IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaT wrote:Kochana ja uważam go za bardzo dobrego specjalistę. Podoba mi się jego sposób traktowania pacjentek, wizyt podczas których nigdy się nie spieszy i ma czas na wszystkie pytania, na spokojne porozmawianie. Dla mnie po procedurach w Novum to było bardzo ważne i mam wrażenie ze ten jego spokój tez na mnie działa pozytywnie.
Ja mam fatalne amh w porównaniu do Twojego bo na badaniu w styczniu 0,33, ale chyba mi się podniosło po suplementacji Wit d i dhea bo jeszcze 2 lata temu było 0,14. Miałam w Novum 2 procedury i jedna próbę na cyklu naturalnym. Ani razu nie udało się wyhodować ani 1 komórki. Tutaj to jest moje drugie podejście. Teraz jestem po transferze bardzo dobrej jakości zarodka.
Ja miałam stymulację lametta i mesninorem. Stymulacje bardzo długie bo aż 15 dni ale chociaż sa jakieś zarodki dobrej jakości. Wydaje mi się ze trzeba znaleźć poprostu ten lek który na Ciebie dobrze podziała i na komórki. Na mnie np gonal nie działał w ogóle. Tak samo jak clo.
Mi się wydaje ze przy Twoim amh masz szansę na ciążę ze swoich komórek. Chyba ze jest u Was problem po stronie męża?
My też już prawie byliśmy zdecydowani na kd ale chcemy walczyc jeszcze na swoich komórkach skoro się okazało ze jednak są.
Nie ma presji, nie ma stresu.
Wprowadza ład nawet przy analizowaniu wyników.
Uspokaja sposobem bycia.
Pierwszy lekarz,który naprawdę czytał wyniki, a nie tylko przekartkowal.
U nas jest słabe nasienie niestety. Plus jest taki,że jest poprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:50
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Niezapominajka masz AMH 0,98 a ile masz lat przypomnij? Mowil cos lekarz o Twojej jakosci komórek zanim zaczelas te zabawe, z badan hormonalnych?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:50
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
dzieki za slowa wsparcia
, juz przeryczalam , przetrawilam i coz trzeba dzialac dalej... zobaczymy co mi powiedzą, czy jest jakiś plan czy nara dziękujemy nie da się.
Ewi28 wrote:A u nas albo ja mam słabe jajka ale jak piszesz na ilość wychodowanych jajek mam dobrą ilość zarodków. Albo słabe nasienie M bo nigdy zarodek nie dotrwal do 5 doby lub cos mam nie tak z macica bo nigdy nawet do zagniezdzenia nie doszło. Ale jak to rozwikłać
U mnie to samo , nigdy nic (nawet 5 lat temu przy idealnych winikach), z tym ze Ty masz dziecko to jest szansa. Mi podali jeden zarodek bo i tu uwaga nie chcieli zebym miala blizniaki - dobre sobie, (rzeczywiście po mojej hisorii widac jak "wielkie" bylo prawdopodobieństwo, nie wiem kto ich matmy uczył). Bez dodatkowych badan to jest takie moze sie trafi moze nie...
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Totalnie już nie wiem co robić
Środków coraz mniej i w końcu się okaże,że nie będzie nas stać na AZ w Czechach.. Z drugiej strony AZ dwóch zarodków,to koszt 10000, to prawie jak procedura w Polsce.
Codziennie boli mnie głowa,bo nom stop martwię się i myślę co zrobić
Ja ci powiem na swoim przykładzie o kosztach, nasze ICSI w stosunku do AZ. Ostanie podejście kosztowało mnie prawie 15tys.... i co z tego miałam, 1 zarodek. W ten cenie to bym miała 3 piękne blastki z AZ, lub 2 zardoki z PGS....
Poprzednia procedura kosztowała mnie 14tys, miałam z tego 4 zardoki, nie blastki. Żaden z nami nie został.
Wybór należy oczywiście do was. Pytanie tylko czy jesteście gotowi na tak trudna decyzję, jaką niewątpliwie jest AZ.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moje fsh w lipcu 29!!! W sierpniu miałam kolejne in vitro po nim zaczslam pic zioła ojca klimuszko dzis w 2 dc fsh 12!!! Zioła działają!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 12:55
Skittles, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:A u nas albo ja mam słabe jajka ale jak piszesz na ilość wychodowanych jajek mam dobrą ilość zarodków. Albo słabe nasienie M bo nigdy zarodek nie dotrwal do 5 doby lub cos mam nie tak z macica bo nigdy nawet do zagniezdzenia nie doszło. Ale jak to rozwikłać
pytanie zatem.... czy robiłaś histeroskopie niedawno może?
Mogą być i słabe komórki i nasienie.... ale nim podeszłabym do transferu to po pierwsze sprawdziłabym czy tam w środku, po ciąży jest ok. Do tego sprawdzenie endometrium w drugiej fazie cyklu, czyli badanie hist-pat.
Brakuje mi w twoje historii wielu podstawowych badań.
eM80, tule do serducha. Życie wystawia nas na różne próby... ivf to tylko jedno z nich. Trzeba zebrać siły do dalszej walki ✊️✊️✊️✊️
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
edloteh wrote:Dlaczego chcesz brać dwa zarodki? Podanie dwóch od młodych dawców to ryzko ciąży bliźniaczej.... pamiętaj, że każdy cykl jest inny. A nóż coś nie zagra i dwa poleca (tfu tfu tfuuuu).. Moim zdaniem przy takich wykluwajacych się blastkach warto myśleć o jednym zarodku... ale to moja opinia.
Ja ci powiem na swoim przykładzie o kosztach, nasze ICSI w stosunku do AZ. Ostanie podejście kosztowało mnie prawie 15tys.... i co z tego miałam, 1 zarodek. W ten cenie to bym miała 3 piękne blastki z AZ, lub 2 zardoki z PGS....
Poprzednia procedura kosztowała mnie 14tys, miałam z tego 4 zardoki, nie blastki. Żaden z nami nie został.
Wybór należy oczywiście do was. Pytanie tylko czy jesteście gotowi na tak trudna decyzję, jaką niewątpliwie jest AZ.
Gdy byłam w Bocianie,to dr radził 1,bo jestem dość drobna.
I bądź tu człowieku mądry. Ilu lekarzy, tyle opinii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:48
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Nadzieja90 wrote:Dziewczyny moje fsh w lipcu 29!!! W sierpniu miałam kolejne in vitro po nim zaczslam pic zioła ojca klimuszko dzis w 2 dc fsh 12!!! Zioła działają!Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5, u Ch. Jak będzie więcej zarodkow od tej samej pary, to możecie zarezerwować je wszystkie
Przy drobnej budowie chyba nie ma co ryzykować podawania dwójki. Oczywiście jeżeli zdecydujecie się na 2 to musicie zdawać sobie sprawę z ryzyka z tym związanego.... no i pamiętaj, podanie dwóch zardoków zwiększa szanse zaledwie tylko o kilka procent...
na udany transfer skada się tak wiele czynników.... że nie wiadomo co zrobić by się w końcu udało....
Życzę wam kochana dobrych decyzji ✊️✊️✊️❤️
Nadzieja90, ładny spadek. Każdy cykl jest inny, wiec może przypadekw każdym razie powodzenia i samych dobrych wieści ✊️✊️✊️✊️
-
Evi jesli mogą Ci doradzić to z Novum dr Wojewódzki jest batdzo dobrym specjalistą.
Ewi28 lubi tę wiadomość
-
edloteh wrote:Niezapominajka5, u Ch. Jak będzie więcej zarodkow od tej samej pary, to możecie zarezerwować je wszystkie
Przy drobnej budowie chyba nie ma co ryzykować podawania dwójki. Oczywiście jeżeli zdecydujecie się na 2 to musicie zdawać sobie sprawę z ryzyka z tym związanego.... no i pamiętaj, podanie dwóch zardoków zwiększa szanse zaledwie tylko o kilka procent...
na udany transfer skada się tak wiele czynników.... że nie wiadomo co zrobić by się w końcu udało....
Życzę wam kochana dobrych decyzji ✊️✊️✊️❤️
Nadzieja90, ładny spadek. Każdy cykl jest inny, wiec może przypadekw każdym razie powodzenia i samych dobrych wieści ✊️✊️✊️✊️
Które aktualnie bierzecie pod uwagę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:47
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Koralik wrote:A ile się czeka na te zarodki w A.? Czy może są już dostępne od razu?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Też się interesowaliscie ta klinika?
Które aktualnie bierzecie pod uwagę? Macie już wybrane zarodki?
Chyba jednak podejdziemy w Polsce.
Wzbudzili we mnie większe zaufanie.
Zarodki od leczacej się pary,ale dawcy są młodsi niż dawcy,których zaproponowali nam w Czechach.
Nie wykluczam też podejścia do jeszcze jednego ivf w przyszłości, jeśli wyniki nie będą fatalne.
My na chwilę obecną nie zmieniliśmy decyzji i bierzemy pod uwagę tylko Rep.rofit
-
Niezapominajka5 wrote:Zależy jakie macie grupy krwi. Na pierwszą wizytę sporo się czeka.
-
edloteh wrote:Widzę, że jedno bobo już macie
pytanie zatem.... czy robiłaś histeroskopie niedawno może?
Mogą być i słabe komórki i nasienie.... ale nim podeszłabym do transferu to po pierwsze sprawdziłabym czy tam w środku, po ciąży jest ok. Do tego sprawdzenie endometrium w drugiej fazie cyklu, czyli badanie hist-pat.
Brakuje mi w twoje historii wielu podstawowych badań.
eM80, tule do serducha. Życie wystawia nas na różne próby... ivf to tylko jedno z nich. Trzeba zebrać siły do dalszej walki ✊️✊️✊️✊️ -
emka29 wrote:Evi jesli mogą Ci doradzić to z Novum dr Wojewódzki jest batdzo dobrym specjalistą.
emka29 lubi tę wiadomość
-
edloteh wrote:Znam kilka par które korzystały z KD/AZ u Ch. Z powodzeniem zreszta
My na chwilę obecną nie zmieniliśmy decyzji i bierzemy pod uwagę tylko Rep.rofit
W GynC w O stravie niby wszystko pięknie, dawcy, zarodki.. ale nie zdobyli mojego zaufania. Nie jestem do nich przekona.
R.eprofit też rozważalismy.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝