IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzekaj - to może być ten pęcherz... może idź fo urologa albo chociaż zrób bad moczu ??Berbeć wrote:Robilan wszystko w poniedziałek.
Sikam jak szalona, nawet w nocy. Pobiore jeszcze furagine znowu. Yak tragicznie nie jest zeby miała karetka przyjechać.
Nałożyło Ci sie .. -
Ciasteczko, te same zasady udostępniania danych obowiązują do KD, jak i AZ. Czyli w razie zagrożenia zdrowia/ życia, a dziecko po 18tce. Przystępując do procedury nie dostajesz żadnego dossier dawców zarodka.Ciasteczko77 wrote:A gdybyście miały kilka zarodków zamrożonych, oczywiście udało się i macie już jedno dziecko, potem załóżmy drugie .. a co z resztą zarodków byście zrobiły? Adopcja czy bierzecie wszystkie ? To też trudne - oddać do adopcji...
chociaż to bardzo piękne ale i trudne oddać...potem któregoś dnia zapuka do moich drzwi ?
czy kliniki w PL jakiś wywiad medyczny udostępniają biorcy, w sensie czy wie, że dawcy chorowali na x choroby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:58
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Berbeć wrote:Lekarz od reki to mnie nie przyjmie , a na pogotowiu to mi.pewnie usg nie zrobia.
pogadaj z pielęgniarka , powiedz ze bardzo cie boli , ze ci zalezy ze sie stresujesz, ze nie masz jak do kliniki dojechać bo nie dasz rady i nawet jak ma duzo pacjentów powinien przyjąć , to tez ludzie. Zwaz sie i zobacz czy ci nie przybylo bo woda sie zatrzymuje w organizmie i sie przybiera szybko przy ewentualnej hiperce.38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI
-
nick nieaktualnyJa pierdole ja to mam zawsze jakies przeboje. Ile czasu można brac furagine ? Dzisiaj i jutro pobiore, bo.i.tak juz dzis moczu nie mogę oddac, bo nie jest z nocy, i jak do poniedziałku nie przejdzie to pojde. Czy robic dzis bez wzgledu na to czy z nocy czy nie ?Ciasteczko77 wrote:Czekaj - to może być ten pęcherz... może idź fo urologa albo chociaż zrób bad moczu ??
Nałożyło Ci sie .. -
nick nieaktualnyNie przytylam, ale zmiescic aie w nic nie.moge. ciąża bez ciążyeM80 wrote:pogadaj z pielęgniarka , powiedz ze bardzo cie boli , ze ci zalezy ze sie stresujesz, ze nie masz jak do kliniki dojechać bo nie dasz rady i nawet jak ma duzo pacjentów powinien przyjąć , to tez ludzie. Zwaz sie i zobacz czy ci nie przybylo bo woda sie zatrzymuje w organizmie i sie przybiera szybko przy ewentualnej hiperce.
-
nick nieaktualnyA rodzinny tez da rade? Bo tam mają usg i zrobiliby mi na pewnoeM80 wrote:pogadaj z pielęgniarka , powiedz ze bardzo cie boli , ze ci zalezy ze sie stresujesz, ze nie masz jak do kliniki dojechać bo nie dasz rady i nawet jak ma duzo pacjentów powinien przyjąć , to tez ludzie. Zwaz sie i zobacz czy ci nie przybylo bo woda sie zatrzymuje w organizmie i sie przybiera szybko przy ewentualnej hiperce.
-
Po drugiej punkcji bardzo źle się czułam. Wymiotowałam niemiłosiernie.Berbeć wrote:Lekarz od reki to mnie nie przyjmie , a na pogotowiu to mi.pewnie usg nie zrobia.
Napisałam do lekarza. Oddzwonil i kazał przyjechać do kliniki.
Podali kroplówki, zrobili dokładne usg. Wszystko było w porządku i wypuścili mnie do domu. Nie chcieli pieniędzy.
Może napisz lub zadzwoń?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

Naturalsik ❤️

Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNo.i tak powinno byc. Mnie skasowali 250 za wizytę jak normalnie dziady jedne. Juz mam tego wszystkiego dosyć. Jeszxe moja nnie nie przyjela tylko odeslala to.kogoś innego. Moja to juz ma mnie dosyć zauwaŻyłamNiezapominajka5 wrote:Po drugiej punkcji bardzo źle się czułam. Wymiotowałam niemiłosiernie.
Napisałam do lekarza. Oddzwonil i kazał przyjechać do kliniki.
Podali kroplówki, zrobili dokładne usg. Wszystko było w porządku i wypuścili mnie do domu. Nie chcieli pieniędzy.
Może napisz lub zadzwoń?
' kurwa tyle pieniędzy i.kontroli za darmo.nie chca zrobić.
-
Bea77_2 wrote:
Ktoś może powiedzieć... to jest moja decyzja i męża i mam gdzieś co inni powiedzą. Tylko, że to też jest moim zdaniem tylko teoria, bo jednak wiele osób "rusza" i to bardzo opinia innych, do tego stopnia, że są kłótnie o to na forach, kasowane konta, powroty, albo nie. Sama raz skasowałam konto, a potem wróciłam. A to dlatego, że jednak większości z nas to nie jest obojętne co inni powiedzą. I jesteśmy wrażliwe na krytykę.
Nie jestesmy obojetni masz racje, ja mam o tyle "lepiej" ze nie mieszkam w PL i nie planuje, tu nikogo nie obchodzi moje zycie , czy ja mam dzieci czy nie mam, bialy czarny czy chinczyk, szczerze myslalam ze przestala mnie obchodzic opinia innych , a mimo wszystko wypowiedzi nt KD czy nawet samego in vitro niekiedy moga mnie "dotknac" , ale to nie moze wplywac na moje decyje , ktos cos rzuci zapomni na drugi dzien a dla mnie to bedzie rzutowalo na cale moje zycie ? ktore mam jedno , no nie moze tak byc.
Mimila, klamka lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI
-
W Czechach jest pełna anonimowość,dane można uzyskać tylko w wyjątkowych przypadkach zagrożenia zycia dziecka Ale przrz Sąd tylko. A po 20 latach już nie muszą tych danych w ogóle przechowywać. Tak mi odpisała Pani z Gynocentrum z Ostravy. Nie wiem jak jest w innych krajach.Ciasteczko77 wrote:To jest bez sensu - biorca kupuje „kota” w worku ? Zarodek obciążony chorobami rodziców o których nawet nie wie ? Nie rozumiem - to jakie informacje dostaje biorca ?
Za granicą też tak jest??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 14:51
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Jeśli podejrzewasz zapalenie dróg moczowych to nie ma znaczenia, że nie masz porannego moczu. Jeśli są bakterie to wyjdą o każdej porze dnia.Berbeć wrote:Ja pierdole ja to mam zawsze jakies przeboje. Ile czasu można brac furagine ? Dzisiaj i jutro pobiore, bo.i.tak juz dzis moczu nie mogę oddac, bo nie jest z nocy, i jak do poniedziałku nie przejdzie to pojde. Czy robic dzis bez wzgledu na to czy z nocy czy nie ?
Berbeć lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Z tego co rozumiem, to żadne. Ale może wypowiedzą się osoby, które zgłębiły temat bardziej. Zarodki w PL są od leczących się par, które zdecydowały o przekazaniu ich do adopcji lub, za jakiś czas, którym upłynął okres 20 lat mrożenia.Ciasteczko77 wrote:To jest bez sensu - biorca kupuje „kota” w worku ? Zarodek obciążony chorobami rodziców o których nawet nie wie ? Nie rozumiem - to jakie informacje dostaje biorca ?
Za granicą też tak jest??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:49
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualny
-
Proponuje aby ten, ktorego temat KD lub AZ nie dotyczy, nie wypowiadal sie na ten temat. Takimi wypowiedziami naprawde mozesz kogos skrzywdzic.Ciasteczko77 wrote:To jest bez sensu - biorca kupuje „kota” w worku ? Zarodek obciążony chorobami rodziców o których nawet nie wie ? Nie rozumiem - to jakie informacje dostaje biorca ?
Za granicą też tak jest??
Mimila, ja_tu_tylko_na_momencik, sylwia80, Alberta, Mika10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny