X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja w Novum miałam taki przykaz przy IVF i histeroskopii
    Acard ma chyba taki skład jak aspiryna? albo podobny

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f47d4ec67ac2.jpg

hmm , co kraj to obyczaj :) , byc moze chodzi im o aspiryne (taka jak stosuje sie przeciwbólowo/ przeciwgoraczkowo jak i inne nlpz-y tj przewaznie 500-1000 mg , a acard i takie tego typu ustrojstwa maja bardzo mala dawke 75 mg) , moja hematolozka stwierdzila ze to dany lekarz zawsze bedzie decydowal czy mam przerwac branie w zaleznosci od stopnia interwencji (do biospji szpiku np musialam na tydzien przestac brac bo spora dziure robia i bylo ryzyko)

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też mi się wydaje, że co klinika, lekarz to inne zalecenia

Neoparin też jedna lekarka na początku ciąży dała mi z automatu, bo 40+
    druga nie była pewna i zobaczymy po wynikach badań
    a docelowy lekarz z patologii ciąży zapytał po co mi to dały? i odstawiamy

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • scania Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam od lekarki. Niestety najprawdopodobniej ten cykl już jest stracony. Mogę zrobić Usg za 3-4 dni i jeśli któryś z pęcherzyków ruszy to wtedy mam zadzwonić i może się uda jakoś dociągnąć do punkcji ale szanse są niewielkie. Wyglada jakby pęcherzyk który był dominujący zmniejszył się. Jeśli nic nie ruszy to zobaczymy w kolejnym cyklu. Niepotrzebnie jechałam do Warszawy. Za późno na gonadotropiny. Łudziłam się, że coś jeszcze mogę a tu wielka lipa.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Wyszłam od lekarki. Niestety najprawdopodobniej ten cykl już jest stracony. Mogę zrobić Usg za 3-4 dni i jeśli któryś z pęcherzyków ruszy to wtedy mam zadzwonić i może się uda jakoś dociągnąć do punkcji ale szanse są niewielkie. Wyglada jakby pęcherzyk który był dominujący zmniejszył się. Jeśli nic nie ruszy to zobaczymy w kolejnym cyklu. Niepotrzebnie jechałam do Warszawy. Za późno na gonadotropiny. Łudziłam się, że coś jeszcze mogę a tu wielka lipa.

Przykro mi :(
    No ale kto nie probuje ten nie ma...

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wspaniałe wieści :)

Magdala lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Selenus Debiutantka

Wysłany: 9 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was może trochę z innej beczki, zwłaszcza do tych dziewczyn, którym udało się zajść w ciąże. Czy wiecie, jak ciąża wpływa na rezerwę jajnikowa i co za tym idzie menopauzę?. Na "chłopski rozum" nie powinna zmniejszać rezerwy, bo przez ten czas nie ma owulacji, ale jak to wygląda faktycznie? Chodzi mi głownie o to, czy ciąża dodatkowa przyspiesza wejście w menopauzę - jeśli przed była obniżona rezerwa i podwyższone FSH?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:57

• mag87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenus mi kiedyś dr mówił że jak się zajdzie w ciążę to rezerwa jest jakby wstrzymywana, tzn nie maleje:)

klz96iye30cupjne.png
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie bo zaczynam świrowac. Dziś jest 4rty dzień od transferu dwóch 4ro dniowych zarodków 8.2. Zrobiłam pierwsza weryfikacje beta 3.5 czy to cos oznacza czy to jeszcze ovitrelle który brała. 30.09

freta lubi tę wiadomość

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    Dziewczyny doradzcie bo zaczynam świrowac. Dziś jest 4rty dzień od transferu dwóch 4ro dniowych zarodków 8.2. Zrobiłam pierwsza weryfikacje beta 3.5 czy to cos oznacza czy to jeszcze ovitrelle który brała. 30.09
    Ja mialam robione bete na 3 dzien po transferze blastki bo takie procedury w invicta ale od razu lekarz mi powiedzial, ze ta beta nie pokaże mi ciąży. Ze bedzie najwcześniej wiadomo przy drugiej weryfikacji u mnie to był 6dpt.

Ciaza jest raczej powyżej 5 i to zrobiona w odpowiedni dzien.

Po co robilas tak wcześnie? :(tylko sie mastresujesz...

Edit:chyba w koncu nawet tej na 3 dzien ostatecznie nie zrobilam bo pewnie bym panikowala i pamiętała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 17:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mialam robione bete na 3 dzien po transferze blastki bo takie procedury w invicta ale od razu lekarz mi powiedzial, ze ta beta nie pokaże mi ciąży. Ze bedzie najwcześniej wiadomo przy drugiej weryfikacji u mnie to był 6dpt.

Ciaza jest raczej powyżej 5 i to zrobiona w odpowiedni dzien.

Po co robilas tak wcześnie? :(tylko sie mastresujesz...

Edit:chyba w koncu nawet tej na 3 dzien ostatecznie nie zrobilam bo pewnie bym panikowala i pamiętała ;)

4me dzięki ja juz po rozmowie z lekarzem i.powiedział to co Ty. Robiłam tak wcześnie wg zaleceń invicty tez tego nie rozumiem po co bo tylko sie niepotrzebnie nakręcilam. Dodatkowo progesteron i estradiol przy pierwszej weryfikacji. Czy Ty miałaś jakieś oznaki zagniezddzenia? Mnie brzuch boli jak na okres

Wiek - rocznik 1977
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    4me dzięki ja juz po rozmowie z lekarzem i.powiedział to co Ty. Robiłam tak wcześnie wg zaleceń invicty tez tego nie rozumiem po co bo tylko sie niepotrzebnie nakręcilam. Dodatkowo progesteron i estradiol przy pierwszej weryfikacji. Czy Ty miałaś jakieś oznaki zagniezddzenia? Mnie brzuch boli jak na okres
    A to Ty tez invicta-i wszystko jasne;) Oni szaleja z ta beta. Pierwsza i przy ostatniej weryfikacji (czyli piatej weryfikacji w moim przypadku) to wg moich doświadczeń tylko niepotrzebny stres dla pacjentki.
    Progesteron i estriadol dalej we mnie faszeruja i na kazda wizyte musze badac-chociaz poziom mam wysoki...

Nie mialam żadnych nawet najmniejszych oznak zagniezdza a z kolei inne dziewczyny brzuch boli jak na okres- nie ma tu reguly, także nie przyjmuj sie tym.
    Kiedy masz kolejna weryfikacje i ktory to bedzie dpt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:02

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki którym się udało, czy bolały Was jajniki lub jeden z nich kilka dni po transferze?

Zajączek :) lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mnie niby nie powinny bolec, bo mialam crio, ale kilka razy zakluly. O wiele bardziej natomiast bolala mi macica. Cala niedziele i pol nocy mialam bole miesiaczkowe bardzo mocne i nie ustajace po nospie. To bylo osmego dnia po. Pierwszego drugiego dnia po mialam takie klujki i szczypawki to tu to tam.
    A co sie dzieje?

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 10 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A to Ty tez invicta-i wszystko jasne;) Oni szaleja z ta beta. Pierwsza i przy ostatniej weryfikacji (czyli piatej weryfikacji w moim przypadku) to wg moich doświadczeń tylko niepotrzebny stres dla pacjentki.
    Progesteron i estriadol dalej we mnie faszeruja i na kazda wizyte musze badac-chociaz poziom mam wysoki...

Nie mialam żadnych nawet najmniejszych oznak zagniezdza a z kolei inne dziewczyny brzuch boli jak na okres- nie ma tu reguly, także nie przyjmuj sie tym.
    Kiedy masz kolejna weryfikacje i ktory to bedzie dpt?

kKolejna decydującą weryfikacja w sobote. Brzuch dalej boli jak na okres a to.jest wlasnie teraz moment zagniezdzania o ile takowe następuje
    Martwi mnie ze w invicta nie zbadali mi grubości endometrium przed transferem tez tak mieliście??? Przecież to chyba podstawa

Wiek - rocznik 1977
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:11

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    kKolejna decydującą weryfikacja w sobote. Brzuch dalej boli jak na okres a to.jest wlasnie teraz moment zagniezdzania o ile takowe następuje
    Martwi mnie ze w invicta nie zbadali mi grubości endometrium przed transferem tez tak mieliście??? Przecież to chyba podstawa

Zawsze mi sprawdzali przed transferem endometrium (Invicta).

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Selenus Debiutantka

Wysłany: 10 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)

• AniaT Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ania, mnie niby nie powinny bolec, bo mialam crio, ale kilka razy zakluly. O wiele bardziej natomiast bolala mi macica. Cala niedziele i pol nocy mialam bole miesiaczkowe bardzo mocne i nie ustajace po nospie. To bylo osmego dnia po. Pierwszego drugiego dnia po mialam takie klujki i szczypawki to tu to tam.
    A co sie dzieje?

Nic się w sumie nie dzieje, tylko się zastanawiam jakie miałyście objawy przed pozytywnym testem. Ja będę testować jakoś w weekend, brzuch mnie praktycznie nic nie boli, wczoraj troszkę wieczorem i właśnie ten jeden jajnik tak mocniej a tak to czuję się bardzo dobrze. Boję się, że ten ból jajnika to nic dobrego. Nie mam nawet takich bóli jak WY czyli takich okresowych. Zaczęłam się nawet zastanawiać, czy ten zarodek nadal jest w moim brzuchu, czy się nie rozpadł zaraz po podaniu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:57

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ