X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina87 wrote:
    Cześć wszystkim! Chciałam podzielić się z wami moimi ostatnimi doświadczeniami i zapytać o rade.
    Mam 37 lat, jestem po operacji endometriozy (12 lat temu) i usunięciu cyst na jajnikach. Moje AMH wynosi 0,5 a oprócz tego wszystkie inne wyniki ok.
    Rozpoczęłam moj pierwszy cykl IVF i w tym momencie jestem w 8DC i 7 dniu stymulacji.
    Został dla mnie wybrany krotki protokół z dawkami Menopur 200 i Gonal F 250. Z tego co mówi lekarz to więcej już się nie da.
    Sytuacja jest dość rozpaczliwa, bardzo słaba odpowiedz na stymulacje. W 5DS był jeden marny pęcherzyk a dzisiaj 7DS dwa marne. Wynik estradiolu zbyt niski jak na ten dzień stymulacji (107) a progesteron ok.
    Lekarz nie jest zbyt pozytywnie nastawiony i nie rokuje dobrze.
    Kontynuuje stymulacje do poniedziałku i mam konsultacje z jeszcze jednym lekarzem. poo tym czasie bardzo prawdopodobne ze anuluje cykl.
    Czy któraś była w podobnej sytuacji i miała podobne doświadczenia? teoretycznie jeśli nie będzie efektów po drugim cyklu to wtedy moja refundacja się kończy.
    Będę wdzięczna za każda poradę czy wskazówkę!
    .

Mi dwóch specjalistów znanych od Endo zalecało tylko i wyłącznie ultra długi protokół in vitro a nie krótki.. raz że bardziej chroni nas przed rozwojem choroby (wyciszenie tabletkami anty i gonapeptyl) to dwa jest większe szansa na zarodki, może spróbuj drugi raz z innym protokołem. On jest dużo bardziej polecany przy endo

👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

07/2024 - rezonans endometriozy
    08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊

🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).

Dodatkowe wsparcia ☔️:
    Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.
‹‹ 2487 2488 2489 2490 2491
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ