X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Believe Koleżanka

Wysłany: 12 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmmaJ wrote:
    Bardzo gratuluję. Też bardzo bym chciała zajść naturalnie, ja zdrowo się odżywiam i mocno suplementuje od 2 lat. Boję się że przespałam odpowiedni moment, ale muszę walczyć dalej.
    A ta sztuczna menopauza ile trwała? I czemu ją miałaś?

Sztuczna menopauza chyba jest polecana też przy Endo i niskim amh. Ja również ją miałam zaleconą od Dr Janowca, wzięłam dwa zastrzyki Dipherline przed transferem i na pewno wpłynęła pozytywnie bo transfer udany. Poszukaj może informacje gdzieś na wątku o dr Janowcu. Ja miałam amh 0,4, 35 lat. Wiadomo pewnie nie tylko to pomogło bo brałam też immunoglobiny i miałam przebadany zarodek ale napewno warto się zagłębić w ta sztuczną menopauzę u specjalisty :)

• EmmaJ Debiutantka

Wysłany: 12 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym ale to jlsie robi podobno kak ma się zarodek i transfer, ja nie mam zarodków 😢

Kobieta: 37, endometrioza, adwnomioza, problemy z tarczycą, AMH: 0,5

Leki: Ten Fertil Ona AMH, Omega 3, Ubichinon, Euthyrox, Melatonina, Magnez, Witamina C, Żelazo

Mężczyzna: 37, całkowicie zdrowy
    5 lat starań, 2 lata w klinice niepłodności

Leki: Ten Fertil On, Omega 3

Protokoły krótkie:
    1 procedura: 1 MI
    2 procedura: 1 MI, 1 MIl (cb)
    3 procedura: 1 MII (puste jajo plodowe, 6 tydzień poronienie)
    4 procedura: 1 MII (degr w 2 dobie po zapłodnieniu)
  • Nessie Autorytet

Wysłany: 12 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmmaJ wrote:
    Słyszałam o tym ale to jlsie robi podobno kak ma się zarodek i transfer, ja nie mam zarodków 😢

Tak, mi mówił o tym Janowiec, że przed transferem się to robi, a do tego trzeba mieć zarodek 😏
    Ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy przed niektórymi stymulacjami również można ją zrobić.

👩🏻 35 +
    Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF
    2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk

3 IVF
    Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • eithela Koleżanka

Wysłany: 12 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, nie poddawajmy się. Wszystkie ręce na pokład :) Czy podczas tych 4 procedur miałaś zmieniane leki do stymulacji? Jakie protokoły? Ile czasu się już suplementujesz? Jaką drogę teraz widzi lekarz? Jaka klinika? Próbowałaś mezoterapii jajników? Ja bardzo chciałam, ale moja jeszcze poprzednia klinika odradzała to, że nie ma wielu badań klinicznych które by potwierdzały skuteczność tego. Opowiadaj :))

Komanuss lubi tę wiadomość

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025
    ❌wit. D3 26
    👨🏻 37
    Wszystko 👌, dwójka dzieci

✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
  • EmmaJ Debiutantka

Wysłany: 12 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Emma, nie poddawajmy się. Wszystkie ręce na pokład :) Czy podczas tych 4 procedur miałaś zmieniane leki do stymulacji? Jakie protokoły? Ile czasu się już suplementujesz? Jaką drogę teraz widzi lekarz? Jaka klinika? Próbowałaś mezoterapii jajników? Ja bardzo chciałam, ale moja jeszcze poprzednia klinika odradzała to, że nie ma wielu badań klinicznych które by potwierdzały skuteczność tego. Opowiadaj :))

Nie próbowałam mezoterapii, bo to dodatkowe koszty 😥
    Nie wszystkie leki pamiętam, wiem że we wszystkich miałam Menopur, ale zmieniały się inne leki, raz czy dwa miałam Gonal, Rakovelle też miałam, Ovitrelle, szczerze mówiąc nie pamiętam wszystkiego 😥
    Moje stymulacje niby krótkie ale bardzo długo trwały, jedna chyba nawet 16 dni...

Leki: Ten Fertil Ona AMH, Omega 3, Ubichinon, Euthyrox, Melatonina, Magnez, Witamina C, Żelazo

Protokoły krótkie:
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 12 marca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Ja też czytałam to samo o mezoterapii i nie znalazlam osób które by były przekonane że im pomogło i często to było na chwilę dlatego się na to nie zdecydowalam. Ja stymulacji nie miałam ale z tego to czytałam to często sukces był przy ministymulacjach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 15:17

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm
    ♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)

preg.png
  • jabk0va Autorytet

Wysłany: 13 marca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmmaJ wrote:
    Bardzo gratuluję. Też bardzo bym chciała zajść naturalnie, ja zdrowo się odżywiam i mocno suplementuje od 2 lat. Boję się że przespałam odpowiedni moment, ale muszę walczyć dalej.
    A ta sztuczna menopauza ile trwała? I czemu ją miałaś?

Mój lekarz stwierdził, po pierwszej nieudanej stymulacji, że przed drugą wezmę jeden zastrzyk dipherline, żeby wyciszyć jajniki. Ponoć "obudzone" po menopauzie mogą ruszyć z kopyta i dać więcej pęcherzyków. Miałam ją krótko, bo tylko miesiąc.

Nie miałam wtedy żadnego zarodka, ani nie byłam przed transferem. Po prostu doktor tak zaplanował stymulację, że rozpoczynała się właśnie od menopauzy.

Efekt? Średni. Długa stymulacja na wysokich dawkach. Mało pęcherzykow. Doktor był sam zdziwiony że tak słabo ruszyło. Ale w efekcie jeden zarodek który dał nadzieję, mimo że nie przeżył.

I coś jednak te jajniki ruszyło, skoro potem wyprodukowały samoistnie "złote jajo" 🫣

EmmaJ lubi tę wiadomość

Starania od 11.2023 ❤️

💃33
    ❌AMH 0,13 😭
    ❌Lewy jajnik niedrożny

🕺34
    ✅Morfologia
    ✅idealne parametry

Chapter 1 ☘️
    🗓️29.04
    💉Menopur
    💉Orgalutran
    🗓️9.05 podgląd - 4 🥚
    🗓️14.05 punkcja - pobrano 4, przeżyło 0 ❌❌❌😭

Chapter 2 ☘️
    ⏳28.05🤞
    16.06 💉 GnRH
    30.06 start stymulacji
    💉 Gonal F 450
    💉 Menopur 450
    18, 21, 23.07 podgląd 🥚
    25.07 punkcja
    30.07 jeden zarodek
    4 doba 💔💔💔

Chapter 3 ☘️
    1.08 ☘️
    🤞decyzja o AK⏳
    6.08 psycholog 😌

Naturalsik 😱🤯
    19.10 ⏸️
    20.10 beta 198,60
    22.10 beta 564,50
    24.10 beta 1416,80
    27.10 💍☘️
    03.11❤️CRL 0,43 🥰
    18 11❤️CRL 1,94 🥰
    11.12 I p - ryzyka niskie 🥹
    9.02 II p - 364g miłości 💞
    6.03 700g szczęścia 🩵
    24.03 Adaś 1102g 🐻
    16.04 III p⏳
    preg.png
  • EmmaJ Debiutantka

Wysłany: 13 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabk0va wrote:
    Mój lekarz stwierdził, po pierwszej nieudanej stymulacji, że przed drugą wezmę jeden zastrzyk dipherline, żeby wyciszyć jajniki. Ponoć "obudzone" po menopauzie mogą ruszyć z kopyta i dać więcej pęcherzyków. Miałam ją krótko, bo tylko miesiąc.

Nie miałam wtedy żadnego zarodka, ani nie byłam przed transferem. Po prostu doktor tak zaplanował stymulację, że rozpoczynała się właśnie od menopauzy.

Efekt? Średni. Długa stymulacja na wysokich dawkach. Mało pęcherzykow. Doktor był sam zdziwiony że tak słabo ruszyło. Ale w efekcie jeden zarodek który dał nadzieję, mimo że nie przeżył.

I coś jednak te jajniki ruszyło, skoro potem wyprodukowały samoistnie "złote jajo" 🫣

Myślę że lekarze często przepisują coś w ciemno, i u niektórych zaskoczy, u niektórych nie. Miałaś szczęście, że miał na Ciebie jakiś pomysł, nie pomogło w stymulacji ale pomogło naturalnie 😉
    Oh, też bym bardzo chciała żebym znalazła lekarza od trudnych przypadków, ale jednocześnie empatycznego, niestety jeszcze na takiego nie trafiłam 🤔

Protokoły krótkie:
  • eithela Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z tym przepisywaniem w ciemno to racja. Miałam dziś punkcje, lekarz pobrał 1 komórkę ale nie daje jej raczej szans. Jestem załamana, sam mi mówił że nie wie co się stało, że mój estradiol wynosił 625 więc jakby były 3-4. Jestem załamana a jednocześnie wściekła, bo żadnego jego tłumaczenia, ja od początku bylam negatywnie nastawiona do tego cyklu (cykl po LUF - brałam orgametril i zaczęłam późno stymulację, w 5dc) ale on mówił robić robić. I teraz poszło się jeb** 10 000 zł. Jak po wizycie spytaliśmy się jak to widzi teraz to szczerze brak planu, a to jeden z najlepszych lekarzy dostępnych w Krakowie, stricte specjalizujący się w niskim AMH. Spytaliśmy się jeszcze czy można próbować naturalnie (w lutym jak byliśmy to inna lekarka bo mój był na urlopie mówiła że możemy stosować jakieś pomoce jeżeli staramy się naturalnie) to odpowiedział tak, możemy - ale z jego strony żadnej inicjatywy w te stronę, od razu mrożenie/IVF. Ja dopiero od Was czy od tej drugiej lekarki dowiedziałam się że możemy spróbować naturalnie. Wszyscy mówili mi dookoła że mam dobrą jakość, że niski wiek, 1 punkcja 8 pęcherzyków, z tego 4 komórki i wszystkie MII a teraz wychodzi że coś się ewidentnie zjeb***
    Jestem wykończona psychicznie..

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025
    ❌wit. D3 26
    👨🏻 37

• Nessie Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Myślę że z tym przepisywaniem w ciemno to racja. Miałam dziś punkcje, lekarz pobrał 1 komórkę ale nie daje jej raczej szans. Jestem załamana, sam mi mówił że nie wie co się stało, że mój estradiol wynosił 625 więc jakby były 3-4. Jestem załamana a jednocześnie wściekła, bo żadnego jego tłumaczenia, ja od początku bylam negatywnie nastawiona do tego cyklu (cykl po LUF - brałam orgametril i zaczęłam późno stymulację, w 5dc) ale on mówił robić robić. I teraz poszło się jeb** 10 000 zł. Jak po wizycie spytaliśmy się jak to widzi teraz to szczerze brak planu, a to jeden z najlepszych lekarzy dostępnych w Krakowie, stricte specjalizujący się w niskim AMH. Spytaliśmy się jeszcze czy można próbować naturalnie (w lutym jak byliśmy to inna lekarka bo mój był na urlopie mówiła że możemy stosować jakieś pomoce jeżeli staramy się naturalnie) to odpowiedział tak, możemy - ale z jego strony żadnej inicjatywy w te stronę, od razu mrożenie/IVF. Ja dopiero od Was czy od tej drugiej lekarki dowiedziałam się że możemy spróbować naturalnie. Wszyscy mówili mi dookoła że mam dobrą jakość, że niski wiek, 1 punkcja 8 pęcherzyków, z tego 4 komórki i wszystkie MII a teraz wychodzi że coś się ewidentnie zjeb***
    Jestem wykończona psychicznie..

Estradiol 625 i 4 komórki? Ja miałam estradiol ponad 1300 w ostatniej procedurze i wyciągnięto jedynie dwie komórki MI. Z tego co mi sie obiło o uszy to w tysiącach powinien być estradiol, najlepiej koło 2000.
    A czemu spadło Ci tak AMH w ciągu dwóch lat?

👩🏻 35 +
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

3 IVF

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • eithela Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio 800 estradiol i 8 pęcherzyków - 4 komórki. Mówił mi że to jest ok poziom dla tylu komórek. Każdy lekarz co innego..
    nie wiadomo czemu spadło, nie ustalili :/ badałam genetycznie te mutacje na zespół x ale było wszystko ok

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025
    ❌wit. D3 26
    👨🏻 37

• Nessie Autorytet

Wysłany: 13 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Ostatnio 800 estradiol i 8 pęcherzyków - 4 komórki. Mówił mi że to jest ok poziom dla tylu komórek. Każdy lekarz co innego..
    nie wiadomo czemu spadło, nie ustalili :/ badałam genetycznie te mutacje na zespół x ale było wszystko ok

Dziwne, bo strasznie Ci spadło, a jesteś dużo młodsza ode mnie. Może zrobiłaś badanie od razu po punkcji bądź też jakiś błąd 🤔
    A jakie masz FSH, LH na początku cyklu? 8 pęcherzyków i 4 komórki to coś AMH 0,1 się wyklucza, wydaje się że masz wyższe 😉

👩🏻 35 +
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

3 IVF

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • eithela Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też słyszałam że moje AMH jest wyższe niż wynik, bo startuje z 3-4 AFC na początku cyklu przeważnie. FSH, szczerze…. Badałam 4 razy i tak:
    14,72
    8,20 1 punkcja
    2,4 (cykl z luf, wysoki estradiol)
    I teraz przy tej punkcji 7,20
    FSH szaleje jak chce :D
    Teraz przy tej punkcji startowałam z 4 AFC i jedna komórka wyszła :( wyglądało ładnie ze rosną, nie wie nikt co się stało..
    Dziś dzwonili mi z laboratorium i ta jedna jest MII więc ja zamrożą.. ale zastanawiałam się czy z takiego ciulowego cyklu nie lepiej by było żeby się nie dało jej zamrozić bo przynajmniej według umowy oddali by mi część pieniędzy.

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025
    ❌wit. D3 26
    👨🏻 37

• Nessie Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Tak, też słyszałam że moje AMH jest wyższe niż wynik, bo startuje z 3-4 AFC na początku cyklu przeważnie. FSH, szczerze…. Badałam 4 razy i tak:
    14,72
    8,20 1 punkcja
    2,4 (cykl z luf, wysoki estradiol)
    I teraz przy tej punkcji 7,20
    FSH szaleje jak chce :D
    Teraz przy tej punkcji startowałam z 4 AFC i jedna komórka wyszła :( wyglądało ładnie ze rosną, nie wie nikt co się stało..
    Dziś dzwonili mi z laboratorium i ta jedna jest MII więc ja zamrożą.. ale zastanawiałam się czy z takiego ciulowego cyklu nie lepiej by było żeby się nie dało jej zamrozić bo przynajmniej według umowy oddali by mi część pieniędzy.

Rzeczywiście szaleje, a LH też badałaś? Najlepiej badać jak się nie bierze hormonów, żeby był wynik rzetelny. To FSH 14,72 wysoko i może świadczyć o obniżonej rezerwie, albo mógł to być też zwyczajnie słabszy cykl 😉

👩🏻 35 +
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

3 IVF

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • eithela Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LH badam zawsze z FSH, jest w miarę 1:1. To pierwsze FSH było badane gdy wróciłam do starań, razem z AMH - wtedy wyszło że 0,119. Generalnie te wyniki są bez brania żadnych leków oprócz suplementacji.
    14,72 - lipiec 2025
    8,20 - wrzesień 2025 (1 punkcja 4 MII)
    2,4 - luty 2026, LUF - nie było stymulacji, wzięłam Orgametril
    7,20 - teraz, marzec 2026 przy tej stymulacji i punkcji (1 MII)
    Generalnie jestem wściekła na siebie bo po pierwsze zaczęliśmy w 5dc po drugie po tym cyklu z LUF i orgametril.. jestem zła że się dałam ale lekarz mówił że widzi 4 AFC żeby robić, myślał że będzie jak we wrześniu. Teraz przyrosty miałam nierównomierne, od początku coś miałam poczucie że jest nie tak.

Teraz nie wiem, lekarz chce mnie widzieć po świętach i popatrzeć jak będzie ale jestem już tak zmęczona.. my chcemy poczekać z transferem do 2 połowy 2027 (nie jesteśmy długo ze sobą, z poprzednim partnerem się kilka lat staraliśmy ale tam był potężny problem z nasieniem) i mam wielkie obawy że jak teraz nie pozbieram jajeczek to w 2027 już na pewno nie będę ich miała

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025
    ❌wit. D3 26
    👨🏻 37

• Borówka_A Znajoma

Wysłany: 15 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grupy z niskim AMH, u mnie 0.46

Od ostatniej punkcji, gdzie żadna z szalonych dwóch komórek się nie zapłodniła biję się z myślami jak jeszcze mogę sobie pomóc: rozważam dietetyka klinicznego żeby mnie podciągnął trochę z suplementacją i akupunkturę...

Przede wszystkim zmieniłam też lekarza, bo ten ostatni nie dość że traktował mnie jakbym mu przeszkadzała, to chyba nie miał w ogóle pomysłu na dalsze leczenie.

Przede mną druga i ostatnia stymulacja z rządowego programu- na ten moment nie rozważamy in vitro komerycjnego...

endometrioza, AMH 0,469

kwalifikacja 01/2026
    marzec punkcja-->pobrane dwa🥚- brak zapłodnienia

kolejna stymulacja: kwiecień???
  • Szopka Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka, na pewno dobra suplementacja może pomóc. Z tego co ja się orientuję, Ubichinol i kwasy omega są super ważne, dobrze żeby też lekarz prowadzący opisał Ci drogę suplementacji, żeby jak najlepiej Ci pomoc.

Dziewczyny, a z Waszych doświadczeń, polecacie akupunkturę? Pomogła Wam?

Borówka_A lubi tę wiadomość

AMH 0,4; adenomioza TBC, czekamy na opis MRI

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC
  • Borówka_A Znajoma

Wysłany: 15 marca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na forum, że seria zabiegów z akupunktury pomogła dziewczynom, stąd też mój pomysł żeby spróbować (jedna sesja około 150zl- potrzeba około 5).

Szopka lubi tę wiadomość

endometrioza, AMH 0,469

kwalifikacja 01/2026
    marzec punkcja-->pobrane dwa🥚- brak zapłodnienia

kolejna stymulacja: kwiecień???
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szopka wrote:
    Borówka, na pewno dobra suplementacja może pomóc. Z tego co ja się orientuję, Ubichinol i kwasy omega są super ważne, dobrze żeby też lekarz prowadzący opisał Ci drogę suplementacji, żeby jak najlepiej Ci pomoc.

Dziewczyny, a z Waszych doświadczeń, polecacie akupunkturę? Pomogła Wam?
    Mi lekarz ustalał suplementacje a wcześniej dietetyk kliniczny na podstawie badan

Szopka lubi tę wiadomość

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm
    ♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)

preg.png
  • Szopka Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś z Was przy niskim AMH miała też adenomioze, oraz wyciszenie macicy przed transferem? Dziś nowa lekarka powiedziała, że raczej na pewno mam adenomioze, ale przy moim AMH nie wyciszalaby macicy, bo moze paść jajnik, i mogę permanentnie wejść w menopauzę.

AMH 0,4; adenomioza TBC, czekamy na opis MRI

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC
‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ