IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:ja w Novum miałam taki przykaz przy IVF i histeroskopii
Acard ma chyba taki skład jak aspiryna? albo podobny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f47d4ec67ac2.jpg
hmm , co kraj to obyczaj, byc moze chodzi im o aspiryne (taka jak stosuje sie przeciwbólowo/ przeciwgoraczkowo jak i inne nlpz-y tj przewaznie 500-1000 mg , a acard i takie tego typu ustrojstwa maja bardzo mala dawke 75 mg) , moja hematolozka stwierdzila ze to dany lekarz zawsze bedzie decydowal czy mam przerwac branie w zaleznosci od stopnia interwencji (do biospji szpiku np musialam na tydzien przestac brac bo spora dziure robia i bylo ryzyko)
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
no też mi się wydaje, że co klinika, lekarz to inne zalecenia
Neoparin też jedna lekarka na początku ciąży dała mi z automatu, bo 40+
druga nie była pewna i zobaczymy po wynikach badań
a docelowy lekarz z patologii ciąży zapytał po co mi to dały? i odstawiamy -
Wyszłam od lekarki. Niestety najprawdopodobniej ten cykl już jest stracony. Mogę zrobić Usg za 3-4 dni i jeśli któryś z pęcherzyków ruszy to wtedy mam zadzwonić i może się uda jakoś dociągnąć do punkcji ale szanse są niewielkie. Wyglada jakby pęcherzyk który był dominujący zmniejszył się. Jeśli nic nie ruszy to zobaczymy w kolejnym cyklu. Niepotrzebnie jechałam do Warszawy. Za późno na gonadotropiny. Łudziłam się, że coś jeszcze mogę a tu wielka lipa.Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Wyszłam od lekarki. Niestety najprawdopodobniej ten cykl już jest stracony. Mogę zrobić Usg za 3-4 dni i jeśli któryś z pęcherzyków ruszy to wtedy mam zadzwonić i może się uda jakoś dociągnąć do punkcji ale szanse są niewielkie. Wyglada jakby pęcherzyk który był dominujący zmniejszył się. Jeśli nic nie ruszy to zobaczymy w kolejnym cyklu. Niepotrzebnie jechałam do Warszawy. Za późno na gonadotropiny. Łudziłam się, że coś jeszcze mogę a tu wielka lipa.
Przykro mi
No ale kto nie probuje ten nie ma...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Magdala wspaniałe wieści
Magdala lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Mam pytanie do Was może trochę z innej beczki, zwłaszcza do tych dziewczyn, którym udało się zajść w ciąże. Czy wiecie, jak ciąża wpływa na rezerwę jajnikowa i co za tym idzie menopauzę?. Na "chłopski rozum" nie powinna zmniejszać rezerwy, bo przez ten czas nie ma owulacji, ale jak to wygląda faktycznie? Chodzi mi głownie o to, czy ciąża dodatkowa przyspiesza wejście w menopauzę - jeśli przed była obniżona rezerwa i podwyższone FSH?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny doradzcie bo zaczynam świrowac. Dziś jest 4rty dzień od transferu dwóch 4ro dniowych zarodków 8.2. Zrobiłam pierwsza weryfikacje beta 3.5 czy to cos oznacza czy to jeszcze ovitrelle który brała. 30.09
freta lubi tę wiadomość
Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
Erika wrote:Dziewczyny doradzcie bo zaczynam świrowac. Dziś jest 4rty dzień od transferu dwóch 4ro dniowych zarodków 8.2. Zrobiłam pierwsza weryfikacje beta 3.5 czy to cos oznacza czy to jeszcze ovitrelle który brała. 30.09
Ciaza jest raczej powyżej 5 i to zrobiona w odpowiedni dzien.
Po co robilas tak wcześnie? :(tylko sie mastresujesz...
Edit:chyba w koncu nawet tej na 3 dzien ostatecznie nie zrobilam bo pewnie bym panikowala i pamiętałaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 17:51
-
4me wrote:Ja mialam robione bete na 3 dzien po transferze blastki bo takie procedury w invicta ale od razu lekarz mi powiedzial, ze ta beta nie pokaże mi ciąży. Ze bedzie najwcześniej wiadomo przy drugiej weryfikacji u mnie to był 6dpt.
Ciaza jest raczej powyżej 5 i to zrobiona w odpowiedni dzien.
Po co robilas tak wcześnie? :(tylko sie mastresujesz...
Edit:chyba w koncu nawet tej na 3 dzien ostatecznie nie zrobilam bo pewnie bym panikowala i pamiętała
4me dzięki ja juz po rozmowie z lekarzem i.powiedział to co Ty. Robiłam tak wcześnie wg zaleceń invicty tez tego nie rozumiem po co bo tylko sie niepotrzebnie nakręcilam. Dodatkowo progesteron i estradiol przy pierwszej weryfikacji. Czy Ty miałaś jakieś oznaki zagniezddzenia? Mnie brzuch boli jak na okresWiek - rocznik 1977
Erika wrote:4me dzięki ja juz po rozmowie z lekarzem i.powiedział to co Ty. Robiłam tak wcześnie wg zaleceń invicty tez tego nie rozumiem po co bo tylko sie niepotrzebnie nakręcilam. Dodatkowo progesteron i estradiol przy pierwszej weryfikacji. Czy Ty miałaś jakieś oznaki zagniezddzenia? Mnie brzuch boli jak na okres
Progesteron i estriadol dalej we mnie faszeruja i na kazda wizyte musze badac-chociaz poziom mam wysoki...
Nie mialam żadnych nawet najmniejszych oznak zagniezdza a z kolei inne dziewczyny brzuch boli jak na okres- nie ma tu reguly, także nie przyjmuj sie tym.
Kiedy masz kolejna weryfikacje i ktory to bedzie dpt?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:02
-
Ania, mnie niby nie powinny bolec, bo mialam crio, ale kilka razy zakluly. O wiele bardziej natomiast bolala mi macica. Cala niedziele i pol nocy mialam bole miesiaczkowe bardzo mocne i nie ustajace po nospie. To bylo osmego dnia po. Pierwszego drugiego dnia po mialam takie klujki i szczypawki to tu to tam.
A co sie dzieje?Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
4me wrote:A to Ty tez invicta-i wszystko jasne;) Oni szaleja z ta beta. Pierwsza i przy ostatniej weryfikacji (czyli piatej weryfikacji w moim przypadku) to wg moich doświadczeń tylko niepotrzebny stres dla pacjentki.
Progesteron i estriadol dalej we mnie faszeruja i na kazda wizyte musze badac-chociaz poziom mam wysoki...
Nie mialam żadnych nawet najmniejszych oznak zagniezdza a z kolei inne dziewczyny brzuch boli jak na okres- nie ma tu reguly, także nie przyjmuj sie tym.
Kiedy masz kolejna weryfikacje i ktory to bedzie dpt?
kKolejna decydującą weryfikacja w sobote. Brzuch dalej boli jak na okres a to.jest wlasnie teraz moment zagniezdzania o ile takowe następuje
Martwi mnie ze w invicta nie zbadali mi grubości endometrium przed transferem tez tak mieliście??? Przecież to chyba podstawa
Wiek - rocznik 1977
nick nieaktualny
-
Erika wrote:kKolejna decydującą weryfikacja w sobote. Brzuch dalej boli jak na okres a to.jest wlasnie teraz moment zagniezdzania o ile takowe następuje
Martwi mnie ze w invicta nie zbadali mi grubości endometrium przed transferem tez tak mieliście??? Przecież to chyba podstawa
Zawsze mi sprawdzali przed transferem endometrium (Invicta).
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Magdala wrote:Ania, mnie niby nie powinny bolec, bo mialam crio, ale kilka razy zakluly. O wiele bardziej natomiast bolala mi macica. Cala niedziele i pol nocy mialam bole miesiaczkowe bardzo mocne i nie ustajace po nospie. To bylo osmego dnia po. Pierwszego drugiego dnia po mialam takie klujki i szczypawki to tu to tam.
A co sie dzieje?
Nic się w sumie nie dzieje, tylko się zastanawiam jakie miałyście objawy przed pozytywnym testem. Ja będę testować jakoś w weekend, brzuch mnie praktycznie nic nie boli, wczoraj troszkę wieczorem i właśnie ten jeden jajnik tak mocniej a tak to czuję się bardzo dobrze. Boję się, że ten ból jajnika to nic dobrego. Nie mam nawet takich bóli jak WY czyli takich okresowych. Zaczęłam się nawet zastanawiać, czy ten zarodek nadal jest w moim brzuchu, czy się nie rozpadł zaraz po podaniu... -
nick nieaktualny