IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdala ❤❤❤
Magdala lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Magdala wrote:Jakie usg kobieto, ja dopiero co wysikalam dwie kreski. Daj odsapnac.
Acard bralam prawie od poczatku cyklu.
Moj nastepny przystanek to powtorka testu czy ciemnieje.
Spoko, nie pospieszam, niech sie wszystko ladnie rozwija.
Pytalam tylko, bo nie wiem czy bedziesz probowac zrobic u siebie czy moze sie do pl wybierasz?Magdala lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Magdala wrote:Cos mi dzwwoni, ze Acard najwazniejszy przy zagniezdzeniu i zmniejsza krzepliwosc krwi. Heparyna jest przeciwzakrzepowa.
A jak dr odstawiala, to co mowila?
Mi dr Lewandowski mowil, ze jesli acard to dopiero po transferze.
4me a Ty od kiedy bralas acard?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Magdala wrote:Widzisz, co lekarz to opinia...Immunolodzy i hematolodzy zalecaja od poczatku cyklu.
Ale to zalezy od przypadku zapewne.
U mnie usg to w 12 tygodniu dopiero robia. Na razie o tym nie mysle.oczywiście za kazdym razem z z polecenia lekarza. W PL to pewnie w druga strone przeginaja
Ale generalnie opieka w GB to raczej nie ten poziom, ktory mi odpowiada. Mieszkalam kiedys w Londynie to pamietam, ze na wszystko paracetamol byl
-
4me wrote:Wiem, ze tak jest w GB ale to bylby dla mnue szok. Ja juz z 6 razy bylam od transferu
oczywiście za kazdym razem z z polecenia lekarza. W PL to pewnie w druga strone przeginaja
Ale generalnie opieka w GB to raczej nie ten poziom, ktory mi odpowiada. Mieszkalam kiedys w Londynie to pamietam, ze na wszystko paracetamol byl
A normalny gin nawet cipki na oczy nie oglada. Generalnie nie badaja w ogole.
Nie wiem jak to bedzie.
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Tak, ale to tylko dla wlasnego spokoju.
Musze leciec angielskim schematem nie mam wyjscia. Mam tylko nadzieje, ze suma moich doswiadczen wplynie na jakosc opieki.
Zycze, zeby nie bylo takich potrzeb!Magdala lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny acardu nie bierze się przed punkcją jak przed każdym zabiegiem aby zmniejszyć ryzyko krwawienia. Ze względu na to większość lekarzy zleca odstawienie na początku cyklu z planowaną punkcją. Ja biorę acard stale i teraz właśnie musiałam odstawić.
Mam mętlik w głowie. Dzisiaj 10dc. W czwartek wzięłam ostatnią dawkę lametty a w piątek zaczęłam od nowa krwawić. Zaraz mam jechać do Warszawy i udało mi się rano zrobić USG. Endometrium nie ma (2.1mm) ale są trzy równe pecherzyki 6.4, 6.9 i 4.9. Nigdy tyle nie miałam i chyba nie mogę odpuścić tego cyklu, który wyglada tak jakby dopiero się zaczął. Postanowiłam że jednak pojadę do lekarki i może powinnam jednak spróbować się lekko podstymulować. Sama nie wiem co robić.Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Dziewczyny acardu nie bierze się przed punkcją jak przed każdym zabiegiem aby zmniejszyć ryzyko krwawienia. Ze względu na to większość lekarzy zleca odstawienie na początku cyklu z planowaną punkcją. Ja biorę acard stale i teraz właśnie musiałam odstawić.
Mam mętlik w głowie. Dzisiaj 10dc. W czwartek wzięłam ostatnią dawkę lametty a w piątek zaczęłam od nowa krwawić. Zaraz mam jechać do Warszawy i udało mi się rano zrobić USG. Endometrium nie ma (2.1mm) ale są trzy równe pecherzyki 6.4, 6.9 i 4.9. Nigdy tyle nie miałam i chyba nie mogę odpuścić tego cyklu, który wyglada tak jakby dopiero się zaczął. Postanowiłam że jednak pojadę do lekarki i może powinnam jednak spróbować się lekko podstymulować. Sama nie wiem co robić.
ja tez biore stale acard tzn u mnie pod inna nazwa i dawka chyba wieksza bo ja setke lykam , nic sie zlego nie dzieje , w dniu punkcji tylko nie biore (takie zalecenia od lekarza, przy histeroskopi tez na jeden dzien przed mialam odstawic) , nigdy nie krwawilam ...
Zobaczysz co Ci lekara powie , bo faktycznie wyglada na poczatek cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:22
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
scania wrote:Dziewczyny acardu nie bierze się przed punkcją jak przed każdym zabiegiem aby zmniejszyć ryzyko krwawienia. Ze względu na to większość lekarzy zleca odstawienie na początku cyklu z planowaną punkcją. Ja biorę acard stale i teraz właśnie musiałam odstawić.
Mam mętlik w głowie. Dzisiaj 10dc. W czwartek wzięłam ostatnią dawkę lametty a w piątek zaczęłam od nowa krwawić. Zaraz mam jechać do Warszawy i udało mi się rano zrobić USG. Endometrium nie ma (2.1mm) ale są trzy równe pecherzyki 6.4, 6.9 i 4.9. Nigdy tyle nie miałam i chyba nie mogę odpuścić tego cyklu, który wyglada tak jakby dopiero się zaczął. Postanowiłam że jednak pojadę do lekarki i może powinnam jednak spróbować się lekko podstymulować. Sama nie wiem co robić.
Masz dobrego lekarza?
Moze sieknac mala dawke gonadotropin, bo na lamette czy clo juz chyba za pozno? Endo male, juz powinno byc troche grubsze. Iludniowe masz cykle?
Gdybam sobie, lekarz niech to oceni.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Właśnie myśle o małej dawce gonadotropin, bo trzy pecherzyki to mój rekord. Zobaczę jak to będzie wyglądać na Usg w Novum. Moje cykle są tak nieprzewidywalne że niczego nie jestem pewna. Ostatni miał 23 dni a poprzedni 37. Jeśli po Lametta pojawiły się trzy pecherzyki to jest naprawdę nieźle. Ja miałam w 2dc bardzo niski poziom estradiolu <10 i po lametta pewnie było jeszcze gorzej, dlatego długie krwawienie chyba nie jest takie nienormalne. Wydaje mi się że jajnik późno wystartował, choć jeden z tych pęcherzyków miałam już w 4dc ale wyglada na to że od tego czasu nie urósł.Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Magdala wrote:Cos mi dzwwoni, ze Acard najwazniejszy przy zagniezdzeniu i zmniejsza krzepliwosc krwi. Heparyna jest przeciwzakrzepowa.
A jak dr odstawiala, to co mowila?
Acard zostawił. Mówi, że nie zaszkodzi, a działa dobrze na przepływy. Cokolwiek to znaczy -
Reni wrote:u mnie np lekarz odstawił Neoparin (nie mam wskazań, mutacji więc po co brać?)
Acard zostawił. Mówi, że nie zaszkodzi, a działa dobrze na przepływy. Cokolwiek to znaczy
O widzisz dobrze wiedziec. Ja za tydzien zadzwonie do mojego doktora to tez zapytam, co mysli o odstawieniu.
Kiedy odstawilas? Jakies badania sie przy tym robi?
Acard rozrzedza tez krew o ile dobrze kojarze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 13:25
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:O widzisz dobrze wiedziec. Ja za tydzien zadzwonie do mojego doktora to tez zapytam, co mysli o odstawieniu.
Kiedy odstawilas? Jakies badania sie przy tym robi?
Acard rozrzedza tez krew o ile dobrze kojarze.
badania takie co zwykle, krew i mocz standarodowe w ciąży
wcześniej widział, że mutacji nie było
odstawiłam jakoś ok 16tc -
eM80 wrote:ja tez biore stale acard tzn u mnie pod inna nazwa i dawka chyba wieksza bo ja setke lykam , nic sie zlego nie dzieje , w dniu punkcji tylko nie biore (takie zalecenia od lekarza, przy histeroskopi tez na jeden dzien przed mialam odstawic) , nigdy nie krwawilam ...
Zobaczysz co Ci lekara powie , bo faktycznie wyglada na poczatek cyklu.
ja w Novum miałam taki przykaz przy IVF i histeroskopii
Acard ma chyba taki skład jak aspiryna? albo podobny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f47d4ec67ac2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 13:55