IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja90 wrote:Dziewczyny czy warto umówić sie na konsultacje do dr Lewandowskiego do Novum?
Może i warto ale nie wiem co trzeba zrobić żeby się do niego dostać. Moj lekarz z Novum sugerował że z moimi problemami powinnam się zapisać do Doktora Lewandowskiego. Umówiłam się wiec na rozmowę telefoniczną z Panem Doktorem, ale niestety nawet nie miałam szansy powiedziec co mi dolega...AMH 0,2 FSH 21 ostra endometrioza słabe nasienie -
Zapłakana wrote:Hej Dziewczyny, jestem tu nową chociaż moje starania o ciążę trwają już prawie 6 lat. W wieku 30 lat mam AMH 0.2. Może W tym cyklu podejďę do IVF pod warunkiem, że FSH spadnie poniżej 20. Pani Doktor poleciła ściągnąć ze stanów OVOENERGEN oraz udać się na mezoterapię jajników. Co do mezoterapia widziałam że pojawiały się już jakieś wpisy, ale czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że faktycznie pomogło? I czy któraś z Was stosowała może OVOENERGEN?
Tez jestem zainteresowana tematem mezoterapii jajnikow, czy komus pomogla ta procedura? Jakie byly efekty? Lekarz mi powiedzial, ze na 100 kobiet jednej sie udalo zajsc w ciaze po mezoterapii... nie byly to otymistyczne informacje...
Zaplakana a z jakiego miasta jestes? Mezoterapie robia w Invicta, wiec pewnie tam sie leczysz, tak? O ovoenergen nie slyszalam, poczytam w necie o tym leku....
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Zapłakana wrote:Może i warto ale nie wiem co trzeba zrobić żeby się do niego dostać. Moj lekarz z Novum sugerował że z moimi problemami powinnam się zapisać do Doktora Lewandowskiego. Umówiłam się wiec na rozmowę telefoniczną z Panem Doktorem, ale niestety nawet nie miałam szansy powiedziec co mi dolega...
-
nick nieaktualnyZapłakana wrote:Hej Dziewczyny, jestem tu nową chociaż moje starania o ciążę trwają już prawie 6 lat. W wieku 30 lat mam AMH 0.2. Może W tym cyklu podejďę do IVF pod warunkiem, że FSH spadnie poniżej 20. Pani Doktor poleciła ściągnąć ze stanów OVOENERGEN oraz udać się na mezoterapię jajników. Co do mezoterapia widziałam że pojawiały się już jakieś wpisy, ale czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że faktycznie pomogło? I czy któraś z Was stosowała może OVOENERGEN?
Sporo nas z tym POF się zbiera. Wiek też typowy w momencie diagnozy +/- 30 lat.
Udało Ci się w ciągu tych 6 lat staran zajść w ciążę choćby biochemiczna? Miesiaczkujesz regularnie?
U nas kilka dziewczyn robiło mezoterapie, u niektórych jest poprawa,zresztą same się pewnie wypowiedza. Ja mając 29 lat odkryłam, że mam POF, AMH 0.2, max FSH 21.Magdala lubi tę wiadomość
-
Zapłakana wrote:Może i warto ale nie wiem co trzeba zrobić żeby się do niego dostać. Moj lekarz z Novum sugerował że z moimi problemami powinnam się zapisać do Doktora Lewandowskiego. Umówiłam się wiec na rozmowę telefoniczną z Panem Doktorem, ale niestety nawet nie miałam szansy powiedziec co mi dolega...
-
Nadzieja90 wrote:drogi ten OVOENERGEN jezeli by byly efekty to wart ceny ale czy ktoras z Was go brala??
Dokladnie cena nieziemska za koenzym q10, do tego rekomenduja stosowac w dawce 999 mg dziennie, suplementacja min 2 miesiace, czy to rzeczywiscie jest takie cudo warts swojej ceny07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Ja miałam mezoterapię, w skrócie: bezpośrednio po zaszłam naturalnie w ciążę, przy amh w dniu mezoterapii 0.08. Niestety ciąża trwała do 8tc. Po kilku miesiącach organizm się rozkręcił, wyniki się bardzo poprawiły i amh skończyło do 0.3. Niestety ciąży nie było, mimo stymulacji clo, letrozolem i zastrzyków na pęknięcie. Od mniej więcej lipca wyniki mi się pogorszyły, zrobiłam jeszcze raz mezo i będę próbować ivf na swoich komórkach, jeśli z jakiś czas obraz usg będzie obiecujący.
Zapłakana, jeśli chcesz podejść do ivf to możesz zrobić mezo. Ale musisz wiedzieć, że efekt nie jest natychmiastowy oraz utrzymuje się kilka miesięcy.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Dziewczyny nie nabierajcie sie na cudowne suplementy bo takie nie istnieja. A kosztuje to grube pieniadze. A to tylko suplementy. Dodatkowo trzeba je brac minimum 3 miesiace a najlepiej 6 aby w ogole byl jakis efekt.
Moim zdaniem szkoda kasy.
Sama przejadlam grube setki w suplementach i w sumie efektu wow nie bylo.
Na pewno polecam dobra diete. Duzo warzyw i owocow. Teraz najlepsza pora. Wygrzac jaja w sloncu i naladowac energia z warzyw i owocow.tolerancyjna, Nadzieja90, Skittles, sylwia80, brenya77, Blastka, Lukrecja, Mika10, Niezapominajka5, Dana721 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Ja co miesiac wydaje 500 pln na suple dla mnie i mojego męża... A bierzemy w sumie te podstawowe i juz nie szaleje niestety z zadnym keyag itp. Co gorsze pewnie stawka pojdzie w górę bo zakaldam ze czeka mnie teraz suplementacja metylowanych form B6 i B12 z ta mutacja MTHFR...
-
nick nieaktualnyZaplakana, witaj. o mezoterapii jajników, to na pewno jeszcze tu niejedna dziewczyna odpisze, bo jednak kilka miało ten zabieg. Może chętnie się podziela. Z drugiej strony możesz prześledzić ten wątek to na pewno znajdziesz jakieś wpisy odnośnie tego zabiegu i efektów.
Dlaczego nie miałaś szansy powiedzieć Lewandowskiemu co ci dolega? Miałaś z nim konsultacje czy nie? Bo to jakieś niejasne jest...
Odnośnie supli, to ja wiekszosc kupuje na iHerb bo jest dużo taniej. Minus to przesyłka potrafi iść 2 tygodnie.
I tak jak Magdala pisze, trzeba zadbać o zdrowe jedzenie.
Moj m brał suplementy, różne. I poprawy nie było prawie wcale. A czasem i gorsze wyniki miał. Także to raczej loteria.
4me, 500? Co miesiąc? To co wy kupujecie -
Najdrozsze to w sumie dla męża fertilman plus i dla mnie dhea-to prawie polowa ceny wszystkich supli. Reszta to serio standardy takie jak:l-karnityna dla nas obojga, wit C 1000mg dla niego. Dla mnie oprocz tego q10, metylowany kwas foliowy, magnez, witamina D3 z wapniem i chyba wszystko... I 450 pln idzie z najtanszej apteki Gemini- staram sie wybierać te nienajdrozsze ale tez nie najtansze... Po tym IVF ktore przede mna zastanowie sie co dalej co suplementowac a jeszcze a co przestac.
-
nick nieaktualnyCześć
jesteśmy
po crio 1 blastocysty które było przed 12.
Niestety nie podali mi klasy zarodka.
Od ponad godz mam skurcze i kłucia macicy (boli).. Nie nastawiam się absolutnie - mam dziwne odczucie w środku .. niezbyt fajne.
To musiałby być cud chyba.zobaczymy
-
Blastka wrote:Edlotech ja tez kupiłam na iherb, niestety musiałam zapłacić cło za przesyłkę niecałe 200 zł
Ja zalplacilam prawie 300 zł cła i mi się odechciało tam zakupów .
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyCiasteczko77, ja bym wzięła nospe 3x2, do tego magnez. Za wgryzanie malucha ✊️✊️✊️ Niech pojawi się tu w końcu cud! ✊️✊️✊️
sylwia80, blastka SERIO??? jak wy zamawiacie dziewczyny?
Po pierwsze nie może to być zamówienie zbyt duże (wagowo chyba do 1,5 kg, i kwotowo - ale nie pamietam ile, chyba coś 100$)
Ja jako opcje transport wybieram: Global Mail.
Jeszcze nigdy nie zapłaciłam cła, a trochę tych zakupów robię
4me, omg. Sporo tego. Ale wiekszosc potrzebne, jak chcecie sprawdzić czy suple pomagają.
Ja chwilowo niewiele juz biorę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 16:48
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Troche tego jest ale to nasze poczatki, piwrwsze podejscie do IVF więc narazie sie słucham lekarza.
Mam w planach sprawdzenie ponowne dhea, testoteronu i NK. Mialam minimalne ilości testosteronu i generalnie wyniki wskazujace na slaba jakosc komorek.
Dhea mam ochote odstawic ale biore tez steryd na obnozenie Nk, ktory obniza jednoczensie testosteron-takze takie sie wykluczajace leki... Ale jak to powiedziala lekarka wybieramy mniejsze zlo i suplementujemy dhea...
Tylko jeszcze wcześniej musze zrobic panel tarczycowy bo cos czuje ze tu tez sa problemy chociaz dwoch lekarzy twierdzi inaczej... Jednak tsh powyżej 2 i znacznie mniejszy jeden plat tarczycy mnie martwia...
-
nick nieaktualny
-
Witam robiłam dziś beta hcg i niestety 1.6 . Miałam podane dwa dniudniowe zarodki. Także tak jak myślałam nie udało się. Transfer miałam tydzień temu w czwartek....czy taki wynik oznacza że była ciąża biochemiczna czy to pozostałość po zastrzyku ovitrelle2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat