X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Santal Debiutantka

Wysłany: 4 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Robiłam sobie zastrzyki z Clexane około 10 miesięcy i najlepiej wychodziło jak wbijałem igłę szybko i zdecydowanie. Czasem miałam ogromne siniaki ale to nic groźnego ;-). Dojdziesz do wprawy. W wewnętrzną stronę uda nie dałam rady, bo bolało a w brzuch nawet ciążowy jakoś się udawało. Próbowałam też w ramię (wewnętrzna strona) ale to było jeszcze gorsze.

Ja wbijalam 9 miesiecy - przez wiekszosc czasu w zewnetrzna strone uda, tak na wysokosci pod biodrami. Zgadzam sie ze igla szybko ale wstrzykiwanie wolno. Chociaz to nic w porownaniu z progesteronem w zastrzykach - bardzo piecze.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kurcze ale zacmienie przepraszam rzeczywiście ja pisze i gonapeptylu a Ty o Gonalu :/

Neoparin tak dzieki-wbijamy powoli. Juz bylo lepiej byly wlasnie tylko takie male punkciki a tu taki zonk nagle. Mam nadzieje, ze to przypadek i za czesto nie bedzie sie dziac.

Ja tez biore acard jako osobny lek.
    Te siniaki masz przez acard w polaczeniu z heparyna.
    Testowalam przy 6transferach. Sama heparyna - zostaja same punkciki w miejscu wbicia albo 0 sladu. Przy heparynie z acardem, wielkie bolesne siniaki.

4me lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Julia37 Debiutantka

Wysłany: 4 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me czy bierzesz oprocz luteiny tez estrofem?

• Magdala Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Te siniaki masz przez acard w polaczeniu z heparyna.
    Testowalam przy 6transferach. Sama heparyna - zostaja same punkciki w miejscu wbicia albo 0 sladu. Przy heparynie z acardem, wielkie bolesne siniaki.

Ja biore heparyne rano i acard wieczorem od ok dwoch tygodni. Mam tylko punkciki. :-)
    Podejrzewam, ze co osoba to inna reakcja.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ja ostatnio nie wiem co pisze. Wbijamy szybko wstrzykujemy powoli. Generalnie nic nie zmieniliśmy a siniaki sa na maksa. Dzis kolejny, nowy z rana. To nawet nie jest siniak a podskorny wylew krwi. Problem w tym, ze zaraz skonczy mi sie miejsce na brzuchu bo w to sie znowu nie wbije poki nie zejdzie.
    Przezyje jakos. Chyba ;)
    Ja tez heparyne rano a acard wieczorem.

Ja sie zastanawiam czy na pewno powinnam ta heparyne brac. Mam dwie mutacje w MTHFR (teraz z glowy nie pamietam jakie) i heterozygote a podobno to homozygota jest wskazaniem.
    Jak to jest u Was?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia37 wrote:
    4me czy bierzesz oprocz luteiny tez estrofem?
    Biore... Ogromne ilosci 3x3 tabletki dziennie dopochwowo. Chociaz to tabletki doustne.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ja biore heparyne rano i acard wieczorem od ok dwoch tygodni. Mam tylko punkciki. :-)
    Podejrzewam, ze co osoba to inna reakcja.
    To napewno. Jednak u większość kobiet, jesli robia sie siniaki to wlasnie na heparynie z acardem, a na samej heparynie juz nie.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Sorry ja ostatnio nie wiem co pisze. Wbijamy szybko wstrzykujemy powoli. Generalnie nic nie zmieniliśmy a siniaki sa na maksa. Dzis kolejny, nowy z rana. To nawet nie jest siniak a podskorny wylew krwi. Problem w tym, ze zaraz skonczy mi sie miejsce na brzuchu bo w to sie znowu nie wbije poki nie zejdzie.
    Przezyje jakos. Chyba ;)
    Ja tez heparyne rano a acard wieczorem.

Ja sie zastanawiam czy na pewno powinnam ta heparyne brac. Mam dwie mutacje w MTHFR (teraz z glowy nie pamietam jakie) i heterozygote a podobno to homozygota jest wskazaniem.
    Jak to jest u Was?

Ja oficjalnie nie mam wskazan zadnych. Biore na zasadzie dodatkowej podkoszulki gdy wychodzisz na mroz ;-) Za zgoda lekarza.

Wspolczuje tych siniorow. A robisz na lezaco na stojaco? Sprobuj sie maksymalnie rozluznic. Ja juz wszystko przerabialam. Najlepiej mi idzie jak jestem rozgrzana, leze, miesnie luzne, rowny oddech :-) ponadto po wkluciu trzymam fald skory jeszcze chwile, wyciagam igle i juz nie dotykam miejsca wklucia niczym.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was ze robicie sobie same te zastrzyki. Mi zawsze robi mąż bo ja się boję haha.
    Kupowałam dzisiaj ten neoparin i poprosiłam lekarza rodzinnego o receptę na ryczałt bo w klinice mi wpisali na 100%. Zapłaciłam 3,20 zł. Masskra jaka różnica.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski która jest w novum w wawie u prof jakimiak jakimiuk?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny SOS!!! Jutro o 7 rano musze zrobić tsh i ft4. Brac przed badaniem normalnie hormony (okolo 6) czy lepiej wlasnie nie i wziac po???

Ktos, cos wie??

Edit:dobra na necie pisza, ze dla tsh bez roznicy a ma wpływ na ft4. Wezme wiec po badaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 21:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam Jakimiuka z Novum. Nie znam Novum ;-)

4me, a jaki ma wplyw wziecie hormonu na ft4? Logicznie jezeli nie ma wplywu na TSH to i nie powinno miec na ft4..tylko gdybam. Ja bralam, ale to dlatego, ze chialam wiedziec jak dana dawka na mnie wplywa, a to nie ma wplywu? o.O

• mag87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny SOS!!! Jutro o 7 rano musze zrobić tsh i ft4. Brac przed badaniem normalnie hormony (okolo 6) czy lepiej wlasnie nie i wziac po???

Ktos, cos wie??

Edit:dobra na necie pisza, ze dla tsh bez roznicy a ma wpływ na ft4. Wezme wiec po badaniu.

Mi endokrynolog zawsze mówił, żeby badania tarczycowe (tsh, ft3, ft4) robić zanim weźmie się tablety:)

4me lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Mi endokrynolog zawsze mówił, żeby badania tarczycowe (tsh, ft3, ft4) robić zanim weźmie się tablety:)

Mnie to samo mój endokrynolog mówi.

4me lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Nie znam Jakimiuka z Novum. Nie znam Novum ;-)

4me, a jaki ma wplyw wziecie hormonu na ft4? Logicznie jezeli nie ma wplywu na TSH to i nie powinno miec na ft4..tylko gdybam. Ja bralam, ale to dlatego, ze chialam wiedziec jak dana dawka na mnie wplywa, a to nie ma wplywu? o.O
    Niestety nie mam zielonego pojecia :/ wyczytalam na jakims forum wypowiedź lekarza i stąd moja cala wiedza-xe ma wpkyw na ft4a nie ma na tsh ;)

Abstarahujac od tarczycy, mi np moja lekarka za kazdym razem pisze, ze badanie progesteronu i estrofemu ma być zrobione 3 do 4 h po wzieciu leków. A że pracuje i na badania jezdze rano to budze sie o 2 w nocy, zeby wziac leki... Masakra... A żeby tak caly tydzien nie brac to tez sie nakombinuje przesuwając co dzien o godzine czy dwie itp.

Magdala a jak Ty sie w ogole czujesz?? Masz juz jakies wyszukane ;) lub orawdziwe objawy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 22:20

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • scania Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Niestety nie mam zielonego pojecia :/ wyczytalam na jakims forum wypowiedź lekarza i stąd moja cala wiedza-xe ma wpkyw na ft4a nie ma na TSH
    Tak też mówiła moja endokrynolog. Jak mam badać TSH to mogę brać Euthyrox a jak ft4 to nie brać nic. Ja i na TSH zawsze idę przed lekami.

4me lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:53

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Tak też mówiła moja endokrynolog. Jak mam badać TSH to mogę brać Euthyrox a jak ft4 to nie brać nic. Ja i na TSH zawsze idę przed lekami.
    Co lekarz to opinia:)
    Mój nie kazał brać tabletki. Badanie na czczo, a tabletka dopiero po.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:57

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ