox, Melatonina, Magnez, Witamina C, Żelazo
Protokoły krótkie:
Dziewczyny, a powiedzcie proszę, czy wiecie czy przy niskim AMH (0,4), czy lepiej brać koenzym Q10 600 mg ubichinon, czy 200 mg Ubichinol? Mam sprzeczne informacje od różnych lekarzy, i już sama nie wiem, jak się suplementowac jeśli chodzi o koenzym.AMH 0,4
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF TBC -
Ja brałam ubichinol bo jest lepiej przyswajalnySzopka wrote:Dziewczyny, a powiedzcie proszę, czy wiecie czy przy niskim AMH (0,4), czy lepiej brać koenzym Q10 600 mg ubichinon, czy 200 mg Ubichinol? Mam sprzeczne informacje od różnych lekarzy, i już sama nie wiem, jak się suplementowac jeśli chodzi o koenzym.
EmmaJ lubi tę wiadomość
-
W sumie na monitoringu byłam kilka razy 2 razy po poronieniu bo chciałam mieć pewność że wszystko ok po tym poronieniu i byla klapa i i rok wcześniej kilka razy ale też owu nie byli więc odpuściłam i zgodziłam.sie na akEmmaJ wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedź i gratuluję!
U mnie endometrioza i adenomioza na pokładzie więc trochę wątpię w ciążę naturalną 😐 Jajowody mam niby drożne ale oprócz leczenia IVF nigdy w ciążę nie zaszłam więc nie wiem czy to możliwe.
EmmaJ lubi tę wiadomość
-
Jak jeszcze myślałam że będę miała in vitro to brałam 3 razy dziennieSzopka wrote:Ok, a jaką brałaś dawkę? 200 mg dziennie, czy wyżej?
-
EmmaJ wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedź i gratuluję!
U mnie endometrioza i adenomioza na pokładzie więc trochę wątpię w ciążę naturalną 😐 Jajowody mam niby drożne ale oprócz leczenia IVF nigdy w ciążę nie zaszłam więc nie wiem czy to możliwe.
Ja po 1,5 roku starań naturalnych i po dwóch procedurach, na których nie udało się uzyskać ani jednego zarodka, także zdecydowałam się na AK.
Byliśmy już po kwalifikacji i rozmowie z psychologiem.
Jednak pod koniec roku kliniki nie miały funduszy, i czas oczekiwania na komórki był od 3 miesięcy do pół roku. W tym czasie zaszłam w ciążę naturalnie .. do dziś nie wiem jak to się udało.
Lekarze nie wierzyli w moje komórki, pęcherzyków było maks 3-4 przy symulacjach, a przy punkcji były puste lub niedojrzałe... miałam drożny tylko jeden jajowód i amh szorujące po dnie 0,13..
Trzymam kciuki, może ciało Cię jeszcze zaskoczy 🤞
EmmaJ lubi tę wiadomość
Starania od 11.2023 ❤️
💃33
❌AMH 0,13 😭
❌Lewy jajnik niedrożny
🕺34
✅Morfologia
✅idealne parametry
Chapter 1 ☘️
🗓️29.04
💉Menopur
💉Orgalutran
🗓️9.05 podgląd - 4 🥚
🗓️14.05 punkcja - pobrano 4, przeżyło 0 ❌❌❌😭
Chapter 2 ☘️
⏳28.05🤞
16.06 💉 GnRH
30.06 start stymulacji
💉 Gonal F 450
💉 Menopur 450
18, 21, 23.07 podgląd 🥚
25.07 punkcja
30.07 jeden zarodek
4 doba 💔💔💔
Chapter 3 ☘️
1.08 ☘️
🤞decyzja o AK⏳
6.08 psycholog 😌
Naturalsik 😱🤯
19.10 ⏸️
20.10 beta 198,60
22.10 beta 564,50
24.10 beta 1416,80
27.10 💍☘️
03.11❤️CRL 0,43 🥰
18 11❤️CRL 1,94 🥰
11.12 I prenatalne - ryzyka niskie 🥹
Adaś 🩵
9.02 II prenatalne - 364g miłości 💞
6.03 700g szczęścia 🩵

-
EmmaJ wrote:Pomocy dziewczyny, mam za sobą kilka stymulacji (dokładniej 4, dwie w programie), wszystkie protokołem krótkim, duże dawki leków (nawet 400)
Czy są tu jakieś dziewczyny które się uparły, że nie chcą KD, albo pojechały do Czech na ministymulacje? Jestem zrozpaczona 😭
Jakie miasto? w Krakowie jest specjalista w zakresie niskiego AMH - dr Jakub Wyroba, Krakovi. Ja po dwóch klinikach trafiłam do niego i próbuję. U mnie raczej nie ma opcji na KD, z różnych przyczyn się na to nie zgodzę. Suplementujesz się? Co miałaś do stymulacji? Ja biorę Fostimon, 300 jednostek w jednym dniu👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025
❌wit. D3 26
👨🏻 37
Wszystko 👌, dwójka dzieci
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok -
jabk0va wrote:Ja po 1,5 roku starań naturalnych i po dwóch procedurach, na których nie udało się uzyskać ani jednego zarodka, także zdecydowałam się na AK.
Byliśmy już po kwalifikacji i rozmowie z psychologiem.
Jednak pod koniec roku kliniki nie miały funduszy, i czas oczekiwania na komórki był od 3 miesięcy do pół roku. W tym czasie zaszłam w ciążę naturalnie .. do dziś nie wiem jak to się udało.
Lekarze nie wierzyli w moje komórki, pęcherzyków było maks 3-4 przy symulacjach, a przy punkcji były puste lub niedojrzałe... miałam drożny tylko jeden jajowód i amh szorujące po dnie 0,13..
Trzymam kciuki, może ciało Cię jeszcze zaskoczy 🤞
Hej, gratulacje! To mi daje wielkie nadzieje na zajście naturalnie w międzyczasie mrożenia moich komórek (rozstałam się po długoletnim związku, teraz nowy partner - ale za wcześnie jeszcze na robienie IVF). Masz jakieś specjalne pomysły oprócz dobrej suplementacji jak zrobić żeby się udało?
jabk0va lubi tę wiadomość
👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025
❌wit. D3 26
👨🏻 37
Wszystko 👌, dwójka dzieci
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok -
Dziękuję za odpowiedzi, gratuluję dziewczynom którym się udało!
Wydaje mi się że dużym punktem wyjściowym jest u mnie niestety wiek i endometrioza.
Wy jesteście młodsze ode mnie i nie widzę żebyście miały endometriozę która pogarsza jakość komorek. Mieszkam w Radomiu, więc Warszawa bądź Kielce wchodzą w grę, Kraków jest już trochę dalej.
Biorę też witaminy co w stopce, Ubichinol brałam 400.
A próbowała któraś z Was może ministymylacji na cyklu naturalnym?Kobieta: 37, endometrioza, adwnomioza, problemy z tarczycą, AMH: 0,5
Protokoły krótkie:
eithela wrote:Hej, gratulacje! To mi daje wielkie nadzieje na zajście naturalnie w międzyczasie mrożenia moich komórek (rozstałam się po długoletnim związku, teraz nowy partner - ale za wcześnie jeszcze na robienie IVF). Masz jakieś specjalne pomysły oprócz dobrej suplementacji jak zrobić żeby się udało?

Nie wiem co u mnie pomogło, ale od lutego/marca'25 byłam na diecie low carb/ niskie IG
Zmieniłam pieczywo na ciemne
Wprowadziłam w dni pracy pudełka, a w domu korzystałam z diety płodnościowej.
Mogę podesłać Ci na email przykładowe jadłospisy.
Mocno się suplementowalam, między innymi koenzym Q10, ubichinol, l-arginiba, l-karnityna, cholina, Alpha lipid acid, inozytol, omega 3,6,9, l-glutation, NAC, DHEA, cit B-coplex, D3 w dużych dawkach, magnez
Około 30 tabsow dziennie
Starałam się regularnie jeść i więcej spać.
Może już to dało efekty bo w pierwszej stymulacji miałam 0 dojrzałych komórek a w drugiej była chociaż 1 dojrzała, która się zaolodnila ale nie dotrwała do 5 doby. Więc jakiś postęp był.
Myślę że dwie punkcje pod rząd też mogły pomoc
(w maju i lipcu) bo podobno punkcja działa podobnie do mezoterapii jajników.
Może pomogła też sztuczna menopauza (miałam maju). Po niej jajniki długo się nie chciały obudzić, miałam bardzo długa stymulację, trwającą prawie miesiąc. Jednak czytałam, że czasami jajniki po menopauzie potrzebują i 3 miesiące żeby się zregenerować i obudzić i tu by się zgadzało, bo jak minęły 3 miesiące lipiec, sierpień, wrzesień - to w październiku pojawiła się ta szczęśliwa owulacja i to tydzień po okresie.
EmmaJ, eithela lubią tę wiadomość
Starania od 11.2023 ❤️
💃33
❌AMH 0,13 😭
❌Lewy jajnik niedrożny
🕺34
✅Morfologia
✅idealne parametry
Chapter 1 ☘️
🗓️29.04
💉Menopur
💉Orgalutran
🗓️9.05 podgląd - 4 🥚
🗓️14.05 punkcja - pobrano 4, przeżyło 0 ❌❌❌😭
Chapter 2 ☘️
⏳28.05🤞
16.06 💉 GnRH
30.06 start stymulacji
💉 Gonal F 450
💉 Menopur 450
18, 21, 23.07 podgląd 🥚
25.07 punkcja
30.07 jeden zarodek
4 doba 💔💔💔
Chapter 3 ☘️
1.08 ☘️
🤞decyzja o AK⏳
6.08 psycholog 😌
Naturalsik 😱🤯
19.10 ⏸️
20.10 beta 198,60
22.10 beta 564,50
24.10 beta 1416,80
27.10 💍☘️
03.11❤️CRL 0,43 🥰
18 11❤️CRL 1,94 🥰
11.12 I prenatalne - ryzyka niskie 🥹
Adaś 🩵
9.02 II prenatalne - 364g miłości 💞
6.03 700g szczęścia 🩵

-
jabk0va wrote:Nie wiem co u mnie pomogło, ale od lutego/marca'25 byłam na diecie low carb/ niskie IG
Zmieniłam pieczywo na ciemne
Wprowadziłam w dni pracy pudełka, a w domu korzystałam z diety płodnościowej.
Mogę podesłać Ci na email przykładowe jadłospisy.
Mocno się suplementowalam, między innymi koenzym Q10, ubichinol, l-arginiba, l-karnityna, cholina, Alpha lipid acid, inozytol, omega 3,6,9, l-glutation, NAC, DHEA, cit B-coplex, D3 w dużych dawkach, magnez
Około 30 tabsow dziennie
Starałam się regularnie jeść i więcej spać.
Może już to dało efekty bo w pierwszej stymulacji miałam 0 dojrzałych komórek a w drugiej była chociaż 1 dojrzała, która się zaolodnila ale nie dotrwała do 5 doby. Więc jakiś postęp był.
Myślę że dwie punkcje pod rząd też mogły pomoc
(w maju i lipcu) bo podobno punkcja działa podobnie do mezoterapii jajników.
Może pomogła też sztuczna menopauza (miałam maju). Po niej jajniki długo się nie chciały obudzić, miałam bardzo długa stymulację, trwającą prawie miesiąc. Jednak czytałam, że czasami jajniki po menopauzie potrzebują i 3 miesiące żeby się zregenerować i obudzić i tu by się zgadzało, bo jak minęły 3 miesiące lipiec, sierpień, wrzesień - to w październiku pojawiła się ta szczęśliwa owulacja i to tydzień po okresie.
Bardzo gratuluję. Też bardzo bym chciała zajść naturalnie, ja zdrowo się odżywiam i mocno suplementuje od 2 lat. Boję się że przespałam odpowiedni moment, ale muszę walczyć dalej.
A ta sztuczna menopauza ile trwała? I czemu ją miałaś?Kobieta: 37, endometrioza, adwnomioza, problemy z tarczycą, AMH: 0,5
Protokoły krótkie: