X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Bardzo ważne jest to co powiedziałaś. Na pierwszą ciążę jest późno. Jeśli to kolejna ciąża to chyba większe szanse. Znam sporo dziewczyn w moim otoczeniu które były w ciąży w wieku 36-38 lat ale w większości nie było to ich pierwsze dziecko tylko drugie albo wręcz trzecie.
    Moja mama rodziła jak miała 38 mojego młodszego brata.. zaszła bez problemów ale ciąża zagrożona i 8 msc leżała plackiem w łożku ..

Niestety - dla pierworodki wiek powyżej 35 to już ogromny problem

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, czy któraś miała robioną histeroskopię? Wydaje mi się to badanie bardzo inwazyjne i boję się powikłań.. Gin w Novum stwierdziła, że u nich wszystkie pacjentki przed KD mają robioną. Jedyne co mi znalazła to malutkiego polipa 4 mm. Czy trzeba robić aż takie poważne badanie dla obejrzenia macicy? Czy to ma sens ot tak na wszelki wypadek robić?
    Czy nie wystarczy kolposkopia na początek?

Miałam robioną bez znieczulenia z usuwaniem polipa i w znieczuleniu kolejne usunięcie polipa.
    Ja wiem czy takie poważne? Wsadzają rurkę z kamerką i oglądają wnętrze jak jest coś do usunięcia to usuwają.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzięki Bea! Tak część badań mam. Hmmm jedyny problem że to badanie jest bardzo drogie :( Ja maiłam w znieczuleniu ogólnym robione badanie drożności jajowodów, podejrzewam że to by było podobnie, 15 minut spania. A można to jakoś zrobić na nfz ktoś wie?

ja robiłam na nfz - bez znieczulenia miałam
    powiedzieli, że jak nie dam rady to zrobią mi kolejne w znieczuleniu

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    KD to zupelnie nie to samo co wlasne dziecko, to niestety jest jak adopcja, zupelnie obce geny. Dla mnie to by nigdy nie bylo to samo co dziecko biologiczne. Ale oczywiscie szanuje wybory innych osob, ja bym sie na to nie zdecydowala.
    marikka dziecko z KD to też własne dziecko a jakie ma niby być? :/ A żeby być rodzicem to trzeba być kimś więcej niż tylko dawcą genów.

never_lose_hope, Reni, Bea77_2, Lukrecja, 4me lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:00 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 3 lipca 2018, 22:19

mar2śka, Reni, Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    KD to zupelnie nie to samo co wlasne dziecko, to niestety jest jak adopcja, zupelnie obce geny. Dla mnie to by nigdy nie bylo to samo co dziecko biologiczne. Ale oczywiscie szanuje wybory innych osob, ja bym sie na to nie zdecydowala.

ale nosisz pod sercem, patrzysz jak rośnie, jak pojawia się serce, rodzisz, hormony buzują itd przeżywasz od poczęcia
    KD to nie to samo co adopcja. I wcale nie trzeba o tym informować dziecka. Urodziłam Cię, wychowałam tak że ten..

mar2śka, Bea77_2, sylwia80, kayama, Lukrecja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Poza tym kazda kobieta rodzi sie z inna rezerwa jajnikowa i jest to zaprogramowane genetycznie.Roznice w ilosci rezerwy jaka sie ma od urodzenia sa ogromne. Dlatego tez kobiety maja w tak roznym wieku menopauze.
    Ciasteczko, to Twoja mama nie byla pierworodka jak rodzila Twojego brata. Zagrozona ciaza moze zdarzyc sie zawsze i kazdej kobiecie.
    Prawda jest ze czasem para nie moze miec wspolnego dziecka a jak sie zwiaza z kims innym to nie ma z tym problemu. Nawet znam taki przypadek z mojego otoczenia.
    Nie zaprzeczam :) ale nie powiesz mi że wiek powyżej 35 na pierwsze dziecko jest znacznym utrudnieniem i czynnikiem bardzo znaczącym.
    Wybaczcie za moja stylistykę i błędy ale mam taki stan umysłu jakbym była po spożyciu :(

Reni lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Jest jeszcze kwestia jak sie takie dziecko bedzie kiedys czulo jak sie dowie ze jego matka nie jest jego matka biologiczna. A zatajenie przed nim prawdy nie jest do konca w porzadku wobec dziecka.

SJP
    biologiczna matka «kobieta, która urodziła dziecko (w stosunku do tego dziecka)»

może nie jest genetyczną, ale biologiczną jest

czyli co jak facet będzie miał przeszczep serca to już obcy facet?

Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa,bardzo mi przykro, znam ten bol,trzymaj sie.
    Ciasteczko mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i jajeczka beda silne.

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Owszem wszedzie czytam publikacje na temat wieku, ale w realnym zyciu widze zupelnie co innego. Takze wyrzuc z glowy te glupie statystyki a zobaczysz ze sie wszystko uda.
    Oczywiscie ze kobiety ktore zdecydowaly sie na KD kochaja to dziecko tak samo. Ale to trudne zagadnienie.
    A może tak zamiast wszystko negować i uważać się za eksperta w każdej dziedzinie wypadałoby się chociaż przywitać, napisać coś o sobie. Trochę masz dziwny sposób na nawiązywanie znajomości ;)

4me lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam kobiete ktora miala zatkane jajowody i cos nie tak z endo,zaszla naturalnie, byla jeszcze mloda po dwudziestce, w wieku 37 miala drugiego syna przez IVF,najgorsze jest to ze jest straszna narkomanka,nacpana od samego rana,bierze rozne tabletki jak cukierki,czasami nie moze nawet mowic,mowila ze przez cale dwie ciaze palila papierosy i marijuana, kto wie co jeszcze,bylam u niej nianka przez jakis czas. Jak miala 45 lat to znowu podchodzila do IVF ale nic nie przetrwalo do transferu,cale szczescie,tamte dzieci raczej zdrowe, ten mlodzszy troche dziwny, nie mam juz z nia kontaktu.

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Tak, dorobiłyśmy się własnego trolla na forum :-D
    Bea, widziałam, że na kafeterii też zostałaś wywołana do tablicy za sianie defetyzmu ;) także tego :)

never_lose_hope lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana721 wrote:
    Grosiaa,bardzo mi przykro, znam ten bol,trzymaj sie.
    Ciasteczko mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i jajeczka beda silne.
    Dziękuje Dana!!! Czarujemy je mocno, mocno !

Dana721 lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    To jest lapanie mnie za slowka, wyrywanie z kontekstu zwrotu, takie dziecko. Chodzilo o dziecko z KD. Bea pisz sobie co chcesz, ale Twoje malkontenctwo i uczucie ze juz jestes na wszystko za stara jest przerazajace. Zasciankowe polskie myslenie.Moglas sobie zrobic dzieci w zlobku a nie teraz narzekac na wszystko.
    Nie ma tutaj miejsca na obrażanie moja droga. Poziom Twojej kultury osobistej za dobrze o Tobie nie świadczy. Nie znasz naszych historii osobistych i nawet nie starasz się poznać więc daruj sobie ocenianie.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musimy olać, nie reagujmy :) Troll niekarmiony znika :)

Bea77_2, Lukrecja, 4me lubią tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Jakiego defetyzmu?
    Nie widziałaś postu, w którym ktoś zwrócił się bezpośrednio do Ciebie i cytował To, co napisałaś tutaj na wątku o poziomie rozmowy na kafeterii? Może defetyzm nie był tu najlepszym określeniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:25

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • mar2śka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    A gdzie zauwazylas moj rzekomy brak kultury? Nie obrazam nikogo tylko mam odmienne zdanie. Widocznie dla Ciebie odmienne zdanie jest postrzegane jako brak kultury.
    Moim zdaniem tekst typu mogłaś sobie zrobić dziecko w żłobku a nie teraz narzekać jest bardzo obraźliwy...łatwo oceniać nie znając czyjejś historii , prawda??

never masz rację nie warto ! ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikka ale to jest to samo
    no przecież rodzisz TAKIE dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko - widzę czasem w Waszych opisach: fragmentacja DNA- w wynikach panów - ten parametr pochodzi z badań nasienia czy z czego?
    Dziękuję z góry za wyjaśnienie.

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mam pytanko - widzę czasem w Waszych opisach: fragmentacja DNA- w wynikach panów - ten parametr pochodzi z badań nasienia czy z czego?
    Dziękuję z góry za wyjaśnienie.

z nasienia

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ