IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyeM80 wrote:dwa może trzy dni mnie jedna punkcja bolała , druga wcale ,nic nie brałam, ale niekiedy się trafia hiperka , wtedy wiadomo zwolnienie i pod pełną kontrola.
boli mnie cały dol, brzuch nadal jak balon
-
nick nieaktualny4me wrote:Masz na mysli pick up? Mnie bolalo tylko jajniki w dzien pobrania. Dosc mocno, nie moglam wstawac ani chodzic. Wieczirem jednak przypomnialam sobie o przeciwbolowych i jak reka odjal. Wzielam sobie wolne do transferu ale teraz zaluje. Bałam się, ze zadzwonia w ciagu dnia pracy i powoedza ze zarodki padają, transferu nie bedzie. U mnie jednak dzwonili wieczirami. Lepiej miedzy punkcja a transferem pochodzic do pracy a po transferze sobie z tydzien spokojnie polezec. Zwlaszzcza w przypadku jak u mnie ze relanium mnie rozklada.
Wydaje mi sie ze to jednak sorawa bardzo indywidualna i ciezko cos doradzać niestety -
Berbeć wrote:Nie mam hiperki, przynajmniej nie mam takich objawów, zresztą w pon po punkcji mialam usg i jajniki normalnych rozmiarow. A mimo.to nadal mnie boli. Juz mi.sie panie w sklepie pytają co ze mna jest, bo kiepsko wyglądam. Nie chodze do pracy
boli mnie cały dol, brzuch nadal jak balon
w poniedzialek to juz dawno , raczej powinno przestac , moze zadzwon do kliniki , dla pewnosci, bo ten brzuch jak balon to nie powinien byc, ciasteczko od nas miała problemy po punkcji , moze ona sie odezwie coś więcej napisze, ja bym zadzwonila do kliniki , tymczasem duzo wody i bialka, nie zaszkodzi.38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Nadzieja90 wrote:Dziewczyny a jak to jest kiedy dziecko jest z kd? Ja sobie nie wyobrażam ze ma o tym wiedziec... czy taki jest obowiązek ??
Nie ma żadnego obowiązku.
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Tak, to się nie zmienia. Ale brak połączenia genetycznego byłby po drugiej stronie, nie po Twojej. Chyba dlatego psychicznie jest łatwiej.38 lat, starania od 2013
Bea77_2 wrote:
Gorzej jak sprawa się rypnie - bo ktoś coś chlapnie, bo wyjdzie przy jakichś badaniach lekarskich, bo dziecko przypadkowo znajdzie w domu jakieś stare papiery, umowy, etc. A życie jest długie i potrafi zaskakiwać...
tak , masz racje ze dziecko moze szukac "rodzenstwa" i nawet czesto sie tak dzieje. Pamietam ze serce mi prawie peklo jak czytalam na poczatku o tym ze dziecko szuka dawcy i rodzenstwa i ze mogloby tak byc i w moim zyciu. Teraz wiem ze w moim zyciu to juz nie bedzie tak jak sobie to zaplanowalam , studia , praca , slub, dziecko (ja pierwszego miesiaca staran to nawet apapu na bol glowy nie wzielam tylko cierpialam- to w ramach jakie mialam pojecie o plodnosci". Nie bedzie tak "normalnie" i godze sie z tym , nie mam wyboru , w moim zyciu beda takie dylematy i emocje , moze szukanie "rodzenstwa",mi juz 6 rok staran sie zaczal, to tak jakbyscie dalej w tej "masakrze" byli z 3 lata ... niektore rzeczy sie juz akceptuje , albo psychika sie adaptuje nie wiem, ale myslenie sie zmienia.
Mimila lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
nick nieaktualnyeM80 wrote:w poniedzialek to juz dawno , raczej powinno przestac , moze zadzwon do kliniki , dla pewnosci, bo ten brzuch jak balon to nie powinien byc, ciasteczko od nas miała problemy po punkcji , moze ona sie odezwie coś więcej napisze, ja bym zadzwonila do kliniki , tymczasem duzo wody i bialka, nie zaszkodzi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak - ja dostałam hiperki dopiero 4 dni po punkcji - bo mi nie wyciągnęli jajek z lewego jajnika (jest za macica).
Przestałam siusiać (ledwo kropelkowalam) bolał brzuch i zrobił się twardy i większy.. temperatura.
Dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe (oczywiście wynik był znacznie podwyższony) i dostinex 8 dni.. i dużo piłam, dużo białka .. przeszło w tydzień.
Ja bym poszła do lekarza - trzeba zrobić usg..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:34
-
eM80 wrote:ciezko powiedziec , zazwyczaj kilka pobieraja, ale czasem i z jednego jest cud , ale to juz bardziej w ramach faktycznego cudu. Mi pobrali 2 , jedna sie nadawala do mrozenia , ale ja zbieram komorki i je mroze (tylko dlatego ze tu nie idzie zrobic inaczej), moze lekarz cos wiecej Ci powie w koncu to on realnie powinien ocenic i przedstawic szanse.
eM80 czy możesz napisać dlaczego zbierasz komórki i mrozisz?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnyeM80 wrote:Nie bedzie tak "normalnie" i godze sie z tym , nie mam wyboru , w moim zyciu beda takie dylematy i emocje , moze szukanie "rodzenstwa",mi juz 6 rok staran sie zaczal, to tak jakbyscie dalej w tej "masakrze" byli z 3 lata ... niektore rzeczy sie juz akceptuje , albo psychika sie adaptuje nie wiem, ale myslenie sie zmienia.
Niezapominajka5, Mimila, sylwia80, sylvuś, Mika10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Tak - ja dostałam hiperki dopiero 4 dni po punkcji - bo mi nie wyciągnęli jajek z lewego jajnika (jest za macica).
Przestałam siusiać (ledwo kropelkowalam) bolał brzuch i zrobił się twardy i większy.. temperatura.
Dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe (oczywiście wynik był znacznie podwyższony) i dostinex 8 dni.. i dużo piłam, dużo białka .. przeszło w tydzień.
Ja bym poszła do lekarza - trzeba zrobić usg.. -
nick nieaktualnyA gdybyście miały kilka zarodków zamrożonych, oczywiście udało się i macie już jedno dziecko, potem załóżmy drugie .. a co z resztą zarodków byście zrobiły? Adopcja czy bierzecie wszystkie ? To też trudne - oddać do adopcji...
chociaż to bardzo piękne ale i trudne oddać...potem któregoś dnia zapuka do moich drzwi ?
czy kliniki w PL jakiś wywiad medyczny udostępniają biorcy, w sensie czy wie, że dawcy chorowali na x choroby? -
Berbeć wrote:Bylam w.poniedziałek, ile.mam jeszcze płacić
hmm, ale hiperka moze byc od lekkiej po ciezka , w poniedzialek mialas punkcje ? , bo zazwyczaj po punkcji pare dni jest , z drugiej strony , moja lekara mowila ze hiperka naprawde boli i bede wiedziala na pewno jak cos takiego sie przytrafi, wtedy w te pedy trzeba dzwonic. Moze do przychodni sie przejdz , zeby cie gine zbadal za darmo.38 lat, starania od 2013
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Bylam w.poniedziałek, ile.mam jeszcze płacić
ja chodziłam na kontrole i płaciłam co 3 -4 dni - bo to moje zdrowie i jest bezcenne .. co miałam olać? To by mnie pogotowie zabrało
Ale niekoniecznie przecież masz hipererke..
Może pojedź na izbę przyjęć ? Albo do innego ginekologa na usg; zrób może poziom estradiolu i krzepliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:48
-
nick nieaktualnyeM80 wrote:hmm, ale hiperka moze byc od lekkiej po ciezka , w poniedzialek mialas punkcje ? , bo zazwyczaj po punkcji pare dni jest , z drugiej strony , moja lekara mowila ze hiperka naprawde boli i bede wiedziala na pewno jak cos takiego sie przytrafi, wtedy w te pedy trzeba dzwonic. Moze do przychodni sie przejdz , zeby cie gine zbadal za darmo.
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:No bez usg i badania krwi to Ci nikt nie pomoże .. trudno mi pomóc ..
ja chodziłam na kontrole i płaciłam co 3 -4 dni - bo to moje zdrowie i jest bezcenne .. co miałam olać? To by mnie pogotowie zabrało
Ale niekoniecznie przecież masz hipererke..
Może pojedź na izbę przyjęć ? Albo do innego ginekologa na usg; zrób może poziom estradiolu i krzepliwość.
Sikam jak szalona, nawet w nocy. Pobiore jeszcze furagine znowu. Yak tragicznie nie jest zeby miała karetka przyjechać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:54
-
Skittles wrote:eM80 czy możesz napisać dlaczego zbierasz komórki i mrozisz?
mam niskie amh , wysokie fsh i nie da sie na raz wystymulowac wiecej komorek niz te powiedzmy 4 , mam 4x FIV refundowane , zbieram i mroze komorki zeby przy pierwszym FIV (czyli razem stymulacja punkcja zaplodnienie i trzymanie do 3 doby) miec wieksze szanse i zeby to sie liczylo jako jedna procedura , wtedy zostaje mi jeszcze 3. Mrozenie slabych komorek jeszcze je oslabia , mam z poprzednich stymulacji w sumie tylko 5 , ja nafaszerowana hormonami, komorki nie wiem czy sie rozmroza , no ale taka tu procedura...38 lat, starania od 2013
nick nieaktualny