X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mika10 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Taaa. Ja niezapomne miny babci za mna, kiedy wybieralam odpowiedniej wielkosci strzykawki i igielki.

Kiedy zaczynasz? Zaciskam juz kciuki.

Pewnie już rozkminiała co za narkotyki bierzesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 21:48

Magdala lubi tę wiadomość

• Mika10 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czas na zaciskanie kciuków ;) jeśli okres przyjdzie planowo 08.10 to 25.10 podgląd czy nie ma torbieli i od tego dnia start :)

Magdala lubi tę wiadomość

• Mika10 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonalu nie trzeba trzymać w lodówce ?

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika10 wrote:
    Pewnie już rozkminiała co za narkotyki bierzesz

Hahaha. Mina jej jeszcze bardziej zmienila kiedy zobaczyla wysokosc kwoty nabitej na kasie.

Z innej beczki zamienilam w aptece Lutinus na Luteine i Clexane na Neoparin bo tansze. Nigdy tych zamiennikow nie uzywalam. I jeszcze nie zaczelam gdyz mam maly zapas z poprzednich prob. Nie wiem czy to dobrze. Juz sie przywyczailam do cieknacego Lutinusa. ;-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika10 wrote:
    Gonalu nie trzeba trzymać w lodówce ?

Kurka juz nie pamietam. Menopur trzeba.

• Mika10 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał lekarz poprzednio clexanu szukac po aptekach bo niby neoparin nieprzebadany dla kobiet w ciąży ale to dawno było. I coś aptekarka tłumaczyła ze ma większe czasteczki cokolwiek to oznacza.

Na tym gonalu pisze ze do 25 stopni a jakoś kojarzę ze rok temu go w lodówie trzymałam, pewnie niepotrzebnie ;)

• Mika10 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w necie coś takiego znalazłam o Clexane i zamiennikach ale nie znam się więc nie wiem ile w tym prawdy:

"Nie ma możliwości wyprodukowania generyku Clexane (enoxaparyny). Jeśli ktoś twierdzi, że wyprodukował generyk Clexane jest oszustem, ponieważ heparyna drobnocząsteczkowa nie jest substancją jednorodna, jest to mieszanina łańcuchów polisacharydowych o różnej proporcji łańcuchów o określonej masie cząsteczkowej. Samo działanie na czynnik aktywny Xa wykazuje każda heparyna, również klasyczna. O podobieństwie do Clexane ma raczej większe znaczenie proporcja (siła działania) na aktywność czynnika Xa i IIa - tutaj różne heparyny drobnocząsteczkowe różnią się od siebie, półokres trwania (dla Clexane np. T1/2 wynosi ok. 24 godzin. Dla nadroparyny T/12 wynosi ok. 18 godzin. Poza tym każda heparyna drobnocząsteczkowa ma określony skład pierwiastków tj. siarka, azot, fosfor. Innymi słowy: generyk heparyny jest kolejną heparyną drobnocząsteczkową a nie lekiem oryginalnym. I co jest najbardziej istotne: generyk jak twierdzi firma generyczna nie dysponuje badaniami klinicznymi, które potwierdzają skuteczność tego generyku do leku oryginalnego. Bo to jest tutaj najważniejsze. Oczywiście lekarze, przy chronicznym niedoborze Clexane na rynku polskim będą zapisywać Neoparynę, aby nie mieć problemów z prawem. Ale Neoparyna nie jest generykiem Clexane. To jest kolejna heparyna drobnoczasteczkowa o nazwie handlowej Neoparyna"

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam neoparin przepisany przez lekarza i mam nadzieje, że wie co robi ;)

Wlasnie dzis chyba mąż trafil na jakies naczynko albo moj brzuchol ma juz dosyc. Male krwiaki i siniaki przy neoparinie to juz chyba u mnie norma, z ktora trzeba sie pogodzić. Dzis jednak mam krwiaka na pol brzucha- boli jak cholera i wyglada slaaabo. Az zdjecie zrobilam bo nie wiem czy to normalne :/

Kurcze dopiero co robilam a juz pewna nie jestem ale na 90% gonapeptyl w lodowce.

Tak, im dluzej mysle tym jestem pewniejsza. Musialam miec torebke termiczna z apteki a menopur w lodowce od momentu rozrobienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 22:21

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A luteina jest bardzo spoko. tego drugiego nie bralam ale mysle ze cieknie podobnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mika10 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menopur i Gonapeptyl Daily na 100% w lodówce, z tym Gonalem tylko zwątpiłam ;)

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Wlasnie dzis chyba mąż trafil na jakies naczynko albo moj brzuchol ma juz dosyc. Male krwiaki i siniaki przy neoparinie to juz chyba u mnie norma, z ktora trzeba sie pogodzić. Dzis jednak mam krwiaka na pol brzucha- boli jak cholera i wyglada slaaabo. Az zdjecie zrobilam bo nie wiem czy to normalne :

A jak wbijacie? Powolutku? Ja sobie spiewam przy tym dla zabicia czasu Szla dzieweczka do laseczka (cala zwrotke) lub Deszcze niespokojne. :-)
    Mam czasami takie male ciemne punkciki, ale siniakow nie.
    Kiedys mialam taki siniak jak Ty. Zeszlo.

4me lubi tę wiadomość

• Santal Debiutantka

Wysłany: 3 października 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Wlasnie dzis chyba mąż trafil na jakies naczynko albo moj brzuchol ma juz dosyc. Male krwiaki i siniaki przy neoparinie to juz chyba u mnie norma, z ktora trzeba sie pogodzić. Dzis jednak mam krwiaka na pol brzucha- boli jak cholera i wyglada slaaabo. Az zdjecie zrobilam bo nie wiem czy to normalne :/

Kurcze dopiero co robilam a juz pewna nie jestem ale na 90% gonapeptyl w lodowce.

Tak, im dluzej mysle tym jestem pewniejsza. Musialam miec torebke termiczna z apteki a menopur w lodowce od momentu rozrobienia.

Ja robilam zastrzyki w uda - moj lekarz doradzil tak od okolo 10 tygodnia ciazy.

Widzialam takze pytanie odnosnie dawek witamin B metylowanych - suplementy z USA maja bardzo wysokie dawki z uwagi na sposob odzywiania spoleczenstwa. Ja korzystalam z wiedzy na jednej stronie internetowej - moge podac na priv.

4me, Blastka lubią tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy nie można zamiar tego neoparinu brać zwykły acard? Ja tz mam ten lek przepisany po transferze - musze jutro zapytać mojego lekarza o to.
    Dodatkowo mam wziąć w 2 i 6 dniu po transferze gonapeptyl ale nie wiem w jakim celu.
    A ostatnio gdzieś mi przemknelo w necie info, ze clexane zostaje wycofane z aptek ze wglądu na jakieś negatywne skutki uboczne czy wadliwa serię, ale nie jestem na 100% pewna czy to intensywnie lek chodziło.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie ze ja dawniej używałam fraxiparine

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 23:22

• scania Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    A czy nie można zamiar tego neoparinu brać zwykły acard? Ja tz mam ten lek przepisany po transferze - musze jutro zapytać mojego lekarza o to.
    Dodatkowo mam wziąć w 2 i 6 dniu po transferze gonapeptyl ale nie wiem w jakim celu.
    A ostatnio gdzieś mi przemknelo w necie info, ze clexane zostaje wycofane z aptek ze wglądu na jakieś negatywne skutki uboczne czy wadliwa serię, ale nie jestem na 100% pewna czy to intensywnie lek chodziło.
    Nie można. To zupełnie inny sposób działania. Ja w ciąży brałam acard (do 32tc i Clexane do końca połogu - miałam wysokie przeciwciała antykardiolipinowe).

AniaT lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale zacmienie przepraszam rzeczywiście ja pisze i gonapeptylu a Ty o Gonalu :/

Neoparin tak dzieki-wbijamy powoli. Juz bylo lepiej byly wlasnie tylko takie male punkciki a tu taki zonk nagle. Mam nadzieje, ze to przypadek i za czesto nie bedzie sie dziac.

Ja tez biore acard jako osobny lek.

Wlasnie jutro mam zamiar sie wypytac lekarza jak dlugo ja to wszystko bede musiala brac. Steryd w ciazy tez mnie martwi :/

Mika10 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal wrote:
    Ja robilam zastrzyki w uda - moj lekarz doradzil tak od okolo 10 tygodnia ciazy.

Widzialam takze pytanie odnosnie dawek witamin B metylowanych - suplementy z USA maja bardzo wysokie dawki z uwagi na sposob odzywiania spoleczenstwa. Ja korzystalam z wiedzy na jednej stronie internetowej - moge podac na priv.
    Poprosze. Co prawda już opanowałam temat z lekarzem ale chetnie sobie poczytam.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal wrote:

Ja też poproszę.

• scania Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w Wawie. Mam pęcherzyk około 7-8mm (we wtorek był owalny i lekarka mierzyła długą oś, więc jest Ok) a do tego widać 4 małe pecherzyki antralne. W szoku jestem, bo tyle to dawno nie było. Ostatnimi czasy bywał tylko jeden lub zupełna cisza. Endometrium słabiutkie ale jeszcze plamię i dzisiaj ostatni dzień lametty. Kolejna wizyta w poniedziałek. Oby ładnie rosło.

Magdala, 4me, karolcia35, Mika10 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Neoparin tak dzieki-wbijamy powoli. Juz bylo lepiej byly wlasnie tylko takie male punkciki a tu taki zonk nagle. Mam nadzieje, ze to przypadek i za czesto nie bedzie sie dziac.
    Robiłam sobie zastrzyki z Clexane około 10 miesięcy i najlepiej wychodziło jak wbijałem igłę szybko i zdecydowanie. Czasem miałam ogromne siniaki ale to nic groźnego ;-). Dojdziesz do wprawy. W wewnętrzną stronę uda nie dałam rady, bo bolało a w brzuch nawet ciążowy jakoś się udawało. Próbowałam też w ramię (wewnętrzna strona) ale to było jeszcze gorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 10:21

4me lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ