WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klub wariatek podoba mnie sie.
    Zapisuje sie. 8-)

Niezapominajka, kto Ci robil punkcje?

4me, Niezapominajka5, Bea77_2, Mika10 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Dziewczyny zrobiłam od razu po stymulacji kolejny cykl badanie inhibina b wynik poniżej 4. Jestem załamana. Wyniki mam straszne amh spadło z 0.79 do 0.11, fsh wzrosło z 4 do 10, inhibine b robiłam Po raz pierwszy bo wyczytałam gdzieś w necie. Czy to oznacza że ja mam menopauze, tak mam oznaczone na wyniku Po menopauzoe mniej niż 4 ....to ja już po menopauzie :)
    Ja czekam na swój wynik inhobony I pewnie będę też po menopauzie,według oznaczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:29

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Dziewczyny zrobiłam od razu po stymulacji kolejny cykl badanie inhibina b wynik poniżej 4. Jestem załamana. Wyniki mam straszne amh spadło z 0.79 do 0.11, fsh wzrosło z 4 do 10, inhibine b robiłam Po raz pierwszy bo wyczytałam gdzieś w necie. Czy to oznacza że ja mam menopauze, tak mam oznaczone na wyniku Po menopauzoe mniej niż 4 ....to ja już po menopauzie :)
    Kochana,właśnie sprawdziłam swój wynik,Już jest I jest taki sam jak Twój,mniejsze niż 4.Nie wiem co to oznacza Ale według tego co tam jest podane to nic dobrego. Amh mamy podobne,bo ja mam teraz 0,15, też mi spadło po stymulacji. Ta inhibine też była robiona zaraz po stymulacji,może my za szybko to zrobilysmy po stymulacji. Ty masz chociaż fsh ok,moje jest dużo wyższe.
    Dziewczyny,czy któraś zna się na tych wynikach Inhibiny B?Czy to badanie jest wiarygodne czy podobne do amh?Bea,wiesz coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:37

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Zaczynam trzeci cykl po. Pierwszy miał 27 dni, drugi 37 a teraz się okaże co będzie.
    Ja chyba w ogóle nie mam cyklu I nie wiadomo czy w ogole dostanę miesiączke,wynik Inhininy B wskazuje na menopauze;w niedzielę ma wizytę u mojego lekarza.Tak dobiła moje jajniki mezoterapia;A dodatkowo amh poleciało chyba przez stymulacje. Ja już nie wierzę,że ta mezoterapia może w ogóle działać.Ty wierzysz jeszcze?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Dziewczyny stał się cud. Mam wyniki z kolejnego cyklu (2dc):
    FSH 11,6 (norma 2,9-12) - w maju przed mezo było ponad 76
    LH 4,4 (norma 1,5-8,0) - w maju przed mezo było koło 40
    Estradiol 78 (norma 18-147)
    Progesteron 0,51 (norma 0,25-0,54)
    Testosteron 0,66 (norma 0,23-0,73)
    W szoku jestem. Jakbym się cofnęła o kilka lat. Zastanawiam się czy już w tym cyklu startować czy poczekać jeszcze jeden. Jutro sobota i raczej sie nie skontaktuje z lekarką w Novum.
    Teraz doczytałam Twoje wyniki,a faktycznie fajne. Moja znajoma z Grecji miała to samo,fsh miała ok 100 przed mezoterapia,A po mezoterapii jej spadło do 10,teraz nadal ma wysokie,powyżej 40 I przez cały rok po mezoterapii nie udało się. Wygląda na to,ze fsh ciągle skacze,pytałam o to mojego lekarza,mówił,ze przed menopauza tak jest,że będzie skakać bardzo I nie wierzył w ogóle,ze to wpływ mezoterapii. A amh badalas?Oni w Invikcie kazali badać tylko amh po mezoterapii.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka,w niedzielę będę u mojego lekarza to Ci powiem co oznaczają te wyniki, na pewno nic dobrego. Mój lekarz kazał mi zrobić to badanie;coś się obawiam,że ono jest bardziej wiarygodne od amh.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka,w którym dc badalas?Ja w 2.Dotarłam do takiego artykułu,gdzie podane jest,że bada się między 3 a 5 dc, a od 1-2 tv normy są niższe Ale my nadal mamy za niskie. Przeczytaj sobie ten artykuł,podaje link.
    http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,140283,21023956,inhibina-b-co-to-jest-na-czym-polega-badanie-inhibiny-b-i.html

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Klub wariatek podoba mnie sie.
    Zapisuje sie. 8-)

Niezapominajka, kto Ci robil punkcje?
    Tym razem Grygoruk.
    Ostatnio Mrugacz.
    A Ty u kogo jesteś?:)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja sie nie znam na hiperkach. Mi to chyba raczej nie grozi ;) Jesli jestes w kontakcie z lekarzem to sie nie martw tylko rob o co Cie prosi:) i nie rycz! My tu ryczalysmy, ze za malo. Ty, ze za duzo. Klub wariatek :D
    Sorry dziewczyny. Ja pierwszy raz, nie wiem czego się spodziewać, do tego jestem panikarą.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za nieodpowiadanie na zaproszenia.
    Wlasnie wracam z dzialu powiadomien, a tam niebiesko od zaproszen!

Niezapominajka, do Ciebie wyslalam. :-)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Sorry dziewczyny. Ja pierwszy raz, nie wiem czego się spodziewać, do tego jestem panikarą.
    Prawie kazda z nas miala tu momenty paniki, to i Ty mozesz miec ;)

Ja tez juz widze u siebie dzis za duzy brzuch przy tych bolach ale jeszcze sie wstrzymuje z ogolna panika ;) jutro rano mam wizyte u mojej lekarki po zabiegu wiec mnie na szczęście obejrzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 20:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • FitAsia Debiutantka

Wysłany: 7 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Tym razem Grygoruk.
    Ostatnio Mrugacz.
    A Ty u kogo jesteś?:)
    Moge spytac czego zmienilas Mrugacza? Ja jestem u niego.

2 lata starań
    AMH - 0.889
    1 in vitro - nieudane
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Prawie kazda z nas miala tu momenty paniki, to i Ty mozesz miec ;)

Ja tez juz widze u siebie dzis za duzy brzuch przy tych bolach ale jeszcze sie wstrzymuje z ogolna panika ;) jutro rano mam wizyte u mojej lekarki po zabiegu wiec mnie na szczęście obejrzy ;)

Ja miałam dziś mieć drugie usg , ale jak wyslalam dr wyniki to napisała, że sprawa jest jasna i że w nd punkcja, więc trochę szok. Udalo mi sie dostac ovitrelle , choc stres byl. a mam pytanie apropo ovitrelle wlasnie, wstrzykuje się tak samo w faldkę brzucha, tak?
    Wykupiłam też relanium na wszelki wypadek :P I tez może wiecie czy można przed punkcją wziąć?

• scania Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć przed punkcją zdecydowanie nie bierz relanium. W niektórych klinikach zalecają przed i po transferze.

Berbeć, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:53

Berbeć lubi tę wiadomość

• Mika10 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie startowej w Bocianie. Stymulacja rozpisana. Magdala bardzo dziękuję za polecenie dr P. To był zajebiście dobry wybór. Jest kontakt i jest spokój. Tego mi brakowało w poprzedniej klinice w której był mega chaos. Po okresie zaczynamy :) Amh nawet nie musze powtarzać bo dr mówi ze ważne co widzi w obrazie i jaki jest wynik fsh. Zawsze to trochę mnie kosztów bo w pierwszej procedurze plynełam z kasą strasznie.

Magdala, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze Cie bardzo.

Zawsze czytam opinie o przeroznych klinikach jak dziewczyny batalie tocza i ciesze sie, ze u nas zawsze ten spokoj i profesjonalizm.

To teraz wypoczywaj na urlopie a potem do roboty. :-)

Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam ta inhibine na poczatku przygody w maju. W pakiecie startowym oceniajacym kondycje byla. Potwierdzam, ze ona wskazuje na jakosc jajeczek. Pewnie teraz po kilku dobrych miesiącach szprycowania się fajnie byloby sprawdzic, czy cos sie podnioslo ale mam tyle innych badan, ktore mnie intryguja, ze to juz odpuszczam...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Nie mam objawów nic a nic. Poprzednio miałam takie jakby twarde, bolące i cięższe piersi. Wyczuwałam różnicę dość wyraźnie. Teraz piersi miękkie, nie bolą. Wtedy miałam uczucie pełności w podbrzuszu, uczucie senności. Teraz nic takiego nie mam.

Jedyne co jest takie samo to to, że miewam co jakiś czas taki napad bólu okresowego i to już od tygodnia. Czyli w sumie zaczęło się prawie od razu po transferze. W przypadku zwykłęgo okresu te bóle przychodzą później. Ale to tyle. Nie czuję nic a nic. Katar mam cały czas. Miałam po transferze 37,5 goraczki przez dwa dni, dreszcze, ból gardła i katar, przez kolejne 2-3 dni poczucie dużego osłabienia, kręciło mi się lekko w głowie. A teraz nic. Wszystko jak ręką odjął. Tylko ten katar został.

Bierzesz parlodel, dlatego masz miekkie piersi. Wtedy nie bralas.
    Uczucie pelnosci i sennosc jest od proga, moze teraz jest go mniej.
    A bole na @ to bardzo dobry objaw.

Dana721, 4me lubią tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ