IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Erika wrote:4me wrote:Jakim badaniem bedziesz to sprawdzac?
Rozumiem, ze mialas przerwe w braniu sterydu?
Widze, ze mamy podobne AMH i Nk. Ja jeszcze do kompletu mam mutacje MTHFR i za wysoka homocysteine (11) tzn mam nadzieje, ze juz jest nizsza[/QUOTE
4me bede robić subpopulacje limfocytow na NK drogie to badanie kosztuje aż 400 zł no ale podobno bada wiecej parametrów niż samo NK do tego poziom homocysteiny wtedy a bylo to rok temu mialam 9 kazała brać regulator homocysteiny solgara i biore mam tez mutacje w genie MTHFR na to kazali brać metylowe formy witaminy b ale teraz lekarka powiedziała ze jak juz biorę ten modulator to b mogę nie brać bo to.praktycznie to samo
Erika lubi tę wiadomość
-
karolcia35 wrote:Bralabym w 3 dobie. Bo jak piszesz w 5 może nie być co podawać.
Biorę encorton 20, po transferze 30 ale to zalecenia Wilczynskiego. Tak Mercik mi dał estrofem, jestem na sztucznym cyklu.
A encorton nie zbije allo mlr?
Ja nie bardzo kumam o co w tym chodzi, ze po szczepieniach nie powinno sie brac sterydu.
Jade dzis na wlew z intralipidu. Wyczytalam na niemieckim forum, ze moze pomoc na podobienstwo hla u partnerow, a my to niestety mamy. Zobaczymy...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Bea to nic nie oznacza. Tak jak 4me pisze, każda ciąża może być inna i dawać inne objawy albo ich brak. Trzymam kciuki za Ciebie!
powiedz mi, TY bralas orgametril przez tą stymlacją? bo coś pamiętam, że miałaś brac na to endometrium. Jak się po nim czułaś? Ja biorę od 16 dc z tego samego powodu, wczoraj byłam w klinice (23 dc) i dostałam już leki do stymulacji, mam też już zacząć brać estrofem, po 2 tabletki na wieczor i kurcze zapomniałam się zapytać lekarza co z tym orgametrilem - bo to kazal brac mi mój gin "lokalny" do którego chodzę co jakiś czas na kontrole i po różne badania.Bea77_2, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, powiem Wam że jestem z tych osób co nigdy nie piszą nic na forum. Nawet lubię sobie poczytać ale nigdy się nie wypowiadałam. Dziś to robię pierwszy raz! Ale piszę tego posta bo czytam to forum i bardzo mi to pomaga. Widzę, że nie tylko ja jedna nie mogę mieć dzieci. Wasze posty podnoszą mnie na duchu. Dodają nadziei. Dziękuje Wam, że chcecie się podzielić swoimi przeżyciami. Ja jestem po pierwszym in vitro. Niestety nieudane. Udało się wyhodować 4 pęcherzyki i 2 zapłodnić. Niestety transfer tylko 1... Oczywiście nic z tego. Teraz myślę o kolejnym in vitro. Ale boję się. Te leki na stymulację bardzo źle na mnie działały, a dostawałam końską dawkę. Teraz lekarz mówił, że dawkę zwiększymy. Boję się kolejnego niepowodzenia.2 lata starań
AMH - 0.889
1 in vitro - nieudane -
Bea77_2 wrote:Ja tak dziś czuję, że mogło się nie udać. Jak poprzednim razem byłam w ciąży to czułam się zupełnie inaczej. Pełny, trochę bolesny biust, uczucie pełności w podbrzuszu i senność. A teraz nic takiego nie czuję. Tylko brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu jak na okres.
A jeszcze w Pl jestes? Zrob sekretna bete jesli nie dajesz rady czekac. Kiedy mija 10 dni po podaniu ovitrelle?
Te objawy lub ich brak sa zmienne. Bierzesz tone lekow do tego stres.
Jutro wszystko moze sie obrocic o 180 stopni. A tempka jak?Bea77_2 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sorry że jeszcze marudzę
ale kiedy mialyscie kontrolę po histeroskopii? Mnie ciągle boli brzuch, a to już 4 doba po, krwawienie się zmniejsza ale te bóle mnie niepokoją, boli mnie dół brzucha ale i trochę gora, podobnie jak na okres. I mam ciągle wzdęcia. Nie moge się dodzwonić do szpitala. Czy w ogóle po 4 dniach można zrobić usg? Nie wiem czy iść prywatnie i wydać kasę czy poczekać jeszcze. Czy te bóle są normalne..
Bea77_2, Maja25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
niezapominajka2017 wrote:A encorton nie zbije allo mlr?
Ja nie bardzo kumam o co w tym chodzi, ze po szczepieniach nie powinno sie brac sterydu.
Jade dzis na wlew z intralipidu. Wyczytalam na niemieckim forum, ze moze pomoc na podobienstwo hla u partnerow, a my to niestety mamy. Zobaczymy...
Ja juz jestem rok po szczepieniach, wiec juz chyba bardziej mlr nie spadnie
Najlepsze ze te zalecenia Wilczynskiego są jak byłam 2 miesiące po szczepieniach.
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Kayama ja szybko dochodzę do siebie po różnych zabiegach. Nie bolał mnie brzuch tak długo. Kontroli po nie miałam tylko w kolejnym cyklu przy okazji usg lekarz stwierdził że jest ok. Jak coś cie niepokoi to idź choćby prywatnie.
kayama lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
kayama wrote:Sorry że jeszcze marudzę
ale kiedy mialyscie kontrolę po histeroskopii? Mnie ciągle boli brzuch, a to już 4 doba po, krwawienie się zmniejsza ale te bóle mnie niepokoją, boli mnie dół brzucha ale i trochę gora, podobnie jak na okres. I mam ciągle wzdęcia. Nie moge się dodzwonić do szpitala. Czy w ogóle po 4 dniach można zrobić usg? Nie wiem czy iść prywatnie i wydać kasę czy poczekać jeszcze. Czy te bóle są normalne..
Jeśli masz niepokojące Cię objawy to idź do lekarza na kontrolę, nie czekaj żeby nie rozwinęło się w coś gorszego do zniesienia. Poza tym Ty będziesz bardziej spokojna jak będziesz wiedziała na czym stoisz.
Ja nie po obydwu histero doszłam do siebie szybko. W tej tydzień temu znacznie lepiej niż w poprzedniej z usuwanym polipem.
Infekcje po zabiegu czasem się zdarzają więc trzeba kontrolować.kayama lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, dziś czuję się dużo lepiej, prawie nie boli. Dodzwoniłam się do szpitala i każą przyjść na kontrolę za ok 2-3 tygodnie jak będzie wynik badania wycinków. Ja miałam polip wycinany to może dlatego tak dłużej to trwa
Temperaturę mam normalną, ale ciągle krwawię. Chyba się jednak przejdę prywatnie i zrobię usg.
-
cześć dziewczyny,
po wakacjach wracam do starań, w tym tyg początek stymulacji
Troche chciałam nadrobić czytanie ale dużo tego :p, kciuki bea !
kayama, ja po ostatniej histero z wycinaniem polipa z tydzień dobry miałam krwawienie, ale mnie nic nie bolało, no poza grdlem od rurki.
Bea77_2, sylwia80, Magdala, Dana721, karolcia35, Mika10 lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Bea77_2 wrote:Wracamy w weekend ale nie chcę bety robić, wolę się połudzić kilka dni dłużej
poczekam i zrobię tak jak w klinice mi powiedzieli.
Temperatura dziwna, 35,4. Mierzę rano, pod pachą. Zastanawiam się czy z tym termometrem wszystko ok bo podejrzanie niska. Jakieś mam bóle serca, nie wiem czy nerwobóle czy co.za dużo już tych narkoz i prochów.
Pod pachą właśnie około 36, a w pochwie już ponad 37. Polecam zmienić miejsce pomiaru;)Bea77_2 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bea77_2 wrote:Tak, brałam Orgametril przez 3 cykle przed tym ivf. Czułam się chyba w sumie ok. Trochę głowa bolała. A czy to coś dało to trudno powiedzieć. L stwierdził że piękne endometrium, ale rok temu w Invicta cały czas mi mówili że mam bardzo dobre. Także trudno powiedzieć czy naprawdę coś było nie tak i Orgametril pomógł, czy też od samego począrku nic tam się złego nie działo. Histeroskopię robiłam przed Orgametrilem i nic złego nie wykazała.
Bea a czy miałaś podwyższona temperaturę jak go bralas? Bo ja man jakos tak dziwnie wyższa. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,powtorzylam badania, morfologie I rozmaz ręczny, wyszły mi wysokie płytki,także super.Albo to był blad pomiaru wcześniej, plytki się skleily albo po odstawieniu Aspirin Cardio wzrosły Ale jakoś nie sądzę by tak szybko.
Bea,Jak się czujesz?Bea77_2, 4me, AmVormittag lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb