X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ciasteczko, u nas też parametry podstawowe w normach (poza ruchliwością, ale do IVF to nie miało znaczenia), a fragmentacja 19%. Jedno z drugim nie ma wiele wspólnego. My do tego robiliśmy jeszcze test HBA - bada zdolność łączenia się plemników z hialuronianem, który jest otoczce komórki. U nas wyszedł negatywnie ten test, ale embriolodzy zastosują pICSI i obejdą ten parametr..
    Kurczę nam nie zalecił gin - androlog tej fragmentacji ;( zreszta teraz po ptakach bo mamy już zamrożone - tylko 1 słomka - więc nic to nam nie da już żeby wiedzieć - a embrilodzy (jeżeli dojdzie do) to jakoś sobie poradzą ...
    Po chemii czort wie co będzie mieć .. nie liczymy na wiele :(

• Blastka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam na NFZ. Tylko trzeba sprawdzić nasienie bo taką fragmetacją naturalna ciąża to "6 "w totka a Lewy powiedział ze mieliśmy 1-2% szansy przy IUI

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:29

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Ja robiłam na NFZ. Tylko trzeba sprawdzić nasienie bo taką fragmetacją naturalna ciąża to "6 "w totka a Lewy powiedział ze mieliśmy 1-2% szansy przy IUI
    O rety :(
    To widzisz- grunt to trafić do dobrego lekarza .. który się zna..

• Blastka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to że mój M od kilku lat czynnie uprawia sport, zrzucił z 20 kg a wyniki gorsze niż jak był gruby i bez kondycjii. Ale lekarze mówią że czasem tak jest wlaśnie jak się uprawia sport.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bea77_2, never_lose_hope, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka - póki co jeszcze z miesiąc - potem zależy od wyników

Blastka- No widzisz ... to tak jak te tzw patologiczne rodzinki co mają po ileś tam dzieci, nikt nie dba o zdrowie, piją paką cpaja itp i co ... rozmnażają się jak króliki :)
    Moim zdaniem czynnikiem jest tu stres - my żyjemy w ciągłym stresie (praca, kredyty, potem leczenie itp). Oni nie :) mają wszystko gdzieś ;)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Na mdłości najlepszy imbir i herbatka z niego. Przetestowane po chemiach, hehehe czyli w ekstremalnej sytuacji.
    A mi nie pomaga ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny olejcie ją, nie dajcie się wkręcić :) Nie wiadomo kto to jest, może nawet nie kobieta, napisało kilka postów, nie ma żadnego polubienia ani historii na forum :)) Olać, nie reagować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:54

Bea77_2, mar2śka lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M80, Reni dzięki za rady. Pójdę za jakiś czas jeszcze raz na usg aby zobaczyć czy polip jest i czy przypadkiem nie urósł. Diabli go nadali :(( Na początku sierpnia mam planowane in vitro. A jak szybko macica dochodzi do siebie po takim usunięciu, tzn. kiedy można zacząć przygotowanie?

Reni trzymam kciuki! Za ciasteczko też! Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:59

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:30

mar2śka lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Az nie wierzę. Jakiś felerny imbir może hihih
    Hahah spróbuje kupić inny :P mi trochę pomagają landrynki , ciagle coś przerzuwać muszę ;) Dobrze, że Ty wiesz co pomaga Tobie , ta wiedza może okazać się bezcenna !

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z calej dyskusji wylowilam jedna istotna informacje. Ze pomysl z nasieniem dawcy nie jest glupi.
    Mam kolezanke, ktora robila transfer jeden po drugim i za kazdym razem dupa. Maz mial nasienie ok, ale zrobili jakies badanie dodatkowe ( musialabym spojrzec w notatki co to bylo) i zonk.
    Byla szybka pilka. Stymulacja,dawca, transfer, ciaza, zdrowe dziecko. Za pierwszym podejsciem.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    M80, Reni dzięki za rady. Pójdę za jakiś czas jeszcze raz na usg aby zobaczyć czy polip jest i czy przypadkiem nie urósł. Diabli go nadali :(( Na początku sierpnia mam planowane in vitro. A jak szybko macica dochodzi do siebie po takim usunięciu, tzn. kiedy można zacząć przygotowanie?

Reni trzymam kciuki! Za ciasteczko też! Będzie dobrze.

zależy od wielkości i położenia , można i już w następnym cyklu , a jak bardziej skomplikowany (duży) to i 3 miesiące trzeba odczekać.

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Klamka :) dziękuje ! I pozostałym Dziewczynom też❤️
    Ufff dobrze że napięcie tu spadło ..

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    zależy od wielkości i położenia , można i już w następnym cyklu , a jak bardziej skomplikowany (duży) to i 3 miesiące trzeba odczekać.

Ok mój ma 4 mm więc malutki. To musiała bym go usuwać najpóźniej w najbliższym cyklu albo lepiej jeszcze w tym.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 20:04

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ