X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A lekarz coś mówił na wizycie?? Nie martw się na zapas !
    Monitoring tylko - No z 1 w pon mam co najmniej 5 w prawym (lewy niewidoczny dzis). Wiec minumum6.
    Wyniki estradiolu nie mieliśmy rano

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Monitoring tylko - No z 1 w pon mam co najmniej 5 w prawym (lewy niewidoczny dzis). Wiec minumum6.
    Wyniki estradiolu nie mieliśmy rano
    A który masz dzień stymulacji ? Warto powalczyć nawet dla 1 czy 2 komórek ! Nigdy nie wiesz z której może być ciąża . A z tych 6 pewnie jakieś dojrzeją i będą się nadawały do zapłodnienia.

Dana721, Bea77_2, never_lose_hope lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A który masz dzień stymulacji ? Warto powalczyć nawet dla 1 czy 2 komórek ! Nigdy nie wiesz z której może być ciąża . A z tych 6 pewnie jakieś dojrzeją i będą się nadawały do zapłodnienia.
    Mam 10 dzień stymu, 7 dni gonalu.
    Do Pt mam brać. W sob monit i decyzja kiedy punkcja (planowo ma być w pon).

mar2śka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:29

never_lose_hope, Bea77_2, Lukrecja, Bella93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mam 10 dzień stymu, 7 dni gonalu.
    Do Pt mam brać. W sob monit i decyzja kiedy punkcja (planowo ma być w pon).
    Zalecam relax ! Nie martw się tak bo na dobre Ci to nie wyjdzie. My trzymamy za Ciebie &&&

klamka lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* Ok !
    Już przestaje ! Relax ...
    wyłączam myśli .. jest dobrze

Dziękuję za Wasze dobre myśli i kciuki!

klamka, mar2śka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Reni a jak Ty się czujesz?? Czekam aż zastąpisz bzyczka pięknym suwaczkiem :) albo aż zajmą miejsce obok siebie.

dziękuję
    dobrze, mdli mnie przez całą dobę, ale przeżyję :-)
    z suwaczkiem jeszcze czekam, boję się że ten czar pryśnie i się wszystko skończy

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?

zależy jakie polipy tzn gdzie one są , tak mi się wydaje , ja raz miałam to mi babka na wizycie normalnie usunęła podczas "corocznego przeglądu" a endometrialne to już histeroskopia. Możliwe ze nie będzie wcale tego polipa, musisz powtórzyć usg.
    Chyba i takie male mogą przeszkadzać, czytałam ze każdy przed ciąża należy bezwzględnie usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:49

kayama lubi tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Ale po co je dolowac piszac ze musza miec genetycznie wadliwe zarodki? To oczywiste ze z wiekiem plodnosc spada, co nei oznacza ze musza byc wady, bo mnostwo kobiet rodzi w tym wieku i starszych. A za granica to juz nawet taki trend.

z tym się muszę zgodzić
    byłam na wątku 35+ od 2013 roku i tam większość babek urodziła 1-2 i zdrowe. Chyba tylko 1 dziecko miało ZD, ale tak reszta zdrowe.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam o tym samym co Ty klamka...

Ciasteczko, na nic nie masz już wpływu :) Grzecznie bierz leki i czekaj do wizyty :) Nie ma co przesądzać i nastawiać się negatywnie, szkoda nerwów :* Choć wiem, że to trudne :)

klamka lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziękuję
    dobrze, mdli mnie przez całą dobę, ale przeżyję :-)
    z suwaczkiem jeszcze czekam, boję się że ten czar pryśnie i się wszystko skończy
    To ja poczekam razem z Tobą. Jak mdli to dobrze ;) Pamiętam jak się martwiłam sama i dr się mnie pytała przed usg jak się czuję a ja tez miałam mdłości i wymioty. Powiedziała jeszcze przed usg, że na pewno wszystko jest dobrze ;)

Reni lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?

polip może urosnąć i to dosyć szybko
    mój urósł do 10 mm i na usg podejrzewali ademionoze. Podczas histero wyszło, że to polip, który przyjął kształt mięśniaka, jakiś taki twardy pancerny. Taki cwany dziadyga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:55

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Co do defragmentacji - cholera nie mamy chyba tego - a robiliśmy rozszerzone.. może teraz jak rozmrożą to zrobią ? U nas było ostatnio: obniżona żywotność, hos test 56%, morfologia 4%. Reszta Ok (ma też dużą ilość). Lekarz androlog nie chciał nic leczyc i mówił że wyniki nie są zle. Nie wiemy co jest zamrożone.

nie, myślę, że na 100% nie zrobią.
    Fragmentacja DNA pleminka to oddzielne badanie. Płaciliśmy chyba 250 zł jeśli się nie mylę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie, myślę, że na 100% nie zrobią.
    Fragmentacja DNA pleminka to oddzielne badanie. Płaciliśmy chyba 250 zł jeśli się nie mylę.
    A jakieś wskazania do zrobienia są czy warto było zrobić czy dopiero jeżeli parametry podstawowe są złe?

Na mdłości mi np pomagają migdały - ja skubię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Blastka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyniki nasienia były super od 2015r. i nikt nie badał dalej męża. A jak poszliśmy do dr. L.w 2018 r. to z marszu kazał zrobić fragmętację i wyszła 35%. Powiedział że przy takich wynikach nasienia (+ moje choroby) IUI nie było sensu próbować a mieliśmy ich 7. Cały 2017 rok stracony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Na mdłości najlepszy imbir i herbatka z niego. Przetestowane po chemiach, hehehe czyli w ekstremalnej sytuacji.
    Oooo to też!!! Tylko że u mnie z tym słabo bo toleruję tylko ten marynowany do sushi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, u nas też parametry podstawowe w normach (poza ruchliwością, ale do IVF to nie miało znaczenia), a fragmentacja 19%. Jedno z drugim nie ma wiele wspólnego. My do tego robiliśmy jeszcze test HBA - bada zdolność łączenia się plemników z hialuronianem, który jest otoczce komórki. U nas wyszedł negatywnie ten test, ale embriolodzy zastosują pICSI i obejdą ten parametr..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    U nas wyniki nasienia były super od 2015r. i nikt nie badał dalej męża. A jak poszliśmy do dr. L.w 2018 r. to z marszu kazał zrobić fragmętację i wyszła 35%. Powiedział że przy takich wynikach nasienia (+ moje choroby) IUI nie było sensu próbować a mieliśmy ich 7. Cały 2017 rok stracony.
    Właśnie my nie mieliśmy ani jednej inseminacji - raz że znałam statystyki tego a dwa że gin od razu odradził (szkoda czasu i też pieniędzy na to).

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ