IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Biorę po 100mg x3 dziennie czyli 300mg dziennie. Poziomu koenzymu nie trzeba badać, choć klinika nOvum oferuje taką usługę. To ciężko przedawkować. Natomiast po jakimś miesiącu czy dwóch przyjmowania sprawdź sobie poziom NK bo podobno koenzym podwyższa komórki Natural Killers.
Dzięki Bea
100 mg w jednej dawce mówisz. A w preparatach dostępnych w stacjonarnych aptekach jest po 10 mg, 30 mgtrzeba pogrzebać w internecie
-
nick nieaktualny
-
AniaT wrote:Aaa ok, myślałam że to wynik z dzisiaj.
Myślisz ze jest sens powtarzać badanie?
Jezeli ma Cie to uspokoic to powtorz, ale po transferze.I do tego TSH bym zrobia.
Szczegolnie po pozytywnym tescieBedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Byłam na USG w 4dc. Jest jeden pęcherzyk 8mm i endometrium 4,4mm. Myślę, że prawidłowo jak na początek cyklu. Nawet lepiej niż ostatnim cyklu, bo wtedy w 6dc był pęcherzyk 19 mm a endo ponad 6mm a to trochę za szybko. Lekarka mi powiedziała, że z takich krótkich cykli często są puste pęcherzyki i lepiej aby rosły wolniej. Postanowiłam nie przerywać lametty i w czwartek jadę do Novum (rozmawiałam z lekarka ale przed USG, więc niewiele mi mogła powiedzieć). Jeśli pęcherzyk będzie rósł prawidłowo to podejdę do punkcji i zobaczymy co się wydarzy. Nie mogę nic zaplanować. Ja walczę o jedną komórkę i jeden zarodek, więc wynik USG jest zupełnie OK.
Magdala, eM80, Skittles, Blastka, Mika10 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
freta wrote:Dzięki Bea
100 mg w jednej dawce mówisz. A w preparatach dostępnych w stacjonarnych aptekach jest po 10 mg, 30 mgtrzeba pogrzebać w internecie
Mialam niby slaba jakosc komorek a zarodki wyszly 4 z 7 pobranych komorek, co podobno jest dobrym wynikiem. 3 z nich maja niezła klase. Wyglada na to, ze udalo sie u mnie podniesc jakosc komorek jednak. Moze tez dzieki q10.
-
dzewczyny mam takie pytanie , jak to jest w Polskich klinkach uznaja zagraniczne badania ? , chodzi mi o takie jak histeroskopia czy biopsja , bo to opisowe sa bez obrazu gdzie wiadomo kazdy tam cos po swojemu widzi ;p i jesli tak to czy wystarczy samemu to przetlumaczyc czy oczekują jednak od tłumacza ?38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
eM80 wrote:dzewczyny mam takie pytanie , jak to jest w Polskich klinkach uznaja zagraniczne badania ? , chodzi mi o takie jak histeroskopia czy biopsja , bo to opisowe sa bez obrazu gdzie wiadomo kazdy tam cos po swojemu widzi ;p i jesli tak to czy wystarczy samemu to przetlumaczyc czy oczekują jednak od tłumacza ?
Ja sama tlumaczylam. Dawalam orginal badania i obok moje tlumaczenie.eM80 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
ok dzieki magdala , chodzilo mi wlasnie o Bociana tyle ze w warszawie , ale pewnie maja podobna polityke
Magdala lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
Ewi28 wrote:U kogo jesteś w bocianie?
, a ze nie usmiecha mi sie powtarzac biopsji ani histeroskopii a beda to niezbędne badania do kwalifikacji w moim przypadku (dodatkowe choroby) , to wole sie zorientowac czy w PL moga byc zagraniczne wyniki
, bo w czechach np jak maja konsultantkę do danego kraju to rozumiem ze nie ma problemu.
38 lat, starania od 2013
eM80 wrote:dzewczyny mam takie pytanie , jak to jest w Polskich klinkach uznaja zagraniczne badania ? , chodzi mi o takie jak histeroskopia czy biopsja , bo to opisowe sa bez obrazu gdzie wiadomo kazdy tam cos po swojemu widzi ;p i jesli tak to czy wystarczy samemu to przetlumaczyc czy oczekują jednak od tłumacza ?
Mi uznali i w novum i w invicta i w angelius provita i u Pasnika. Malo tego nawet ich nie tlumaczylam i Ci lekarze, ktorzy nie znali jezyka zdali sie na moje tlumaczenie.eM80 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
eM80 wrote:jeszcze nie jestem u nikogo , dopiero jestem na etapie wyboru kliniki , i najprawdopodobniej będzie to warszawski bocian
, a ze nie usmiecha mi sie powtarzac biopsji ani histeroskopii a beda to niezbędne badania do kwalifikacji w moim przypadku (dodatkowe choroby) , to wole sie zorientowac czy w PL moga byc zagraniczne wyniki
, bo w czechach np jak maja konsultantkę do danego kraju to rozumiem ze nie ma problemu.
Warszawski Bocian...mam mieszane uczucia co do tej kliniki.
Nie odradzam bynajmniej jezeli masz swoje powody zeby tam sie leczyc.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
magdala, podziel sie uczuciami co to warszawy
, generalnie bocian mi odpowiada w ofercie , warszawa logistycznie bylaby idealna ... no ale jak maja cos spartoczyc albo kiepskich embriologow to slabo generalnie.
38 lat, starania od 2013
Raz tam bylam tylko wiec moge byc nie obiektywna. Odnioslam wrazenie, ze jeszcze raczkuja jako klinika leczenia nieplodnosci. W Bialymstoku jest hmmm... bardziej profesjonalnie? No i za tamtejszych embriologow dalabym sie "pokroic"
eM80, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:W Bocianie Warszawa kierownikiem jest dr Niemoczyński który mi zapisał w umowie, jak jeszcze był w Invicta Warszawa, że zapłodnią mi 6 komórek mimo moich 40 lat. I odradził nam branie jakichkolwiek suplementów, mówiąc że mogą zaszkodzić zamiast pomóc. Nie mam zaufania.
A jesli mowa o suplementach, co bierzesz? Chce poprawic jakos komórek.