IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Mergelka wrote:Dziewczyny zrobiłam od razu po stymulacji kolejny cykl badanie inhibina b wynik poniżej 4. Jestem załamana. Wyniki mam straszne amh spadło z 0.79 do 0.11, fsh wzrosło z 4 do 10, inhibine b robiłam Po raz pierwszy bo wyczytałam gdzieś w necie. Czy to oznacza że ja mam menopauze, tak mam oznaczone na wyniku Po menopauzoe mniej niż 4 ....to ja już po menopauzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:29
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Mergelka wrote:Dziewczyny zrobiłam od razu po stymulacji kolejny cykl badanie inhibina b wynik poniżej 4. Jestem załamana. Wyniki mam straszne amh spadło z 0.79 do 0.11, fsh wzrosło z 4 do 10, inhibine b robiłam Po raz pierwszy bo wyczytałam gdzieś w necie. Czy to oznacza że ja mam menopauze, tak mam oznaczone na wyniku Po menopauzoe mniej niż 4 ....to ja już po menopauzie
Dziewczyny,czy któraś zna się na tych wynikach Inhibiny B?Czy to badanie jest wiarygodne czy podobne do amh?Bea,wiesz coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:37
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
scania wrote:Zaczynam trzeci cykl po. Pierwszy miał 27 dni, drugi 37 a teraz się okaże co będzie.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
scania wrote:Dziewczyny stał się cud. Mam wyniki z kolejnego cyklu (2dc):
FSH 11,6 (norma 2,9-12) - w maju przed mezo było ponad 76
LH 4,4 (norma 1,5-8,0) - w maju przed mezo było koło 40
Estradiol 78 (norma 18-147)
Progesteron 0,51 (norma 0,25-0,54)
Testosteron 0,66 (norma 0,23-0,73)
W szoku jestem. Jakbym się cofnęła o kilka lat. Zastanawiam się czy już w tym cyklu startować czy poczekać jeszcze jeden. Jutro sobota i raczej sie nie skontaktuje z lekarką w Novum.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Mergelka,w którym dc badalas?Ja w 2.Dotarłam do takiego artykułu,gdzie podane jest,że bada się między 3 a 5 dc, a od 1-2 tv normy są niższe Ale my nadal mamy za niskie. Przeczytaj sobie ten artykuł,podaje link.
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,140283,21023956,inhibina-b-co-to-jest-na-czym-polega-badanie-inhibiny-b-i.htmlStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Magdala wrote:Klub wariatek podoba mnie sie.
Zapisuje sie.
Niezapominajka, kto Ci robil punkcje?
Ostatnio Mrugacz.
A Ty u kogo jesteś?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny4me wrote:Ja sie nie znam na hiperkach. Mi to chyba raczej nie grozi
Jesli jestes w kontakcie z lekarzem to sie nie martw tylko rob o co Cie prosi:) i nie rycz! My tu ryczalysmy, ze za malo. Ty, ze za duzo. Klub wariatek
-
Berbeć wrote:Sorry dziewczyny. Ja pierwszy raz, nie wiem czego się spodziewać, do tego jestem panikarą.
Ja tez juz widze u siebie dzis za duzy brzuch przy tych bolach ale jeszcze sie wstrzymuje z ogolna panikajutro rano mam wizyte u mojej lekarki po zabiegu wiec mnie na szczęście obejrzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 20:51
-
nick nieaktualny4me wrote:Prawie kazda z nas miala tu momenty paniki, to i Ty mozesz miec
Ja tez juz widze u siebie dzis za duzy brzuch przy tych bolach ale jeszcze sie wstrzymuje z ogolna panikajutro rano mam wizyte u mojej lekarki po zabiegu wiec mnie na szczęście obejrzy
Ja miałam dziś mieć drugie usg , ale jak wyslalam dr wyniki to napisała, że sprawa jest jasna i że w nd punkcja, więc trochę szok. Udalo mi sie dostac ovitrelle , choc stres byl. a mam pytanie apropo ovitrelle wlasnie, wstrzykuje się tak samo w faldkę brzucha, tak?
Wykupiłam też relanium na wszelki wypadekI tez może wiecie czy można przed punkcją wziąć?
-
Berbeć przed punkcją zdecydowanie nie bierz relanium. W niektórych klinikach zalecają przed i po transferze.
Berbeć, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie startowej w Bocianie. Stymulacja rozpisana. Magdala bardzo dziękuję za polecenie dr P. To był zajebiście dobry wybór. Jest kontakt i jest spokój. Tego mi brakowało w poprzedniej klinice w której był mega chaos. Po okresie zaczynamy
Amh nawet nie musze powtarzać bo dr mówi ze ważne co widzi w obrazie i jaki jest wynik fsh. Zawsze to trochę mnie kosztów bo w pierwszej procedurze plynełam z kasą strasznie.
Magdala, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Prosze Cie bardzo.
Zawsze czytam opinie o przeroznych klinikach jak dziewczyny batalie tocza i ciesze sie, ze u nas zawsze ten spokoj i profesjonalizm.
To teraz wypoczywaj na urlopie a potem do roboty.Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Ja robilam ta inhibine na poczatku przygody w maju. W pakiecie startowym oceniajacym kondycje byla. Potwierdzam, ze ona wskazuje na jakosc jajeczek. Pewnie teraz po kilku dobrych miesiącach szprycowania się fajnie byloby sprawdzic, czy cos sie podnioslo ale mam tyle innych badan, ktore mnie intryguja, ze to juz odpuszczam...
-
Bea77_2 wrote:Nie mam objawów nic a nic. Poprzednio miałam takie jakby twarde, bolące i cięższe piersi. Wyczuwałam różnicę dość wyraźnie. Teraz piersi miękkie, nie bolą. Wtedy miałam uczucie pełności w podbrzuszu, uczucie senności. Teraz nic takiego nie mam.
Jedyne co jest takie samo to to, że miewam co jakiś czas taki napad bólu okresowego i to już od tygodnia. Czyli w sumie zaczęło się prawie od razu po transferze. W przypadku zwykłęgo okresu te bóle przychodzą później. Ale to tyle. Nie czuję nic a nic. Katar mam cały czas. Miałam po transferze 37,5 goraczki przez dwa dni, dreszcze, ból gardła i katar, przez kolejne 2-3 dni poczucie dużego osłabienia, kręciło mi się lekko w głowie. A teraz nic. Wszystko jak ręką odjął. Tylko ten katar został.
Bierzesz parlodel, dlatego masz miekkie piersi. Wtedy nie bralas.
Uczucie pelnosci i sennosc jest od proga, moze teraz jest go mniej.
A bole na @ to bardzo dobry objaw.Dana721, 4me lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019