X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea patrzyłam ten First Egg Bank,tam są glownie dawczynie z Ukrainy. Czyli mogę rozumieć,że w Europie tam gdzie są zdjęcia dawczyn to głównie panie z Ukrainy bądź Rosji?

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    .... a jeszcze inni wystartuja z grubej rury... od razu in vitro.. od razu z KD... czasami jak spojrzy sie prawdzie w oczy i podejdzie do twmatu racjonalnie.. biorac pod uwagę całokształt czyli m.in. wyniki.. ryzyko.. koszty.. możliwości finansowe.. itp. To wybór jest jeden: KD albo nic..

Dziewczyny nie jestem w stanie ogarnąć tego forum... piszecie tyle wiadomości i w takim tempie, że zastanawiam sie czy jesteście czynne zawodowo ;-) wczoraj Never pisala ze próbuje nadrobic wiadomości z rana bo tyle juz napisaliście... ja zagladajac po pracy czyli najczęściej wieczorami mimo szczerych checi nie jestem juz w stanie tego ogarnąć i wbić sie w dyskusje :-(

Ps. Lukrecja to piękne co napisalaś o uśmiechu Twojej córci :-)

To jeszcze nie jest szybkie tempo pisania na forum ;-)
    A prace, jak mowi Bea trzeba dobrze zorganizowac. ;-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli co jeśli bede miala in vitro to robic na sztucznym cyklu lepiej niz na naturalnym? To daje statystycznie wieksza skuteczność?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalny, lekko stymulowany.
    A przed rozpoczeciem usg dla sprawdzenia ile mamy potencjalnych jaj.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki! Zapisuje w notatkach ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    I na NFZ robią?

Termin na konsultację gin do histeroskopii mają na początek września, no to dupa :((
    Ja chyba nie będę robić tej histeroskopii do pierwszego podejścia, jak piszcie, że Wam nie zalecali. No chyba, że znajdę szybki termin gdzieś na nfz ale jakoś wątpię.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mocno zastanawiam czy teraz nie zrobić...tak samo jak kariotypów i genetyki, ale państwowo w jakiejś poradni genetycznej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zarodki nie dały rady wiec nie ma transferu

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Przykro mi Grosia :(bardzo...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) cud - W prawym jest co najmniej 5 ; lewy dzis niewidoczny ale tam był ten 1. Hormony działają ! w sob ostatni podglad i decyzja czy punkcja w pon czy pare dni przedłużamy hormony :) cud !!!! Nie wierze :) są małe ale rosną !!
    W Pt jeszcze robię estradiol.

Lukrecja, Bea77_2, klamka, sylwia80, Magdala, Dana721, Reni, kayama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Grosia :( bardzo mi przykro .... ściskam Cie mocno !!!!!!!!

• Blastka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Strasznie mi przykro, wiem jak to boli.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa, przykro mi :( i jestem zdziwiona, że w invikcie nie proponowali Ci od razu kariotypu - ja po pierwszej wizycie robiłam. Z tego co mi wiadomo, to na nfz możesz zrobić dopiero po dwóch poronieniach, ale oczywiście zorientuj się co i jak. Nie polecam robienia w Diagnostyce, czekałam chyba 6 tygodni, a mój mąż w invikcie miał wynik po dwóch, różnica w cenie to było może 30 zł.

Ciasteczko, widziałam Twoje wpisy wcześniejsze, jak miałaś estradiol 195 na początku stymulacji to nie był wcale wynik, spodziewałam się u Ciebie dobrych wieści ;)

Lukrecja lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Grosiaa, przykro mi :( i jestem zdziwiona, że w invikcie nie proponowali Ci od razu kariotypu - ja po pierwszej wizycie robiłam. Z tego co mi wiadomo, to na nfz możesz zrobić dopiero po dwóch poronieniach, ale oczywiście zorientuj się co i jak. Nie polecam robienia w Diagnostyce, czekałam chyba 6 tygodni, a mój mąż w invikcie miał wynik po dwóch, różnica w cenie to było może 30 zł.

Ciasteczko, widziałam Twoje wpisy wcześniejsze, jak miałaś estradiol 195 na początku stymulacji to nie był wcale wynik, spodziewałam się u Ciebie dobrych wieści ;)
    My Kariotypy robiliśmy w invicta -21 dni na wyniki. Ale tyle mówią że się Max czeka.

Estradiol 195 miałam po 5 dniach stymulacji gonal i 3 z mensinorm- wiec wynik nie powalał - ale może zaskoczyło trochę po czasie ? Ciekawe jak dziś.
    Jeszcze zobaczymy w sob co bedzie .. decyzja zapadnie. Ale dr mówił ze punkcja bedzie /pytanie czy w pon?

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie invicta kariotyp robi szybciutko, a w Diagnostyce to wielki lament, że ojejku takie straszne badanie!

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz mówił ze możemy ale nie musimy, bo mam dopiero skończone 35 wiec nie ma parcia. Prawda jest taka ze i tak pewnie byśmy próbowali nawet ze złymi wynikami...choć raz czy dwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwile obecna koniec ze staraniami, muszę się odciąć...będę zaglądać jako Gość. Powodzenia Kochane mam nadzieje, że wywalczycie sobie swój skarb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:28

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ