X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Halina87 Nowa

Wysłany: 29 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Chciałam podzielić się z wami moimi ostatnimi doświadczeniami i zapytać o rade.
    Mam 37 lat, jestem po operacji endometriozy (12 lat temu) i usunięciu cyst na jajnikach. Moje AMH wynosi 0,5 a oprócz tego wszystkie inne wyniki ok.
    Rozpoczęłam moj pierwszy cykl IVF i w tym momencie jestem w 8DC i 7 dniu stymulacji.
    Został dla mnie wybrany krotki protokół z dawkami Menopur 200 i Gonal F 250. Z tego co mówi lekarz to więcej już się nie da.
    Sytuacja jest dość rozpaczliwa, bardzo słaba odpowiedz na stymulacje. W 5DS był jeden marny pęcherzyk a dzisiaj 7DS dwa marne. Wynik estradiolu zbyt niski jak na ten dzień stymulacji (107) a progesteron ok.
    Lekarz nie jest zbyt pozytywnie nastawiony i nie rokuje dobrze.
    Kontynuuje stymulacje do poniedziałku i mam konsultacje z jeszcze jednym lekarzem. poo tym czasie bardzo prawdopodobne ze anuluje cykl.
    Czy któraś była w podobnej sytuacji i miała podobne doświadczenia? teoretycznie jeśli nie będzie efektów po drugim cyklu to wtedy moja refundacja się kończy.
    Będę wdzięczna za każda poradę czy wskazówkę!
    .

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 29 marca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja mam amh 0,47
    Pierwszej stymulacja była na krótkim
    Leki to menopur 350 orgalutran 150 wynik 7 pęcherzyków 5 komorek 5 zarodków finalnie podane 2 słabej jakości bez rezultatu . Druga to rekovele i orgalutran 3 pęcherzyki jeden zarodek bez rezultatu .
    Trzecia stylizacja protokół długi dostałam menopur 375 do tego gonapeptyl . Początkowo było 10 antralnych potem zostało 4 finalnie pobrano 3 z czego były dwa zarodki . Jeden 4.1.2 podany w 5 dobie i dał ciążę . Drugi zatrzymał się w rozwoju w 6 .
    U mnie długi protokół chyba zdał egzamin nie wiem a może to przypadek
    Życzę powodzenia

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205 🥹
  • Halina87 Nowa

Wysłany: 30 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Bardzo przydatne i podtrzymujące na duchu 😊 gratuluję!
    Muszę się przygotować jakoś na jutrzejszą wizytę i wiedzieć jakie pytania zadać lekarzowi 🤞

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Macar Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polly8725 wrote:
    Nie, to był P. Robert Spaczyński
    Wilczak jest tylko super w robieniu dookoła siebie szumu.

‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ