IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Rozmawiałam z embriologiem z B ociana na temat A.Z,bo chcieliśmy zarezerwować zarodki.
Niestety uzyskanie jakichkolwiek informacji na temat zarodków graniczy z cudem.
Jedyne co nam podal,to klasa zarodka. O grupie krwi i fenotypach możemy pomarzyć. Gdy naciskalismy chociaż o wiek dawców, bo to dla nas ważne,to emriolog powiedział,że kobieta na pewno jest przed 46rz, a więcej nam nie może powiedzieć. Twierdził, że musimy im zaufać,że dobiora nam dobry zarodek.
Koszt 5000. Sam transfer 4000 + inne koszta np. opieka embriologa.
Masakra, jak to nie moga wiecej powiedzieć. Mają takie informacje i wręcz powinni powiedzieć przed decyzją. Mt kiedyś pytaliśmy w naszej klinice o az to od razu nam pokazali całą listę jakie mają obecnie do dyspozycji. Oczywiście były tam wszystkie potrzebne informacje jak grupa krwi czy kolory włosów itd.klamka, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Rozmawiałam z embriologiem z B ociana na temat A.Z,bo chcieliśmy zarezerwować zarodki.
. Gdy naciskalismy chociaż o wiek dawców, bo to dla nas ważne,to emriolog powiedział,że kobieta na pewno jest przed 46rz, a więcej nam nie może powiedzieć.
no ale jak to nie powiedzą , przecież później chociażby wiek jest potrzebny do badan.
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualnyMasakra
to jak kiedyś tu napisałam o kocie i się wkurzalam na to że w PL nie można uzyskać żadnych info zostałam upomniana ..ale to jak widać prawda !! Nie rozumiem dlaczego tak jest..
4me- mi zaleciło 2 lekarzy nie brać żadnych leków czy hormonów (tym bardziej na tarczycę) przed badaniem- tak też robię.klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Rozmawiałam z embriologiem z B ociana na temat A.Z,bo chcieliśmy zarezerwować zarodki.
Niestety uzyskanie jakichkolwiek informacji na temat zarodków graniczy z cudem.
Jedyne co nam podal,to klasa zarodka. O grupie krwi i fenotypach możemy pomarzyć. Gdy naciskalismy chociaż o wiek dawców, bo to dla nas ważne,to emriolog powiedział,że kobieta na pewno jest przed 46rz, a więcej nam nie może powiedzieć. Twierdził, że musimy im zaufać,że dobiora nam dobry zarodek.
Koszt 5000. Sam transfer 4000 + inne koszta np. opieka embriologa.
Zrób kochana rozeznanie w innych klinikach.... jak dla mnie taka „usługa” w bocianie to porażkaNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapomninajka, RODO RODem. Ale to są podstawowe cechy które powinniście otrzymać. A ze lekarz powiedział ze na pewno zarodek jest od pary przed 46rz, to mi by się już czerwona lampka zapaliła. Rozumiem wiek do 35, ale nie późniejszy. Chodzi o zwiększenie szansy, prawda....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:55
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bylam dzis na becie. Nie wiem czy to nie koniec... Ostatnia beta byla tydzień temu przyrost 56%, prawidlowy przyrost to 66%.
Dzis mam USG to bede wiedziec wiecej. Najgorzej, ze zlamalam swoja zasade-sprawdzilam wyniki w pracy. Za 10 min spotkanie z szefem a mi sie chce ryczec.
-
4me wrote:Bylam dzis na becie. Nie wiem czy to nie koniec... Ostatnia beta byla tydzień temu przyrost 56%, prawidlowy przyrost to 66%.
Dzis mam USG to bede wiedziec wiecej. Najgorzej, ze zlamalam swoja zasade-sprawdzilam wyniki w pracy. Za 10 min spotkanie z szefem a mi sie chce ryczec.
Nie panikuj Kochana! który masz teraz tydzień ciąży? przecież beta najwięcej przyrasta na samym początku, potem zwalnia.
Daj koniecznie znać po usg, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze!4me lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Robilam bo lekarz kazal. Mam dzis 5 weryfikację - beta, progesteron i estriadol. Sama nie wiem ktory to tydzien chyba 6-powinna jeszcze rosnąć.
Kuzwa ide na to spotkanie. Masakra jakas.
Beta od 1200 do 6000 podwaja sie co 48-72h
Powyzej 6000 nawet co 4/5dni.
Na tym etapie liczy sie obraz usg a nie beta. Nie denerwuj sie. -
nick nieaktualny4me wrote:Bylam dzis na becie. Nie wiem czy to nie koniec... Ostatnia beta byla tydzień temu przyrost 56%, prawidlowy przyrost to 66%.
Na tym etapie to już usg. A betę to na pamiątkę najlepiej wtedy.
Mocne kciuki za piękne widoki ✊️✊️✊️✊️✊️✊️
-
Magdala wrote:Nie znam Jakimiuka z Novum. Nie znam Novum
4me, a jaki ma wplyw wziecie hormonu na ft4? Logicznie jezeli nie ma wplywu na TSH to i nie powinno miec na ft4..tylko gdybam. Ja bralam, ale to dlatego, ze chialam wiedziec jak dana dawka na mnie wplywa, a to nie ma wplywu? -
4me wrote:Robilam bo lekarz kazal. Mam dzis 5 weryfikację - beta, progesteron i estriadol. Sama nie wiem ktory to tydzien chyba 6-powinna jeszcze rosnąć.
Kuzwa ide na to spotkanie. Masakra jakas.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
edloteh wrote:Maskara... to chyba pierwsza klinika o której słyszę ze nie podaje takich danych. Grupa krwi i fenotypy to podstawa. Wiek dawców tez zwykle nie jest tajemnica....
Zrób kochana rozeznanie w innych klinikach.... jak dla mnie taka „usługa” w bocianie to porażkaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:52
klamka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja jeszcze przed wizytą ale się musze odezwac bo masakra z tym Bocianem co piszesz Niezapominajka... Co ma rodo do cech fenotypowych... Chca się po prostu pozbyc wszystkich zarodkow, rowniez od starszych par jak np my... Co oni by z nimi robili?? A tak to problem z glowy. Co za masakra. Tak jak pisalam niestety nie zniszczysz w Polsce zarodka-idzie do adopcji albo mrozenie przez 20 lat a pozniej nie wiadomo co.
Niezpaominajka nie skorzystalabym z ich uslug ale to pewnie wiesz