IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja piję jedną saszetkę. Trudno dostać miovarian, ja zamawiałam w necie.
Dagimka lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lukrecja wrote:Ja przed mezoterapia powtórzę HSG ,ale to najwcześniej za pół roku. I będziemy się starać naturalnie.
Mi o HSG na razie żaden lekarz nawet nie wspomniał... A gdy zapytałam poprzedniego gina czy robić drożność, to usłyszałam, że nie ma takiej potrzeby bo jestem i tak skazana na in vitroz tego, co widzę dziewczyny z niskim amh i tak najczęściej zachodzą w ciążę naturalnie, już np po kilku cyklach stymulowanych, ciąża z in vitro przy naszej przypadłości to rzadkość ...
Też chyba muszę pomyśleć jednak o tych badaniach, jeśli w ciąży naturalnej jest nadziejaLukrecja lubi tę wiadomość
'81 POF
04.2018 AMH 0,23 08.2018 AMH 0,15
FSH 9,4 - 59,3
utajona hipetyreoza w okresie prekoncepcyjnym
06.2018 start do IVF Invimed -
Dagimka wrote:A jeśli już decydować się na mezoterapię, to gdzie najlepiej ją robić ? Jaki jest orientacyjny koszt takiego zabiegu ?
I przy okazji pytanie o INOZYTOL. Czy bierzecie go może ? Ale sam w większych dawkach, nie jako składnik czegokolwiek. Jeśli bierzecie, to czy konsultowałyście to ze swoimi lekarzami? Jakie dawki?
Poczytałam trochę i niedawno zaczęłam brać. Z lekarzem obgadam to 16-go.
Biore w inofemie, pije 2 saszetki dziennie , czyli tzw. dawkę leczniczą, od 3 miesięcy, uwazam ze poprawil mi pracę jajnikow.Dagimka lubi tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:Tylko szkoda ze ma w składzie cyjanokobalamine a nie metylokobalamine.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
http://www.naturalna-plodnosc.pl/index.php/nieplodnosc/in-vitro-activation-nowatorska-metoda-leczenia-nieplodnosci/Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
nick nieaktualnyCześć Bea
Pomidory - idealnie / jem przetwory i soki w ilościach hurtowych
Lubię bardzo.
Bea - widziałaś może nasze rozkminy - zasadność podania 1 lub 2 zarodków ?
Dziewczyny - dostałam @! Wg kalendarzyka co ciekawe ..
Mam wyniki krwi i cholera wzrosły znowu D Dimery do 1700 (norma do 500). Biorę 1 x dziennie fragmin 5000.
Grozi mi zator ???
Co robićczy @ może powodować wzrost ? Fragmin biorę od pon. I pogorszył się wynik..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 18:42
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Nie chcę się za bardzo wymądrzać w kwestii podawania 1 lub 2 zarodków, bo to wszystko jest indywidualne. Wydaje mi się jednak, że w przypadku zarodków trzydniowych można się pokusić o dwa. W przypadku blastocyst to już zależnie od stanu zdrowia itp. Myślę że u osób z problemem z jakością zarodków można podawać dwa. Natomiast w przypadku ivf z KD, gdzie jajeczka są dobrej jakości i jeśli nie ma problemu męskiego to ja nie wiem czy na dwa bym się zdecydowała. Zależy od organizmu każdej z nas no i preferencji. "Ryzyko" ciąży bliźniaczej jest wg mnie wyższe.
Dziękuje Ci.
Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Tak, przetwory pomidorowe mają więcej likopenu niż świeży pomidor. O dziwo.
Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam dziewczyny ze zakończyłam terapię metformina w marcu. Stosowałam rok na IO. Schudłam na niej sporo mimo że nie miałam nadwagi. Przed terapia FSH zawsze miałam od 9-13, a AMH miałam tylko badane w lutym 2016 0.23 a w grudniu 2016 0.55. W grudniu 2017 1 stymulacja dawkami 450j (gonal +menopur) Tylko 1 zarodek i c. biochemiczna z tego. Teraz zbadałam sobie FSH i mam 6.5. Sporo spadło. Ciekawa jestem jak wyjdzie AMH. Trochę się boje badać bo tyle czasu minęło od ostatniego badania a mam podejść do kolejnej procedury. Umówiłam się póki co w Białymstoku do doktora M. na koniec sierpnia. Korcił mnie Lewandowski bo łatwym przypadkiem nie jesteśmy. Ale chyba wole kameralniej, Novum jednak mocno oblegane. Mam nadzieje ze maja tam równie dobre laboratorium i coś wycisną ze mnie. To moja ostatnia próba. Goni mnie wiek niestety poza tym nieszczęsnym niskim AMH. Ciekawe czy to ta metformina tak podziałała na FSH czy może d3 ktora tez suplementuje i q10.
Blastka lubi tę wiadomość
-
Mika10 wrote:Powiem Wam dziewczyny ze zakończyłam terapię metformina w marcu. Stosowałam rok na IO. Schudłam na niej sporo mimo że nie miałam nadwagi. Przed terapia FSH zawsze miałam od 9-13, a AMH miałam tylko badane w lutym 2016 0.23 a w grudniu 2016 0.55. W grudniu 2017 1 stymulacja dawkami 450j (gonal +menopur) Tylko 1 zarodek i c. biochemiczna z tego. Teraz zbadałam sobie FSH i mam 6.5. Sporo spadło. Ciekawa jestem jak wyjdzie AMH. Trochę się boje badać bo tyle czasu minęło od ostatniego badania a mam podejść do kolejnej procedury. Umówiłam się póki co w Białymstoku do doktora M. na koniec sierpnia. Korcił mnie Lewandowski bo łatwym przypadkiem nie jesteśmy. Ale chyba wole kameralniej, Novum jednak mocno oblegane. Mam nadzieje ze maja tam równie dobre laboratorium i coś wycisną ze mnie. To moja ostatnia próba. Goni mnie wiek niestety poza tym nieszczęsnym niskim AMH. Ciekawe czy to ta metformina tak podziałała na FSH czy może d3 ktora tez suplementuje i q10.
Ładnie spadło Ci FSH, ciekawe jak z AMH. Skoro jeden wynik się poprawił to jest szansa że ten drugi też będzie lepszy. Pochwal się jak zrobisz. Trzymam kciuki. -
Dawka 3x500 z czego ta ostatnia nocna xr. Odstawiłam slodzone napoje, zero cukru do kawy herbaty, chleb pszenny zmieniony na taki z mąki 2000, ale szczerze to za wiele nie zmieniłam a poszło ponad 10 kg w dół w tempie ekspresowym. Diabetolog kazała wszystko co niedozwolone zagryzac orzechami i pestkami wiec to tez robie jak juz mnie najdzie
Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, zbadać i jak się przygotować do procedury. Wy tu tak dużo różnych rzeczy bierzecie a ja w sumie regularnie to tylko tą d3 w dawce 2000 a poziom tylko 27. Homocysteine badałam teraz i mam poziom 10 ale nie wiem czy to ok czy nie ok.
Pełny panel tarczycowy robie za tydzień i do tego krzywą cukrowo-insulinowa. Może to te wyrzuty insuliny tak psuły jajka i moje AMH? Organizm ludzki to jednak zagadka. -
Dagimka wrote:Kitty.Noir, czyli bierzesz dawkę 4000mg. To świetnie, jeśli się sprawdza. Więc podnoszę dawkę
Sprawdzalam to, i dziewczyny biorą nawet po 3 lub 4 na dzien przed owulacją, zwlaszcza te z PCOS i twierdza, ze dzieki temu ją uzyskują, czytalam tez kilka wypowiedzi lekarzy i pacjentow, generalnie bardzo sie kobietom taką suplementacje poleca.Dagimka lubi tę wiadomość
-
Ja sie powtorze bo znow mnie nachodzi ta sama refleksja... Niestety uważam, ze suplementowanie czegokolwiek na wlasna rękę a zwlaszcza bez info do lekarza moze przyniesc odwrotne skutki niz te, o ktore walczymy. To co u jednego pomaga u innego z innymi schorzeniami moze zaszkodzic.
Przyklad q10-jesli rzeczywiscie podnosi poziom NK-nie wiem czy to prawda-to suplementowanie go w ilosci np 500mg zamiast zalecanych przez lekarza 100mg moze miec skutki fatalne dla takich oosb jak ja, ktore poziom NK maja za wysoki.
Pomijam juz sklad suplementow, ktore nie podlegaja zadnym regulacjom i badaniom obowiazkowym a ostatnie badania ich jakosci wykazaly w nich nawet bakterie typu ecoli...eM80 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Dziewczynki przypomnijcie mi proszę. Jeden dojrzaly pecherzyk to okolo 200 jednostek?Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S