IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:To dziwnie że przy estradiolu 2000pg/ml pobrali 6. Mi przy estradiolu 200pg/ml pobierali 11. Może w klinikach jest jakaś inna polityka, bo na te 11 pobranych miewałam 7 dojrzałych czyli już podobnie do Ciebie. Może tutaj pobierają tylko te najbardziej dojrzałe a w innych klinikach pobierają wszystkie.
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Napiszę po wizycie co mam konkretnie bo ja też już wariuję. Na pierwszej wizycie miałam 12, na drugiej wizycie rosło 10 z czego 8 szybciej a 2 wolniej. A teraz to nie wiem jeszcze co się dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 15:04
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:To dziwnie że przy estradiolu 2000pg/ml pobrali 6. Mi przy estradiolu 200pg/ml pobierali 11. Może w klinikach jest jakaś inna polityka, bo na te 11 pobranych miewałam 7 dojrzałych czyli już podobnie do Ciebie. Może tutaj pobierają tylko te najbardziej dojrzałe a w innych klinikach pobierają wszystkie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blastka wrote:W Nowum nie pobierają wszystkich jak nie widzą możliwości żeby dojrzała. Ja miałam 4 a pobrali 3 właśnie z tego powodu.
Izunia37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea za dużo paniki. Uspokuj się kobieto. Wiem ze mialaś już dużo stymulacji, ale jesteś naprawdę w dobrych rękach. Zaufaj proszę lekarzom. Nie zawsze się udaje to fakt, ale grunt to zachować spokój, nie panikować, nie denerwować się bo masz właśnie taki wpływ na twój organizm. To przyniesie Ci większe korzyści niż umartwianie się czy dobrze zrobiłaś itp.
Mamy wpływ tylko na to co przed nami a nie za nami.
Mąż mi to powtarza i cały czas się tego uczę.Wiki03, Izunia37, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
edloteh wrote:Blastka, nie zgodzę zie z tym co napisałalas. Na 5 stymualacjj zawsze miałam pobierane wszystkie, czy były dojrzałe czy nie.
Bea, rozumiem twój stres dokonale. Ale poczekajmy co pokaże usg i co powie L. -
nick nieaktualny
-
Na niedojrzałe komórki można zastosować in vitro maturation rescue. Na amerykańskich stronach pojawiają sie juz informacje o skutecznosci tej procedury wiec jak widac oplaca sie pobrac wszystkie.
Bea-dopoki nie pobiora komorek to nie ma co sie stresowac. Ja mialam raz w USG 10, a pobrali tylko 5 i te pięc było dojrzalych. Co stalo sie zreszta do dzis pozostaje zagadka...ale czasu nie cofne. Takze glowa do gory, nie ilosc a jakosc. Gdzie jak nie tu mozna przeczytac hostorie dziewczyn ktore mialy ta jedna komorke ktora okazala sie ta szczesliwa.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blastka wrote:Bea za dużo paniki. Uspokuj się kobieto. Wiem ze mialaś już dużo stymulacji, ale jesteś naprawdę w dobrych rękach. Zaufaj proszę lekarzom. Nie zawsze się udaje to fakt, ale grunt to zachować spokój, nie panikować, nie denerwować się bo masz właśnie taki wpływ na twój organizm. To przyniesie Ci większe korzyści niż umartwianie się czy dobrze zrobiłaś itp.
Mamy wpływ tylko na to co przed nami a nie za nami.
Mąż mi to powtarza i cały czas się tego uczę.
Zgadzam się z Tobą w 100%, bez sensu mówić jeszcze ze Cię zle wystymowal, ze miałaś lepsze wyniki w Invikcie i co z tego, ciąży z tego nie było, daj im szanse. Sama wiesz ze liczy się jakość a nie ilość.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny