IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
BladaMaria wrote:W pierwszej stymulacji były 3 dojrzałe - z tego 1 prawidłowy zarodek ale nie klasy AA, chyba BB, w drugiej 3 komórki dojrzałe z 9 pobranych, ale nie miałam zarodków z tej procedury.
Nie ukrywam procedura bez zarodków była b. przykra, ale chciałam jeszcze się sprawdzić w długim protokole.
Już zaczynałam się godzić z losem, ale 3 stymulacja o dziwo zaskoczyła
Też mam książkowe owulacje, zawsze pęcherzyk równo rośnie, robiłam dodatkową diagnostykę i byłam u immunologa. Nic nie wyszło poza AMH. Miałam udrażniane jajowody itd.
Nie do końca w temacie - chciałam dopytać gdzie robiłaś badania w kierunku immunologii ? Czy konkretny dzień cyklu itp? Będę wdzięczna za wszelkie informacje:)Ona 32, On 32
AMH: 0,7
Kariotypy - ok
Histeroskopia - ok
CD138 - ok
Invitro od czerwca 2025
Stymulacja czerwiec 2025
6 zarodków
I FET 21.07.25 - nieudany (1 zarodek)
II FET 21.08.25 - nieudany (1zarodek)
III FET 11.10.25 - nieudany (1 zarodek)
PGTA - zbadane dwa zarodki z trzech pozostałych, i dwa są prawidłowe -
- CrossMatch z mężemMrówka77 wrote:Nie do końca w temacie - chciałam dopytać gdzie robiłaś badania w kierunku immunologii ? Czy konkretny dzień cyklu itp? Będę wdzięczna za wszelkie informacje:)
- przeciwciała antyplemnikowe
- ANA 2
- CD 138,16, 56 (z biopsji macicy)
- Komórki NK CD 56 (z biopsji macicy)
- KIR (ja i mąż)
- kariotypy
- allo-MLR
- IgA
Większość badań robiłam w GynCentrum, CD 138,16, 56 (IPLE)wysyłałam do Krosna. Biopsja często jest zalecana 7 dni po owulacji ~21 dnia cyklu. KIR zrobiłam w Synevo przy okazji innych badań. Konsultacje immunologiczne miałam u Dr Wojciecha Sydora, polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2025, 20:55
Starania od 2022 z monitorowaniem cyklu i Ovitrelle
wiek - 34
AMH - od 0,8 do 1,6; FSH-6,85
11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
05.2024 - 3🥚, 2❄️, po PGT-a 1❄️
3.08.2024 - transfer, accofil + encorton - nieudany
09.2024 - 9🥚, po PGT-a 0❄️
01.2025 - (długi protokół) 3❄️, PGT-a OK
Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9% -
Cześć dziewczyny, dziś podpisaliśmy regulamin refundacji i w styczniu startuję ze stymulacją 😶🌫 Ale jestem przerażona kryteriami wyłaczenia i koniecznością uzyskania co najmniej 2 komórek. Już mi ciąży na ramieniu diabełek niepewności, i szepta, że w tym markecie już jajka wyprzedane i dostawy nie będzie 😈🍳
Wiem, ze kazdy jest inny i nie ma się co porównywać, ale udawało się wam uzyskać lepsza liczbę niż 0 ?
I powiedzcie jeszcze co syplementujecie na poprawę, nie wiem, wszystkiego ? Nie chce utonąć w pigułkach, ale chętnie posłucham mądrzejszych od siebie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2025, 18:11
-
ShikaJika wrote:Cześć dziewczyny, dziś podpisaliśmy regulamin refundacji i w styczniu startuję ze stymulacją 😶🌫 Ale jestem przerażona kryteriami wyłaczenia i koniecznością uzyskania co najmniej 2 komórek. Już mi ciąży na ramieniu diabełek niepewności, i szepta, że w tym markecie już jajka wyprzedane i dostawy nie będzie 😈🍳
Wiem, ze kazdy jest inny i nie ma się co porównywać, ale udawało się wam uzyskać lepsza liczbę niż 0 ?
I powiedzcie jeszcze co syplementujecie na poprawę, nie wiem, wszystkiego ? Nie chce utonąć w pigułkach, ale chętnie posłucham mądrzejszych od siebie 🙂
Cześć, tak naprawdę nie wiadomo jak organizm zareaguje na stymulację dopóki się jej nie przejdzie. U mnie lekarz był bardzo zadowolony ze stymulacji (8 rokujących pęcherzyków), z czego pobrano 3 komórki, 2 nadawały się do zapłodnienia, w efekcie 1 zarodek. Mając tyle pęcherzyków byłam zawiedziona ostatecznym efektem stymulacji i nie wierzyłam, że się uda. Aktualnie jestem w 13tc. Jeżeli pierwsza stymulacja się nie uda i nie pobiorą 2 komórek to przy drugiej lekarz ma szansę zmienić leki i efekt może być dużo lepszy 😊
Z suplementów brałam koenzym Q10, tenfertil ona, kwasy omega 3, wit d3, magnez.
Trzymam kciuki i powodzenia!👩🏻 31 👱🏻♂️ 33
❌AMH: 0,428 ng/ml
➖niedoczynność tarczycy
➖obniżone parametry nasienia
IVF
04.08 start stymulacji
16.08 punkcja: 3🥚→ 2MII → ❄️ 3.2.2
14.10 transfer
6dpt 34, 8dpt 112, 10dpt 299, 13dpt 933, 20dpt 16369
27dpt jest ❤️🥹 CRL 0,7 cm
7+6 CRL 1,53 cm, 9+5 CRL 3,1 cm, 11+4 CRL 5,21 cm, 12+4 CRL 6,91 cm
08.12 FeliaTest - zdrowa dziewczynka 🩷🥹✨
22.12 I prenatalne - ryzyka niskie 🩷

-
Hej, a jak sytuacja u Was? Niskie AMH czy coś innego? Tak jak pisała Mimi7, musicie poczekać jak organizm będzie reagował na stymulację. Dla pocieszenia powiem, że w moim przypadku (AMH 0,119, FSH prawie 15) przy pierwszej stymulacji było 8 komórek, z czego 4 puste a 4 klasy MII (podobno cud w moim przypadkuShikaJika wrote:Cześć dziewczyny, dziś podpisaliśmy regulamin refundacji i w styczniu startuję ze stymulacją 😶🌫 Ale jestem przerażona kryteriami wyłaczenia i koniecznością uzyskania co najmniej 2 komórek. Już mi ciąży na ramieniu diabełek niepewności, i szepta, że w tym markecie już jajka wyprzedane i dostawy nie będzie 😈🍳
I powiedzcie jeszcze co syplementujecie na poprawę, nie wiem, wszystkiego ? Nie chce utonąć w pigułkach, ale chętnie posłucham mądrzejszych od siebie 🙂
. I też Wam powiem nie wiem co z tym FSH, ale w tym cyklu co miałam robioną stymulację miałam FSH na poziomie 8, strasznie się to zmienia
👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025
❌wit. D3 26
👨🏻 30
❌Słaba jakość nasienia;
❌10 mln koncentracja; całkowita ilość 35 mln
❌Morfologia 1%
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
Starania od koniec 2021
Przerwa - odpuszczenie 2024-2025
VII 2025 - startujemy od nowa ❤️ -
ShikaJika wrote:Cześć dziewczyny, dziś podpisaliśmy regulamin refundacji i w styczniu startuję ze stymulacją 😶🌫 Ale jestem przerażona kryteriami wyłaczenia i koniecznością uzyskania co najmniej 2 komórek. Już mi ciąży na ramieniu diabełek niepewności, i szepta, że w tym markecie już jajka wyprzedane i dostawy nie będzie 😈🍳
Ja od pół roku stosuję suplementację Ubichinol, NAC, Melatonina, Resweratrol, dieta przeciwzapalna, witamina D, kwasy Omega 3, warto zbadać homocysteinę, bo mocno wpływa na jakość komórek jajowych. Ja do 1 stymulacji podeszłam łykając zwykłe witaminy przed ciążą, lekarka nie wspominała, że przy niskim AMH trzeba co najmniej 3 miesięcznej suplementacji, także 2 pierwsze stymulacje to po 6 pęcherzyków, 4 dojrzałe komórki i po 1 jednym zarodku. Niestety oba nieudane, ale mamy zaburzenia immunologiczne. Do brzegu, ja po 3 miesiącach diety, i suplementacji podniosłam AMH z 0,9 na 1,45. Liczę, że poprawiłam również jakość komórek, bo też miałam podwyższoną Homocysteinę i jestem na diecie i modulatorze homocysteiny. Powodzenia!Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match- 60,2%❌️
4 cykle wyciszenia jajników
✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️ -
ooo świetne AMH! czyli warto homocysteinę zbadać, a jaka dieta? czy byłaś u jakiegoś dietetyka? bo ja w miarę suplementy łykam podobne, ale diety nie bardzo ruszałam, odżywiam się powiedzmy "normalnie", BMI też ok. Zastanawiam się też nad kupnem poradnika od Food Medicine MK "jak podnieść AMH"MagdaLena88 wrote:Ja od pół roku stosuję suplementację Ubichinol, NAC, Melatonina, Resweratrol, dieta przeciwzapalna, witamina D, kwasy Omega 3, warto zbadać homocysteinę, bo mocno wpływa na jakość komórek jajowych. Ja do 1 stymulacji podeszłam łykając zwykłe witaminy przed ciążą, lekarka nie wspominała, że przy niskim AMH trzeba co najmniej 3 miesięcznej suplementacji, także 2 pierwsze stymulacje to po 6 pęcherzyków, 4 dojrzałe komórki i po 1 jednym zarodku. Niestety oba nieudane, ale mamy zaburzenia immunologiczne. Do brzegu, ja po 3 miesiącach diety, i suplementacji podniosłam AMH z 0,9 na 1,45. Liczę, że poprawiłam również jakość komórek, bo też miałam podwyższoną Homocysteinę i jestem na diecie i modulatorze homocysteiny. Powodzenia!👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025
❌wit. D3 26
👨🏻 30
❌Słaba jakość nasienia;
❌10 mln koncentracja; całkowita ilość 35 mln
❌Morfologia 1%
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
Starania od koniec 2021
Przerwa - odpuszczenie 2024-2025
VII 2025 - startujemy od nowa ❤️ -
Cześć Dziewczyny! Czy któraś z Was ma sytuację na granicy KD, gdzie w cyklach pokazują się pojedyncze jeden, dwa pęcherzyki, okolice 40tki i nadal próbuje na własnych? Jestem przed ostateczną decyzją bo z tych prób to jeden protokół, gdzie kilka pęcherzyków rosło ale się zatrzymały w długiej stymulacji a drugie podejście to punkcja na htz jednego pęcherzyka - pusty. Poza tym tylko krótka historia kilku cykli naturalnych. AMH parę miesięcy temu 0,15. Raczej sądzę, że nic tam już nie ma i musiałby się zdarzyć mega cud ale gdzieś tam KD jeszcze nie przyjęłam do wiadomości.
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH