X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • scania Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Bo do tej pory widziałam,że dziewczyny maja głównie eutyrox:) ale widocznie te leki działają tak samo.
    Ja po porodzie dostałam Letrox i musiałam wrócić do Euthyroxu, bo z jakiegoś powodu moje TSH nie spadało przy letroxie. Lekarka mi go dała bo nie ma laktozy i w sumie nie wiem po co bo nie mam nietolerancji laktozy.

4me lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_bb witaj i na tym forum :-)

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik AMH 0.13 . Robiłam tydzien po zakończeniu stymulacji....przed miałam 0.79. Jestem Po pierwszym nieudanym in vitro.
    Teraz to nie wiem czy jest sens podchodzić do następnego z takim wynikiem?
    Nie wiem czy pokazywać im w novum bo nie dostanę refundscji ....

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniku nie pokazuj. Kliniki zwykle określają jaki "termin ważności" ma dane badanie, poprzednie amh jest z pewnością nadal ważne, więc ja bym się nie wychylała. Kiedy planowałaś następną procedurę? Od razu chciałaś iść za ciosem, czy trochę odczekać?

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam 3 dzień cyklu Po nieudanym in vitro to pierwsza @. I od następnego cyklu chce znowu działać przy takim amh nie ma co czekać...nie wiem czy to też nie zależy od cyklu dwa lata temu 3 dc amh 0.78 rok temu w środku cyklu 0.16 . W czerwcu 2018 7w 3 dc 0.79 teraz Po stymulacji czyli końcówka cyklu 0.13. Zrobię jeszcze dzisiaj zobaczę. Będę co miesiąc robić nie wiem czy brać witd3 skoro jestem w górnej granicy normy norma do 70 ja mam 65. Dhea też mam dobry poziom.

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Teraz mam 3 dzień cyklu Po nieudanym in vitro to pierwsza @. I od następnego cyklu chce znowu działać przy takim amh nie ma co czekać...nie wiem czy to też nie zależy od cyklu dwa lata temu 3 dc amh 0.78 rok temu w środku cyklu 0.16 . W czerwcu 2018 7w 3 dc 0.79 teraz Po stymulacji czyli końcówka cyklu 0.13. Zrobię jeszcze dzisiaj zobaczę. Będę co miesiąc robić nie wiem czy brać witd3 skoro jestem w górnej granicy normy norma do 70 ja mam 65. Dhea też mam dobry poziom.
    Ja biorę d3 I mam teraz 68 tys,to już duży poziom,dobry,ja biorę 4 tys Ale może śmieje że do 2 tys dla podtrzymania . Dhea wzrasta szybko po suplementacji Ale też szybk9 spada jak się przerwie.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Mam wynik AMH 0.13 . Robiłam tydzien po zakończeniu stymulacji....przed miałam 0.79. Jestem Po pierwszym nieudanym in vitro.
    Teraz to nie wiem czy jest sens podchodzić do następnego z takim wynikiem?
    Nie wiem czy pokazywać im w novum bo nie dostanę refundscji ....
    Kurcze,to już wiemy,że stymulacja obniża amh I to jest pewne,w takim razie mój lekarz mówi bzdury,że tak nie jest!Mi też spadło dużo,Mam teraz 0,15, a miałam 0,28 I potem 0,26. Tobie spadło jeszcze więcej. Mam nadzieje,że to jeszcze odbije w górę.

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka, amh najlepiej robić 2-3 dc. Uważam jednak, ze ciągłe powtarzanie tego badania kompletnie nic nie wnosi, a tylko stresuje. Amh to taki prognostyk, wskaźnik jaki mamy potencjał rozrodczy. Niestety jak się raz zobaczy wynik <1 to nie ma się co czarować, ze nagle staniemy się super płodne, bo wahania amh to są często na granicy błędu laboratorium. Za to zdecydowanie jestem za monitorowaniem fsh, bo on nam daje info o biezacym cyklu. Fsh może się zmieniać z miesiąca na miesiąc i może akurat trafi się na TEN idealny cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 11:27

Lukrecja lubi tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:18

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Naprawdę ladne wyniki mimo niskiego amh.
    Ja też miałam bardzo ładne wyniki przy niskim Ale 2 lata temu,Bo miałam 5 komórek,3 ładne blastocysty klasy 4 i byly wsrod nich jeden lub 2 zdrowe zarodki,nie udało się przed podwójne pgs,którego sobie nigdy sobie nie wybacze. Wtedy moje amh wynosiło 0,57.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mi dr L też zasugerował, że przez tyle stymulacji wypstrykałam się z komórek jajowych. To by sugerowało z kolei, że stymulacje obniżają rezerwę, a więc AMH.
    Dokładnie tak ale Ty pisałaś,że później Ci amh wzrosło przecież,czyli,że odbija.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Mergelka, amh najlepiej robić 2-3 dc. Uważam jednak, ze ciągłe powtarzanie tego badania kompletnie nic nie wnosi, a tylko stresuje. Amh to taki prognostyk, wskaźnik jaki mamy potencjał rozrodczy. Niestety jak się raz zobaczy wynik <1 to nie ma się co czarować, ze nagle staniemy się super płodne, bo wahania amh to są często na granicy błędu laboratorium. Za to zdecydowanie jestem za monitorowaniem fsh, bo on nam daje info o biezacym cyklu. Fsh może się zmieniać z miesiąca na miesiąc i może akurat trafi się na TEN idealny cykl
    Wszędzie mówią,że amh można robić w każdym dniu cyklu, choć ja zawsze robię razem z fsh I lh,czyli na początku.

scania lubi tę wiadomość

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, słyszałam wielokrotnie. Tylko praktyka pokazuje, ze najlepsze amh wychodzi na początku cyklu. Z drugiej strony sprawdzenie pęcherzyków pierwotnych na usg (czyli również oznaczenie rezerwy) wykonuje sie właśnie 2-3 dc czyli kiedy jajniki "śpią". Może analogicznie jest z amh? Tak gdybam oczywiście, ale może cos jest na rzeczy

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mergelka Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Akurat fsh mam zawsze między 4 a 6, więc bardzo dobre nigdy nie miałam więcej.
    Ale zrobiłam przed chwilą i zrobiłam też Inhibina B? Robiłyście? Zrobiłam jeszcze raz amh nie wiem po co bo tyle kosztują te badania znów wydałam 400 zl

Mimila lubi tę wiadomość

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fsh super masz! Tego się trzymaj. Amh zrobiłaś i ok, nie powtarzaj już w najbliższym czasie. To nie jest parametr, na który mamy jakiś realny wpływ. Natomiast fsh pokazuje na ile piłka jest w grze, czy warto próbować w tym cyklu. Mom zdaniem dobre fsh nawet przy niskim amh daje dobre szanse

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:07

Mimila, brenya77, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_bb wrote:
    Witam serdecznie, podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam napisać. Jestem weteranką, jeśli chodzi o starania z niskim amh, wiek 40+ :-). Samo badanie amh miałam wykonywane kilkukrotnie, w różnych laboratoriach, w odstępie kilku miesięcy. Najwyższy wynik to 0.2 (prawie 6 lat temu). Do pierwszej procedury podchodziłam przy amh<0.1 (nieudana). Przed drugim ivf brałam dhea + dieta i udało się :-) A potem walka o rodzeństwo - 3 procedura słaba (nie zareagowałam na elonvę, mimo długiej stymulacji większość komórek niedojrzałych). 4 procedura z primingiem estrogenowym + ścisła dieta - 5 zarodków, 2 blastocysty najwyższej klasy, ale ciąży brak. 5 procedura poprzedzona testosteronem - 3 komórki, ale tylko 1 dojrzała. Potem próbowałam na samym letrozolu, pęcherzyki nawet ładnie rosły, ale popękały przed punkcją. Do tego wszystkiego zawsze miałam akupunkturę. Ja sama już wiem, że dobrze działa na mnie priming estrogenowy, dieta (koniecznie!) i menopur :-)
    Myślałam o mezoterapii, nawet byłam na pierwszej wizycie, ale sezon urlopowy mój i Pani dr trochę pokrzyżował plany i teraz nie jestem pewna, czy chcę ryzykować. Owulację mam prawie co miesiąc. Amh nie zamierzam powtarzać, bo po co się denerwować ;-). Zbadam jedynie fsh i jak będzie dobre, to podejdę ostatni raz z letrozolem. Co do suplementacji to przerobiłam sporo - cały czas biorę dhea w dawce 10-20 mg (kontroluję poziom), l-arginina, koenzym q10, inofem, wit. E. Zbliżam się do końca tej drogi, bo mam wrażenie, że przerobiłam już wszystko (wiek też robi swoje). Od początku jestem w tej samej klinice, ale zmieniać nie zamierzam (w końcu udało się, a nawet jak się nie udawało to zawsze miałam ładne zarodki).
    Ann jaka diete stosowalas?
    Wszystkim Wam mocno kibicuję i pozdrawiam :-)

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Akurat fsh mam zawsze między 4 a 6, więc bardzo dobre nigdy nie miałam więcej.
    Ale zrobiłam przed chwilą i zrobiłam też Inhibina B? Robiłyście? Zrobiłam jeszcze raz amh nie wiem po co bo tyle kosztują te badania znów wydałam 400 zl
    Ja robiłam inhibine B,bo mi kazał lekarz ale nie wiem po co,takie drogie te badania, na inhibine B czeka się 15 dni roboczych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam ciekawy artykuł na temat tego czy samo AMH może być czynnikiem obniżającym szanse ivf. Po pierwsze artykuł przytacza inne badania i mega-analizy, z których wynika, że nie ma definitywnej odpowiedzi na pytanie czy niskie AMH = małe szanse i generalnie podejrzenia są takie, że pomimo że AMH może oceniać rezerwę w sensie ilościowym, to nie jest dobrym predyktorem rezerwy w sensie jakościowym. Ale to pewnie wiecie.
    W tym artykule wyszło im, że u młodych kobiet niskie AMH nie ma aż takiego znaczenia, ilość ciąż wyszła im taka sama jak u kobiet z normalnym AMH. Że prawdopodobnie pomimo niskiej rezerwy jajka są wciąż dobre jakościowo. To wiek, a nie AMH jest głównym czynnikiem wpływającym na jakość komórek.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5405643/#!po=26.4706

Trzymam wiec kciuki za wytrwałość, i nie przejmujcie się jak będzie w stymulacji mało jajek, ważne że będą zdrowe!

Skittles, Mimila lubią tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ