Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka sprawa. Jeśli faktycznie tak to wygląda, będziesz kontynuować?

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, pytanie zasadnicze: ile i jakiej wielkości miałaś pęcherzyki na tej wizycie? I ile jeszcze potrwa stymualcja? I który to ds?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:53

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Tak, bo w Invicta w tych samych sprawdzają. A nie!!! kurcze, jednostki zupełnie inne!!!
    Kurcze, to faktycznie fatalnie się wystymulowałam. Policzyłam że to jest tylko 1031 estradiolu w jednostkach Invicty. To jest moja najgorsza stymulacja ever!!! Teraz rozumiem dlaczego on chciał przerywać stymulację. Bo to jest wszystko w innych jednostkach czyli faktycznie bardzo bardzo słabo. Pobiorą mi może z 3 komórki. Masakra!!!

Co za beznadziejna stymulacja. Jak ja żałuję że tam poszłam, nigdy sobie nie wybaczę. Zawsze, przy każdej stymulacji miałam estradiol 2200 lub 2500. Nawet przy najgorszej stymulacji w Invicta w fazie lutealnej miałam estradiol na poziomie 1300. Nigdy nie miałam gorszego wyniku.
    Kurczę - spokojnie - mi po przedłużeniu stymulacji ledwo dobiło do niecałych 2000 -i też chcieli mi na początku przerwać stymu jak po 5 dniach był 1 mały tylko ... nikt nie wiedział do końca co ze mnie wyciągną ...a pobrali 6 i 5 dobrych z tego (z jednego tylko jajnika) - a do tego były malutkie (ja byłam załamana..a stymulację wiesz jak cieżko zniosłam tymi dawkami jakie Ty masz).

• Blastka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea nie ma nic do stracenia. Fakt więcej komóreczek tym lepiej, ale najważniejsze żeby były jakościowo dobre. Nie miałaś do tej pory żadnego transferu więc szansa jest spora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie samo zdanie jak Ciasteczko :)
    Bea, Moim zdaniem za wcześnie mówić, że ci zepsuli stymulacje. Będziesz mieć więcej ładnych pęcherzyków ✊️✊️✊️

sylwia80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Miałam 10 pęcherzyków. 8 lepszych ale nie pamiętam rozmiarów i 2 o rozmiarze 7mm i o tych powiedzieli, że mogą niedoskoczyć dziś był 10 dzień stymulacji, a jedenasty cyklu bo zaczęłam się stymulować od drugiego dnia cyklu.
    Masz lepsze wyniki estradiolu i pecherzyki niż ja miałam !! A dawki i leki te same miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Miałam 10 pęcherzyków. 8 lepszych ale nie pamiętam rozmiarów i 2 o rozmiarze 7mm i o tych powiedzieli, że mogą niedoskoczyć dziś był 10 dzień stymulacji, a jedenasty cyklu bo zaczęłam się stymulować od drugiego dnia cyklu.
    No to w takim razie nie ma tragedii :) ✊️✊️✊️
    Powiem ci że lepiej jak rosną wolno i równo. I pamiętaj, nie ma co porównywać do poprzednich stymulacji bo inne dawki, i inny cykl.
    Kiedy kolejna wizyta?

nick nieaktualny, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Zobaczymy co dziś nam lekarz powie. Jadę jak na scięcie.
    Więcej wiary słońce :)
    Będzie dobrze. Zobacz że estradiol ładnie podskoczył a to znaczy że rosną :)
    I czekamy na wieści po wizycie. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 14:11

nick nieaktualny, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea - kochana- wiem, ale nie możesz teraz być mną !! Ok !? Więcej wiary i optymizmu - nie rób tego co ja robię ciagle !
    Wiem, że to boli, wkurza (delikatnie mówiąc)... ale przeklinaj dopiero po punkcji - może będą dobre jakościowo i silniejsze ?
    Nie wiesz ..
    Ja genetyki nie robiłam bo z czego ? 2 zarodków marnych ?? :( to ja dopiero powinnam rozpaczać... bo teraz też nie wiem co mam w brzuchu?
    Ty zamierzasz znowu badać je genetycznie przed ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    2000 w jakich jednostkach?
    Pg... czyli tych niższych

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Sorry, ale nie wierzę w to. Może jakbym miała 28 lat to coś na trzech komórkach bym ugrała. Ale w wieku 41 lat to pewnie wszystkie nieprawidłowe genetycznie. Nigdy nie daruję sobie pójścia do tej kliniki, trzeba mi było w Czechach zostać.
    Bea,nie możesz tak mówić,że wszystkie nieprawidłowe genetycznie,Ja miałam prawidłowe w wieku 43 lat.Ja też zalukewoelu rzeczy w ciągu tych 5 lat;A najbardziej pgs. Właśnie zaraz mamy 5 roczn8ce slubu I od tylu też lat staramy się o dziecko. Mak też żal do mojego lekarza,że przy moich dobrych wtedy wynikach nie proponowal mi in vitro,tylko tracił czas na usg,laoaroskopie,iui,stymulacje I inne bzdury.Czasu się nie wróci,niestety...

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,ile masz w końcu tych pęcherzyków?Czytam I próbuje ogarnąć te wszystkie wpisy Ale nie wiem już.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ