IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
scania wrote:Robiłam sobie zastrzyki z Clexane około 10 miesięcy i najlepiej wychodziło jak wbijałem igłę szybko i zdecydowanie. Czasem miałam ogromne siniaki ale to nic groźnego
. Dojdziesz do wprawy. W wewnętrzną stronę uda nie dałam rady, bo bolało a w brzuch nawet ciążowy jakoś się udawało. Próbowałam też w ramię (wewnętrzna strona) ale to było jeszcze gorsze.
Ja wbijalam 9 miesiecy - przez wiekszosc czasu w zewnetrzna strone uda, tak na wysokosci pod biodrami. Zgadzam sie ze igla szybko ale wstrzykiwanie wolno. Chociaz to nic w porownaniu z progesteronem w zastrzykach - bardzo piecze. -
4me wrote:Kurcze ale zacmienie przepraszam rzeczywiście ja pisze i gonapeptylu a Ty o Gonalu
Neoparin tak dzieki-wbijamy powoli. Juz bylo lepiej byly wlasnie tylko takie male punkciki a tu taki zonk nagle. Mam nadzieje, ze to przypadek i za czesto nie bedzie sie dziac.
Ja tez biore acard jako osobny lek.
Testowalam przy 6transferach. Sama heparyna - zostaja same punkciki w miejscu wbicia albo 0 sladu. Przy heparynie z acardem, wielkie bolesne siniaki.
4me lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Te siniaki masz przez acard w polaczeniu z heparyna.
Testowalam przy 6transferach. Sama heparyna - zostaja same punkciki w miejscu wbicia albo 0 sladu. Przy heparynie z acardem, wielkie bolesne siniaki.
Ja biore heparyne rano i acard wieczorem od ok dwoch tygodni. Mam tylko punkciki.
Podejrzewam, ze co osoba to inna reakcja.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Sorry ja ostatnio nie wiem co pisze. Wbijamy szybko wstrzykujemy powoli. Generalnie nic nie zmieniliśmy a siniaki sa na maksa. Dzis kolejny, nowy z rana. To nawet nie jest siniak a podskorny wylew krwi. Problem w tym, ze zaraz skonczy mi sie miejsce na brzuchu bo w to sie znowu nie wbije poki nie zejdzie.
Przezyje jakos. Chyba
Ja tez heparyne rano a acard wieczorem.
Ja sie zastanawiam czy na pewno powinnam ta heparyne brac. Mam dwie mutacje w MTHFR (teraz z glowy nie pamietam jakie) i heterozygote a podobno to homozygota jest wskazaniem.
Jak to jest u Was?
-
Magdala wrote:Ja biore heparyne rano i acard wieczorem od ok dwoch tygodni. Mam tylko punkciki.
Podejrzewam, ze co osoba to inna reakcja. -
4me wrote:Sorry ja ostatnio nie wiem co pisze. Wbijamy szybko wstrzykujemy powoli. Generalnie nic nie zmieniliśmy a siniaki sa na maksa. Dzis kolejny, nowy z rana. To nawet nie jest siniak a podskorny wylew krwi. Problem w tym, ze zaraz skonczy mi sie miejsce na brzuchu bo w to sie znowu nie wbije poki nie zejdzie.
Przezyje jakos. Chyba
Ja tez heparyne rano a acard wieczorem.
Ja sie zastanawiam czy na pewno powinnam ta heparyne brac. Mam dwie mutacje w MTHFR (teraz z glowy nie pamietam jakie) i heterozygote a podobno to homozygota jest wskazaniem.
Jak to jest u Was?
Ja oficjalnie nie mam wskazan zadnych. Biore na zasadzie dodatkowej podkoszulki gdy wychodzisz na mrozZa zgoda lekarza.
Wspolczuje tych siniorow. A robisz na lezaco na stojaco? Sprobuj sie maksymalnie rozluznic. Ja juz wszystko przerabialam. Najlepiej mi idzie jak jestem rozgrzana, leze, miesnie luzne, rowny oddechponadto po wkluciu trzymam fald skory jeszcze chwile, wyciagam igle i juz nie dotykam miejsca wklucia niczym.
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Podziwiam Was ze robicie sobie same te zastrzyki. Mi zawsze robi mąż bo ja się boję haha.
Kupowałam dzisiaj ten neoparin i poprosiłam lekarza rodzinnego o receptę na ryczałt bo w klinice mi wpisali na 100%. Zapłaciłam 3,20 zł. Masskra jaka różnica. -
Dziewczyny SOS!!! Jutro o 7 rano musze zrobić tsh i ft4. Brac przed badaniem normalnie hormony (okolo 6) czy lepiej wlasnie nie i wziac po???
Ktos, cos wie??
Edit:dobra na necie pisza, ze dla tsh bez roznicy a ma wpływ na ft4. Wezme wiec po badaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 21:12
-
Nie znam Jakimiuka z Novum. Nie znam Novum
4me, a jaki ma wplyw wziecie hormonu na ft4? Logicznie jezeli nie ma wplywu na TSH to i nie powinno miec na ft4..tylko gdybam. Ja bralam, ale to dlatego, ze chialam wiedziec jak dana dawka na mnie wplywa, a to nie ma wplywu?Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
4me wrote:Dziewczyny SOS!!! Jutro o 7 rano musze zrobić tsh i ft4. Brac przed badaniem normalnie hormony (okolo 6) czy lepiej wlasnie nie i wziac po???
Ktos, cos wie??
Edit:dobra na necie pisza, ze dla tsh bez roznicy a ma wpływ na ft4. Wezme wiec po badaniu.
Mi endokrynolog zawsze mówił, żeby badania tarczycowe (tsh, ft3, ft4) robić zanim weźmie się tablety:)4me lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Mi endokrynolog zawsze mówił, żeby badania tarczycowe (tsh, ft3, ft4) robić zanim weźmie się tablety:)
Mnie to samo mój endokrynolog mówi.4me lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Magdala wrote:Nie znam Jakimiuka z Novum. Nie znam Novum
4me, a jaki ma wplyw wziecie hormonu na ft4? Logicznie jezeli nie ma wplywu na TSH to i nie powinno miec na ft4..tylko gdybam. Ja bralam, ale to dlatego, ze chialam wiedziec jak dana dawka na mnie wplywa, a to nie ma wplywu?wyczytalam na jakims forum wypowiedź lekarza i stąd moja cala wiedza-xe ma wpkyw na ft4a nie ma na tsh
Abstarahujac od tarczycy, mi np moja lekarka za kazdym razem pisze, ze badanie progesteronu i estrofemu ma być zrobione 3 do 4 h po wzieciu leków. A że pracuje i na badania jezdze rano to budze sie o 2 w nocy, zeby wziac leki... Masakra... A żeby tak caly tydzien nie brac to tez sie nakombinuje przesuwając co dzien o godzine czy dwie itp.
Magdala a jak Ty sie w ogole czujesz?? Masz juz jakies wyszukanelub orawdziwe objawy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 22:20
-
4me wrote:Niestety nie mam zielonego pojecia
wyczytalam na jakims forum wypowiedź lekarza i stąd moja cala wiedza-xe ma wpkyw na ft4a nie ma na TSH
4me lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Tak też mówiła moja endokrynolog. Jak mam badać TSH to mogę brać Euthyrox a jak ft4 to nie brać nic. Ja i na TSH zawsze idę przed lekami.
Mój nie kazał brać tabletki. Badanie na czczo, a tabletka dopiero po.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny