X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A lekarz coś mówił na wizycie?? Nie martw się na zapas !
    Monitoring tylko - No z 1 w pon mam co najmniej 5 w prawym (lewy niewidoczny dzis). Wiec minumum6.
    Wyniki estradiolu nie mieliśmy rano

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Monitoring tylko - No z 1 w pon mam co najmniej 5 w prawym (lewy niewidoczny dzis). Wiec minumum6.
    Wyniki estradiolu nie mieliśmy rano
    A który masz dzień stymulacji ? Warto powalczyć nawet dla 1 czy 2 komórek ! Nigdy nie wiesz z której może być ciąża . A z tych 6 pewnie jakieś dojrzeją i będą się nadawały do zapłodnienia.

Dana721, Bea77_2, never_lose_hope lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A który masz dzień stymulacji ? Warto powalczyć nawet dla 1 czy 2 komórek ! Nigdy nie wiesz z której może być ciąża . A z tych 6 pewnie jakieś dojrzeją i będą się nadawały do zapłodnienia.
    Mam 10 dzień stymu, 7 dni gonalu.
    Do Pt mam brać. W sob monit i decyzja kiedy punkcja (planowo ma być w pon).

mar2śka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:29

never_lose_hope, Bea77_2, Lukrecja, Bella93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mam 10 dzień stymu, 7 dni gonalu.
    Do Pt mam brać. W sob monit i decyzja kiedy punkcja (planowo ma być w pon).
    Zalecam relax ! Nie martw się tak bo na dobre Ci to nie wyjdzie. My trzymamy za Ciebie &&&

klamka lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* Ok !
    Już przestaje ! Relax ...
    wyłączam myśli .. jest dobrze

Dziękuję za Wasze dobre myśli i kciuki!

klamka, mar2śka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Reni a jak Ty się czujesz?? Czekam aż zastąpisz bzyczka pięknym suwaczkiem :) albo aż zajmą miejsce obok siebie.

dziękuję
    dobrze, mdli mnie przez całą dobę, ale przeżyję :-)
    z suwaczkiem jeszcze czekam, boję się że ten czar pryśnie i się wszystko skończy

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?

zależy jakie polipy tzn gdzie one są , tak mi się wydaje , ja raz miałam to mi babka na wizycie normalnie usunęła podczas "corocznego przeglądu" a endometrialne to już histeroskopia. Możliwe ze nie będzie wcale tego polipa, musisz powtórzyć usg.
    Chyba i takie male mogą przeszkadzać, czytałam ze każdy przed ciąża należy bezwzględnie usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:49

kayama lubi tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Ale po co je dolowac piszac ze musza miec genetycznie wadliwe zarodki? To oczywiste ze z wiekiem plodnosc spada, co nei oznacza ze musza byc wady, bo mnostwo kobiet rodzi w tym wieku i starszych. A za granica to juz nawet taki trend.

z tym się muszę zgodzić
    byłam na wątku 35+ od 2013 roku i tam większość babek urodziła 1-2 i zdrowe. Chyba tylko 1 dziecko miało ZD, ale tak reszta zdrowe.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam o tym samym co Ty klamka...

Ciasteczko, na nic nie masz już wpływu :) Grzecznie bierz leki i czekaj do wizyty :) Nie ma co przesądzać i nastawiać się negatywnie, szkoda nerwów :* Choć wiem, że to trudne :)

klamka lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziękuję
    dobrze, mdli mnie przez całą dobę, ale przeżyję :-)
    z suwaczkiem jeszcze czekam, boję się że ten czar pryśnie i się wszystko skończy
    To ja poczekam razem z Tobą. Jak mdli to dobrze ;) Pamiętam jak się martwiłam sama i dr się mnie pytała przed usg jak się czuję a ja tez miałam mdłości i wymioty. Powiedziała jeszcze przed usg, że na pewno wszystko jest dobrze ;)

Reni lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?

polip może urosnąć i to dosyć szybko
    mój urósł do 10 mm i na usg podejrzewali ademionoze. Podczas histero wyszło, że to polip, który przyjął kształt mięśniaka, jakiś taki twardy pancerny. Taki cwany dziadyga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:55

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Co do defragmentacji - cholera nie mamy chyba tego - a robiliśmy rozszerzone.. może teraz jak rozmrożą to zrobią ? U nas było ostatnio: obniżona żywotność, hos test 56%, morfologia 4%. Reszta Ok (ma też dużą ilość). Lekarz androlog nie chciał nic leczyc i mówił że wyniki nie są zle. Nie wiemy co jest zamrożone.

nie, myślę, że na 100% nie zrobią.
    Fragmentacja DNA pleminka to oddzielne badanie. Płaciliśmy chyba 250 zł jeśli się nie mylę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie, myślę, że na 100% nie zrobią.
    Fragmentacja DNA pleminka to oddzielne badanie. Płaciliśmy chyba 250 zł jeśli się nie mylę.
    A jakieś wskazania do zrobienia są czy warto było zrobić czy dopiero jeżeli parametry podstawowe są złe?

Na mdłości mi np pomagają migdały - ja skubię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Blastka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyniki nasienia były super od 2015r. i nikt nie badał dalej męża. A jak poszliśmy do dr. L.w 2018 r. to z marszu kazał zrobić fragmętację i wyszła 35%. Powiedział że przy takich wynikach nasienia (+ moje choroby) IUI nie było sensu próbować a mieliśmy ich 7. Cały 2017 rok stracony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Na mdłości najlepszy imbir i herbatka z niego. Przetestowane po chemiach, hehehe czyli w ekstremalnej sytuacji.
    Oooo to też!!! Tylko że u mnie z tym słabo bo toleruję tylko ten marynowany do sushi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, u nas też parametry podstawowe w normach (poza ruchliwością, ale do IVF to nie miało znaczenia), a fragmentacja 19%. Jedno z drugim nie ma wiele wspólnego. My do tego robiliśmy jeszcze test HBA - bada zdolność łączenia się plemników z hialuronianem, który jest otoczce komórki. U nas wyszedł negatywnie ten test, ale embriolodzy zastosują pICSI i obejdą ten parametr..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    U nas wyniki nasienia były super od 2015r. i nikt nie badał dalej męża. A jak poszliśmy do dr. L.w 2018 r. to z marszu kazał zrobić fragmętację i wyszła 35%. Powiedział że przy takich wynikach nasienia (+ moje choroby) IUI nie było sensu próbować a mieliśmy ich 7. Cały 2017 rok stracony.
    Właśnie my nie mieliśmy ani jednej inseminacji - raz że znałam statystyki tego a dwa że gin od razu odradził (szkoda czasu i też pieniędzy na to).

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ