IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia80 wrote:I chodzaca reklamaAMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Bea77_2 wrote:Masz rację. Surogacja jest bardziej akceptowalna w Hollywood niż skorzystanie z dawstwa. Niewiele osób przyznaje się do in vitro z KD. Więcej przyznaje się do wynajęcia surogatki, chyba dlatego że ciężko przez 9 miesięcy udawać ciążę. A KD jest łatwo ukryć. Można zawsze twierdzić, że jest się wyjątkowo płodnym (jak Halle Berry, która twierdzi że w wieku 46 lat zaszła całkiem naturalnie i że to była duża niespodzianka), albo że skorzystało się z własnych zamrożonych lata temu komórek. No tylko że komórki jajowe mrożą się dużo gorzej od nasienia i od zarodków, a kiedyś te metody mrożenia były mniej zaawansowane niż dziś.
Mariah Carrey przyznała się że jej bliźniaki są z KD (urodziła zdaje się w wieku 41 lat). Miała bardzo ciężką ciążę.
Podobnie Marcia Cross, nie przyznała się wprost do ivf z KD, ale w jakimś wywiadzie przyznała że po 40tce wiele kobiet musi z KD skorzystać bo jajeczka nie są już dobrej jakości. Ona też miała bardzo trudną ciążę i stan przedrzucawkowy (który stwarza ryzyko śmierci dla matki i dziecka). Urodziła bliźniaki na krótko przed 45 urodzinami. Je stać na leżenie 9 miesięcy i najlepszą opiekę lekarską.
Ja też myślę, że o ile to ich prywatna sprawa jak zaszły w ciążę i jak ją znosiły, o tyle udawanie "naturalnego cudu" jest po prostu szkodliwe społecznie.
Kiedyś słuchałam wywiadu z Sarah Jessica Parker, która twierdziła że jedna z jej bliźniaczek odziedziczyła po niej oliwkowy odcień skóry. Straszna hipokryzja. Dziewczynki urodziła surogatka jak aktorka miała 44 lata. Parker, po urodzeniu syna, wiele lat starała się o poczęcie kolejnego dziecka bez skutku. Nie sądzę więc że to były jej komórki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 14:46
-
nick nieaktualnyCiasteczko, powodzenia!! Koniecznie podziel się wynikami! Mam nadzieję, że dobrze przeszłaś zabieg :* :*
Klamka, palce już mi zsiniały od zaciskania kciuków!! Oby Twoi pasażerowie się rozgościli na najbliższe 8 miesięcy
Niezapominajka, a kiedy zabieg? Kurde, jak nie urok to sracz*aJakbyśmy nie dość dostały po gaciach
4me, mam nadzieję, że humor lepszy dziś
Udanego dnia Dziewczyny!! :*
Zaczynam się niecierpliwić, dalej nie ma telefonu z klinikiA gdzie tu dalej
czy można się nauczyć cierpliwości? Ciężko z tym u mnie, od zawsze tak było.
Bea77_2, klamka, eM80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też sobie zrobiłam wyniki, bez niespodzianek, ale już wiem skąd brak plamienia. Prog ponad 13, jeśli faktycznie luteina nie wychodzi z krwi to jest chyba mój najwyższy wynik od kiedy się badam (10-11 dpo).Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
niezapominajka2017 wrote:Klamka trzymam wszystkie kciuki jakie mam &&&&&
Ciasteczko powodzenia i czekam na dobre wiesci
U mnie lipton, okazuje sie, ze mam duzego guza na jelicie i bede operowana. Laparo miala byc tak czy siak, ale teraz mam stracha o to jelito -
4me wrote:O dobrze wiedzieć!!! Imie skreslone z listy
Teraz praktycznie nie ma granic, nie wiem gdzie moja dziewczynka się znajdzie w życiu ,gdzie będzie jeździła i wybieram baaardzo roztropnie
Bea77_2, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
helo
pfiii ten zabieg nie musi być pod narkoza - serio ..
Tyci bolało i nieprzyjemne ale to trwa krótko! Dostałam tylko paracetamol i lek na uspokojenie - raz rzuciłam K... i poszło
Teraz tylko krew mi lecinie dużo ale leci ..
Niestety pobrali tylko 6. Możliwe że przesuną mi transfer bo jeden jajnik sie schował - byl za macica - i nie pobrał z niegoza duże ryzyko było. Wiec mam jajka w drugim...
niestety..
Krew mi leci jak okres - to normalne ?
Dziękuje za Wasze kciuki !!!!
sylwia80, Bea77_2, eM80, 4me, karolcia35, Dana721 lubią tę wiadomość
-
never_lose_hope wrote:Ciasteczko, powodzenia!! Koniecznie podziel się wynikami! Mam nadzieję, że dobrze przeszłaś zabieg :* :*
Klamka, palce już mi zsiniały od zaciskania kciuków!! Oby Twoi pasażerowie się rozgościli na najbliższe 8 miesięcy
Niezapominajka, a kiedy zabieg? Kurde, jak nie urok to sracz*aJakbyśmy nie dość dostały po gaciach
4me, mam nadzieję, że humor lepszy dziś
Udanego dnia Dziewczyny!! :*
Zaczynam się niecierpliwić, dalej nie ma telefonu z klinikiA gdzie tu dalej
czy można się nauczyć cierpliwości? Ciężko z tym u mnie, od zawsze tak było.
Ja tez jestem raczej w gorącej wodzie kąpana
Tak to już jest, jak nam mocno zależy na czymś to czas się dłuuuży. Wybrałam wózek, kocyki będą pasować idealnie!!
-
Ciasteczko77 wrote:
helo
pfiii ten zabieg nie musi być pod narkoza - serio ..
Tyci bolało i nieprzyjemne ale to trwa krótko! Dostałam tylko paracetamol i lek na uspokojenie - raz rzuciłam K... i poszło
Teraz tylko krew mi lecinie dużo ale leci ..
Niestety pobrali tylko 6. Możliwe że przesuną mi transfer bo jeden jajnik sie schował - byl za macica - i nie pobrał z niegoza duże ryzyko było. Wiec mam jajka w drugim...
niestety..
Krew mi leci jak okres - to normalne ?
Dziękuje za Wasze kciuki !!!! -
nick nieaktualnymar2śka wrote:Jesteś jeszcze w klinice? Nie powinno się tak dziać, możesz plamić ale nie powinnaś mieć mocnego krwawienia. Zadzwoń do kliniki jeśli już ją opuściłaś.
nie leci ciurkiem, ale jak okres wyglada
-
nick nieaktualnyCiasteczko, to i tak dobry wynik!! Wszystkie były dojrzałe?
Teraz dalej kciuki, za seks na szkiełku tym razem
Pewnie jesteś rozczarowana, że być może odroczą transfer, ale nieraz to jest najlepsze rozwiązanie. Organizm odpocznie po końskich dawkach leków do stymulacji! Nie ma tego złego
Choć czekanie dobija, wiem
Co do krwawienia to nie pomogę, po żadnej punkcji przez to nie przechodziłam.. obserwuj organizm najlepiej
Cieszę się MartaMam nadzieję, że będziesz zadowolona jak je zobaczysz i dotkniesz
Niech służą Malutkiej
-
Ciasteczko77 wrote:Dzwoniłam - ponoć mogę krwawić - to zywa krew nie plamienia
nie leci ciurkiem, ale jak okres wyglada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:58
-
nick nieaktualny
-
Lil_m wrote:Ja też sobie zrobiłam wyniki, bez niespodzianek, ale już wiem skąd brak plamienia. Prog ponad 13, jeśli faktycznie luteina nie wychodzi z krwi to jest chyba mój najwyższy wynik od kiedy się badam (10-11 dpo).
A ten latrezol w koncu bierzesz w tym cyklu?