X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • BladaMaria Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Zuza93 - większość leków ma w skutkach ubocznych wstrząs anafilaktyczny itd. :D Tylko nikt nie czyta ulotek np. ibuprofenu czy innych "zwykłych" leków ;)

Dziewczyny - mam szybkie pytanko - dr Kuśnierczak z invimedu powiedziała, że jesli podejdziemy do ivf to oni będą wymagać od nas kariotypy (że tak zalecają) i że nawet jesli nie wiemy jeszcze co z procedurą (czy przystępujemy czy nie) to niby kariotypy możemy już zrobić bo sie na nie chwilke czeka. Pytałam czy to muszą być jakieś "specjalne" kariotypy, a ona, że nie. Po czym wchodzę na stronę diag.pl a tam jest kilka rodzajów tego badania. Które wybrać ?

I czy badania nie są aktualne przez 3 miechy przed ivf ? Bo nie chce wydawać np. 1000 zł na mnie i męża, a w np. lipcu dowiem sie ze musze robić jeszcze raz ...
    Kariotyp się nie przeterminuje, oznacza się tylko raz. Na pewno nie trzeba powtarzać.
    Przykładowo badanie to podstawowe:
    - w Alab link: https://www.alab.pl/badanie/badanie-cytogenetyczne-kariotyp-klasyczny-limfocytow-krwi-obwodowej?gad_source=1
    - i Synevo: https://www.store.synevo.pl/p/genetyczna-ocena-kariotypu-w-limfocytach-krwi-obwodowej

Mam wrażenie, że jak robiłam to płaciłam w Synevo 2 x490 chyba podrożało :(
    Badanie robisz Ty i mąż. Odbiór wyników oboje osobiście, bo genetyczne mają swoje procedury i nie ma dostępu online. Czeka się 1-4 tygodnie.

Starania od 2022 z monitorowaniem cyklu i Ovitrelle

wiek - 34
    AMH - od 0,8 do 1,6; FSH-6,85

11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
    03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
    05.2024 - 3🥚, 2❄️, po PGT-a 1❄️
    3.08.2024 - transfer, accofil + encorton - nieudany
    09.2024 - 9🥚, 0❄️
    01.2025 - (długi protokół) 3❄️, PGT-a OK

Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9%
‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ