X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    To dziwnie że przy estradiolu 2000pg/ml pobrali 6. Mi przy estradiolu 200pg/ml pobierali 11. Może w klinikach jest jakaś inna polityka, bo na te 11 pobranych miewałam 7 dojrzałych czyli już podobnie do Ciebie. Może tutaj pobierają tylko te najbardziej dojrzałe a w innych klinikach pobierają wszystkie.
    Pobrali wszystko co było w prawym jajniku - pozostałe 5 czy 6 zostały w lewym do którego nie mogli dojść. Z tego powodu miałam potem hiperke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:15

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Napiszę po wizycie co mam konkretnie bo ja też już wariuję. Na pierwszej wizycie miałam 12, na drugiej wizycie rosło 10 z czego 8 szybciej a 2 wolniej. A teraz to nie wiem jeszcze co się dzieje.
    To jest bardzo dobry wynik,dlaczego tak panikujesz?Chodzi o estradiol?Powinien być ok 250 na jedno dojrzałe jajko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 15:04

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:16

• Blastka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    To dziwnie że przy estradiolu 2000pg/ml pobrali 6. Mi przy estradiolu 200pg/ml pobierali 11. Może w klinikach jest jakaś inna polityka, bo na te 11 pobranych miewałam 7 dojrzałych czyli już podobnie do Ciebie. Może tutaj pobierają tylko te najbardziej dojrzałe a w innych klinikach pobierają wszystkie.
    W Nowum nie pobierają wszystkich jak nie widzą możliwości żeby dojrzała. Ja miałam 4 a pobrali 3 właśnie z tego powodu.

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Faktycznie, jak nie urok to sr... Ciekawe, co Lewy na to?

Lewy umyje ręce i szybko zapomni. Nie interesuje się kuż potem takimi pacjentkami. Zero wyjaśnień.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka, nie zgodzę zie z tym co napisałalas. Na 5 stymualacjj zawsze miałam pobierane wszystkie, czy były dojrzałe czy nie.
    Bea, rozumiem twój stres dokonale. Ale poczekajmy co pokaże usg i co powie L.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Reni, Mimila lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    W Nowum nie pobierają wszystkich jak nie widzą możliwości żeby dojrzała. Ja miałam 4 a pobrali 3 właśnie z tego powodu.
    Ale nie dowiedzą się czy jest dojrzała jak nie wyciągną z pęcherzyka i nie obejrzą pod mikroskopem

Izunia37 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Lewy umyje ręce i szybko zapomni. Nie interesuje się kuż potem takimi pacjentkami. Zero wyjaśnień.
    Przykre co piszesz ale to 1000% prawda.

• Blastka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea za dużo paniki. Uspokuj się kobieto. Wiem ze mialaś już dużo stymulacji, ale jesteś naprawdę w dobrych rękach. Zaufaj proszę lekarzom. Nie zawsze się udaje to fakt, ale grunt to zachować spokój, nie panikować, nie denerwować się bo masz właśnie taki wpływ na twój organizm. To przyniesie Ci większe korzyści niż umartwianie się czy dobrze zrobiłaś itp.
    Mamy wpływ tylko na to co przed nami a nie za nami.
    Mąż mi to powtarza i cały czas się tego uczę.

Wiki03, Izunia37, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

• Blastka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Blastka, nie zgodzę zie z tym co napisałalas. Na 5 stymualacjj zawsze miałam pobierane wszystkie, czy były dojrzałe czy nie.
    Bea, rozumiem twój stres dokonale. Ale poczekajmy co pokaże usg i co powie L.
    Chyba ze ewidentnie ta jedna komórka odstaje od innych. Przy pierwszej też pobrali mi wszystkie a jedna była niedojrzała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dlaczego tam nie mogli dojść?
    Bo był za macicą :( za duze ryzyko uszkodzenia narządów- lekarz nie chciał ryzykować

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz pobiera wszystkie zawsze I później oceniają które są niedojrzałe,czasem te z pozoru niedojrzałe okazują się dojrzałe. Zupełnie bez sensu...Czemu oni tak robią?Nie rozumiem.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,a co robią z pozostałymi pecherzyksmi?Zostawiają żeby jeszcze się tprnoe zrobiły z tego?U nas pobierają wszystkie. Faktycznie świetna klinika to Novum,nie ma co!

• Izunia37 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na niedojrzałe komórki można zastosować in vitro maturation rescue. Na amerykańskich stronach pojawiają sie juz informacje o skutecznosci tej procedury wiec jak widac oplaca sie pobrac wszystkie.

Bea-dopoki nie pobiora komorek to nie ma co sie stresowac. Ja mialam raz w USG 10, a pobrali tylko 5 i te pięc było dojrzalych. Co stalo sie zreszta do dzis pozostaje zagadka...ale czasu nie cofne. Takze glowa do gory, nie ilosc a jakosc. Gdzie jak nie tu mozna przeczytac hostorie dziewczyn ktore mialy ta jedna komorke ktora okazala sie ta szczesliwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

4me, Lukrecja, Skittles, Nusieńka, brenya77, Dana721, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Bea za dużo paniki. Uspokuj się kobieto. Wiem ze mialaś już dużo stymulacji, ale jesteś naprawdę w dobrych rękach. Zaufaj proszę lekarzom. Nie zawsze się udaje to fakt, ale grunt to zachować spokój, nie panikować, nie denerwować się bo masz właśnie taki wpływ na twój organizm. To przyniesie Ci większe korzyści niż umartwianie się czy dobrze zrobiłaś itp.
    Mamy wpływ tylko na to co przed nami a nie za nami.
    Mąż mi to powtarza i cały czas się tego uczę.

Zgadzam się z Tobą w 100%, bez sensu mówić jeszcze ze Cię zle wystymowal, ze miałaś lepsze wyniki w Invikcie i co z tego, ciąży z tego nie było, daj im szanse. Sama wiesz ze liczy się jakość a nie ilość.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, no to mają czas jeszcze podrosnąć :) za dojrzałe jajka w liczbie 8 :) i za wtorek ✊️✊️✊️✊️✊️

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ