IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, na Twoje pytanie moze odpowiedzieć ten artykuł https://www.bostonivf.com/resources/fertility-support/how-many-eggs-do-i-need-to-retrieve-to-have-a-baby
Wg badań w wieku 38-40 bezpieczna liczba to 18 jajeczek.
Ostatnio też czytałam (niestety nie moge znaleźć linka), że po 40 potrzeba nawet 40 (!) MII żeby mieć realną szansę na zdrowe dziecko. -
Zaczęliśmy stymulację w październiku moje AMH 016. Urosło tylko 2 pęcherzyki. W listopadzie punkcja z histeroskopia. Niestety pęcherzyki puste. Od połowy września brałam suple aż do teraz... Po punkcji kolejny cykl i znowu 2 pęcherzyki więc nawet mnie nie stymulowała zostawiliśmy to. W styczniu zmiana leków do stymulacji. W 2dc 5 pęcherzyków! I tak finalnie pobrano 5 pęcherzyków które były pełne! 3 nadawały się do zapłodnienia i się zaplodnily. Do dziś jestem w szoku bo doktor nie dawała na szansy na więcej niż 3 pęcherzyki. Warto się nie poddawaćGilli wrote:Cześć Dziewczyny! Czy któraś z Was ma sytuację na granicy KD, gdzie w cyklach pokazują się pojedyncze jeden, dwa pęcherzyki, okolice 40tki i nadal próbuje na własnych? Jestem przed ostateczną decyzją bo z tych prób to jeden protokół, gdzie kilka pęcherzyków rosło ale się zatrzymały w długiej stymulacji a drugie podejście to punkcja na htz jednego pęcherzyka - pusty. Poza tym tylko krótka historia kilku cykli naturalnych. AMH parę miesięcy temu 0,15. Raczej sądzę, że nic tam już nie ma i musiałby się zdarzyć mega cud ale gdzieś tam KD jeszcze nie przyjęłam do wiadomości.
Gilli, BladaMaria, magdalena19867 lubią tę wiadomość
-
eithela wrote:Takie historie są cudowne
ja też próbuje z AMH 0,119 (obecnie sama, bez partnera - tylko mrożenie), pod koniec stycznia druga stymulacja. Powiedzcie mi, czy lekarz Wam coś mówił o "bezpiecznej" ilości jajeczek aby IVF się powiodło? Mi mówił o około 10, na razie po 1 stymulacji mam 4 w klasie MII.
Statystycznie 17 zdrowych blastocyst ma dac w wieku 40 + jedna zdrowa ciaze, takie njeby sa statystyki -
Niska 09 wrote:Zaczęliśmy stymulację w październiku moje AMH 016. Urosło tylko 2 pęcherzyki. W listopadzie punkcja z histeroskopia. Niestety pęcherzyki puste. Od połowy września brałam suple aż do teraz... Po punkcji kolejny cykl i znowu 2 pęcherzyki więc nawet mnie nie stymulowała zostawiliśmy to. W styczniu zmiana leków do stymulacji. W 2dc 5 pęcherzyków! I tak finalnie pobrano 5 pęcherzyków które były pełne! 3 nadawały się do zapłodnienia i się zaplodnily. Do dziś jestem w szoku bo doktor nie dawała na szansy na więcej niż 3 pęcherzyki. Warto się nie poddawać
Jakie były leki do stymulacji ?magdalena19867
Ona: 39 lat
AMH 0,128
Endometrioza 2 stopień -