X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Robilan wszystko w poniedziałek.
    Sikam jak szalona, nawet w nocy. Pobiore jeszcze furagine znowu. Yak tragicznie nie jest zeby miała karetka przyjechać.
    Czekaj - to może być ten pęcherz... może idź fo urologa albo chociaż zrób bad moczu ??
    Nałożyło Ci sie ..

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A gdybyście miały kilka zarodków zamrożonych, oczywiście udało się i macie już jedno dziecko, potem załóżmy drugie .. a co z resztą zarodków byście zrobiły? Adopcja czy bierzecie wszystkie ? To też trudne - oddać do adopcji...
    chociaż to bardzo piękne ale i trudne oddać...potem któregoś dnia zapuka do moich drzwi ? :D
    czy kliniki w PL jakiś wywiad medyczny udostępniają biorcy, w sensie czy wie, że dawcy chorowali na x choroby?
    Ciasteczko, te same zasady udostępniania danych obowiązują do KD, jak i AZ. Czyli w razie zagrożenia zdrowia/ życia, a dziecko po 18tce. Przystępując do procedury nie dostajesz żadnego dossier dawców zarodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:58

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Lekarz od reki to mnie nie przyjmie , a na pogotowiu to mi.pewnie usg nie zrobia.

pogadaj z pielęgniarka , powiedz ze bardzo cie boli , ze ci zalezy ze sie stresujesz, ze nie masz jak do kliniki dojechać bo nie dasz rady i nawet jak ma duzo pacjentów powinien przyjąć , to tez ludzie. Zwaz sie i zobacz czy ci nie przybylo bo woda sie zatrzymuje w organizmie i sie przybiera szybko przy ewentualnej hiperce.

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Czekaj - to może być ten pęcherz... może idź fo urologa albo chociaż zrób bad moczu ??
    Nałożyło Ci sie ..
    Ja pierdole ja to mam zawsze jakies przeboje. Ile czasu można brac furagine ? Dzisiaj i jutro pobiore, bo.i.tak juz dzis moczu nie mogę oddac, bo nie jest z nocy, i jak do poniedziałku nie przejdzie to pojde. Czy robic dzis bez wzgledu na to czy z nocy czy nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    pogadaj z pielęgniarka , powiedz ze bardzo cie boli , ze ci zalezy ze sie stresujesz, ze nie masz jak do kliniki dojechać bo nie dasz rady i nawet jak ma duzo pacjentów powinien przyjąć , to tez ludzie. Zwaz sie i zobacz czy ci nie przybylo bo woda sie zatrzymuje w organizmie i sie przybiera szybko przy ewentualnej hiperce.
    Nie przytylam, ale zmiescic aie w nic nie.moge. ciąża bez ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    A rodzinny tez da rade? Bo tam mają usg i zrobiliby mi na pewno

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Lekarz od reki to mnie nie przyjmie , a na pogotowiu to mi.pewnie usg nie zrobia.
    Po drugiej punkcji bardzo źle się czułam. Wymiotowałam niemiłosiernie.
    Napisałam do lekarza. Oddzwonil i kazał przyjechać do kliniki.
    Podali kroplówki, zrobili dokładne usg. Wszystko było w porządku i wypuścili mnie do domu. Nie chcieli pieniędzy.
    Może napisz lub zadzwoń?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Po drugiej punkcji bardzo źle się czułam. Wymiotowałam niemiłosiernie.
    Napisałam do lekarza. Oddzwonil i kazał przyjechać do kliniki.
    Podali kroplówki, zrobili dokładne usg. Wszystko było w porządku i wypuścili mnie do domu. Nie chcieli pieniędzy.
    Może napisz lub zadzwoń?
    No.i tak powinno byc. Mnie skasowali 250 za wizytę jak normalnie dziady jedne. Juz mam tego wszystkiego dosyć. Jeszxe moja nnie nie przyjela tylko odeslala to.kogoś innego. Moja to juz ma mnie dosyć zauwaŻyłam :(' kurwa tyle pieniędzy i.kontroli za darmo.nie chca zrobić.

• eM80 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:

Ktoś może powiedzieć... to jest moja decyzja i męża i mam gdzieś co inni powiedzą. Tylko, że to też jest moim zdaniem tylko teoria, bo jednak wiele osób "rusza" i to bardzo opinia innych, do tego stopnia, że są kłótnie o to na forach, kasowane konta, powroty, albo nie. Sama raz skasowałam konto, a potem wróciłam. A to dlatego, że jednak większości z nas to nie jest obojętne co inni powiedzą. I jesteśmy wrażliwe na krytykę.

Nie jestesmy obojetni masz racje, ja mam o tyle "lepiej" ze nie mieszkam w PL i nie planuje, tu nikogo nie obchodzi moje zycie , czy ja mam dzieci czy nie mam, bialy czarny czy chinczyk, szczerze myslalam ze przestala mnie obchodzic opinia innych , a mimo wszystko wypowiedzi nt KD czy nawet samego in vitro niekiedy moga mnie "dotknac" , ale to nie moze wplywac na moje decyje , ktos cos rzuci zapomni na drugi dzien a dla mnie to bedzie rzutowalo na cale moje zycie ? ktore mam jedno , no nie moze tak byc.

Mimila, klamka lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    To jest bez sensu - biorca kupuje „kota” w worku ? Zarodek obciążony chorobami rodziców o których nawet nie wie ? Nie rozumiem - to jakie informacje dostaje biorca ?
    Za granicą też tak jest??
    W Czechach jest pełna anonimowość,dane można uzyskać tylko w wyjątkowych przypadkach zagrożenia zycia dziecka Ale przrz Sąd tylko. A po 20 latach już nie muszą tych danych w ogóle przechowywać. Tak mi odpisała Pani z Gynocentrum z Ostravy. Nie wiem jak jest w innych krajach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 14:51

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • scania Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja pierdole ja to mam zawsze jakies przeboje. Ile czasu można brac furagine ? Dzisiaj i jutro pobiore, bo.i.tak juz dzis moczu nie mogę oddac, bo nie jest z nocy, i jak do poniedziałku nie przejdzie to pojde. Czy robic dzis bez wzgledu na to czy z nocy czy nie ?
    Jeśli podejrzewasz zapalenie dróg moczowych to nie ma znaczenia, że nie masz porannego moczu. Jeśli są bakterie to wyjdą o każdej porze dnia.

Berbeć lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    To jest bez sensu - biorca kupuje „kota” w worku ? Zarodek obciążony chorobami rodziców o których nawet nie wie ? Nie rozumiem - to jakie informacje dostaje biorca ?
    Z tego co rozumiem, to żadne. Ale może wypowiedzą się osoby, które zgłębiły temat bardziej. Zarodki w PL są od leczących się par, które zdecydowały o przekazaniu ich do adopcji lub, za jakiś czas, którym upłynął okres 20 lat mrożenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:49

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:40

• Malinka.82 Debiutantka

Wysłany: 14 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Proponuje aby ten, ktorego temat KD lub AZ nie dotyczy, nie wypowiadal sie na ten temat. Takimi wypowiedziami naprawde mozesz kogos skrzywdzic.

Mimila, ja_tu_tylko_na_momencik, sylwia80, Alberta, Mika10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:53

Bea77_2 lubi tę wiadomość

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ