X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:11

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mogę powiedzieć co biorę ale jakości nie da się poprawić. Biorę dlatego żeby sobie nie wyrzucać że nic nie robiłam, no i suplementy pomagają ładnie na cerę hehehe

Biorę witaminę C, D3, E, resveratrol, NAC, ubichinol, zieloną herbatę w kapsułkach, Omega-3, L-argininę, kwas foliowy metylowany, Inofem. Oprócz tego Euthyrox na tarczycę i Parlodel na obniżenie prolaktyny. Czasem biorę na noc Melatoninę żeby lepiej spać.
    A sa badania, ze sie nie da?

Ja uwazam na podstawie wynikow z marca tego roku i ilosci i jakosci zarodkow z września, ze sie da ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Magdala, sylwia80 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie.
    Dochodze do wniosku, ze moze te suplememty i calkowita zmiana trybu zycia oraz otocznie mooooze by cos zmienily po jakichs pieciu latach nieprzerwanego brania.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja uważam że nie. A czy badania są to nie wiem. Mówię na podstawie własnego doświadczenia. Wszystkie tu wcinamy worki suplementów a jednak zachodzą w ciążę nieliczne.
    Ja tez pisze na podstawie swojego doswiadczenia ;) i absolutnie nie mam na mysli, ze na pewno sie da ale uwazam, ze moze to pomoc i warto próbować, nastawiajac sie do tego choc odrobine pozytywnie. Co wiecej mysle, ze trzeba sie trzymac dawek od lekarza i producenta bo branie supli jak cukierki lub picie ziolek jak wode moze naprawde zaszkodzic tak jak niektórzy lekarze twierdza.

A nasz wątek niestety jest chyba najsmutniejszym na forum. Skupia tu kobiety o niskim AMH, czesto juz starsze-bo to idzie w parze. Z moich obserwacji wynika, ze to jedne z najtrudniejszych przypadkow. Do tego im strasza tym gorsza jakosc. Jak jeszcze dojda inne schorzenia typu endo, IO, immunologia to juz naprawde latwo nie jest wiec i nasze statystyki sa slabe.

klamka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sylwia80 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, no nasmutniejszy to nie jest.
    Wszystkie mamy zryte berety i tyle.

Moj stary na ten przyklad powiedzial jak mnie zobaczyl na lotnisku: Lepiej niech sie zagniezdzi bo nie wydam wiecej ani grosza na gowniarza.

AniaT lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to moze ja mialam jakies niesamowite szczęście bo nie dosc, ze Invicta, to jeszcze dlugi protokół i tylko menopur- wszystko wbrew zasadom z neta.

Fakt mam juz jedno dziecko ale wyniki mialam bardzo slabe, kazda wizyta przynosila kolejne kwiatki, które mogą miec wplyw na brak ciąży a prawie rok staran z testami ovu w reku nie przyniosl zadnej ciąży.

Fakt patrzę na wszystko przez bardziej rozowe okulary niz Wasze teraz. Chociaz nie- mam nadzieję, ze akurat teraz Magdala ma mega rozowe okulary na nosie ;)

A wogole to boje sie odzywac bo ja chyba odetchne dopiero po prenatalnych. Najchętniej bym zasnela i obudzila sie za jakies 6 tygodni...
    Nie zrobilismy tego PGS i ciagle o tym mysle podswiadomie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:05

mag87, Magdala lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pff za szesc tygodni bedziesz schodzic na zawal na mysl o prenatalnych.
    To sie nigdy nie konczy.
    Jak pojdzie na randki to dopiero stres jest. Wroci nie wroci, trzezwy czy pijany, karac czy odpuscic...:-D

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me widocznie masz dużo szczęścia i doceń to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:14

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Mogę powiedzieć co biorę ale jakości nie da się poprawić. Biorę dlatego żeby sobie nie wyrzucać że nic nie robiłam, no i suplementy pomagają ładnie na cerę hehehe

Biorę witaminę C, D3, E, resveratrol, NAC, ubichinol, zieloną herbatę w kapsułkach, Omega-3, L-argininę, kwas foliowy metylowany, Inofem. Oprócz tego Euthyrox na tarczycę i Parlodel na obniżenie prolaktyny. Czasem biorę na noc Melatoninę żeby lepiej spać.
    Ja myślę o tym koenzyn Q10 żeby zacząć brać bo niby niektórzy polecają na jakość komórek i może kwasy omega. i biore prenatal uno od dwóch miesiecy bo wcześniej ovarin bralam, wit d, tez euthyrox i metformine ale w sumie chyba już przestanę. Mąż bierze fertilman od wrzesnia ubiegłego roku wiec kawał czasu.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Mika10 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykupiłam leki do stymulacji. Jakoś już zapomniałam ile tego brałam rok temu i jak mi to pani zaczęła podawać w okienku to tylko widziałam miny ludzi w kolejce: cztery siaty !! A to dopiero pierwsza partia ;)

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika10 wrote:
    Wykupiłam leki do stymulacji. Jakoś już zapomniałam ile tego brałam rok temu i jak mi to pani zaczęła podawać w okienku to tylko widziałam miny ludzi w kolejce: cztery siaty !! A to dopiero pierwsza partia ;)

Taaa. Ja niezapomne miny babci za mna, kiedy wybieralam odpowiedniej wielkosci strzykawki i igielki.

Kiedy zaczynasz? Zaciskam juz kciuki.

Mika10 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Pff za szesc tygodni bedziesz schodzic na zawal na mysl o prenatalnych.
    To sie nigdy nie konczy.
    Jak pojdzie na randki to dopiero stres jest. Wroci nie wroci, trzezwy czy pijany, karac czy odpuscic...:-D
    Hehehe ta tak samo sobie z lekarka swoja gadalam. Mowie jej, ze sie nie cieszę jeszcze bo napierw muszę zobaczyc pecherzyk, pozniej bicie serca, pozniej prenatalne, później urodzić :D a ona do mnie, ze pozniej szkola, matura, studia itp i nigdy sie nie konczy.

No i tak to juz jest niestety.
    Dobrze, ze jednocześnie mam najwiecej roboty w calym tym roku. Przede mna tyle, ze juz wiem, ze w ciazy raczej wszystkiego sama nie pociągnie więc szef się lekko zdziwi ;) no ale narazie dzielnie walczę. btw wiecie jaki mam brzuch wielki? Serio 4 miesiac w pierwszej ciąży. Mysle, ze zaraz zaczna sie ploty w pracy. Przy czym nie mogę go miec od ciąży bo juz przed transferem taki mialam. Zastanawiam sie czy na to wpłynęła jakos stymulacja... I teraz to nie chce zejsc juz i pewnie zostanie jako dodatek.

Mialyscie tak ze od stymulacji puchly/rosly Wam brzuchy?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Nieraz.

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika10 wrote:
    Ja ostatnio bylam w aptece przy Invicta, gdzie zostawiłam juz miliony monet. Przede mna byl młody koles, ktory wydal 150 pln za jednym razem i cos tam sobie gadalismy, a on do mnie, ze on jest wazny klient dla apteki bo wydal te 150 pln- alez jak parsknelam śmiechem :D
    Btw apteka przy klinice to zloty biznes- nic tylko na farmacja i otwierać ;D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Tak. Nieraz.
    Kolejny super dodatek dla nas :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kolejny super dodatek dla nas :/

A daj pani spokoj. Nobel za caloksztalt sie nalezy jak psu micha.

4me lubi tę wiadomość

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ