IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Monitoring tylko - No z 1 w pon mam co najmniej 5 w prawym (lewy niewidoczny dzis). Wiec minumum6.
Wyniki estradiolu nie mieliśmy ranoDana721, Bea77_2, never_lose_hope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymar2śka wrote:A który masz dzień stymulacji ? Warto powalczyć nawet dla 1 czy 2 komórek ! Nigdy nie wiesz z której może być ciąża . A z tych 6 pewnie jakieś dojrzeją i będą się nadawały do zapłodnienia.
Do Pt mam brać. W sob monit i decyzja kiedy punkcja (planowo ma być w pon).mar2śka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mar2śka wrote:Reni a jak Ty się czujesz?? Czekam aż zastąpisz bzyczka pięknym suwaczkiem
albo aż zajmą miejsce obok siebie.
dziękuję
dobrze, mdli mnie przez całą dobę, ale przeżyję
z suwaczkiem jeszcze czekam, boję się że ten czar pryśnie i się wszystko skończy -
kayama wrote:No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?
zależy jakie polipy tzn gdzie one są , tak mi się wydaje , ja raz miałam to mi babka na wizycie normalnie usunęła podczas "corocznego przeglądu" a endometrialne to już histeroskopia. Możliwe ze nie będzie wcale tego polipa, musisz powtórzyć usg.
Chyba i takie male mogą przeszkadzać, czytałam ze każdy przed ciąża należy bezwzględnie usunąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:49
kayama lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
marikka wrote:Ale po co je dolowac piszac ze musza miec genetycznie wadliwe zarodki? To oczywiste ze z wiekiem plodnosc spada, co nei oznacza ze musza byc wady, bo mnostwo kobiet rodzi w tym wieku i starszych. A za granica to juz nawet taki trend.
z tym się muszę zgodzić
byłam na wątku 35+ od 2013 roku i tam większość babek urodziła 1-2 i zdrowe. Chyba tylko 1 dziecko miało ZD, ale tak reszta zdrowe. -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:dziękuję
dobrze, mdli mnie przez całą dobę, ale przeżyję
z suwaczkiem jeszcze czekam, boję się że ten czar pryśnie i się wszystko skończyPamiętam jak się martwiłam sama i dr się mnie pytała przed usg jak się czuję a ja tez miałam mdłości i wymioty. Powiedziała jeszcze przed usg, że na pewno wszystko jest dobrze
Reni lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:No właśnie mi napisali ze Lwowa że zalecają usunięcie polipa. A jak on taki malutki to coś przeszkadza? Nigdy nie miałam polipa. Poza tym ja tej lekarce średnio wierzę, zrobiła na mnie niezbyt dobre wrażenie a wizyta była w pośpiechu. Muszę to na pewno sprawdzić jeszcze u innego ginekologa. A polipa się usuwa tylko na histeroskopii? Czy można zrobić jakiś inny tańszy zabieg?
polip może urosnąć i to dosyć szybko
mój urósł do 10 mm i na usg podejrzewali ademionoze. Podczas histero wyszło, że to polip, który przyjął kształt mięśniaka, jakiś taki twardy pancerny. Taki cwany dziadygaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:55
-
ciasteczko82 wrote:Co do defragmentacji - cholera nie mamy chyba tego - a robiliśmy rozszerzone.. może teraz jak rozmrożą to zrobią ? U nas było ostatnio: obniżona żywotność, hos test 56%, morfologia 4%. Reszta Ok (ma też dużą ilość). Lekarz androlog nie chciał nic leczyc i mówił że wyniki nie są zle. Nie wiemy co jest zamrożone.
nie, myślę, że na 100% nie zrobią.
Fragmentacja DNA pleminka to oddzielne badanie. Płaciliśmy chyba 250 zł jeśli się nie mylę. -
nick nieaktualnyReni wrote:nie, myślę, że na 100% nie zrobią.
Fragmentacja DNA pleminka to oddzielne badanie. Płaciliśmy chyba 250 zł jeśli się nie mylę.
Na mdłości mi np pomagają migdały - ja skubię. -
nick nieaktualny
-
U nas wyniki nasienia były super od 2015r. i nikt nie badał dalej męża. A jak poszliśmy do dr. L.w 2018 r. to z marszu kazał zrobić fragmętację i wyszła 35%. Powiedział że przy takich wynikach nasienia (+ moje choroby) IUI nie było sensu próbować a mieliśmy ich 7. Cały 2017 rok stracony.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko, u nas też parametry podstawowe w normach (poza ruchliwością, ale do IVF to nie miało znaczenia), a fragmentacja 19%. Jedno z drugim nie ma wiele wspólnego. My do tego robiliśmy jeszcze test HBA - bada zdolność łączenia się plemników z hialuronianem, który jest otoczce komórki. U nas wyszedł negatywnie ten test, ale embriolodzy zastosują pICSI i obejdą ten parametr..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:18
-
nick nieaktualnyBlastka wrote:U nas wyniki nasienia były super od 2015r. i nikt nie badał dalej męża. A jak poszliśmy do dr. L.w 2018 r. to z marszu kazał zrobić fragmętację i wyszła 35%. Powiedział że przy takich wynikach nasienia (+ moje choroby) IUI nie było sensu próbować a mieliśmy ich 7. Cały 2017 rok stracony.