WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bądź dobrej myśli. Nic innego ci je zostało. Nikto nie wie ile będzie zarodków dopóki nie pobiera komórek i nie zapladnia. To co mówiła ta lekarka to tylko statystyki.
    Ja brałam zawsze 2 tyg l4 po transferze. Lub punkcji jak miałam świeży transfer.

4me, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, jakbym miała 7-8 pęcherzyków byłabym szczęśliwa, u mnie ostatnio na podglądzie widać było tylko 4, po dwa na każdym jajniku. W ostatniej stymulacji miałam 3 pecherzyki, a z tego jeden zarodek... taka dziewczyna z podobnym rezultatem jak ja jest w ciąży, wiec wszystko jest możliwe....i estradiol w 8 dniu miałam 500, a w 10 dniu już 1000 na 3 pecherzyki....

4me, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny, którym się udało, czy stan podgorączkowy długo Wam się utrzymywał? ja miałam 37,5 przez dwa dni, a dziś jakieś 36,2 i męczy mnie katar. Taka osłabiona się czuję.

Implantacja!

A Ty ta tmp mierzysz prawidlowo?. O tej samej porze i przed wstaniem z lozka?

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7,8 pecherzykow nie oznacza, ze uda sie tyle pobrac. W najlepszym przypadku pewnie uda sie polowe maks. Stad pewnie ten 1,2 zarodki... Na to sie niestety musze nastawic. Nie moge się nastawić, ze beda 4 jak np u Ciasteczka-musze juz tam pojsc przygotowana na najgorsza wersje...

Dzieki dziewczyny, ze jestescie. Troche mi lepiej po tym co napisalyscie. Lekarka dała mi naprawde marne nadzieje. Wyplakalam sie, zjadlam paczke paluszkow, ze az mi niedobrze i chyba mi troche lepiej ;)

Szkoda, ze jutro musze isc do tej beznadziejnej pracy. Serio nienawidze jej. Przez pewna wydarzenia stracilam cale serce dla tego miejsca. Jestem tam tylko dlatego, bo łudzę sie, ze bede kiedys w tej ciąży. Ta sytuacja pokazala mi teraz, ze po punkcji do transferu te 5-6 dni musze miec wolne. Nie przezyje z godnoscia w pracy najgorszego scenariusza- info, ze transferu nie ma :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:57

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    7,8 pecherzykow nie oznacza, ze uda sie tyle pobrac. W najlepszym przypadku pewnie uda sie polowe maks. Stad pewnie ten 1,2 zarodki... Na to sie niestety musze nastawic. Nie moge się nastawić, ze beda 4 jak np u Ciasteczka-musze juz tam pojsc przygotowana na najgorsza wersje...

Dzieki dziewczyny, ze jestescie. Troche mi lepiej po tym co napisalyscie. Lekarka dała mi naprawde marne nadzieje. Wyplakalam sie, zjadlam paczke paluszkow, ze az mi niedobrze i chyba mi troche lepiej ;)

Szkoda, ze jutro musze isc do tej beznadziejnej pracy. Serio nienawidze jej. Przez pewna wydarzenia stracilam cale serce dla tego miejsca. Jestem tam tylko dlatego, bo łudzę sie, ze bede kiedys w tej ciąży. Ta sytuacja pokazala mi teraz, ze po punkcji do transferu te 5-6 dni musze miec wolne. Nie przezyje z godnoscia w pracy najgorszego scenariusza- info, ze transferu nie ma :/

Jeszcze popraw sobie winem jakims duza szklanka.
    Do transferu mozesz odrobine ;-)

Wiem jak to jest gdy mowia ze transferu nie bedzie. Uslyszalam to dwa razy niestety.
    Trzymam kciuki za pomyslny obrot tego biznesu.

4me lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Stymulacja była mega słaba. Na implantację za wcześnie. Dziś 6 dzień.

Ten mocarz 8A mysle, ze juz jest gotowy. Wczoraj byl blastocysta wiec dzis wyszedl z otoczki i moze organizm zaczyna przygotowywac sie do implantacji. Moze tej noc. Nospe wez!

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Normalnie jakbym o sobie czytała z praca:)

4me, przylowuje Cie do porządku!:) proszę mnie nie dołować. U mnie w tym samym 8ds na podgladzie było 6 pęcherzyków,ale ich nie skreślam. Zanim przeczytałam,że masz około 9 i jest Ci smutno,to byłam zadowolona z tego rezultatu,bo tak naprawdę mogło nie być nic. Poza tym jakiś pęcherzyk mógł się u Ciebie schować.
    To,że jeszcze komórki niedojrzałe,to jest normalne. To dopiero 8 dzień stymulacji:)
    Estradiol mam prawie taki jak Ty.
    Macie już jedno dziecko, więc z zapłodnieniem nie powinno być kłopotu. Nie smutaj. Mogę się założyć, że na następnej wizycie będzie estradiol będzie około 1000.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • freta Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja miałam jeszcze gorzej. Niech ci dawki podnoszą i będzie dobrze. Stymulacja pewnie do 11 dnia włącznie. U mnie pobrali 5 dojrzałych.

Może jeszcze nic straconego. Ja po 13 (!) dniu stymulacji miałam 390, a pobrali mi 8 ładnych jajeczek (z 10). Embriolog wyjaśniła, że Letrozol mógł zafałszować wynik.

4me, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Magdala lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250 pg/ml estradiolu wypada na jedną dojrzałą komórkę,czy jest to w innych jednostkach? Orientujecie się ile może produkować pusty pęcherzyk? Znacznie mniej,czy mogą to być podobne wartości?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Normalnie jakbym o sobie czytała z praca:)

4me, przylowuje Cie do porządku!:) proszę mnie nie dołować. U mnie w tym samym 8ds na podgladzie było 6 pęcherzyków,ale ich nie skreślam. Zanim przeczytałam,że masz około 9 i jest Ci smutno,to byłam zadowolona z tego rezultatu,bo tak naprawdę mogło nie być nic. Poza tym jakiś pęcherzyk mógł się u Ciebie schować.
    To,że jeszcze komórki niedojrzałe,to jest normalne. To dopiero 8 dzień stymulacji:)
    Estradiol mam prawie taki jak Ty.
    Macie już jedno dziecko, więc z zapłodnieniem nie powinno być kłopotu. Nie smutaj. Mogę się założyć, że na następnej wizycie będzie estradiol będzie około 1000.
    Dziekuje kochana. Nie chcialam Cie dolowac-przepraszam :(
    Ja po prostu przeżyłam lekki szok bo jako dziewica w temacie myslalam sobie, ze jak jest 8 to pobiora z 7 i z polowa z tego to beda zarodki a tu sie okazuje, ze lekarka mi o jednym mowi. Lekki szok.
    A z tym zagniezdzeniem to niestety u mnie nie jest takie pewne. Ja mam przeczucie, ze cos tu nie bangla wlasnie w tym temacie. Jeszcze nagle sie okazuje, ze to AMH mi tak mocno podskoczylo wiec nie tak zle a ciąży nie ma.
    Mam tez te NK podwyzszone wiec moze i one cos mi tu mieszaja z zagniezdzeniem właśnie. A to wszystko podobno przez glupie lyzeczkowanie po pierwszym porodzie.

Mialam tez juz jedno IUI-polozyli plemnika obok komorki a on kuzwa nic! Albo i sie ruszył i zarodek byl ale sie nie zagniezdzilo... Mialam dziwne skurcze wowczas, codziennie wieczorem. Tym razem bez no spy ani rusz! I moze właśnie te skurcze byly po calym dniu latania. Cholera wie... Nawet nie wiem czy to były skurcze macicy ale był to pulsacyjny bol, którego nigdy wczesniej nie mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 19:27

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 3 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    To był 10A. A drugi był 8 A/B albo B, nie wiem dokładnie.
    Bea, ja tez mam dobre przeczucia w związku z Twoim transferem.
    Wierzę,że się udało;)
    Trzymam kciuki i nie puszczam.

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    250 pg/ml estradiolu wypada na jedną dojrzałą komórkę,czy jest to w innych jednostkach? Orientujecie się ile może produkować pusty pęcherzyk? Znacznie mniej,czy mogą to być podobne wartości?
    Tak pg/ml tylko nie wiem czy 200 czy 250.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 3 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja po prostu przeżyłam lekki szok bo jako dziewica w temacie myslalam sobie, ze jak jest 8 to pobiora z 7 i z polowa z tego to beda zarodki a tu sie okazuje, ze lekarka mi o jednym mowi. Lekki szok.
    A z tym zagniezdzeniem to niestety u mnie nie jest takie pewne. Ja mam przeczucie, ze cos tu nie bangla wlasnie w tym temacie. Jeszcze nagle sie okazuje, ze to AMH mi tak mocno podskoczylo wiec nie tak zle.
    Mam tez te NK podwyzszone wiec moze i one cos mi tu mieszaja z zagniezdzeniem właśnie. A to wszystko podobno przez glupie lyzeczkowanie po pierwszym porodzie.
    Naprawdę nie jest źle:) chciałam Cie troszkę podnieść na duchu.
    nikt nie jest w stanie powiedzieć jak to będzie wyglądać.
    Czasami sytuacja wydaje się beznadziejna i jest ciąża, a czasami jest super i jej nie ma.
    Ja gorąco Ci kibicuję i wiem,że pierwszy podgląd,to nie powód,by wszystko przekreslic.

Bea77_2, Dana721, tolerancyjna lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 3 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak pg/ml tylko nie wiem czy 200 czy 250.
    Zakładam tę pesymistyczna wersję 250, choć o 200 też czytałam:)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jestem po wizycie. U mnie jest to dupy na maksa.
    Przed stymulacja tydzien temu bylo widac 7+3. Dzis estriadol z dupy 619. Dzis widac 7,8 pecherzykow na jednym i cały jeden na drugim. Wszystkie niedojrzale jeszcze. Dostalam 300 menopuru przed dwa kolejne dni. W srode podglad i prawdopodbnie w piatek punkcja.

Zapytalam sie lekarki jak to wróży - powiedziala, ze na 7,8 pecherzykow statycznie jest jeden, dwa zarodki!
    Takze dupa na maksa... Ide sobie poryczec!

Kiedys myslalam, ze twarda ze mnie babka ale po prostu moze nie mialam duzych problemow... Nie wiem czy ja sie w ogole do tego nadaje...rozpierdala mnie to wszstko na maksa...
    Nie słyszałam o takich statystykach. Ja miałam 4 pęcherzyki, 4 komórki z tego 3 zarodki. Głowa do góry, stres na pewno Ci nie pomoże więc się dodatkowo nie nakręcaj.

karolcia35, 4me, Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea nie za wcześnie. Może być :) &&&&

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 3 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A z tym zagniezdzeniem to niestety u mnie nie jest takie pewne. Ja mam przeczucie, ze cos tu nie bangla wlasnie w tym temacie. Jeszcze nagle sie okazuje, ze to AMH mi tak mocno podskoczylo wiec nie tak zle a ciąży nie ma.

Mialam tez juz jedno IUI-polozyli plemnika obok komorki a on kuzwa nic! Albo i sie ruszył i zarodek byl ale sie nie zagniezdzilo... Mialam dziwne skurcze wowczas, codziennie wieczorem. Tym razem bez no spy ani rusz! I moze właśnie te skurcze byly po calym dniu latania. Cholera wie... Nawet nie wiem czy to były skurcze macicy ale był to pulsacyjny bol, którego nigdy wczesniej nie mialam.
    4me jaki miałaś poziom NK jak można wiedzieć?

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ