X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina87 wrote:
    Cześć wszystkim! Chciałam podzielić się z wami moimi ostatnimi doświadczeniami i zapytać o rade.
    Mam 37 lat, jestem po operacji endometriozy (12 lat temu) i usunięciu cyst na jajnikach. Moje AMH wynosi 0,5 a oprócz tego wszystkie inne wyniki ok.
    Rozpoczęłam moj pierwszy cykl IVF i w tym momencie jestem w 8DC i 7 dniu stymulacji.
    Został dla mnie wybrany krotki protokół z dawkami Menopur 200 i Gonal F 250. Z tego co mówi lekarz to więcej już się nie da.
    Sytuacja jest dość rozpaczliwa, bardzo słaba odpowiedz na stymulacje. W 5DS był jeden marny pęcherzyk a dzisiaj 7DS dwa marne. Wynik estradiolu zbyt niski jak na ten dzień stymulacji (107) a progesteron ok.
    Lekarz nie jest zbyt pozytywnie nastawiony i nie rokuje dobrze.
    Kontynuuje stymulacje do poniedziałku i mam konsultacje z jeszcze jednym lekarzem. poo tym czasie bardzo prawdopodobne ze anuluje cykl.
    Czy któraś była w podobnej sytuacji i miała podobne doświadczenia? teoretycznie jeśli nie będzie efektów po drugim cyklu to wtedy moja refundacja się kończy.
    Będę wdzięczna za każda poradę czy wskazówkę!
    .

Mi dwóch specjalistów znanych od Endo zalecało tylko i wyłącznie ultra długi protokół in vitro a nie krótki.. raz że bardziej chroni nas przed rozwojem choroby (wyciszenie tabletkami anty i gonapeptyl) to dwa jest większe szansa na zarodki, może spróbuj drugi raz z innym protokołem. On jest dużo bardziej polecany przy endo

BladaMaria lubi tę wiadomość

👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

07/2024 - rezonans endometriozy
    08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊

🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).

Dodatkowe wsparcia ☔️:
    Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.
‹‹ 2487 2488 2489 2490 2491
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ