X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Kochana ja uważam go za bardzo dobrego specjalistę. Podoba mi się jego sposób traktowania pacjentek, wizyt podczas których nigdy się nie spieszy i ma czas na wszystkie pytania, na spokojne porozmawianie. Dla mnie po procedurach w Novum to było bardzo ważne i mam wrażenie ze ten jego spokój tez na mnie działa pozytywnie.
    Ja mam fatalne amh w porównaniu do Twojego bo na badaniu w styczniu 0,33, ale chyba mi się podniosło po suplementacji Wit d i dhea bo jeszcze 2 lata temu było 0,14. Miałam w Novum 2 procedury i jedna próbę na cyklu naturalnym. Ani razu nie udało się wyhodować ani 1 komórki. Tutaj to jest moje drugie podejście. Teraz jestem po transferze bardzo dobrej jakości zarodka.
    Ja miałam stymulację lametta i mesninorem. Stymulacje bardzo długie bo aż 15 dni ale chociaż sa jakieś zarodki dobrej jakości. Wydaje mi się ze trzeba znaleźć poprostu ten lek który na Ciebie dobrze podziała i na komórki. Na mnie np gonal nie działał w ogóle. Tak samo jak clo.
    Mi się wydaje ze przy Twoim amh masz szansę na ciążę ze swoich komórek. Chyba ze jest u Was problem po stronie męża?
    My też już prawie byliśmy zdecydowani na kd ale chcemy walczyc jeszcze na swoich komórkach skoro się okazało ze jednak są.
    Mam identyczne odczucia.
    Nie ma presji, nie ma stresu.
    Wprowadza ład nawet przy analizowaniu wyników.
    Uspokaja sposobem bycia.
    Pierwszy lekarz,który naprawdę czytał wyniki, a nie tylko przekartkowal.
    U nas jest słabe nasienie niestety. Plus jest taki,że jest poprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:50

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 6 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Niezapominajka masz AMH 0,98 a ile masz lat przypomnij? Mowil cos lekarz o Twojej jakosci komórek zanim zaczelas te zabawe, z badan hormonalnych?
    Z badań hormonalnych raczej wszystko było ok oprócz Tsh,ale na pewno nie wszystko badalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:50

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za slowa wsparcia :), juz przeryczalam , przetrawilam i coz trzeba dzialac dalej... zobaczymy co mi powiedzą, czy jest jakiś plan czy nara dziękujemy nie da się.

Ewi28 wrote:
    A u nas albo ja mam słabe jajka ale jak piszesz na ilość wychodowanych jajek mam dobrą ilość zarodków. Albo słabe nasienie M bo nigdy zarodek nie dotrwal do 5 doby lub cos mam nie tak z macica bo nigdy nawet do zagniezdzenia nie doszło. Ale jak to rozwikłać :/

U mnie to samo , nigdy nic (nawet 5 lat temu przy idealnych winikach), z tym ze Ty masz dziecko to jest szansa. Mi podali jeden zarodek bo i tu uwaga nie chcieli zebym miala blizniaki - dobre sobie, (rzeczywiście po mojej hisorii widac jak "wielkie" bylo prawdopodobieństwo, nie wiem kto ich matmy uczył :/). Bez dodatkowych badan to jest takie moze sie trafi moze nie...

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Totalnie już nie wiem co robić:(
    Środków coraz mniej i w końcu się okaże,że nie będzie nas stać na AZ w Czechach.. Z drugiej strony AZ dwóch zarodków,to koszt 10000, to prawie jak procedura w Polsce.
    Codziennie boli mnie głowa,bo nom stop martwię się i myślę co zrobić:(
    Dlaczego chcesz brać dwa zarodki? Podanie dwóch od młodych dawców to ryzko ciąży bliźniaczej.... pamiętaj, że każdy cykl jest inny. A nóż coś nie zagra i dwa poleca (tfu tfu tfuuuu).. Moim zdaniem przy takich wykluwajacych się blastkach warto myśleć o jednym zarodku... ale to moja opinia.

Ja ci powiem na swoim przykładzie o kosztach, nasze ICSI w stosunku do AZ. Ostanie podejście kosztowało mnie prawie 15tys.... i co z tego miałam, 1 zarodek. W ten cenie to bym miała 3 piękne blastki z AZ, lub 2 zardoki z PGS....
    Poprzednia procedura kosztowała mnie 14tys, miałam z tego 4 zardoki, nie blastki. Żaden z nami nie został.

Wybór należy oczywiście do was. Pytanie tylko czy jesteście gotowi na tak trudna decyzję, jaką niewątpliwie jest AZ.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje fsh w lipcu 29!!! W sierpniu miałam kolejne in vitro po nim zaczslam pic zioła ojca klimuszko dzis w 2 dc fsh 12!!! Zioła działają!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 12:55

Skittles, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    A u nas albo ja mam słabe jajka ale jak piszesz na ilość wychodowanych jajek mam dobrą ilość zarodków. Albo słabe nasienie M bo nigdy zarodek nie dotrwal do 5 doby lub cos mam nie tak z macica bo nigdy nawet do zagniezdzenia nie doszło. Ale jak to rozwikłać :/
    Widzę, że jedno bobo już macie :) pytanie zatem.... czy robiłaś histeroskopie niedawno może?
    Mogą być i słabe komórki i nasienie.... ale nim podeszłabym do transferu to po pierwsze sprawdziłabym czy tam w środku, po ciąży jest ok. Do tego sprawdzenie endometrium w drugiej fazie cyklu, czyli badanie hist-pat.
    Brakuje mi w twoje historii wielu podstawowych badań.

eM80, tule do serducha. Życie wystawia nas na różne próby... ivf to tylko jedno z nich. Trzeba zebrać siły do dalszej walki ✊️✊️✊️✊️

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• freta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Dziewczyny moje fsh w lipcu 29!!! W sierpniu miałam kolejne in vitro po nim zaczslam pic zioła ojca klimuszko dzis w 2 dc fsh 12!!! Zioła działają!

To super. A bierzesz też jakieś inne wspomagacze?

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę unchibinol wit d c e larginine

Wysłany: 6 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Dlaczego chcesz brać dwa zarodki? Podanie dwóch od młodych dawców to ryzko ciąży bliźniaczej.... pamiętaj, że każdy cykl jest inny. A nóż coś nie zagra i dwa poleca (tfu tfu tfuuuu).. Moim zdaniem przy takich wykluwajacych się blastkach warto myśleć o jednym zarodku... ale to moja opinia.

Ja ci powiem na swoim przykładzie o kosztach, nasze ICSI w stosunku do AZ. Ostanie podejście kosztowało mnie prawie 15tys.... i co z tego miałam, 1 zarodek. W ten cenie to bym miała 3 piękne blastki z AZ, lub 2 zardoki z PGS....
    Poprzednia procedura kosztowała mnie 14tys, miałam z tego 4 zardoki, nie blastki. Żaden z nami nie został.

Wybór należy oczywiście do was. Pytanie tylko czy jesteście gotowi na tak trudna decyzję, jaką niewątpliwie jest AZ.
    Lekarz radził 2 (w Czechach).
    Gdy byłam w Bocianie,to dr radził 1,bo jestem dość drobna.
    I bądź tu człowieku mądry. Ilu lekarzy, tyle opinii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:48

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 6 października 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Bardzo ładny spadek. Oby tak dalej!:)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5, u Ch. Jak będzie więcej zarodkow od tej samej pary, to możecie zarezerwować je wszystkie :)
    Przy drobnej budowie chyba nie ma co ryzykować podawania dwójki. Oczywiście jeżeli zdecydujecie się na 2 to musicie zdawać sobie sprawę z ryzyka z tym związanego.... no i pamiętaj, podanie dwóch zardoków zwiększa szanse zaledwie tylko o kilka procent...
    na udany transfer skada się tak wiele czynników.... że nie wiadomo co zrobić by się w końcu udało....
    Życzę wam kochana dobrych decyzji ✊️✊️✊️❤️

Nadzieja90, ładny spadek. Każdy cykl jest inny, wiec może przypadek ;) w każdym razie powodzenia i samych dobrych wieści ✊️✊️✊️✊️

• Koralik Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile się czeka na te zarodki w A.? Czy może są już dostępne od razu?

Endometrioza 3/4 st.
    Obniżone AMH
    Oligoasthenoteratozoospermia
    07.2018 PICSI :(
    AZ 04.12.2018 :)
    02.01.2019 ♡

127689cf28.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi jesli mogą Ci doradzić to z Novum dr Wojewódzki jest batdzo dobrym specjalistą.

Ewi28 lubi tę wiadomość

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png

Wysłany: 6 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Niezapominajka5, u Ch. Jak będzie więcej zarodkow od tej samej pary, to możecie zarezerwować je wszystkie :)
    Przy drobnej budowie chyba nie ma co ryzykować podawania dwójki. Oczywiście jeżeli zdecydujecie się na 2 to musicie zdawać sobie sprawę z ryzyka z tym związanego.... no i pamiętaj, podanie dwóch zardoków zwiększa szanse zaledwie tylko o kilka procent...
    na udany transfer skada się tak wiele czynników.... że nie wiadomo co zrobić by się w końcu udało....
    Życzę wam kochana dobrych decyzji ✊️✊️✊️❤️

Nadzieja90, ładny spadek. Każdy cykl jest inny, wiec może przypadek ;) w każdym razie powodzenia i samych dobrych wieści ✊️✊️✊️✊️
    Też się interesowaliscie ta klinika?:)
    Które aktualnie bierzecie pod uwagę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:47

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 6 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik wrote:
    A ile się czeka na te zarodki w A.? Czy może są już dostępne od razu?
    Zależy jakie macie grupy krwi. Na pierwszą wizytę sporo się czeka.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Też się interesowaliscie ta klinika?:)
    Które aktualnie bierzecie pod uwagę? Macie już wybrane zarodki?
    Chyba jednak podejdziemy w Polsce.
    Wzbudzili we mnie większe zaufanie.
    Zarodki od leczacej się pary,ale dawcy są młodsi niż dawcy,których zaproponowali nam w Czechach.
    Nie wykluczam też podejścia do jeszcze jednego ivf w przyszłości, jeśli wyniki nie będą fatalne.
    Znam kilka par które korzystały z KD/AZ u Ch. Z powodzeniem zreszta :)
    My na chwilę obecną nie zmieniliśmy decyzji i bierzemy pod uwagę tylko Rep.rofit

• Koralik Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Zależy jakie macie grupy krwi. Na pierwszą wizytę sporo się czeka.
    Ja mam zamiar się tam wybrać na wizytę w najbliższym czasie. Już się dowiadywałam i jest parę terminów jeszcze w październiku, ale nie do Ch., tylko do innych lekarzy. Ale przy KD/AZ to chyba już nie ma znaczenia?

Endometrioza 3/4 st.
    Obniżone AMH
    Oligoasthenoteratozoospermia
    07.2018 PICSI :(
    AZ 04.12.2018 :)
    02.01.2019 ♡

127689cf28.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Widzę, że jedno bobo już macie :) pytanie zatem.... czy robiłaś histeroskopie niedawno może?
    Mogą być i słabe komórki i nasienie.... ale nim podeszłabym do transferu to po pierwsze sprawdziłabym czy tam w środku, po ciąży jest ok. Do tego sprawdzenie endometrium w drugiej fazie cyklu, czyli badanie hist-pat.
    Brakuje mi w twoje historii wielu podstawowych badań.

eM80, tule do serducha. Życie wystawia nas na różne próby... ivf to tylko jedno z nich. Trzeba zebrać siły do dalszej walki ✊️✊️✊️✊️
    Nigdy nie mialam histeroskopii robionej.nikt nie zaproponowal ani nie zlecił. Wydaje mi sie że skoro mamy jedno dziecko mniej poważnie nas traktują. Nie wiem. Szybko popierwszym dziecku zaczelismy sie starać o kolejne. I jest problem. Czemu tak?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Evi jesli mogą Ci doradzić to z Novum dr Wojewódzki jest batdzo dobrym specjalistą.
    Chce żeby ktoś sie w końcu nami zainteresował.jakies badania a nie pchal w stymulacje. Musi być cos nie tak skoro mamy jedno dziecko.

emka29 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 6 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Znam kilka par które korzystały z KD/AZ u Ch. Z powodzeniem zreszta :)
    My na chwilę obecną nie zmieniliśmy decyzji i bierzemy pod uwagę tylko Rep.rofit
    Byliście już tam na wizycie? Jak wrażenia?
    W GynC w O stravie niby wszystko pięknie, dawcy, zarodki.. ale nie zdobyli mojego zaufania. Nie jestem do nich przekona.
    R.eprofit też rozważalismy.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ