X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Rozmawiałam z embriologiem z B ociana na temat A.Z,bo chcieliśmy zarezerwować zarodki.
    Niestety uzyskanie jakichkolwiek informacji na temat zarodków graniczy z cudem.
    Jedyne co nam podal,to klasa zarodka. O grupie krwi i fenotypach możemy pomarzyć. Gdy naciskalismy chociaż o wiek dawców, bo to dla nas ważne,to emriolog powiedział,że kobieta na pewno jest przed 46rz, a więcej nam nie może powiedzieć. Twierdził, że musimy im zaufać,że dobiora nam dobry zarodek.
    Koszt 5000. Sam transfer 4000 + inne koszta np. opieka embriologa.

Masakra, jak to nie moga wiecej powiedzieć. Mają takie informacje i wręcz powinni powiedzieć przed decyzją. Mt kiedyś pytaliśmy w naszej klinice o az to od razu nam pokazali całą listę jakie mają obecnie do dyspozycji. Oczywiście były tam wszystkie potrzebne informacje jak grupa krwi czy kolory włosów itd.

klamka, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• eM80 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Rozmawiałam z embriologiem z B ociana na temat A.Z,bo chcieliśmy zarezerwować zarodki.
    . Gdy naciskalismy chociaż o wiek dawców, bo to dla nas ważne,to emriolog powiedział,że kobieta na pewno jest przed 46rz, a więcej nam nie może powiedzieć.

no ale jak to nie powiedzą , przecież później chociażby wiek jest potrzebny do badan.

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra :( to jak kiedyś tu napisałam o kocie i się wkurzalam na to że w PL nie można uzyskać żadnych info zostałam upomniana ..ale to jak widać prawda !! Nie rozumiem dlaczego tak jest..
    4me- mi zaleciło 2 lekarzy nie brać żadnych leków czy hormonów (tym bardziej na tarczycę) przed badaniem- tak też robię. :)

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Niestety uzyskanie jakichkolwiek informacji na temat zarodków graniczy z cudem.
    Jedyne co nam podal,to klasa zarodka. O grupie krwi i fenotypach możemy pomarzyć. Gdy naciskalismy chociaż o wiek dawców, bo to dla nas ważne,to emriolog powiedział,że kobieta na pewno jest przed 46rz, a więcej nam nie może powiedzieć. Twierdził, że musimy im zaufać,że dobiora nam dobry zarodek.
    Koszt 5000. Sam transfer 4000 + inne koszta np. opieka embriologa.
    Maskara... to chyba pierwsza klinika o której słyszę ze nie podaje takich danych. Grupa krwi i fenotypy to podstawa. Wiek dawców tez zwykle nie jest tajemnica....
    Zrób kochana rozeznanie w innych klinikach.... jak dla mnie taka „usługa” w bocianie to porażka

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:53

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapomninajka, RODO RODem. Ale to są podstawowe cechy które powinniście otrzymać. A ze lekarz powiedział ze na pewno zarodek jest od pary przed 46rz, to mi by się już czerwona lampka zapaliła. Rozumiem wiek do 35, ale nie późniejszy. Chodzi o zwiększenie szansy, prawda....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:55

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:57

Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka :( rodo ... dobre- co za bzdura !?!!! Ja bym też odpuściła taką klinikę..

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na becie. Nie wiem czy to nie koniec... Ostatnia beta byla tydzień temu przyrost 56%, prawidlowy przyrost to 66%.
    Dzis mam USG to bede wiedziec wiecej. Najgorzej, ze zlamalam swoja zasade-sprawdzilam wyniki w pracy. Za 10 min spotkanie z szefem a mi sie chce ryczec.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bylam dzis na becie. Nie wiem czy to nie koniec... Ostatnia beta byla tydzień temu przyrost 56%, prawidlowy przyrost to 66%.
    Dzis mam USG to bede wiedziec wiecej. Najgorzej, ze zlamalam swoja zasade-sprawdzilam wyniki w pracy. Za 10 min spotkanie z szefem a mi sie chce ryczec.

Nie panikuj Kochana! który masz teraz tydzień ciąży? przecież beta najwięcej przyrasta na samym początku, potem zwalnia.
    Daj koniecznie znać po usg, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze!

4me lubi tę wiadomość

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co robiłaś bete na tym etapie ? Czekaj spokojnie na usg. Nie raz dziewczyny pisały ze później już przyrosty są mniejsze i jest wszystko ok.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam bo lekarz kazal. Mam dzis 5 weryfikację - beta, progesteron i estriadol. Sama nie wiem ktory to tydzien chyba 6-powinna jeszcze rosnąć.

Kuzwa ide na to spotkanie. Masakra jakas.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Robilam bo lekarz kazal. Mam dzis 5 weryfikację - beta, progesteron i estriadol. Sama nie wiem ktory to tydzien chyba 6-powinna jeszcze rosnąć.

Ktory dpt?
    Beta od 1200 do 6000 podwaja sie co 48-72h
    Powyzej 6000 nawet co 4/5dni.
    Na tym etapie liczy sie obraz usg a nie beta. Nie denerwuj sie.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ciotka, a ty lanie chcesz.....
    Na tym etapie to już usg. A betę to na pamiątkę najlepiej wtedy.
    Mocne kciuki za piękne widoki ✊️✊️✊️✊️✊️✊️

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Nie znam Jakimiuka z Novum. Nie znam Novum ;-)

4me, a jaki ma wplyw wziecie hormonu na ft4? Logicznie jezeli nie ma wplywu na TSH to i nie powinno miec na ft4..tylko gdybam. Ja bralam, ale to dlatego, ze chialam wiedziec jak dana dawka na mnie wplywa, a to nie ma wplywu? o.O
    Właśnie do niego chce iść na drugie konsultacje.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 5 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Trzymam kciuki,aby wszystko było w porządku.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bedzie dobrze. Uszy do góry.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 5 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Maskara... to chyba pierwsza klinika o której słyszę ze nie podaje takich danych. Grupa krwi i fenotypy to podstawa. Wiek dawców tez zwykle nie jest tajemnica....
    Zrób kochana rozeznanie w innych klinikach.... jak dla mnie taka „usługa” w bocianie to porażka
    Już zaczęliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:52

klamka lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przed wizytą ale się musze odezwac bo masakra z tym Bocianem co piszesz Niezapominajka... Co ma rodo do cech fenotypowych... Chca się po prostu pozbyc wszystkich zarodkow, rowniez od starszych par jak np my... Co oni by z nimi robili?? A tak to problem z glowy. Co za masakra. Tak jak pisalam niestety nie zniszczysz w Polsce zarodka-idzie do adopcji albo mrozenie przez 20 lat a pozniej nie wiadomo co.

Niezpaominajka nie skorzystalabym z ich uslug ale to pewnie wiesz :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ