X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea patrzyłam ten First Egg Bank,tam są glownie dawczynie z Ukrainy. Czyli mogę rozumieć,że w Europie tam gdzie są zdjęcia dawczyn to głównie panie z Ukrainy bądź Rosji?

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    .... a jeszcze inni wystartuja z grubej rury... od razu in vitro.. od razu z KD... czasami jak spojrzy sie prawdzie w oczy i podejdzie do twmatu racjonalnie.. biorac pod uwagę całokształt czyli m.in. wyniki.. ryzyko.. koszty.. możliwości finansowe.. itp. To wybór jest jeden: KD albo nic..

Dziewczyny nie jestem w stanie ogarnąć tego forum... piszecie tyle wiadomości i w takim tempie, że zastanawiam sie czy jesteście czynne zawodowo ;-) wczoraj Never pisala ze próbuje nadrobic wiadomości z rana bo tyle juz napisaliście... ja zagladajac po pracy czyli najczęściej wieczorami mimo szczerych checi nie jestem juz w stanie tego ogarnąć i wbić sie w dyskusje :-(

Ps. Lukrecja to piękne co napisalaś o uśmiechu Twojej córci :-)

To jeszcze nie jest szybkie tempo pisania na forum ;-)
    A prace, jak mowi Bea trzeba dobrze zorganizowac. ;-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli co jeśli bede miala in vitro to robic na sztucznym cyklu lepiej niz na naturalnym? To daje statystycznie wieksza skuteczność?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalny, lekko stymulowany.
    A przed rozpoczeciem usg dla sprawdzenia ile mamy potencjalnych jaj.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki! Zapisuje w notatkach ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    I na NFZ robią?

Termin na konsultację gin do histeroskopii mają na początek września, no to dupa :((
    Ja chyba nie będę robić tej histeroskopii do pierwszego podejścia, jak piszcie, że Wam nie zalecali. No chyba, że znajdę szybki termin gdzieś na nfz ale jakoś wątpię.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mocno zastanawiam czy teraz nie zrobić...tak samo jak kariotypów i genetyki, ale państwowo w jakiejś poradni genetycznej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zarodki nie dały rady wiec nie ma transferu

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Przykro mi Grosia :(bardzo...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) cud - W prawym jest co najmniej 5 ; lewy dzis niewidoczny ale tam był ten 1. Hormony działają ! w sob ostatni podglad i decyzja czy punkcja w pon czy pare dni przedłużamy hormony :) cud !!!! Nie wierze :) są małe ale rosną !!
    W Pt jeszcze robię estradiol.

Lukrecja, Bea77_2, klamka, sylwia80, Magdala, Dana721, Reni, kayama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Grosia :( bardzo mi przykro .... ściskam Cie mocno !!!!!!!!

• Blastka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Strasznie mi przykro, wiem jak to boli.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa, przykro mi :( i jestem zdziwiona, że w invikcie nie proponowali Ci od razu kariotypu - ja po pierwszej wizycie robiłam. Z tego co mi wiadomo, to na nfz możesz zrobić dopiero po dwóch poronieniach, ale oczywiście zorientuj się co i jak. Nie polecam robienia w Diagnostyce, czekałam chyba 6 tygodni, a mój mąż w invikcie miał wynik po dwóch, różnica w cenie to było może 30 zł.

Ciasteczko, widziałam Twoje wpisy wcześniejsze, jak miałaś estradiol 195 na początku stymulacji to nie był wcale wynik, spodziewałam się u Ciebie dobrych wieści ;)

Lukrecja lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Grosiaa, przykro mi :( i jestem zdziwiona, że w invikcie nie proponowali Ci od razu kariotypu - ja po pierwszej wizycie robiłam. Z tego co mi wiadomo, to na nfz możesz zrobić dopiero po dwóch poronieniach, ale oczywiście zorientuj się co i jak. Nie polecam robienia w Diagnostyce, czekałam chyba 6 tygodni, a mój mąż w invikcie miał wynik po dwóch, różnica w cenie to było może 30 zł.

Ciasteczko, widziałam Twoje wpisy wcześniejsze, jak miałaś estradiol 195 na początku stymulacji to nie był wcale wynik, spodziewałam się u Ciebie dobrych wieści ;)
    My Kariotypy robiliśmy w invicta -21 dni na wyniki. Ale tyle mówią że się Max czeka.

Estradiol 195 miałam po 5 dniach stymulacji gonal i 3 z mensinorm- wiec wynik nie powalał - ale może zaskoczyło trochę po czasie ? Ciekawe jak dziś.
    Jeszcze zobaczymy w sob co bedzie .. decyzja zapadnie. Ale dr mówił ze punkcja bedzie /pytanie czy w pon?

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie invicta kariotyp robi szybciutko, a w Diagnostyce to wielki lament, że ojejku takie straszne badanie!

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz mówił ze możemy ale nie musimy, bo mam dopiero skończone 35 wiec nie ma parcia. Prawda jest taka ze i tak pewnie byśmy próbowali nawet ze złymi wynikami...choć raz czy dwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwile obecna koniec ze staraniami, muszę się odciąć...będę zaglądać jako Gość. Powodzenia Kochane mam nadzieje, że wywalczycie sobie swój skarb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:28

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ