IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Bea! Tak część badań mam. Hmmm jedyny problem że to badanie jest bardzo drogie
Ja maiłam w znieczuleniu ogólnym robione badanie drożności jajowodów, podejrzewam że to by było podobnie, 15 minut spania. A można to jakoś zrobić na nfz ktoś wie?
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLukrecja wrote:Dziewczyny lajkujcie proszę moje pytanie do eksperta. A nóż widelec może napiszą coś mądrego o postępowaniu w niskim AMH.
Moja malutka zaczęła się do mnie uśmiechać, nie już w przestrzeń A na mój widok. Poplakalam się jak gluptas:) To chyba jeszcze te ciążowe hormony na mnie działają -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLukrecja wrote:Dziewczyny lajkujcie proszę moje pytanie do eksperta. A nóż widelec może napiszą coś mądrego o postępowaniu w niskim AMH.
Moja malutka zaczęła się do mnie uśmiechać, nie już w przestrzeń A na mój widok. Poplakalam się jak gluptas:) To chyba jeszcze te ciążowe hormony na mnie działają
Lukrecja - Ty miałaś jakieś komórki / punkcję ? -
sylwia80 wrote:Ja tez tragicznie się czułam na estrofrmie, zawroty głowy, mdłości, brak całkowity siły. Nawet siedzenie mnie męczyło.
Kayama ja będę miała wkrótce 2 histero. Lepiej zrobić I sprawdzić czy oprócz tego polipu wszystko ok.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
nick nieaktualny
-
karolcia35 wrote:Mnie narazie omijają takie rewelacje. Czuje się normalnie. To już nie dziwi mnie pytanie pani dr jak znosze estrofem. Pewnie wiele osób ma skutki uboczne.
Kayama ja będę miała wkrótce 2 histero. Lepiej zrobić I sprawdzić czy oprócz tego polipu wszystko ok.
Ja podobnie. Z drewna jestem.
Przy pytaniu lekarza czy dam rade drugi cykl na hormonach mialam ochote spytac o co mu chodzi.
Wiecie co ja nie robilam zadnych badan inwazyjnych oprocz usg. Raz cos tam chcieli w poprzedniej klinice, ale zaczelam drazyc czy koniecznie i takie tam i ostatecznie lekarz odpuscil. Bo skoro jest implantacja..
Zrobilam usg dopplerowskie dokladne w szpitalu. Wyszlo ok. Tzn ja mam wade budowy macicy, ale to juz bylo wiadomo.
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
kayama wrote:Dziewczyny, czy któraś miała robioną histeroskopię? Wydaje mi się to badanie bardzo inwazyjne i boję się powikłań.. Gin w Novum stwierdziła, że u nich wszystkie pacjentki przed KD mają robioną. Jedyne co mi znalazła to malutkiego polipa 4 mm. Czy trzeba robić aż takie poważne badanie dla obejrzenia macicy? Czy to ma sens ot tak na wszelki wypadek robić?
Czy nie wystarczy kolposkopia na początek?
ja mam w ten piątek z usunięciem polipa (już drugi raz), nie jest takie inwazyjne , nawet i bez narkozy się robi diagnostyczna , wkładają ten cewnik który jest nieco większy żeby wprowadzić wszystkie potrzebne narzędzia i to może być bolesne dlatego narkoza (to nawet chyba nie jest narkoza taka jak przy operacji , nie intubują oddychasz normalnie). Po badaniu ewentualnie antybiotyk (zależy co robią) i zaraz się wychodzi do domu. Wszystko tam widać na kamerce stad to takie dokładne dobre badanie. A jak jest polip to od razu wytnie i po sprawie.38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Bea77_2 wrote:Meczu nie oglądacie?
nie idzie tego oglądać bo nerwy ;pBea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:To ja tak mam w trakcie stymulacji
fatalnie
Co ciekawe przy pierwszym i drugim crio tak nie miałam, czułam się całkiem dobrze, teraz dopiero przy 3 crio takie sensacje. Z jednej strony smutno mi że się transfer nie odbył, a z drugiej nie wyrażam sobie jak bym to przeżyła.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:Polubiłam - w sumie i mnie dotyczy to pytanie bo rownież nie ma reakcji na te mega dawki hormonow
Lukrecja - Ty miałaś jakieś komórki / punkcję ?Nie miałam ani jednego pęcherzyka, nie miałam punkcji,estradiol 90. Co ciekawsze na cyklach naturalnych zawsze był pęcherzyk.