X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mam pytanko - widzę czasem w Waszych opisach: fragmentacja DNA- w wynikach panów - ten parametr pochodzi z badań nasienia czy z czego?
    Dziękuję z góry za wyjaśnienie.
    Tak, z badań nasienia . Można zrobić samą morfologię nasienia oraz dodatkowo fragmentację.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Takie dziecko to bylo zle okreslenie. Ale akurat dla mnie to nie byloby to samo.

no to przeczytaj definicję biologicznego dziecka :-)

Bea77_2 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka , witaj , jeśli chodzi o to zaprogramowane wszystko w genach i ilość jaj to się nie zgodzę, bo sa czynniki które wpływają na POF (tj , przebyte choroby jajników, zapalenia , torbiele , operacje, chemioterapia, ponoć palenie papierosów, choroby immunologiczne które Ci niszczą jajniki - wcale od kołyski nie występują a w rożnym wieku) , także widzisz nie jest to tak ze każda ma i wiadomo i cześć.

Kolejna sprawa wiek , ja doceniam ze mu tu jesteśmy , wspieramy sie , jesteśmy optymistkami , bo w gabinecie usłyszysz ze cholernie trudno jest po 40 a w wieku 42 to już cud , a po 43 to już więcej jak cud. Nie wiem oni tez nie wiedza co mówią ? , owszem zdarza się , jak wszystko , ale nie możemy tylko sobie tu pisać jak wszystko jest zajefajnie, bo lata mijają i widać ze nie jest ...lepiej jest tego mieć świadomość i sie oswajać niż wmawiać sobie ze będzie cudownie.
    Jeśli nie dotyczy Cie temat KD i nie musiałaś się nad tym zastanawiać to prosba do Ciebie jest taka zachowaj swoje zdanie dla siebie , bo to jest na prawdę ciężki temat i tylko dziewczyny które muszą o tym myśleć wiedza jak bardzo i wszystko może być "krzywdzace" choć nie zdajesz sobie z tego sprawy , a chyba nie takie sa twoje intencje ?
    pozdrawiam

mar2śka, Dana721, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 trudno :) Ja w wieku 34 już usłyszałam, że to będzie bardzo trudne .. potem zrobiłam amh i załamka .. lekarze -2- nie chcieli czekać nawet roku naturalnych starań .. nie w tym wieku i przy moim amh. Dali nam 6 msc. Potem doszła akurat choroba partnera i chemia - więc nie było już innej opcji.
    EM - dokładnie !!!

Co do defragmentacji - cholera nie mamy chyba tego - a robiliśmy rozszerzone.. może teraz jak rozmrożą to zrobią ? U nas było ostatnio: obniżona żywotność, hos test 56%, morfologia 4%. Reszta Ok (ma też dużą ilość). Lekarz androlog nie chciał nic leczyc i mówił że wyniki nie są zle. Nie wiemy co jest zamrożone.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a jak Ty się czujesz?? Czekam aż zastąpisz bzyczka pięknym suwaczkiem :) albo aż zajmą miejsce obok siebie.

never_lose_hope, Bea77_2, Reni lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że sieję defetyzm i kto mnie wywołał do tablicy na Kafeterii. Na Kafeterii zamieściłam może 3 wpisy i się wycofałam i nie zaglądam. A dlaczego to pisałam parę dni wcześniej.

Opieram swoje wypowiedzi na własnych doświadczeniach jak również na obserwacji tego co się dzieje u dziewczyn na forum.

To co? powinnam pisać że spoko, każdy ma czas na pierwsze dziecko do 50tki i że to tylko kwestia samozaparcia i cierpliwości?
    Defetyzm to nie było najlepsze słowo. Napisałam kilka postów wcześniej, że ktoś z kafeterii widział Twoją opinię o tamtym forum i wypowiedział się tam. Nie był to do Ciebie zarzut personalny, a stwierdzenie faktu, że ktoś zwrócił się tam do Ciebie nickiem Bea, a mam wrażenie że teraz mnie atakujesz? Moja uwaga była nawiązaniem do pojawienia się Mariki - jej wypowiedzi nie spodobały się tutaj, a Twoje na kafeterii i tyle.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea może lepiej darować sobie tą dyskusję bo nie wnosi nic dobrego. Bez sensu się spierać z kimś kto nie ma nawet odwagi powiedzieć jaka jest jego historia i co go tu sprowadza ...bo póki co to chyba tylko chęć wprowadzenia zamieszania.

Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    40 trudno :) Ja w wieku 34 już usłyszałam, że to będzie bardzo trudne

Ja miałam 28 jak wyniki badań pokazały, że naturalnie nie ma szans :(
    Ale walczymy :D Póki są możliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 15:06

mar2śka lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Też mi się tak wydaje. Jest mi tylko przykro, bo ktoś kto nie zna mnie i mojej historii nie powinien się tak wypowiadać.
    Też tak uważam dlatego trzeba to..kolokwialnie mówiąc olać ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ja miałam 28
    No widzicie :)
    Nie ukrywam że zapamiętam długo pierwszą wizytę gdzie ex pani ginek powiedziała że sie obudziłam na dziecko - zatkało mnie i odburknęłam że dziecko trzeba mieć z kim zrobic ... jej zrobiło się głupio i potem było już przyjemniej (w sumie niepotrzebnie tłumaczyłam że ex maz nie chciał dzieci i mnie zwodził kilka lat).

Nie mniej każdy to potwierdzi, że wiek jest bardzo istotny i wpływa na skuteczność, zdrowie, szanse itp.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Jakbys byla dojrzala osoba to umialabys dyskutowac a nie wyzywala od trolli i obrazala sie jak male dziecko bo nie podoba Ci sie ze ktos mysli inaczej niz Ty.
    Przecież ja nie napisałam nic o trollu. Kobieto, chciałaś tylko wyrazić swoje zdanie?? Już to zrobiłaś...Twoja misja została wykonana.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    a nie musisz usunąć tego polipa ? albo choć sprawdzić czy sam się jakoś nie złuszczył (o ile to jest możliwe) , bo z polipem to raczej jest ryzyko , choć ja sie nie znam ja dopiero pierwszy to ustrojstwo mam , może dziewczyny się wypowiedzą co miały, ale z tego co się orientuje to trzeba przed transferem wyciąć.

No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdzies pisalas ze Twoj maz jest starszy od Ciebie. Okazuje sie ze wady genetyczne sa najczesciej od mezczyzn. I skoro osobno macie badania w porzadku a Wasze zarodki maja wady genetyczne to mozecie miec jakis konflikt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 14:35

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Ja naciskalam na podanie dwóch,bo wg mnie zwiększa to szanse na powodzenie. Swoją drogą dużo z Kaczorkiem przeszliśmy, na przełomie 11/12 tygodnia miałam krwotok i poronienie zagrażające, w drugim trymestrze dostałam zaburzeń rytmu serca, konieczne było podawanie leków. To,że Kaczorek został że mną mimo wszystko traktuje jako osobisty cud.

O kurcze Lukrecja to nie wiedziałam. Ja mam arytmię no to może być jazda..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiejszy estradiol: 1655 -czyli po przeliczeniu 451 pg/ml.
    W pon było 195 pg/ml

klamka, Reni, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jest zbyt dobrze :(

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Chyba nie jest zbyt dobrze :(
    A lekarz coś mówił na wizycie?? Nie martw się na zapas !

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ