IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
EmmaJ wrote:Bardzo gratuluję. Też bardzo bym chciała zajść naturalnie, ja zdrowo się odżywiam i mocno suplementuje od 2 lat. Boję się że przespałam odpowiedni moment, ale muszę walczyć dalej.
A ta sztuczna menopauza ile trwała? I czemu ją miałaś?
Sztuczna menopauza chyba jest polecana też przy Endo i niskim amh. Ja również ją miałam zaleconą od Dr Janowca, wzięłam dwa zastrzyki Dipherline przed transferem i na pewno wpłynęła pozytywnie bo transfer udany. Poszukaj może informacje gdzieś na wątku o dr Janowcu. Ja miałam amh 0,4, 35 lat. Wiadomo pewnie nie tylko to pomogło bo brałam też immunoglobiny i miałam przebadany zarodek ale napewno warto się zagłębić w ta sztuczną menopauzę u specjalisty
-
Słyszałam o tym ale to jlsie robi podobno kak ma się zarodek i transfer, ja nie mam zarodków 😢Kobieta: 37, endometrioza, adwnomioza, problemy z tarczycą, AMH: 0,5
Leki: Ten Fertil Ona AMH, Omega 3, Ubichinon, Euthyrox, Melatonina, Magnez, Witamina C, Żelazo
Mężczyzna: 37, całkowicie zdrowy
5 lat starań, 2 lata w klinice niepłodności
Leki: Ten Fertil On, Omega 3 -
EmmaJ wrote:Słyszałam o tym ale to jlsie robi podobno kak ma się zarodek i transfer, ja nie mam zarodków 😢
Tak, mi mówił o tym Janowiec, że przed transferem się to robi, a do tego trzeba mieć zarodek 😏
Ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy przed niektórymi stymulacjami również można ją zrobić.👩🏻 35 +
Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
Niska ferrytyna
Kariotypy OK ✅
FraX OK ✅
AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26)
👨🏻zdrowy ✅
Starania od 2022 roku
1 IVF
2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️
2 IVF
2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔
VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk
3 IVF
Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️
Decyzja o AK
Wyciszenie endometriozy? -
Emma, nie poddawajmy się. Wszystkie ręce na pokład
Czy podczas tych 4 procedur miałaś zmieniane leki do stymulacji? Jakie protokoły? Ile czasu się już suplementujesz? Jaką drogę teraz widzi lekarz? Jaka klinika? Próbowałaś mezoterapii jajników? Ja bardzo chciałam, ale moja jeszcze poprzednia klinika odradzała to, że nie ma wielu badań klinicznych które by potwierdzały skuteczność tego. Opowiadaj
)
👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025
❌wit. D3 26
👨🏻 30
❌Słaba jakość nasienia;
❌10 mln koncentracja; całkowita ilość 35 mln
❌Morfologia 1%
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
Starania od koniec 2021