Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Believe Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmmaJ wrote:
    Bardzo gratuluję. Też bardzo bym chciała zajść naturalnie, ja zdrowo się odżywiam i mocno suplementuje od 2 lat. Boję się że przespałam odpowiedni moment, ale muszę walczyć dalej.
    A ta sztuczna menopauza ile trwała? I czemu ją miałaś?

Sztuczna menopauza chyba jest polecana też przy Endo i niskim amh. Ja również ją miałam zaleconą od Dr Janowca, wzięłam dwa zastrzyki Dipherline przed transferem i na pewno wpłynęła pozytywnie bo transfer udany. Poszukaj może informacje gdzieś na wątku o dr Janowcu. Ja miałam amh 0,4, 35 lat. Wiadomo pewnie nie tylko to pomogło bo brałam też immunoglobiny i miałam przebadany zarodek ale napewno warto się zagłębić w ta sztuczną menopauzę u specjalisty :)

• EmmaJ Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym ale to jlsie robi podobno kak ma się zarodek i transfer, ja nie mam zarodków 😢

Kobieta: 37, endometrioza, adwnomioza, problemy z tarczycą, AMH: 0,5

Leki: Ten Fertil Ona AMH, Omega 3, Ubichinon, Euthyrox, Melatonina, Magnez, Witamina C, Żelazo

Mężczyzna: 37, całkowicie zdrowy
    5 lat starań, 2 lata w klinice niepłodności

Leki: Ten Fertil On, Omega 3
  • Nessie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmmaJ wrote:
    Słyszałam o tym ale to jlsie robi podobno kak ma się zarodek i transfer, ja nie mam zarodków 😢

Tak, mi mówił o tym Janowiec, że przed transferem się to robi, a do tego trzeba mieć zarodek 😏
    Ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy przed niektórymi stymulacjami również można ją zrobić.

👩🏻 35 +
    Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF
    2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk

3 IVF
    Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • eithela Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, nie poddawajmy się. Wszystkie ręce na pokład :) Czy podczas tych 4 procedur miałaś zmieniane leki do stymulacji? Jakie protokoły? Ile czasu się już suplementujesz? Jaką drogę teraz widzi lekarz? Jaka klinika? Próbowałaś mezoterapii jajników? Ja bardzo chciałam, ale moja jeszcze poprzednia klinika odradzała to, że nie ma wielu badań klinicznych które by potwierdzały skuteczność tego. Opowiadaj :))

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025
    ❌wit. D3 26
    👨🏻 30
    ❌Słaba jakość nasienia;
    ❌10 mln koncentracja; całkowita ilość 35 mln
    ❌Morfologia 1%

✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok

Starania od koniec 2021
    Przerwa - odpuszczenie 2024-2025
    VII 2025 - startujemy od nowa ❤️
‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ