X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mam pytanko - widzę czasem w Waszych opisach: fragmentacja DNA- w wynikach panów - ten parametr pochodzi z badań nasienia czy z czego?
    Dziękuję z góry za wyjaśnienie.
    Tak, z badań nasienia . Można zrobić samą morfologię nasienia oraz dodatkowo fragmentację.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Takie dziecko to bylo zle okreslenie. Ale akurat dla mnie to nie byloby to samo.

no to przeczytaj definicję biologicznego dziecka :-)

Bea77_2 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka , witaj , jeśli chodzi o to zaprogramowane wszystko w genach i ilość jaj to się nie zgodzę, bo sa czynniki które wpływają na POF (tj , przebyte choroby jajników, zapalenia , torbiele , operacje, chemioterapia, ponoć palenie papierosów, choroby immunologiczne które Ci niszczą jajniki - wcale od kołyski nie występują a w rożnym wieku) , także widzisz nie jest to tak ze każda ma i wiadomo i cześć.

Kolejna sprawa wiek , ja doceniam ze mu tu jesteśmy , wspieramy sie , jesteśmy optymistkami , bo w gabinecie usłyszysz ze cholernie trudno jest po 40 a w wieku 42 to już cud , a po 43 to już więcej jak cud. Nie wiem oni tez nie wiedza co mówią ? , owszem zdarza się , jak wszystko , ale nie możemy tylko sobie tu pisać jak wszystko jest zajefajnie, bo lata mijają i widać ze nie jest ...lepiej jest tego mieć świadomość i sie oswajać niż wmawiać sobie ze będzie cudownie.
    Jeśli nie dotyczy Cie temat KD i nie musiałaś się nad tym zastanawiać to prosba do Ciebie jest taka zachowaj swoje zdanie dla siebie , bo to jest na prawdę ciężki temat i tylko dziewczyny które muszą o tym myśleć wiedza jak bardzo i wszystko może być "krzywdzace" choć nie zdajesz sobie z tego sprawy , a chyba nie takie sa twoje intencje ?
    pozdrawiam

mar2śka, Dana721, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 trudno :) Ja w wieku 34 już usłyszałam, że to będzie bardzo trudne .. potem zrobiłam amh i załamka .. lekarze -2- nie chcieli czekać nawet roku naturalnych starań .. nie w tym wieku i przy moim amh. Dali nam 6 msc. Potem doszła akurat choroba partnera i chemia - więc nie było już innej opcji.
    EM - dokładnie !!!

Co do defragmentacji - cholera nie mamy chyba tego - a robiliśmy rozszerzone.. może teraz jak rozmrożą to zrobią ? U nas było ostatnio: obniżona żywotność, hos test 56%, morfologia 4%. Reszta Ok (ma też dużą ilość). Lekarz androlog nie chciał nic leczyc i mówił że wyniki nie są zle. Nie wiemy co jest zamrożone.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a jak Ty się czujesz?? Czekam aż zastąpisz bzyczka pięknym suwaczkiem :) albo aż zajmą miejsce obok siebie.

never_lose_hope, Bea77_2, Reni lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że sieję defetyzm i kto mnie wywołał do tablicy na Kafeterii. Na Kafeterii zamieściłam może 3 wpisy i się wycofałam i nie zaglądam. A dlaczego to pisałam parę dni wcześniej.

Opieram swoje wypowiedzi na własnych doświadczeniach jak również na obserwacji tego co się dzieje u dziewczyn na forum.

To co? powinnam pisać że spoko, każdy ma czas na pierwsze dziecko do 50tki i że to tylko kwestia samozaparcia i cierpliwości?
    Defetyzm to nie było najlepsze słowo. Napisałam kilka postów wcześniej, że ktoś z kafeterii widział Twoją opinię o tamtym forum i wypowiedział się tam. Nie był to do Ciebie zarzut personalny, a stwierdzenie faktu, że ktoś zwrócił się tam do Ciebie nickiem Bea, a mam wrażenie że teraz mnie atakujesz? Moja uwaga była nawiązaniem do pojawienia się Mariki - jej wypowiedzi nie spodobały się tutaj, a Twoje na kafeterii i tyle.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea może lepiej darować sobie tą dyskusję bo nie wnosi nic dobrego. Bez sensu się spierać z kimś kto nie ma nawet odwagi powiedzieć jaka jest jego historia i co go tu sprowadza ...bo póki co to chyba tylko chęć wprowadzenia zamieszania.

Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    40 trudno :) Ja w wieku 34 już usłyszałam, że to będzie bardzo trudne

Ja miałam 28 jak wyniki badań pokazały, że naturalnie nie ma szans :(
    Ale walczymy :D Póki są możliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 15:06

mar2śka lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Też mi się tak wydaje. Jest mi tylko przykro, bo ktoś kto nie zna mnie i mojej historii nie powinien się tak wypowiadać.
    Też tak uważam dlatego trzeba to..kolokwialnie mówiąc olać ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ja miałam 28
    No widzicie :)
    Nie ukrywam że zapamiętam długo pierwszą wizytę gdzie ex pani ginek powiedziała że sie obudziłam na dziecko - zatkało mnie i odburknęłam że dziecko trzeba mieć z kim zrobic ... jej zrobiło się głupio i potem było już przyjemniej (w sumie niepotrzebnie tłumaczyłam że ex maz nie chciał dzieci i mnie zwodził kilka lat).

Nie mniej każdy to potwierdzi, że wiek jest bardzo istotny i wpływa na skuteczność, zdrowie, szanse itp.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Jakbys byla dojrzala osoba to umialabys dyskutowac a nie wyzywala od trolli i obrazala sie jak male dziecko bo nie podoba Ci sie ze ktos mysli inaczej niz Ty.
    Przecież ja nie napisałam nic o trollu. Kobieto, chciałaś tylko wyrazić swoje zdanie?? Już to zrobiłaś...Twoja misja została wykonana.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    a nie musisz usunąć tego polipa ? albo choć sprawdzić czy sam się jakoś nie złuszczył (o ile to jest możliwe) , bo z polipem to raczej jest ryzyko , choć ja sie nie znam ja dopiero pierwszy to ustrojstwo mam , może dziewczyny się wypowiedzą co miały, ale z tego co się orientuje to trzeba przed transferem wyciąć.

No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdzies pisalas ze Twoj maz jest starszy od Ciebie. Okazuje sie ze wady genetyczne sa najczesciej od mezczyzn. I skoro osobno macie badania w porzadku a Wasze zarodki maja wady genetyczne to mozecie miec jakis konflikt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 14:35

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Ja naciskalam na podanie dwóch,bo wg mnie zwiększa to szanse na powodzenie. Swoją drogą dużo z Kaczorkiem przeszliśmy, na przełomie 11/12 tygodnia miałam krwotok i poronienie zagrażające, w drugim trymestrze dostałam zaburzeń rytmu serca, konieczne było podawanie leków. To,że Kaczorek został że mną mimo wszystko traktuje jako osobisty cud.

O kurcze Lukrecja to nie wiedziałam. Ja mam arytmię no to może być jazda..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiejszy estradiol: 1655 -czyli po przeliczeniu 451 pg/ml.
    W pon było 195 pg/ml

klamka, Reni, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jest zbyt dobrze :(

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Chyba nie jest zbyt dobrze :(
    A lekarz coś mówił na wizycie?? Nie martw się na zapas !

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ