X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Źle ujęłam - w jednym transferze po jednym - nie poddadzą dwóch rożnych zarodków w jednym transferze:)
    Oczywiście, że chciałbym oba :) w dwóch transferach :)
    Dokładnie. Nie można w 1 transferze 3 dniowego i 5 dniowego :)
    Czyli transfer w kolejnym cyklu?

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Źle ujęłam - w jednym transferze po jednym - nie poddadzą dwóch rożnych zarodków w jednym transferze:)
    Oczywiście, że chciałbym oba :) w dwóch transferach :)

Mialaś na myśli transfer jednego .. a nie transfer jeden.. :-) źle interpretowalam tą "1" ;-)

Widzisz lekarz chciał Wam robic transfer dwóch w 1 podejściu. . A Wy chcieliście jeden.. no i los tak zadecydował właśnie. . Możesz byc mamą dwójki pociech :-) zycze z calego serducha! :-)

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Tak- w sumie wyszło tak jak chcieliśmy.
    Czy faktycznie przez podanie 1 mamy dużo mniejsze szanse ??
    Wiem, że szanse są malutkie (chociaż są i mam nadzieję w sercu) ale nie chcę się nastawiać (napalać).
    mam świadomość jaki to byłby cud. Nie zrozumcie mnie źle.
    Transfer - o ile ja będę gotowa fizycznie - w nast cyklu- czekam na @ i póki co leczę hiper.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:37

karolcia35, sylwia80, Lukrecja, Dana721, eM80, sylvuś, Alberta lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze , że forum działa :) Ciasteczko, będzie dobrze, fajnie, że hiper schodzi. Ja się na tym za bardzo nie znam, ale gin mi mówił , ze 2 zarodki dają większe szanse zagnieźdzenia, i jest 20% szans na ciąże bliźniaczą, to niewiele ale się zdarza. Dlatego np ja się nie zdecyduję na 2 zarodki.

Czy polip może wydłużyć cykl? Minął mi termin miesiączki i nie mam żadnych objawów aby się zbliżała. Kiedyś mi torbiel przesunęła cykl o 2 tygodnie, ale nie wie czy polip może to samo?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    Dziewczyny, pytanie z innej beczki, macie jakies objawy podczas owulacji? Nigdy sie na tym nie skupialam, potem dlugo nie mialam i teraz nie wiem, czego sie spodziewac, mozna w ogole nie czuc, ze sie owuluje?

Ja czasami mam kłucie i napięcie w dole brzucha i bóle trochę jak na okres, czasami dosyć mocne, że muszę brać no-spę. Ale nie zawsze mam, i są na kilka dni przed owu z tego co obserwuję. A próbowałaś mierzyć temperaturę? Ja mierzę od około roku i bardzo ładnie pokazuje owulację (lub jej brak), w skokach temperatury.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    O dobrze , że forum działa :) Ciasteczko, będzie dobrze, fajnie, że hiper schodzi. Ja się na tym za bardzo nie znam, ale gin mi mówił , ze 2 zarodki dają większe szanse zagnieźdzenia, i jest 20% szans na ciąże bliźniaczą, to niewiele ale się zdarza. Dlatego np ja się nie zdecyduję na 2 zarodki.

Czy polip może wydłużyć cykl? Minął mi termin miesiączki i nie mam żadnych objawów aby się zbliżała. Kiedyś mi torbiel przesunęła cykl o 2 tygodnie, ale nie wie czy polip może to samo?

A czy jeden drugiemu że tak powiem nie przeszkadza ?
    Naturalnie przecież ciąża powinna być z jednego zarodka, czy dwa nie są już same dla siebie konkurentami ?
    Nie zrozumcie mnie źle -tylko się zastanawiam czy to jednak nie zmniejsza szans ?
    A moj gin mówił że mnogie to 10% :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dawno nie było Bea'y ona wiedziała dużo o implantacji zarodków. Bea, Bea gdzie jesteś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Coś dawno nie było Bea'y ona wiedziała dużo o implantacji zarodków. Bea, Bea gdzie jesteś? :)
    A to fakt !! Gdzie Bea?!!
    Może pojechała na jakiś urlop (bez neta) ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea nas tu podczytyje i sobie pewnie przy okazji odpoczywa, co nie Bea? ;)

Ja dzis po HSG. Wszystko drozne. Zabieg sam w sobie pikus-bolalo pewnie ale porod boli bardziej ;) nawet mialam wyrzuty sumienia, ze L4 sobie wzielam
    ;) jednak juz 2 min po zejściu z fotela zaczely mi sie objawy po zabiegu. Wiecie jakie? Bol barków ! -hahahaha. Serio! tak mi cos świtalo, ze takie moga byc skutki ale nie bylam juz pewna, czy to tego zabiegu. Lekarka potwierdzila, ze tak jednocześnie gratulujac droznych jajowodow bo przy niedroznych barki by nie bolaly ;D

A tak w ogole dziewczyny to wychodzi na to, ze mozecie mnie stąd przeganiac bo narazie in vitro nie bedzie a inseminacja. I to chyba juz w ten weekend wiec dzieje sie! Jednak ja sie juz tu zadomowilam, moge zostac???!! ;)
    Dalej spelniam ten najgorszy warunek czyli niskie AMH :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 11:56

kayama, karolcia35, klamka, Dana721, Alberta lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...ja miałam drożne, A barki mnie nie bolały:)

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam albo nie wiem jakie mamy objawy owu. Czasem czuje jajniki ale nawet nie wiem w jakim to dniu cyklu i czy zawsze jest tak samo. Bylam i chyba narazie dalej jestem straszna ignorantka w tym temacie. Przed ciąża dni płodne wyliczal mi internet a potwierdzaly to testy owulacyjne i caly temat byl dla mnie wyczerpany. Tak to jest jak czlowiek nie ma porblemow w tym temacie.
    Dopiero teraz zaczynam sie baczniej obserwować i zapisywac-dlugosc cykli, dni płodne itp itd. ale i tak mi do perfekcji daleko bo lekarz potrafi mnie zagiac podstawowym pytanie-jaki mam dzis dzien cyklu-a ja przy nim musza wyciagac telefon i liczyć ;) dobrze, ze zazwyczaj pamietam kiedy byl pierwszy dc :D

karolcia35 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja jeszcze mierzyłam Temp- wykres bardzo ładny - pokrywał się z owulacja z monit. Ale to były 2 cykle tylko.
    Też nie zdążyłam jeszcze się poznać - tyle lat na antykach...
    ciekawe czy to nie przez to tak mi poleciało amh ...

W tel używam Flo.

4me - Ty nigdzie nie uciekaj !
    Super że są drożne i że dobrze zniosłaś! A barki może od napięcia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:07

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Hmmm...ja miałam drożne, A barki mnie nie bolały:)
    No pewnie! Nie to mialam na myśli, ze jak boli to były drozne a jak nie to niedrozne ;) tyle czytalam o HSG na forum i nie spotkalam sie z takimi objawami wiec chyba nie sa czeste.

Akurat mi sie przytrafily i gdyby nie karta informacyjna z kliniki jaka dostalam to bylabym juz pewnie niezle przestraszona co sie ze mna dzieje ;)
    Ale to nie jest nic strasznego. Leżę sobie w domu i odpoczywam w srodku tygodnia. To jest dopiero super! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:06

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) ja jeszcze mierzyłam Temp- wykres bardzo ładny - pokrywał się z owulacja z monit. Ale to były 2 cykle tylko.
    Też nie zdążyłam jeszcze się poznać - tyle lat na antykach...
    ciekawe czy to nie przez to tak mi poleciało amh ...

W tel używam Flo.

4me - Ty nigdzie nie uciekaj !
    Super że są drożne i że dobrze zniosłaś! A barki może od napięcia ?
    To chyba raczej chodzi o to, ze ten plyn gdzies tam dociera... inaczej droznosc lub jej brak nie mialaby znaczenia dla pojawienia sie bolu w barkach.

Cos tam w lewym trudniej ten okyn przechodzil ale ostatecznie przeszedł, lewa strona tez w ogole nie boli :/ hehehe ale skoro lekarka powiedziala, ze jest wszystko dobrze to tego sie trzymam ;)

Ciasteczko a ja Ci gratuluje tych dwoch-to jest naprawdę super wynik i pamiętaj nie ilość a jakość ;) bo 1 wystarczy...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To chyba raczej chodzi o to, ze ten plyn gdzies tam dociera... inaczej droznosc lub jej brak nie mialaby znaczenia dla pojawienia sie bolu w barkach.

Cos tam w lewym trudniej ten okyn przechodzil ale ostatecznie przeszedł, lewa strona tez w ogole nie boli :/ hehehe ale skoro lekarka powiedziala, ze jest wszystko dobrze to tego sie trzymam ;)

Ciasteczko a ja Ci gratuluje tych dwoch-to jest naprawdę super wynik i pamiętaj nie ilość a jakość ;) bo 1 wystarczy...
    A dziękujemy :)

Czyli nie napięcie ;) o ja głupia ;) kurczę to musi cholernie boleć już jak są niedrożne - to pod ciśnieniem jest ? Już mnie boli na samą myśl - pewnie punkcja to pikuś.. nigdy nie miałam robionej - nie zdążyłam.

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to dobrze , że drożne :) Ja miałam hsg robione 8 lat temu w znieczuleniu ogólnym, miło wspominam bo oni chyba dają jakieś narkotyki do znieczulenia bo obudziłam się w tak wyśmienitym humorze i wyspana jak nigdy hahaha. Godzinka obserwacji i do domu, zero złych objawów, lekkie plamienia i tyle. Jajowody miałam drożne.
    Teraz się szykuję do histeroskopii i mam nadzieję, że to będzie podobne jeśli chodzi o znieczulenie, tylko się boję bólu po, bo to jednak grzebią w macicy, może polip mi wytną...

4me lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za owulacyjne zeznania... Bea nam znikla, a i Mimilii dawno nie widzialam.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam hsg...ale byłam w ciąży naturalnie, więc na pewno jeden był drożny;) myślicie, żeby zrobić?

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    A ja nie miałam hsg...ale byłam w ciąży naturalnie, więc na pewno jeden był drożny;) myślicie, żeby zrobić?
    A lekarz nie zalecił ? Chyba drożny musi być :) badanie drożności należy powtarzać ?
    A słyszałyście kiedyś o jajniku za macicą?

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ