IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
FitAsia, mi lekarz powiedział że 375 to największe dawki, ich zwiększanie nic nie daje. Może tutaj lepszym rozwiązaniem będą inne leki niż same dawki.
Ja miałam Menopur + Gonal F."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Popytam dr na nastepnej wizycie. Mam jeszcze pytanie... Czy przy niskim amh macie obfite @ czy raczej skromne? Moja @ jest bardzo skromna i mam krotki cykl 24 dni. A dodatkowo wbtym cyklu brak owulacji...2 lata starań
AMH - 0.889
1 in vitro - nieudane -
U mnie rozpisany długi protokół i na początek gonal 300 + 75 menopur. Czyli idento jak poprzednio gdzie skończyło się 2 pobranymi komórkami i 1 zarodkiem tylko wtedy doszliśmy do dawki 450 pod koniec a tu jeszcze nie wiadomo. Czy ktoś wie czy Bocian w Białym ma dobrych embriologów?
-
FitAsia wrote:Popytam dr na nastepnej wizycie. Mam jeszcze pytanie... Czy przy niskim amh macie obfite @ czy raczej skromne? Moja @ jest bardzo skromna i mam krotki cykl 24 dni. A dodatkowo wbtym cyklu brak owulacji...
-
FitAsia wrote:Popytam dr na nastepnej wizycie. Mam jeszcze pytanie... Czy przy niskim amh macie obfite @ czy raczej skromne? Moja @ jest bardzo skromna i mam krotki cykl 24 dni. A dodatkowo wbtym cyklu brak owulacji...
FitAsia lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Mika10 wrote:U mnie rozpisany długi protokół i na początek gonal 300 + 75 menopur. Czyli idento jak poprzednio gdzie skończyło się 2 pobranymi komórkami i 1 zarodkiem tylko wtedy doszliśmy do dawki 450 pod koniec a tu jeszcze nie wiadomo. Czy ktoś wie czy Bocian w Białym ma dobrych embriologów?
Skittles, Mika10 lubią tę wiadomość
2 lata starań
AMH - 0.889
1 in vitro - nieudane -
raczej nie ma reguły, ja miałam długi czas po 26 dni , teraz średnio 30 a miesiączka zawsze bardzo obfita (ale to tez za sprawka mięśniaków)FitAsia lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Ja mam bardzo obfite miesiaczki cale zycie. Dopiero od kilku miesiecy-dokladnie od czasu gdy zaczelam sie leczyć-znacznie zmalaly. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci i i tak juz by sie tak stalo czy to wynik tych wszystkich supli i hormonow...
Skittles, FitAsia lubią tę wiadomość
-
Mika10 wrote:U mnie rozpisany długi protokół i na początek gonal 300 + 75 menopur. Czyli idento jak poprzednio gdzie skończyło się 2 pobranymi komórkami i 1 zarodkiem tylko wtedy doszliśmy do dawki 450 pod koniec a tu jeszcze nie wiadomo. Czy ktoś wie czy Bocian w Białym ma dobrych embriologów?
Tak. Ale ja moge byc stronnicza.Mika10 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Niezapominajka5 wrote:Gorączki raczej nie ma. Mam katar,kicham, łzy same lecą i raczej tyle.
Na dodatek jesteśmy w hotelu, a wszystko zamknięte oprócz zabki.
Mąż jeździł, ale nie maja tam żadnych owoców nawet.
No nic. Kupił fervex, więc jeszcze dzisiaj wezmę.
Wypoce się pod kołdrą, wezmę witaminki i będę liczyć,że nie zaszkodzi na transfer.
Swoją droga- ciekawe,czy nie zechcą go odroczyc.
Sam katar i kichy nie sa przeciwskazaniem do odwolania transferu. Poloz sie do lozka, duuuzo pij.
Moze to reakcja na Bialystok. Wiesz, swieze powietrze, Zielone pluca Polski, duzo drzew...Niezapominajka5, FitAsia, Bea77_2 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Sam katar i kichy nie sa przeciwskazaniem do odwolania transferu. Poloz sie do lozka, duuuzo pij.
Moze to reakcja na Bialystok. Wiesz, swieze powietrze, Zielone pluca Polski, duzo drzew...
Dawno mnie tak nie rozłożyło. Wieczorem zawsze jest najgorzej.
Zdam się na lekarza.
Jeśli zechce robić transfer, ok.
Jeśli doradzi by go odroczyc, zdam się na jego decyzje.
Ja nie będę naciskać.
Dzięki za pocieszenie:)
Jeszcze kilka dni temu pisałam do Bea żeby się nie martwiła, a teraz sama mam te same rozterkiBea77_2, Ciasteczko77, Mika10, Magdala, 4me, Dana721 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Łudzę się,że jutro będzie lepiej:)
Dawno mnie tak nie rozłożyło. Wieczorem zawsze jest najgorzej.
Zdam się na lekarza.
Jeśli zechce robić transfer, ok.
Jeśli doradzi by go odroczyc, zdam się na jego decyzje.
Ja nie będę naciskać.
Dzięki za pocieszenie:)
Jeszcze kilka dni temu pisałam do Bea żeby się nie martwiła, a teraz sama mam te same rozterki
Wypoć porządnie to cholerstwo !! Zdrówka i powodzenia jutro!!Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Mika10 wrote:Cała moja nadzieja w tych embriologach bo wiele ze mnie nie wycisną. Tylko jeden jajnik daje jajka. 6 pęcherzyków się tam doliczyliśmy.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Dziewczyny,byłam dziś u mojego lekarza,w 22 dc mam jakieś 2 małe pęcherzyki antralne,Nie wiem czy to z tego cyklu czy już na następny,endometrium wynosi dziś 10,5 mm,Nie wiem jak ten cykl w ogóle liczyć skoro na początku cyklu nie było żadnych pęcherzyków. Mam isc jeszcze za tydzien,bo potem mój lekarz wyjeżdża na długi urlop Ale generalnie mi powiedział,że jego zdaniem nie ma sensu już próbować ma swoich komórkach ,bo szkoda czasu i pieniędzy. Mówił,że miesiączka jeszcze bedzie Ale to już końcówka. Wynik Inhibiny B jest kiepski I on twierdzi,że to badanie jest bardziej wiarygodne niż amh. Właściwie to rozmawialiśmy głównie o az,tyle,że mój mąż nadal myśli I mam go nie naciskać...,a czasu tez nie ma,mam miesniski,które do tej pory ponoć nie przeszkadzały,a teraz Jak jesr mało estrogenow się rozmiekczyly I Nie można długo odwlekac transferu. Pocieszające jest to,że mi powiedział,że ciaza opóźni menopauze I na pewno wpłynie bardzo pozytywnie na odmlodzenie I siły witalne,ja juz jestem zdecydowama ale niestety sama tego nie zrobię...Trochę mnie przestraszył dziś mój lekarz takimi wiadomościami,że mlode kobiety mają tez bardzo dużo nieprawidłowych zarodków. Mówiłam o tym,że jak az w Czechach od młodych dawcow to nie trzeba pgs,bo Reprofit akurat ma zarodki z pgs I bez, można wybrać. A on mi pokazał pacjentki w komputerze,25 letnie z zarodkami wszystkimi chorymi,bylam w szoku,bo były gorsze od moich. Mówię mu,że przecież dawcy są młodzi I Nie leczą się,są przebadani,a on mi na to;że jak przebadani,że w tych badaniach nic nie wyjdzie. Zglupialam calkiem,naprawdę,mówił,że teraz w tym młodym pokoleniu jest dramat z płodnościa.Namieszal mi w głowie I terZ się zastanawiam czy jeśli mąż w ogóle się zgodzi to wziąć zarodek z pgs czy bez,jestem przeciwna tym badaniom,bo to osłabiła moje zarodki ale zglupialam już całkiem,bo mi mówił to co zawsze,że jeśli mam twardą d....I usune chora ciążę to nie badać;A ja nie mam twardej d....I tego nie zrobię Ale myślałam,że to dotyczy tylko kobiet w moim wieku,a nie młodych dawcow. W Czechach tylko 1 klinika ma zarodki z pgs;Reprofit ,inne nie,bo nie widzą takiej potrzeby. A co jeśli zarodek będzie osłabiony i się przez to znowu nie uda?Co Wy o tym myślicie,dziewczyny? Bea,odezwij się,proszę...Nikt chyba nie bada zarodków z kd.Dziewczyny,widziałam to na własne oczy;kobiety o 20 lat mlodsze ode mnie I na kilka zarodków same chore lub 1 zdrowy;normalnie gdyby mi nie pokazał to bym nie uwierzyła.Jak to jest możliwe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 23:46
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Hej dziewczyny. Jestem obecnie na długim protokole i biorę tabletki anty. Powiedzcie mi prosze czy jak teraz zrobię badanie poziomu Inhibiny B to wyjdzie wiarygodny. ?? Nigdy nie robiłam tego badania bo nikt mi go nigdy nie zapisal. T we dziś mam 15sty dzień cylku. Nie wiem czy robić to badanie jutro z innymi założonymi czy juz w następnym cyklu ale będzie to juz cykl stymulowany...dzieki za odpWiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ja tu nic nie pomogę Mimila. Tak to jest z dawstwem. Procedura anonimowa, więc sama niczego nie sprawdzisz. Jeśli się boisz to weź po PGS. Ja sama nie wiem.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb