WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    Witaj Kajamal :)

Tak były/są tu dziewczyny które podchodziły do transferu z KD i udało im się za pierwszym podejściem :) , myślę ze się odezwa ;), ile masz lat ?

Ciasteczko gratki !:)

@eM80 @karolcia35
    Dziękuję Wam bardzo :) w sumie to pozytywna wiadomość, że już ich tu nie ma i że udało się za pierwszym razem, mam nadzieję, że tak będzie też u nas, choć decyzja sama w sobie nie jest łatwa. Mam 31 lat.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Jestem, jestem :) Niee mam doświadczenia w polskich klinikach niestety, czyli na pytania dotyczące konkretnej kliniki nie pomogę, chyba że mojej :)

@klamka a mogłabyś mi tak w wielkim skrócie opowiedzieć jak wygląda wybór dawczyni? Chyba ten punkt stresuje mnie najbardziej...

klamka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Wiadomo kiedy punkcja?
    Jutro podgląd co sie z nimi dzieje po zwiększonej dawce Menoporu przez ostatnie dwa dni. Jesli bedzie ok to moze w piątek.

Bea77_2, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam ze lukrecja pisała, ze będzie zaglądać wiec możne akurat się odezwie :).
    Kajamal tak decyzja jest bardzo ciężka, mi zajęło z 1.5 roku zanim zaczęłam dopuszczać do siebie ta myśl ...
    Kiedyś dziewczyny założyły oddzielny temat : komórka dawczyni przy IFV (na 3 stronie znajdziesz), jakbyś chciała trochę poczytać.
    Wydaje mi się, ze w Twojej klinice, wybór jest na postawie cech fenotypowych i są zdjęcia z dzieciństwa dawczyń.

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Nie. Temperaturę chyba miałam normalną. Nie mierzyłam wprawdzie ale nie czułam stanu podgorączkowego.

Bea a ile dni po odstawieniu orgametrilu dostałaś okres??

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny :) oby dalej było dobrze, wiadomo ... trzeba wierzyć !
    4me - nieeee- uważaj na jakieś sporty czy wysiłek ale nie powinny pękać.
    Oby Ci pięknie dojrzały !!! Mocnoooo trzymam &&!!
    Bea -a jak się czujesz ? Bo przeziębienie minęło / tak? U mnie było identycznie :) może początek ciąży przypomina chorobę ;)
    Witaj Kajamal :) nie doradzę niestety z KD - ja akurat 1 raz IVF próbuje.

Bea77_2, 4me lubią tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    W jednym cyklu na piąty dzień po odstawieniu, a w drugim na czwarty dzień. W trzecim cyklu czekałam trochę dłużej ale tylko dlatego że przerwałam wcześniej przyjmowanie Orgametrilu ze względu na rozpoczynającą się stymulację. Brałam Orgametril od 17 dnia cyklu przez 10 dni.

NO ja właśnie tez tak biorę, zostało mi jeszcze 2 tabletki i boję się, że dostane okres w niedziele a mam zrobić w 1 dc badanie progesteronu. Wyjezdzamy akurat na ten weekend i w niedziele nie będę miała gdzie go zrobić, ale to tez nie wiadomo kiedy go dostane, przeważnie dostawałam po 2 dniach, ale ostatnio też chyba dłużej to trwało.
    Dzięki Kochana za odpowiedz.

• Erika Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Nie, betę sobie zrobię w Londynie.

Bea Ty wiesz jak to jest z tym lataniem w ciąży bo tez po transferze mam wylot i nie wiem czy mogę a w necie różnie pisza

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:59

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jutro podgląd co sie z nimi dzieje po zwiększonej dawce Menoporu przez ostatnie dwa dni. Jesli bedzie ok to moze w piątek.
    Trzymam kciuki za podgląd:)
    Mi lekarz przedłużył stymulacje do jutra.

Bea77_2, 4me, Dana721, tolerancyjna lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 4 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Nie popeka, bo bierzesz na to leki. :-)
    Jak Ciebie wyglądała ilość estradiolu do ilości pobranych pęcherzyków w Bocianie?:)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:54

Niezapominajka5, Erika lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz bólu jajnikow, mam juz napuchniety brzuch i czuje jakbym zjadla dwa obiady za duzo. Kurcze juz bym chciala przestac te jajka wysiadywac... Oby ten pickup byl w piatek!

Miejsca na wklucia tez juz coraz mniej. I jak na początku bylo pieknie, ladnie i bezbolesnie, tak juz teraz siniak na siniaku. Latem to musi byc dopiero przekichane :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś bym powiedziała, ze latać mozna. Ale teraz to ja juz bym na wszystko w tej ciazy dmuchala i chuchala...
    W 2 trymestrze chyba bez wachania, w pierwszym zaraz po transferze bym sie stresowala. Ale to wszytsko przez te nasze przezycia.

Mam multum kolezanek, ktore lataly w ciazy. Zadnej nic sie nie stalo. Kazda urodzila zdrowe dziecko. Zero poronien i komplikacji.

Mimila, Erika lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FitAsia wrote:
    Hej Dziewczyny, powiem Wam że jestem z tych osób co nigdy nie piszą nic na forum. Nawet lubię sobie poczytać ale nigdy się nie wypowiadałam. Dziś to robię pierwszy raz! Ale piszę tego posta bo czytam to forum i bardzo mi to pomaga. Widzę, że nie tylko ja jedna nie mogę mieć dzieci. Wasze posty podnoszą mnie na duchu. Dodają nadziei. Dziękuje Wam, że chcecie się podzielić swoimi przeżyciami. Ja jestem po pierwszym in vitro. Niestety nieudane. Udało się wyhodować 4 pęcherzyki i 2 zapłodnić. Niestety transfer tylko 1... Oczywiście nic z tego. Teraz myślę o kolejnym in vitro. Ale boję się. Te leki na stymulację bardzo źle na mnie działały, a dostawałam końską dawkę. Teraz lekarz mówił, że dawkę zwiększymy. Boję się kolejnego niepowodzenia.

czesc FitAsia :), a na czym sie stymulowalas ? , my w większości tu bierzemy max dawki , moze lekarz zmieni Ci leki ?.
    No niestety in vitro nie gwarantuje powodzenia , nawet 50 procent nie ma, choć ja jestem wyznawca ze nie ma co się procentami przejmować , tu nie ma reguł.

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(

Wysłany: 4 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, nie stresuj się estradiolem. Mi dzisiaj skoczył do 2200 z haczkiem.
    Wiem,że dla kogoś może wydawać się niski, ale ja się cieszę,że w ogóle rośnie.
    Naprawdę bałam się,że nic nie będzie.
    Strach nadal jest, ale towarzyszy mu nadzieja.

4me, Bea77_2, tolerancyjna lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajamal wrote:
    Drogie Dziewczyny, od niedawna byłam obecna na wątku dotyczącym IVF, ale dziś jednak z koleżanek poleciła mi żebym przeniosła się tutaj. W styczniu tego roku po laparoskopii niedrożnych jajowodów, zdiagnozowano u mnie bardzo niskie AMH - 0,03, co prawdopodobnie jest wynikiem przebytej w dzieciństwie choroby nowotworowej. Od tamtej pory, mimo, że z narzeczonym nie planowaliśmy jeszcze dzieci (chcieliśmy przenieść to na po ślubie, który będzie w przyszłym roku) wszystko potoczyło się błyskawicznie. W lipcu podeszliśmy do IVF na długim protokole, z czego udało się wyhodować jedną dojrzałą komórkę, która się zapłodniła i została przetransferowana w 3 dobie, ale niestety ciąży z tego nie było i po 2 tyg. beta wynosiła 0,1. Dziewczyny, przepraszam jeżeli takie wątki już były, ale forum ogólnie śledzę od niedawna. Po gigantycznym stresie związanym z tym wszystkim, trafiliśmy ponownie do naszego lekarza, który stwierdził, że w naszym przypadku najlepszym rozwiązaniem będzie KD. Czy któraś z Was pochodziła do transferu właśnie tym sposobem? Może któraś korzystała z programu gwarancji w invimedzie. Mam kilka pytań i chętnie porozmawiałabym z kimś doświadczonym. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
    Cześć, tak jak już dziewczyny pisały, "wątkowe" kadetki z PL już zniknęły, prawdopoodbnie ja jestem następna w kolejce do KD. Możesz też zajrzeć na wątek o KD, tam jest trochę informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 22:39

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    ale mnie jajniki napierniczaja :/mam nadzieje, ze to dobry znak i ze mi tam nie popeka nic za wczesnie :/
    Tez sie boje, ze popekaja. Dr mowi,że sportu juz nie i zeby nie masowac brzucha

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ