IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Blastka wrote:Dzięki za odpowiedź.
A jaki miałas poziom przed jak badalaś? Ja mam badania z czerwca 2016 i był wtedy na poziomie 0,22 w 21 dniu cyklu przy normach 1,83-23,9 ng/ml więc bardzo nisko. Też miałam krótką fazę lutealną.
Teraz zaczęło się to zmieniać. Nie wiem czy to może przez suplementy ktore od niedawna biorę. Co prawda nie sprawdzałam poziomu progu teraz więc nie wiem jaki jest obecnie. Moze powinnam teraz przed transferem zrobić badanie proga?
Edit A dlaczego tak późno po transferze badałaś nie w 21/22 dc? To już pewnie pod kontem dzidziusia.Blastka lubi tę wiadomość
-
U mnie tez zawsze progesteron sprawdzany-juz od kilku wizyt mi sprawdza. Pewnie po trnasferze tez bedzie. Zwłaszcza, ze przy IUI mialam zlecone badania i nawet wypisane recepty na estrofem i progesteron i gdyby byly nieprawidlowe wyniki to mialam wykupic i brac. Wyniki byly prawidlowe, tylko ciazy brak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KejtiK wrote:Cześć Dziewczyny
Mam pytanie do dziewczyn, które się słabo stymulują, jakie dawki leków dostałyście. Pytam się bo jestem przed 3 stymulacją i chciałabym skorzystać z waszego doświadczenia w tym zakresie.
Mam 39 lat za mną 2 stymulacje z których miałam po dwa zarodki ( w tym było poronienie i ciąża biochemiczna). W ostatniej procedurze pobrano 3 komórki i 2 się zapłodniły (ale były kiepskie). Podczas ostatniej stymulacji miałam dużo małych komórek ale ledwo 3 były duże i można było je pobrać.
Pani doktor powiedziała, ze następnym razem będę miała maksymalne dawki leków, ale jeszcze nie znam szczegółów.
Słyszałam/czytałam, ze po większych dawkach Menopuru komórki się lepiej stymulują? Ale nie wiem jak to jest, bo nie znam się na tym tak bardzo i z chęcią skorzystam z waszego doświadczenia.
DziękujęTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bea77_2 wrote:Biorę 3 razy dziennie lutinusa dopochwowo, 3 razy dziennie po dwie tabletki luteiny pod język i 2 razy dziennie estrofem. Oprócz tego folik, euthyrox i parlodel na prolaktynę.
Już mi się żołądek przewraca na drugą stronę od tego.
Dziś lepiej, dziękuję. Gorączki już brak, ale czuję się bardzo osłabiona. Katar trochę jest i bóle jak na okres. Poza tym lepiej.dużo dziewczyn narzekalo na smak.
Lutinus jest dobry. Ostatnio mialam na nim bardzo wysoki progesteron. Dużo wyższy niż na luteinie i prolutexie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bea77_2 wrote:Biorę 3x1 dopochwowo a oprócz tego luteina 3x2 tabletki pod język.
Nie wiem na co estrofem. Kazali brać to biorę. Mar2śka, też miałaś estrofem po transferze czy ja coś źle robię?
To też podobno szkodzi.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
4me wrote:Niezapominajka a Ty juz wiesz kiedy masz pick up?
A Ty już po podgladzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 16:36
tolerancyjna lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka - powodzenia !!!!!
Bea - No objawy jak u mnieoby to było TO! Ja byłam pewna że mnie rozwala grypa (spanikowałam i brałam naturalne środki- przeszło na drugi dzień).
4me- ja miałam aż 15 dni stymulacji dużymi dawkami- estradiol przed wyniósł niecałe 2000. Rewelacji nie było - ale komórki były dojrzałe - może nie będzie źle! Pewnie Ci przedłuży.
Co do pracy - zobaczcie co teraz u mnie się działo - jak stres mnie dobił i spowodował te okropne skurcze i bóleNie warto poświęcać ciąży dla pracy - ja jednak cały czas mam wyrzuty i zła jestem, ale co mam zrobic - od razu stres uderza mi w macicę
nigdy w życiu czegoś takiego nie czułam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:01
Bea77_2, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Grlui wrote:Czyli wyglada na to, ze wszystkie brałyście estrofem po transferze tylko nie ja
ciekawe czemu Gyncentrum nie zaleca
a jakie dawki estrofemu bralyscie przed transferem na cyklu sztucznym? I kiedy wtedy się wtedy bada progesteron?
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Dziewczyny, którym się udało, czy stan podgorączkowy długo Wam się utrzymywał? ja miałam 37,5 przez dwa dni, a dziś jakieś 36,2 i męczy mnie katar. Taka osłabiona się czuję.
-
Jestem po wizycie. U mnie jest to dupy na maksa.
Przed stymulacja tydzien temu bylo widac 7+3. Dzis estriadol z dupy 619. Dzis widac 7,8 pecherzykow na jednym i cały jeden na drugim. Wszystkie niedojrzale jeszcze. Dostalam 300 menopuru przed dwa kolejne dni. W srode podglad i prawdopodbnie w piatek punkcja.
Zapytalam sie lekarki jak to wróży - powiedziala, ze na 7,8 pecherzykow statycznie jest jeden, dwa zarodki!
Takze dupa na maksa... Ide sobie poryczec!
Kiedys myslalam, ze twarda ze mnie babka ale po prostu moze nie mialam duzych problemow... Nie wiem czy ja sie w ogole do tego nadaje...rozpierdala mnie to wszstko na maksa...
-
Grlui wrote:Czyli wyglada na to, ze wszystkie brałyście estrofem po transferze tylko nie ja
ciekawe czemu Gyncentrum nie zaleca
a jakie dawki estrofemu bralyscie przed transferem na cyklu sztucznym? I kiedy wtedy się wtedy bada progesteron?
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
4me wrote:Dzieki dziewczyny za rady. Biore je do glowy. Zobacze w jaki dzien tygodnia wypadnie punkcja i jak chętny bedzie lekarz do L4. Dla spokoju ducha chcialabym posiedzieć w domu kilka dni po transferze. Wiem, ze mozna zyc normalnie ale moje codzienne zycie jest trochę mocno nienormalne jesli chodzi o ilosc nerwow
wolalabym isc nad morze z ksiazka
4me lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualny4me wrote:Jestem po wizycie. U mnie jest to dupy na maksa.
Przed stymulacja tydzien temu bylo widac 7+3. Dzis estriadol z dupy 619. Dzis widac 7,8 pecherzykow na jednym i cały jeden na drugim. Wszystkie niedojrzale jeszcze. Dostalam 300 menopuru przed dwa kolejne dni. W srode podglad i prawdopodbnie w piatek punkcja.
Zapytalam sie lekarki jak to wróży - powiedziala, ze na 7,8 pecherzykow statycznie jest jeden, dwa zarodki!
Takze dupa na maksa... Ide sobie poryczec!
Kiedys myslalam, ze twarda ze mnie babka ale po prostu moze nie mialam duzych problemow... Nie wiem czy ja sie w ogole do tego nadaje...rozpierdala mnie to wszstko na maksa...!!! Możesz ryczeć dopiero Po punkcji / zapłodnieniu!
Kobieto ja miałam tylko 6!! I 4 zarodki z tego !!! Na usg żaden nie był dojrzały - same malutkie i tylko 1 ewentualnie o wymiarach 18- zrozum - usg nie pokaże tego. Menopur -300 brałam też na koniec i może dzieki temu dojrzały.
Estradiol też rósł mi fatalnie.. ja Cie bardzo dobrze rozumiem - zycze Ci pozytywnego zaskoczenia !!!4me lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Jutro się dowiem:) podejrzewam,że punkcja w czwartk.
A Ty już po podgladzie?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)