X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • BladaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Zuza93 - większość leków ma w skutkach ubocznych wstrząs anafilaktyczny itd. :D Tylko nikt nie czyta ulotek np. ibuprofenu czy innych "zwykłych" leków ;)

Dziewczyny - mam szybkie pytanko - dr Kuśnierczak z invimedu powiedziała, że jesli podejdziemy do ivf to oni będą wymagać od nas kariotypy (że tak zalecają) i że nawet jesli nie wiemy jeszcze co z procedurą (czy przystępujemy czy nie) to niby kariotypy możemy już zrobić bo sie na nie chwilke czeka. Pytałam czy to muszą być jakieś "specjalne" kariotypy, a ona, że nie. Po czym wchodzę na stronę diag.pl a tam jest kilka rodzajów tego badania. Które wybrać ?

I czy badania nie są aktualne przez 3 miechy przed ivf ? Bo nie chce wydawać np. 1000 zł na mnie i męża, a w np. lipcu dowiem sie ze musze robić jeszcze raz ...
    Kariotyp się nie przeterminuje, oznacza się tylko raz. Na pewno nie trzeba powtarzać.
    Przykładowo badanie to podstawowe:
    - w Alab link: https://www.alab.pl/badanie/badanie-cytogenetyczne-kariotyp-klasyczny-limfocytow-krwi-obwodowej?gad_source=1
    - i Synevo: https://www.store.synevo.pl/p/genetyczna-ocena-kariotypu-w-limfocytach-krwi-obwodowej

Mam wrażenie, że jak robiłam to płaciłam w Synevo 2 x490 chyba podrożało :(
    Badanie robisz Ty i mąż. Odbiór wyników oboje osobiście, bo genetyczne mają swoje procedury i nie ma dostępu online. Czeka się 1-4 tygodnie.

Ola8999 lubi tę wiadomość

Starania od 2022 z monitorowaniem cyklu i Ovitrelle

wiek - 34
    AMH - od 0,8 do 1,6; FSH-6,85

11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
    03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
    05.2024 - 3🥚, 2❄️, po PGT-a 1❄️
    3.08.2024 - transfer, accofil + encorton - nieudany
    09.2024 - 9🥚, po PGT-a 0❄️
    01.2025 - (długi protokół) 3❄️, PGT-a OK

Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9%
  • Andzela84 Znajoma

Wysłany: 28 lutego, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza93 wrote:
    Cześć! Jutro zaczynam stymulację, okropnie się boję. Amh 0,4, krótki protokół - 300 menopur a potem orgalutran. Jakieś porady, jak się czułyście po zastrzykach? 😢

Ja jestem po dwóch stymulacjach w pierwszej miałam to co ty . W drugiej miałem menopur 150 i rekovelle . Niestety bolał mnie brzuch i ciężko mi się chodziło pod koniec. Ale każdy organizm jest inny. Natomiast przy drugiej punkcji już nie brałam kroplówki z paracetamolem .

• Andzela84 Znajoma

Wysłany: 28 lutego, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Zuza93 - większość leków ma w skutkach ubocznych wstrząs anafilaktyczny itd. :D Tylko nikt nie czyta ulotek np. ibuprofenu czy innych "zwykłych" leków ;)

Dziewczyny - mam szybkie pytanko - dr Kuśnierczak z invimedu powiedziała, że jesli podejdziemy do ivf to oni będą wymagać od nas kariotypy (że tak zalecają) i że nawet jesli nie wiemy jeszcze co z procedurą (czy przystępujemy czy nie) to niby kariotypy możemy już zrobić bo sie na nie chwilke czeka. Pytałam czy to muszą być jakieś "specjalne" kariotypy, a ona, że nie. Po czym wchodzę na stronę diag.pl a tam jest kilka rodzajów tego badania. Które wybrać ?

I czy badania nie są aktualne przez 3 miechy przed ivf ? Bo nie chce wydawać np. 1000 zł na mnie i męża, a w np. lipcu dowiem sie ze musze robić jeszcze raz ...

Nas też dr Kuśnierczak skierowała na kariotyp i czekaliśmy 6tygodni

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odzew w sprawie kariotypów 😊 A czy jesli mamy 1 dziecko poczete dosc szybko (7cs) to rozumiem ze kariotypy nadal moga wyjsc nieprawidlowe ? Bo to troche loteria tak ? Totalnie sie nie znam na tym badaniu i co ono daje w ogole w praktyce

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (❌️ 4cs - 7dpo - prog 13, estradiol 95),
    (❌️ 5cs - 7dpo - progn 5,5)
    (❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - prog 27)
    (❌️ 8 cs z lamettą 💉)
    Przed nami 9cs ! 💉

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kolejne pytanie (tak, wiem - sporo :D). Czy jesli jestem stymulowana lamettą (2 cykl, 2dc) i jutro chce pojechac zrobic badania typu fsh, lh - to one mogą wyjść zafałszowane przez lamettę ? Chce tez oznaczyc ponownie AMH - bo jestem ciekawa czy jesli lametta pobudza do wzrostu wieksza liczbe pecherzykow to jak zachowa sie AMH. No i chce zobaczyc czy tez czasem nie spadlo :(

I czy warto badać ferrytynę podczas okresu ?

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

(❌️ 8 cs z lamettą 💉)
    Przed nami 9cs ! 💉

🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    i kolejne pytanie (tak, wiem - sporo :D). Czy jesli jestem stymulowana lamettą (2 cykl, 2dc) i jutro chce pojechac zrobic badania typu fsh, lh - to one mogą wyjść zafałszowane przez lamettę ? Chce tez oznaczyc ponownie AMH - bo jestem ciekawa czy jesli lametta pobudza do wzrostu wieksza liczbe pecherzykow to jak zachowa sie AMH. No i chce zobaczyc czy tez czasem nie spadlo :(

I czy warto badać ferrytynę podczas okresu ?
    Ferrytyna to białko magazynujące żelazo, myślę że przy okresie może trochę spadać, że względu na utratę krwi itp. A poza tym jest białkiem ostrej fazy, więc w czasie miesieczki też może różnie się zachować. Szkoda pieniędzy na to badanie w czasie miesiaczki. A jeżeli chodzi o AMH możesz zobaczyć, jakieś tam wahania w cyklu jednak są. Lh i FSH myślę, że nie ma sensu sprawdzać, wydaje mi się, że jak już to możesz FSH, ale to właśnie chyba lametta ma pobudzić wydzielanie FSH. Estradiol ma spaść dzięki lamecie. A stosowałaś androtop żel?

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - spojrzycie mi na moje wyniki z dziś ? Rozumiem, że wyższe LH to na bank sprawka lametty. Czy AMH również jest wyższe bo na logikę lametta powoduje wzrost pęcherzyków (więcej ich jest), a więc wiecej wytwarza się hormonu antymullerowskiego i stąd taki wynik ? Dodam, ze badanie robiłam w tym samym labo (badane AMH jest na miejscu) i również w tym samym dniu cyklu co ostatnio. Lamettę brałam w ostatnim cyklu starań i w tym (drugi dzień dopiero).

wyniki-badania-AMH.png

Wit. D3 widzę, że jednak nisko (mimo iż biorę 4 tys. jednostek dziennie). Nie wiem co z DHEAs - czy brać biosteron czy nie. Muszę pogadać z moją gin z invimedu.

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

(❌️ 8 cs z lamettą 💉)
    Przed nami 9cs ! 💉

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • agelee Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 czy mierzyła pani AMH przed laparoskopią? Mi odradzają laparoskopię, żeby AMH nie spadło.

• Martolina Autorytet

Wysłany: 21 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niedawno pisałam tu i panikowałam trochę z powodu niskiego AMH. Obecnie jestem w 7DC na krótkim protokole - mensinorm 150 + bemfola 150 + orgalutran. Byłam dziś na pierwszym podglądzie i póki co jest 8 pęcherzyków (10-14 mm), estradiol 500 pg/ml. Kolejna wizyta w poniedziałek mam nadzieję że ładnie podrosną, trzymajcie kciuki!

Cavarathiel, BladaMaria, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

🩺 1 cykl IVF - marzec 2025
    8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Marmolada1990 Znajoma

Wysłany: 23 marca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Hej dziewczyny, niedawno pisałam tu i panikowałam trochę z powodu niskiego AMH. Obecnie jestem w 7DC na krótkim protokole - mensinorm 150 + bemfola 150 + orgalutran. Byłam dziś na pierwszym podglądzie i póki co jest 8 pęcherzyków (10-14 mm), estradiol 500 pg/ml. Kolejna wizyta w poniedziałek mam nadzieję że ładnie podrosną, trzymajcie kciuki!

Hejka, moim zdaniem to super wynik. Ja już nie pamiętam jakie ja dostałam dawki tych leków, ale chyba też miałam 150. Później mi zmniejszył lekarz ta dawkę. Już pod koniec stymulacji też miało być 8 pęcherzyków, ale finalnie 6 było dojrzałych i nadających się. Z tych 6 - 3 się zapłodniły, a 1 dotrwał to wczesnej blastki.

Życzę Ci żebyś miała więcej takich blastek, jak będą dwie to już też dobry wynik ❤️

Moje AMH było na podobnym poziomie, tylko ja jestem chyba parę lat starsza. Ale jak miałam usg robione i spr ile pęcherzyków jest antralnych to lekarz krecil głową i mówił, że gorzej to wygląda na usg niż te wyniki krwi.

• Martolina Autorytet

Wysłany: 23 marca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmolada1990 wrote:
    Hejka, moim zdaniem to super wynik. Ja już nie pamiętam jakie ja dostałam dawki tych leków, ale chyba też miałam 150. Później mi zmniejszył lekarz ta dawkę. Już pod koniec stymulacji też miało być 8 pęcherzyków, ale finalnie 6 było dojrzałych i nadających się. Z tych 6 - 3 się zapłodniły, a 1 dotrwał to wczesnej blastki.

Życzę Ci żebyś miała więcej takich blastek, jak będą dwie to już też dobry wynik ❤️

Moje AMH było na podobnym poziomie, tylko ja jestem chyba parę lat starsza. Ale jak miałam usg robione i spr ile pęcherzyków jest antralnych to lekarz krecil głową i mówił, że gorzej to wygląda na usg niż te wyniki krwi.

Dziękuję ❤️ a transfer tej jednej blastki się powiódł ?

Tak naprawdę mam trochę wrażenie że to jedna wielka loteria - moja przyjaciółka z AMH 5 miała 24 pęcherzyki, a tylko 3 komórki dojrzałe i z tego miała 2 blastki. A wydawałoby się że z takiej puli komórek to na pewno będzie więcej. Mi z kolei na usg pęcherzyków antralnych lekarka mówiła że nie ma tragedii i ona by po obrazie jajników powiedziała że AMH jest trochę wyższe.

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

Tak naprawdę mam trochę wrażenie że to jedna wielka loteria - moja przyjaciółka z AMH 5 miała 24 pęcherzyki, a tylko 3 komórki dojrzałe i z tego miała 2 blastki. A wydawałoby się że z takiej puli komórek to na pewno będzie więcej. Mi z kolei na usg pęcherzyków antralnych lekarka mówiła że nie ma tragedii i ona by po obrazie jajników powiedziała że AMH jest trochę wyższe.

To nie loteria, a jakość komórek jajowych. Co z tego, że masz ich 20 jeśli żadna z nich nie jest wystarczająca by dać się zapłodnić. Dlatego przy niskim AMH jest mega ważna jakość i walka o nią jeszcze przed ivf.
    Ja mam podobną sytuację, że w obrazie usg wydawało się, jakby nie było tak tragicznie jak to wynikało z wyników krwi. Walczyłam około 6mcy przed rozpoczęciem o poprawę jakości i opłaciło się- finalnie miałam 3 zarodki z 6 komórek i teraz jestem w 20tc. Wszystkie miały najwyższą klasę, podobno wyglądały naprawdę dobrze. Ja wierzę, że to była praca przed, żeby je wyciągnąć i poprawić.
    Tutaj na forum jest mnóstwo polecajek, warto też samej potestowac co mi odpowiada itd, ja dużo czerpałam wiedzy stąd:)

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Marmolada1990 Znajoma

Wysłany: 23 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

Tak, raczej to taka loteria. Pewnie przy każdej stymulacji wyszłoby inaczej, inna ilość. W każdym cyklu tak na prawdę różnie. Pewnie te protokoły też mają jakieś znaczenie czy krótkie czy długie. Leki tak samo. Nie da się tego przewidzieć.

U mnie transfer tej jeden blastki się nie udał. Ale w następnym cyklu zaszłam w ciążę naturalnie, dobrze to podziałało na jajniki i jestem teraz w 15 tyg ciąży. Zobaczymy co dalej będzie, na tą chwilę wszystko jest ok.

U mnie w rodzinie żona kuzyna tak samo miała jedna
    blastke, transfer się nie udał i zaszła a ciążę w nast cyklu ,a 1,5.roku później zaszła też szybko w nast ciążę i ma dwoje zdrowych dzieci. Więc takie cuda się zdarzają, a jakies 10 lat nie mogła zajść w ciążę bez pomocy medycznej :)

Ale z tego co wiem to ona nie miała żadnych problemów oprócz właśnie niskiego Amh, ja tak samo.

• Martolina Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    To nie loteria, a jakość komórek jajowych. Co z tego, że masz ich 20 jeśli żadna z nich nie jest wystarczająca by dać się zapłodnić. Dlatego przy niskim AMH jest mega ważna jakość i walka o nią jeszcze przed ivf.
    Ja mam podobną sytuację, że w obrazie usg wydawało się, jakby nie było tak tragicznie jak to wynikało z wyników krwi. Walczyłam około 6mcy przed rozpoczęciem o poprawę jakości i opłaciło się- finalnie miałam 3 zarodki z 6 komórek i teraz jestem w 20tc. Wszystkie miały najwyższą klasę, podobno wyglądały naprawdę dobrze. Ja wierzę, że to była praca przed, żeby je wyciągnąć i poprawić.
    Tutaj na forum jest mnóstwo polecajek, warto też samej potestowac co mi odpowiada itd, ja dużo czerpałam wiedzy stąd:)

No ja niestety nie miałam możliwości pół roku się przygotowywać do invitro. Moje amh leci w dół w zawrotnym tempie - w maju miałam 2,9, w październiku 1,8 a obecnie 0,7. Za pół roku mogłoby być blisko zero stąd też decyzja o natychmiastowym podjęciu działań. Od decyzji jestem na wysokiej dawce koenzymu Q10, inozytolu, dbam o dietę i zobaczymy jaki skutek to przyniesie. Mamy nasienie bardzo dobre także mam nadzieję że tu też trochę nadrobimy

A pierwszy transfer Ci się udał czy miałaś kilka podejść ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 20:27

Patabr lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmolada1990 wrote:
    Tak, raczej to taka loteria. Pewnie przy każdej stymulacji wyszłoby inaczej, inna ilość. W każdym cyklu tak na prawdę różnie. Pewnie te protokoły też mają jakieś znaczenie czy krótkie czy długie. Leki tak samo. Nie da się tego przewidzieć.

U mnie transfer tej jeden blastki się nie udał. Ale w następnym cyklu zaszłam w ciążę naturalnie, dobrze to podziałało na jajniki i jestem teraz w 15 tyg ciąży. Zobaczymy co dalej będzie, na tą chwilę wszystko jest ok.

U mnie w rodzinie żona kuzyna tak samo miała jedna
    blastke, transfer się nie udał i zaszła a ciążę w nast cyklu ,a 1,5.roku później zaszła też szybko w nast ciążę i ma dwoje zdrowych dzieci. Więc takie cuda się zdarzają, a jakies 10 lat nie mogła zajść w ciążę bez pomocy medycznej :)

Ale z tego co wiem to ona nie miała żadnych problemów oprócz właśnie niskiego Amh, ja tak samo.

Życie pisze jednak różne scenariusze 😅 gratulacje i trzymam kciuki za spokojna ciążę ❤️

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Marmolada1990 Znajoma

Wysłany: 23 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Życie pisze jednak różne scenariusze 😅 gratulacje i trzymam kciuki za spokojna ciążę ❤️

Dziękuję ❤ oby już malec został z nami

U mnie też amh się obniżyło znacznie. W maju 2023 zaszłam w ciążę w 1 cyklu starań, ale zakończyła się poronieniem zatrzymanym. Później długo nic i jakoś w listopadzie 2023 zrobiłam 1 badanie żeby spr jaki wynik i wyszło 1,5 wiec nie aż tak źle. Później w lutym zgłosiliśmy się do kliniki niepłodności i znów zrobiłam badanie wtedy wyszło poniżej 1 i tak się wahało około właśnie 1 - 0,8 więc też szybko poszybowało w dół...

• Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    No ja niestety nie miałam możliwości pół roku się przygotowywać do invitro. Moje amh leci w dół w zawrotnym tempie - w maju miałam 2,9, w październiku 1,8 a obecnie 0,7. Za pół roku mogłoby być blisko zero stąd też decyzja o natychmiastowym podjęciu działań. Od decyzji jestem na wysokiej dawce koenzymu Q10, inozytolu, dbam o dietę i zobaczymy jaki skutek to przyniesie. Mamy nasienie bardzo dobre także mam nadzieję że tu też trochę nadrobimy

A pierwszy transfer Ci się udał czy miałaś kilka podejść ?

No wiadomo, czasem nie ma czasu i trzeba działać tu i teraz, ale i tak super, że wspierasz proces, bo to na pewno nie zaszkodzi.
    Tak jak w stopce w sumie mam, mialam 3 zarodki, 3 transfery i ostatni ze mną został, choć we wszystkich na początku beta ruszyła, ale się zatrzymywała. Ostatecznie na cyklu sztucznym z heparyną, acardem (tj lekami na które nie miałam medycznych wskazan) się udało 💚
    Trzymam kciuki za was

Martolina lubi tę wiadomość

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 26 marca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, pobrali mi 8 komórek. Zobaczymy ile z tego będzie dojrzałych, raport z hodowli dostanę pewnie dopiero w poniedziałek. Transfer odroczony bo krwawię niestety

Patabr lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 26 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ja już po, pobrali mi 8 komórek. Zobaczymy ile z tego będzie dojrzałych, raport z hodowli dostanę pewnie dopiero w poniedziałek. Transfer odroczony bo krwawię niestety
    8, piękny wynik! Trzymam kciuki!!

Martolina lubi tę wiadomość

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    31👩 33🧔
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
    + 2DS1, 2DS5, 3DS1
    - 2DS2, 2DS3
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran
    21.01.25 punkcja - 🥚pobrane 3, zapłodnione 2, są 2: 4AA i i 3BB
    20.02.25 - ❄️4AA - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
    24.03.25 -❄️3BB - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    8, piękny wynik! Trzymam kciuki!!

Dzięki, a ja trzymam kciuki za ❄️ bo widzę w podpisie że jesteś po transferze !

Cavarathiel lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ