IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymar2śka wrote:Ciasteczko pisałam już wcześniej, że duphaston nie wyjdzie w badaniach krwi. Przestań w końcu panikować i się zamartwiać ! Jesteś w ciąży więc nie funduj sobie dodatkowych zbędnych emocji.
ja zakręcona.
mar2śka lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Jakiej klasy miałaś ten trzydniowy? powiedzieli ci? Ja też się zastanawiam czy nie za dużo tych leków, no ale tak kazali brać.
klamka, Bea77_2 lubią tę wiadomość
-
Blastka wrote:Przepraszam że tak Cię dopytuję ale pamietasz jaki miałaś progesteron perzed transferami w fazie lutealnej?
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Zapytam w klinice. Jutro idę do endokrynologa to podpytam tam lekarzy.
Bea prosze daj znać co Ci lekarz powieBea77_2 lubi tę wiadomość
Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
Bea77_2 wrote:Zapytam w klinice. Jutro idę do endokrynologa to podpytam tam lekarzy.
Bea prosze daj znać co Ci lekarz powieBea77_2 lubi tę wiadomość
Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
Hej Dziewczyny, w temacie progesteronu to od siebie dodam, ze w obu ciążach miałam mega niski 9-10, ale nie plamiłam, badanie robiłam na własną rękę, ginka dała od razu luteinę.
Heparyna / aspirynka przed lotem to chyba jeśli faktycznie lot bardzo długo trwa, zresztą podobne jak przy jeździe samochodem, kiedy siedzi się długo i nie ma przerw. Faktem jest też jednak to ze leki przy ivf zwiększają krzepliwość krwi, stąd lekarze czasem dają clexan albo cos na kwasie acetylosalicylowym. Lepiej dopytaćBea77_2, Blastka lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie kicha, podwójna
Estriadol 1100 :(a w pt miał byc juz pick up.
Ale to jeszcze nic. TSH-2,74! Ft4- 17.8.Jak to mozliwe, najwyzszy wynik ever a przecież od dwoch tygodni biore hormony na zbicie...
Czy stymulacja moze mieszac w TSH? Nie wiem co robic. Nie wiem czy jesli bedzie co transferowac to czy w ogole jest sens robic ten transfer z takim tsh
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:U mnie kicha, podwójna
Ale to jeszcze nic. TSH-2,74! Ft4- 17.8.Jak to mozliwe, najwyzszy wynik ever a przecież od dwoch tygodni biore hormony na zbicie...
Czy stymulacja moze mieszac w TSH? Nie wiem co robic. Nie wiem czy jesli bedzie co transferowac to czy w ogole jest sens robic ten transfer z takim tsh
Lekarz zwiększył Ci dawkę?
Z takim tsh raczej zrobią Ci transfer. Ja mialam ponad 3 i jedynie zwiekszyli dawkę eutyroxu. Po kliku dniach tsh spadło do około 2.
A kończysz już stymulacje,czy masz brać jeszcze menopur? Punkcja w piątek,czy jednak przekładają?
Może masz wyniki estradiolu w innych jednostkach? Amh masz lepsze ode mnie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dzieki Bea za slowa otuchy. Ja juz mam ten estriadol gdzies-niech sobie bedzie jaki jest. Ale to Tsh mnie rozwaliło. Jak to mozliwe, ze branie hormonow letrox 50 podwyzszylo mi tsh, przez co to? Stymulacje? Nie wiem co robic. Zapisalam sie na szybko do endo ale byl termin tylko na piatek wiec jak bede miec pickup w pt to i tak nie pojde...
Zreszta ja wiem, ze moja endo powie ze z takim wynikiem to nici z ciazy.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Twoje ft4 chyba jest dobre (jest wazniejsze od tsh) jakie masz normy?4me lubi tę wiadomość
-
4me, widzisz, Bea przy takim wyniku miała komórki i wcale to nie przekreśla transferu.
Bądź dobrej myśli. Nie martw się na zapas.Bea77_2, 4me lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me a jakie dawki bierzesz euthyroxu teraz? Stymulacja podbija mega tsh i tym się nie martw. Ja podczas pierwszej weryfikacji zrobiłam jeszcze tsh to mi wywaliło do ponad 3! Potem przez ok 1,5 tygodnia w ciemno brałam zwiększoną dawkę ( sama sobie zwiększyłam z 50 na 75) i tsh spadło do 1,5. Teraz biorę w sumie dalej na własną rękę 4x w tyg po 75 i 3x w tyg 50, ale będe musiała to w końcu skonsultować z ginem. -
nick nieaktualny4me wrote:W pn bylo marnie okolo 7,8. Dzis podglad.
A jak u Ciebie? Wiesz juz kiedy masz pick up?
Tez.masz.diete stosować ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 13:04
-
Bea77_2 wrote:Nie mam. To jest bez recepty? Jeśli tak to kupie. Na co to jest?
Na recepte;, ale powiedz w klinice, ze zawsze nogi Cie bolą w samolocie i chcialabys przed lotem dziabnac.
To na lepsze ukrwienie i zapobieganie skrzepom. Zastrzyk w brzuch podskornie.
Acard rozrzedza krew. Ma nieco inne dzialanie. Nie wiem czy w tym przypadku bedzie zasadym uzycie go.
Ale to tak bardzo na zas rada.
Myslalam, ze moze posiadasz w szufladzie.Bea77_2 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.