X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka sprawa. Jeśli faktycznie tak to wygląda, będziesz kontynuować?

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, pytanie zasadnicze: ile i jakiej wielkości miałaś pęcherzyki na tej wizycie? I ile jeszcze potrwa stymualcja? I który to ds?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:53

Lukrecja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Tak, bo w Invicta w tych samych sprawdzają. A nie!!! kurcze, jednostki zupełnie inne!!!
    Kurcze, to faktycznie fatalnie się wystymulowałam. Policzyłam że to jest tylko 1031 estradiolu w jednostkach Invicty. To jest moja najgorsza stymulacja ever!!! Teraz rozumiem dlaczego on chciał przerywać stymulację. Bo to jest wszystko w innych jednostkach czyli faktycznie bardzo bardzo słabo. Pobiorą mi może z 3 komórki. Masakra!!!

Co za beznadziejna stymulacja. Jak ja żałuję że tam poszłam, nigdy sobie nie wybaczę. Zawsze, przy każdej stymulacji miałam estradiol 2200 lub 2500. Nawet przy najgorszej stymulacji w Invicta w fazie lutealnej miałam estradiol na poziomie 1300. Nigdy nie miałam gorszego wyniku.
    Kurczę - spokojnie - mi po przedłużeniu stymulacji ledwo dobiło do niecałych 2000 -i też chcieli mi na początku przerwać stymu jak po 5 dniach był 1 mały tylko ... nikt nie wiedział do końca co ze mnie wyciągną ...a pobrali 6 i 5 dobrych z tego (z jednego tylko jajnika) - a do tego były malutkie (ja byłam załamana..a stymulację wiesz jak cieżko zniosłam tymi dawkami jakie Ty masz).

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Blastka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea nie ma nic do stracenia. Fakt więcej komóreczek tym lepiej, ale najważniejsze żeby były jakościowo dobre. Nie miałaś do tej pory żadnego transferu więc szansa jest spora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie samo zdanie jak Ciasteczko :)
    Bea, Moim zdaniem za wcześnie mówić, że ci zepsuli stymulacje. Będziesz mieć więcej ładnych pęcherzyków ✊️✊️✊️

sylwia80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Miałam 10 pęcherzyków. 8 lepszych ale nie pamiętam rozmiarów i 2 o rozmiarze 7mm i o tych powiedzieli, że mogą niedoskoczyć dziś był 10 dzień stymulacji, a jedenasty cyklu bo zaczęłam się stymulować od drugiego dnia cyklu.
    Masz lepsze wyniki estradiolu i pecherzyki niż ja miałam !! A dawki i leki te same miałam.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Miałam 10 pęcherzyków. 8 lepszych ale nie pamiętam rozmiarów i 2 o rozmiarze 7mm i o tych powiedzieli, że mogą niedoskoczyć dziś był 10 dzień stymulacji, a jedenasty cyklu bo zaczęłam się stymulować od drugiego dnia cyklu.
    No to w takim razie nie ma tragedii :) ✊️✊️✊️
    Powiem ci że lepiej jak rosną wolno i równo. I pamiętaj, nie ma co porównywać do poprzednich stymulacji bo inne dawki, i inny cykl.
    Kiedy kolejna wizyta?

Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Zobaczymy co dziś nam lekarz powie. Jadę jak na scięcie.
    Więcej wiary słońce :)
    Będzie dobrze. Zobacz że estradiol ładnie podskoczył a to znaczy że rosną :)
    I czekamy na wieści po wizycie. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 14:11

Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea - kochana- wiem, ale nie możesz teraz być mną !! Ok !? Więcej wiary i optymizmu - nie rób tego co ja robię ciagle !
    Wiem, że to boli, wkurza (delikatnie mówiąc)... ale przeklinaj dopiero po punkcji - może będą dobre jakościowo i silniejsze ?
    Nie wiesz ..
    Ja genetyki nie robiłam bo z czego ? 2 zarodków marnych ?? :( to ja dopiero powinnam rozpaczać... bo teraz też nie wiem co mam w brzuchu?
    Ty zamierzasz znowu badać je genetycznie przed ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    2000 w jakich jednostkach?
    Pg... czyli tych niższych

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Sorry, ale nie wierzę w to. Może jakbym miała 28 lat to coś na trzech komórkach bym ugrała. Ale w wieku 41 lat to pewnie wszystkie nieprawidłowe genetycznie. Nigdy nie daruję sobie pójścia do tej kliniki, trzeba mi było w Czechach zostać.
    Bea,nie możesz tak mówić,że wszystkie nieprawidłowe genetycznie,Ja miałam prawidłowe w wieku 43 lat.Ja też zalukewoelu rzeczy w ciągu tych 5 lat;A najbardziej pgs. Właśnie zaraz mamy 5 roczn8ce slubu I od tylu też lat staramy się o dziecko. Mak też żal do mojego lekarza,że przy moich dobrych wtedy wynikach nie proponowal mi in vitro,tylko tracił czas na usg,laoaroskopie,iui,stymulacje I inne bzdury.Czasu się nie wróci,niestety...

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,ile masz w końcu tych pęcherzyków?Czytam I próbuje ogarnąć te wszystkie wpisy Ale nie wiem już.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ