X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    I chodzaca reklama
    Jak ja nie trawię tej baby i tego majdusia ;)

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Masz rację. Surogacja jest bardziej akceptowalna w Hollywood niż skorzystanie z dawstwa. Niewiele osób przyznaje się do in vitro z KD. Więcej przyznaje się do wynajęcia surogatki, chyba dlatego że ciężko przez 9 miesięcy udawać ciążę. A KD jest łatwo ukryć. Można zawsze twierdzić, że jest się wyjątkowo płodnym (jak Halle Berry, która twierdzi że w wieku 46 lat zaszła całkiem naturalnie i że to była duża niespodzianka), albo że skorzystało się z własnych zamrożonych lata temu komórek. No tylko że komórki jajowe mrożą się dużo gorzej od nasienia i od zarodków, a kiedyś te metody mrożenia były mniej zaawansowane niż dziś.

Mariah Carrey przyznała się że jej bliźniaki są z KD (urodziła zdaje się w wieku 41 lat). Miała bardzo ciężką ciążę.

Podobnie Marcia Cross, nie przyznała się wprost do ivf z KD, ale w jakimś wywiadzie przyznała że po 40tce wiele kobiet musi z KD skorzystać bo jajeczka nie są już dobrej jakości. Ona też miała bardzo trudną ciążę i stan przedrzucawkowy (który stwarza ryzyko śmierci dla matki i dziecka). Urodziła bliźniaki na krótko przed 45 urodzinami. Je stać na leżenie 9 miesięcy i najlepszą opiekę lekarską.

Ja też myślę, że o ile to ich prywatna sprawa jak zaszły w ciążę i jak ją znosiły, o tyle udawanie "naturalnego cudu" jest po prostu szkodliwe społecznie.

Kiedyś słuchałam wywiadu z Sarah Jessica Parker, która twierdziła że jedna z jej bliźniaczek odziedziczyła po niej oliwkowy odcień skóry. Straszna hipokryzja. Dziewczynki urodziła surogatka jak aktorka miała 44 lata. Parker, po urodzeniu syna, wiele lat starała się o poczęcie kolejnego dziecka bez skutku. Nie sądzę więc że to były jej komórki.
    A skad wiesz w jaki sposob Halley Berry zaszla w ciaze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 14:46

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Marica (czyta się "marika") to "pedał" po hiszpańsku. Przepraszam za słowo, ale tak to się właśnie tłumaczy. Slang.

Nie polecam na imię dla dziecka.
    O dobrze wiedzieć!!! Imie skreslone z listy
    ;)

Bea77_2 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, powodzenia!! Koniecznie podziel się wynikami! Mam nadzieję, że dobrze przeszłaś zabieg :* :*

Klamka, palce już mi zsiniały od zaciskania kciuków!! Oby Twoi pasażerowie się rozgościli na najbliższe 8 miesięcy :) :)

Niezapominajka, a kiedy zabieg? Kurde, jak nie urok to sracz*a :/ Jakbyśmy nie dość dostały po gaciach :/

4me, mam nadzieję, że humor lepszy dziś :)

Udanego dnia Dziewczyny!! :*

Zaczynam się niecierpliwić, dalej nie ma telefonu z kliniki :( A gdzie tu dalej :/ czy można się nauczyć cierpliwości? Ciężko z tym u mnie, od zawsze tak było.

Bea77_2, klamka, eM80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:33

Bea77_2, Lukrecja, eM80, sylwia80, mar2śka, Kitty.Noir, karolcia35, Dana721 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, doskonale pamiętam to oczekiwanie na wynik :/ Czas stał w miejscu..
    To loteria, mam nadzieję, że będziesz zwycięzcą!! :)
    Że my wszystkie kiedyś nimi będziemy ;)

Bea77_2, klamka, Lukrecja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:33

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie zrobiłam wyniki, bez niespodzianek, ale już wiem skąd brak plamienia. Prog ponad 13, jeśli faktycznie luteina nie wychodzi z krwi to jest chyba mój najwyższy wynik od kiedy się badam (10-11 dpo).

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Klamka trzymam wszystkie kciuki jakie mam &&&&&

Ciasteczko powodzenia i czekam na dobre wiesci :)

U mnie lipton, okazuje sie, ze mam duzego guza na jelicie i bede operowana. Laparo miala byc tak czy siak, ale teraz mam stracha o to jelito :/
    Niezapominajko nic się nie martw! Pójdziesz na mały "serwis" i wrócisz do nas jak nowa <3

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    O dobrze wiedzieć!!! Imie skreslone z listy
    ;)
    Ja też rozważałam to imię z Mężem ale szperając w necie trafiłam na to samo tłumaczenie co Bea i odwidziało mi się :P Teraz praktycznie nie ma granic, nie wiem gdzie moja dziewczynka się znajdzie w życiu ,gdzie będzie jeździła i wybieram baaardzo roztropnie ;)

Bea77_2, 4me lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) helo :) pfiii ten zabieg nie musi być pod narkoza - serio ..
    Tyci bolało i nieprzyjemne ale to trwa krótko! Dostałam tylko paracetamol i lek na uspokojenie - raz rzuciłam K... i poszło :)
    Teraz tylko krew mi leci :( nie dużo ale leci ..
    Niestety pobrali tylko 6. Możliwe że przesuną mi transfer bo jeden jajnik sie schował - byl za macica - i nie pobrał z niego :( za duże ryzyko było. Wiec mam jajka w drugim...
    niestety..
    Krew mi leci jak okres - to normalne ?
    Dziękuje za Wasze kciuki !!!!

sylwia80, Bea77_2, eM80, 4me, karolcia35, Dana721 lubią tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ciasteczko, powodzenia!! Koniecznie podziel się wynikami! Mam nadzieję, że dobrze przeszłaś zabieg :* :*

Klamka, palce już mi zsiniały od zaciskania kciuków!! Oby Twoi pasażerowie się rozgościli na najbliższe 8 miesięcy :) :)

Niezapominajka, a kiedy zabieg? Kurde, jak nie urok to sracz*a :/ Jakbyśmy nie dość dostały po gaciach :/

4me, mam nadzieję, że humor lepszy dziś :)

Udanego dnia Dziewczyny!! :*

Zaczynam się niecierpliwić, dalej nie ma telefonu z kliniki :( A gdzie tu dalej :/ czy można się nauczyć cierpliwości? Ciężko z tym u mnie, od zawsze tak było.
    Never... chyba nie można :P Ja tez jestem raczej w gorącej wodzie kąpana ;) Tak to już jest, jak nam mocno zależy na czymś to czas się dłuuuży. Wybrałam wózek, kocyki będą pasować idealnie!! :D

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) helo :) pfiii ten zabieg nie musi być pod narkoza - serio ..
    Tyci bolało i nieprzyjemne ale to trwa krótko! Dostałam tylko paracetamol i lek na uspokojenie - raz rzuciłam K... i poszło :)
    Teraz tylko krew mi leci :( nie dużo ale leci ..
    Niestety pobrali tylko 6. Możliwe że przesuną mi transfer bo jeden jajnik sie schował - byl za macica - i nie pobrał z niego :( za duże ryzyko było. Wiec mam jajka w drugim...
    niestety..
    Krew mi leci jak okres - to normalne ?
    Dziękuje za Wasze kciuki !!!!
    Jesteś jeszcze w klinice? Nie powinno się tak dziać, możesz plamić ale nie powinnaś mieć mocnego krwawienia. Zadzwoń do kliniki jeśli już ją opuściłaś.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Jesteś jeszcze w klinice? Nie powinno się tak dziać, możesz plamić ale nie powinnaś mieć mocnego krwawienia. Zadzwoń do kliniki jeśli już ją opuściłaś.
    Dzwoniłam - ponoć mogę krwawić - to zywa krew nie plamienia :( nie leci ciurkiem, ale jak okres wyglada :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, to i tak dobry wynik!! Wszystkie były dojrzałe? :) Teraz dalej kciuki, za seks na szkiełku tym razem :) Pewnie jesteś rozczarowana, że być może odroczą transfer, ale nieraz to jest najlepsze rozwiązanie. Organizm odpocznie po końskich dawkach leków do stymulacji! Nie ma tego złego :)
    Choć czekanie dobija, wiem ;) ;)
    Co do krwawienia to nie pomogę, po żadnej punkcji przez to nie przechodziłam.. obserwuj organizm najlepiej :)

Cieszę się Marta :) Mam nadzieję, że będziesz zadowolona jak je zobaczysz i dotkniesz :) :) Niech służą Malutkiej :)

• Blastka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:

U mnie lipton, okazuje sie, ze mam duzego guza na jelicie i bede operowana. Laparo miala byc tak czy siak, ale teraz mam stracha o to jelito :/

Przykro mi, mam nadzieję że wszysko się ułoży i będzie dobrze. Trzymam kciuki.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dzwoniłam - ponoć mogę krwawić - to zywa krew nie plamienia :( nie leci ciurkiem, ale jak okres wyglada :(
    ciurkiem nie powinno lecieć. Połóż się na chwilę, może zaraz przejdzie a jak nie to do lekarza . Nie będę Cie straszyła ale to też jest jakaś ingerencja i można dostać krwotoku. Ja raz miałam zaraz po punkcji na szczęście zanim zeszłam z fotela i była potrzebna ingerencja przeszło samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:58

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam chwile - poleze spokojnie bo w sumie cały czas chodziłam :(
    Dam
    Znać❤️

never_lose_hope lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Poczekam chwile - poleze spokojnie bo w sumie cały czas chodziłam :(
    Dam
    Znać❤️
    idź leżeć, musisz odpocząć ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Ja też sobie zrobiłam wyniki, bez niespodzianek, ale już wiem skąd brak plamienia. Prog ponad 13, jeśli faktycznie luteina nie wychodzi z krwi to jest chyba mój najwyższy wynik od kiedy się badam (10-11 dpo).

A ten latrezol w koncu bierzesz w tym cyklu?

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ