WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Dzięki za odpowiedź.
    A jaki miałas poziom przed jak badalaś? Ja mam badania z czerwca 2016 i był wtedy na poziomie 0,22 w 21 dniu cyklu przy normach 1,83-23,9 ng/ml więc bardzo nisko. Też miałam krótką fazę lutealną.

Teraz zaczęło się to zmieniać. Nie wiem czy to może przez suplementy ktore od niedawna biorę. Co prawda nie sprawdzałam poziomu progu teraz więc nie wiem jaki jest obecnie. Moze powinnam teraz przed transferem zrobić badanie proga?

Edit A dlaczego tak późno po transferze badałaś nie w 21/22 dc? To już pewnie pod kontem dzidziusia.
    Mam chyba gdzieś wynik proga w trakcie stymulacji, jak będę miała chwilę to odkopię to dla Ciebie. A badałam tak późno bo nie mieszkam w PL i nie miałam możliwości zbadania, musiałam czekać na wizytę u lekarza. Zobaczę jeszcze czy na wypisie ze szpitala mam jakieś info odnośnie proga bo nie pamietam co mi tam sprawdzali ;)

Blastka lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mar2aśka.

mar2śka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zawsze progesteron sprawdzany-juz od kilku wizyt mi sprawdza. Pewnie po trnasferze tez bedzie. Zwłaszcza, ze przy IUI mialam zlecone badania i nawet wypisane recepty na estrofem i progesteron i gdyby byly nieprawidlowe wyniki to mialam wykupic i brac. Wyniki byly prawidlowe, tylko ciazy brak ;D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:47

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitoleeee. U mnie tragedia w wyniakch estriadol 619 w 8 dniu stymulacji... Nic z tego nie bedzie. Jade na wizyte właśnie zalamana raczej...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:57

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtiK wrote:
    Cześć Dziewczyny :-)
    Mam pytanie do dziewczyn, które się słabo stymulują, jakie dawki leków dostałyście. Pytam się bo jestem przed 3 stymulacją i chciałabym skorzystać z waszego doświadczenia w tym zakresie.
    Mam 39 lat za mną 2 stymulacje z których miałam po dwa zarodki ( w tym było poronienie i ciąża biochemiczna). W ostatniej procedurze pobrano 3 komórki i 2 się zapłodniły (ale były kiepskie). Podczas ostatniej stymulacji miałam dużo małych komórek ale ledwo 3 były duże i można było je pobrać.
    Pani doktor powiedziała, ze następnym razem będę miała maksymalne dawki leków, ale jeszcze nie znam szczegółów.
    Słyszałam/czytałam, ze po większych dawkach Menopuru komórki się lepiej stymulują? Ale nie wiem jak to jest, bo nie znam się na tym tak bardzo i z chęcią skorzystam z waszego doświadczenia.

Dziękuję :-)
    Ja mam teraz 300 menopuru. Przed stymulacja było widać około 8-9 pęcherzyków antralnych. W 8ds widać było 6 większych, więc nawet nieźle ruszyły. Zdaje sobie sprawę,że menopur nie jest dla wszystkich, jednak po cichutku liczę,że może akurat jest dla mnie i stymulacja będzie lepsza niż na puregonie+ menopur.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 3 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Biorę 3 razy dziennie lutinusa dopochwowo, 3 razy dziennie po dwie tabletki luteiny pod język i 2 razy dziennie estrofem. Oprócz tego folik, euthyrox i parlodel na prolaktynę.

Już mi się żołądek przewraca na drugą stronę od tego.

Dziś lepiej, dziękuję. Gorączki już brak, ale czuję się bardzo osłabiona. Katar trochę jest i bóle jak na okres. Poza tym lepiej.
    A luteina pod język?:) dużo dziewczyn narzekalo na smak.
    Lutinus jest dobry. Ostatnio mialam na nim bardzo wysoki progesteron. Dużo wyższy niż na luteinie i prolutexie.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 3 września 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Biorę 3x1 dopochwowo a oprócz tego luteina 3x2 tabletki pod język.

Nie wiem na co estrofem. Kazali brać to biorę. Mar2śka, też miałaś estrofem po transferze czy ja coś źle robię?
    Bierze się go, by estradiol nie spadł zbyt szybko.
    To też podobno szkodzi.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:57

Wysłany: 3 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Niezapominajka a Ty juz wiesz kiedy masz pick up?
    Jutro się dowiem:) podejrzewam,że punkcja w czwartk.
    A Ty już po podgladzie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 16:36

tolerancyjna lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka - powodzenia !!!!!
    Bea - No objawy jak u mnie :) oby to było TO! Ja byłam pewna że mnie rozwala grypa (spanikowałam i brałam naturalne środki- przeszło na drugi dzień).
    4me- ja miałam aż 15 dni stymulacji dużymi dawkami- estradiol przed wyniósł niecałe 2000. Rewelacji nie było - ale komórki były dojrzałe - może nie będzie źle! Pewnie Ci przedłuży.
    Co do pracy - zobaczcie co teraz u mnie się działo - jak stres mnie dobił i spowodował te okropne skurcze i bóle :( Nie warto poświęcać ciąży dla pracy - ja jednak cały czas mam wyrzuty i zła jestem, ale co mam zrobic - od razu stres uderza mi w macicę :( nigdy w życiu czegoś takiego nie czułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:01

Bea77_2, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Padam na pysk tak się źle czuję. Wszystkie kości mnie bolą.
    Bea,to naprawdę dobry znak,tak myślę.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui wrote:
    Czyli wyglada na to, ze wszystkie brałyście estrofem po transferze tylko nie ja :/ ciekawe czemu Gyncentrum nie zaleca :/ a jakie dawki estrofemu bralyscie przed transferem na cyklu sztucznym? I kiedy wtedy się wtedy bada progesteron?
    Ja nie brałam jak mialam na cyklu naturalnym.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny, którym się udało, czy stan podgorączkowy długo Wam się utrzymywał? ja miałam 37,5 przez dwa dni, a dziś jakieś 36,2 i męczy mnie katar. Taka osłabiona się czuję.
    Ja co mierzyłam to miałam podgorączkowy - ale nie mierzyłam każdego dnia. Spadek - może implantacja ????

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. U mnie jest to dupy na maksa.
    Przed stymulacja tydzien temu bylo widac 7+3. Dzis estriadol z dupy 619. Dzis widac 7,8 pecherzykow na jednym i cały jeden na drugim. Wszystkie niedojrzale jeszcze. Dostalam 300 menopuru przed dwa kolejne dni. W srode podglad i prawdopodbnie w piatek punkcja.

Zapytalam sie lekarki jak to wróży - powiedziala, ze na 7,8 pecherzykow statycznie jest jeden, dwa zarodki!
    Takze dupa na maksa... Ide sobie poryczec!

Kiedys myslalam, ze twarda ze mnie babka ale po prostu moze nie mialam duzych problemow... Nie wiem czy ja sie w ogole do tego nadaje...rozpierdala mnie to wszstko na maksa...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui wrote:
    Czyli wyglada na to, ze wszystkie brałyście estrofem po transferze tylko nie ja :/ ciekawe czemu Gyncentrum nie zaleca :/ a jakie dawki estrofemu bralyscie przed transferem na cyklu sztucznym? I kiedy wtedy się wtedy bada progesteron?
    Ja teraz w gyncentrum biorę 2-6 dc estrofem 2x1, potem 3x1. Z tym progiem na sztucznym juz nie wiem jak jest raz robiłam badanie raz nie. Estrofem rozpisał mi dr Mercik.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki dziewczyny za rady. Biore je do glowy. Zobacze w jaki dzien tygodnia wypadnie punkcja i jak chętny bedzie lekarz do L4. Dla spokoju ducha chcialabym posiedzieć w domu kilka dni po transferze. Wiem, ze mozna zyc normalnie ale moje codzienne zycie jest trochę mocno nienormalne jesli chodzi o ilosc nerwow ;) wolalabym isc nad morze z ksiazka ;D
    Trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze ❤

4me lubi tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jestem po wizycie. U mnie jest to dupy na maksa.
    Przed stymulacja tydzien temu bylo widac 7+3. Dzis estriadol z dupy 619. Dzis widac 7,8 pecherzykow na jednym i cały jeden na drugim. Wszystkie niedojrzale jeszcze. Dostalam 300 menopuru przed dwa kolejne dni. W srode podglad i prawdopodbnie w piatek punkcja.

Zapytalam sie lekarki jak to wróży - powiedziala, ze na 7,8 pecherzykow statycznie jest jeden, dwa zarodki!
    Takze dupa na maksa... Ide sobie poryczec!

Kiedys myslalam, ze twarda ze mnie babka ale po prostu moze nie mialam duzych problemow... Nie wiem czy ja sie w ogole do tego nadaje...rozpierdala mnie to wszstko na maksa...
    Nie rycz :( !!! Możesz ryczeć dopiero Po punkcji / zapłodnieniu!
    Kobieto ja miałam tylko 6!! I 4 zarodki z tego !!! Na usg żaden nie był dojrzały - same malutkie i tylko 1 ewentualnie o wymiarach 18- zrozum - usg nie pokaże tego. Menopur -300 brałam też na koniec i może dzieki temu dojrzały.
    Estradiol też rósł mi fatalnie.. ja Cie bardzo dobrze rozumiem - zycze Ci pozytywnego zaskoczenia !!!

4me lubi tę wiadomość

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jutro się dowiem:) podejrzewam,że punkcja w czwartk.
    A Ty już po podgladzie?:)
    Trzymam mocno kciuki za piekne i zdrowe jajeczka ❤

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ