IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:Tarczyce powinnaś szybko unormować - nie denerwuj się; dostinex brałam po punkcji tylko.
Ja podchodząc do stymulacji miałam Tsh 1.2- niestety po stymulacji, sterydzie i hormonach mam teraz 2.4fatalnie
zobacz jak leki wpływają na to ...
a dawkę dzienna (od 2 lat) Euthyrox -150!
Nie denerwuj się- wyprowadzisz oba hormony do normy
-
scania wrote:Ja po porodzie dostałam Letrox i musiałam wrócić do Euthyroxu, bo z jakiegoś powodu moje TSH nie spadało przy letroxie. Lekarka mi go dała bo nie ma laktozy i w sumie nie wiem po co bo nie mam nietolerancji laktozy.
pojde sie szybciej przepadac chyba w takim razie...
-
Bea77_2 wrote:Laski, aż mi się ręce trzesą. Mój estradiol dziś to prawie 3800 pmol/l. Nigdy takiego wysokiego nie miałam. Czy grozi mi przestymulowanie?
Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość
carola12 -
brenya77 wrote:Dziewczyny, znalazłam ciekawy artykuł na temat tego czy samo AMH może być czynnikiem obniżającym szanse ivf. Po pierwsze artykuł przytacza inne badania i mega-analizy, z których wynika, że nie ma definitywnej odpowiedzi na pytanie czy niskie AMH = małe szanse i generalnie podejrzenia są takie, że pomimo że AMH może oceniać rezerwę w sensie ilościowym, to nie jest dobrym predyktorem rezerwy w sensie jakościowym. Ale to pewnie wiecie.
W tym artykule wyszło im, że u młodych kobiet niskie AMH nie ma aż takiego znaczenia, ilość ciąż wyszła im taka sama jak u kobiet z normalnym AMH. Że prawdopodobnie pomimo niskiej rezerwy jajka są wciąż dobre jakościowo. To wiek, a nie AMH jest głównym czynnikiem wpływającym na jakość komórek.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5405643/#!po=26.4706
Trzymam wiec kciuki za wytrwałość, i nie przejmujcie się jak będzie w stymulacji mało jajek, ważne że będą zdrowe!po 37 to juz tak optymistycznie nie wyglada.
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Laski, aż mi się ręce trzesą. Mój estradiol dziś to prawie 3800 pmol/l. Nigdy takiego wysokiego nie miałam. Czy grozi mi przestymulowanie?
A nie jest ten estradiol w tych jednostkach które się przelicza inaczej ? Pamiętaj ze w Novum maja inne jednostki.Bea77_2 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Tak, bo w Invicta w tych samych sprawdzają. A nie!!! kurcze, jednostki zupełnie inne!!!
Kurcze, to faktycznie fatalnie się wystymulowałam. Policzyłam że to jest tylko 1031 estradiolu w jednostkach Invicty. To jest moja najgorsza stymulacja ever!!! Teraz rozumiem dlaczego on chciał przerywać stymulację. Bo to jest wszystko w innych jednostkach czyli faktycznie bardzo bardzo słabo. Pobiorą mi może z 3 komórki. Masakra!!!
Co za beznadziejna stymulacja. Jak ja żałuję że tam poszłam, nigdy sobie nie wybaczę. Zawsze, przy każdej stymulacji miałam estradiol 2200 lub 2500. Nawet przy najgorszej stymulacji w Invicta w fazie lutealnej miałam estradiol na poziomie 1300. Nigdy nie miałam gorszego wyniku.bea przykro mi. Ale pamietaj liczy sie jakosc-moze tym razem beda super jakościowo! Tego sie narazie trzymajmy!
A poza tym juz nic Ci nie urosnie? Kiedy masz punkcje planowana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny