X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik wrote:
    A co mówi Twój lekarz, dlaczego do tej pory się nie udaje? Jaka jest diagnoza?
    Nie wiem. Teraz jak pojade na wizytę to bede ciągnęła za jezyk. Ale pewnie wina komórek bo mało hoduje i mąż słabe nasienie.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że laparoskopia coś mi da? Coś może wykryć? A mąż udać sie do androloga? Mimo że ma kiepskie nasienie nie był. Nikt bam nie polecił. O co ma pytać?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik wrote:
    A co mówi Twój lekarz, dlaczego do tej pory się nie udaje? Jaka jest diagnoza?
    Czytam że masz endometrioze. Czy to sie objawa? Jak zdiagnozowali?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Koralik Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Czytam że masz endometrioze. Czy to sie objawa? Jak zdiagnozowali?
    U mnie to od razu wyszło, bo choroba już się na tyle rozwinęła, że miałam torbiel na jednym jajniku. Objawy to zwykle pobolewania w podbrzuszu. Ja czuję najczęściej jakby wzdęcia, ale też nieraz zaboli mnie tu i tam. We wczesnym stadium trudno jest to jednak zdiagnozować, a objawy też nie są specyficzne. Może oznaczenie markera mogłoby być przydatne na początek, jeśli rzeczywiście podejrzewasz endomende.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 11:02

Endometrioza 3/4 st.
    Obniżone AMH
    Oligoasthenoteratozoospermia
    07.2018 PICSI :(
    AZ 04.12.2018 :)
    02.01.2019 ♡

127689cf28.png
  • Koralik Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Nie wiem. Teraz jak pojade na wizytę to bede ciągnęła za jezyk. Ale pewnie wina komórek bo mało hoduje i mąż słabe nasienie.
    Ewi, a gdzie się leczysz? I co to znaczy, że hodujesz mało komórek?

Endometrioza 3/4 st.
    Obniżone AMH
    02.01.2019 ♡

127689cf28.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik wrote:
    U mnie to od razu wyszło, bo choroba już się na tyle rozwinęła, że miałam torbiel na jednym jajniku. Objawy to zwykle pobolewania w podbrzuszu. Ja czuję najczęściej jakby wzdęcia, ale też nieraz zaboli mnie tu i tam. We wczesnym stadium trudno jest to jednak zdiagnozować, a objawy też nie są specyficzne. Może oznaczenie markera mogłoby być przydatne na początek, jeśli rzeczywiście podejrzewasz endomende.
    Czy we wczesnym stadium marker może nie wykazać odchylen pomimo,że endomenda jest?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja przezylam juz jedna ciąże z luteina praktycznie do samego rozwiazania (moglam przestac brac chyba w 37 tygodniu).
    Biorąc pod uwagę, ze teraz mam jeszcze neoparin, sterydy i letrox to naprawde sama luteina jawi mi sie jako pikuś ;)

Mimo, ze w pracy w "azurowych" kiblach moje pudelko z grzechoczacymi tabletkami pewnie juz wzbudza sensacje i bardzo mnie ciekawi, co inne laski sobie mysla jak to słyszą ;) chociaz staram sie jak ninja poruszać bo w koncu trafie na jakas co zakuma sytuacje ;) albo co gorsza wymysli jakas inna ciekawa historie-pozostawiam to Waszej wyobraźni :D
    Polecam te male pudełeczka z podzialkami na leki. Ja dostałam taki za darmo w aptece, z doppel herz, 5x2cm z 3 podziałakami. Jak opakowanie Ci kliknie to beda myslaly ze masz permanentny okres i wyciagasz tampony z pudelka :D

4me lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik wrote:
    Ewi, a gdzie się leczysz? I co to znaczy, że hodujesz mało komórek?
    W wawie w bocianie jestem. Podczas pierwszej stymulacji tylko 4 jajka z czego dwie zdolne były do zapłodnienia. Druga stymulacji lepiej bo duże dawki leków i było 7 jajek ale tylko 3 były zdolne żeby je zaplodnic. Za każdym razem zero mrozakow.

4me lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Koralik Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Czy we wczesnym stadium marker może nie wykazać odchylen pomimo,że endomenda jest?
    Tego właśnie nie wiem. Ja musiałam zbadać marker głównie ze względu na torbiel.

Endometrioza 3/4 st.
    Obniżone AMH
    02.01.2019 ♡

127689cf28.png
  • Koralik Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    W wawie w bocianie jestem. Podczas pierwszej stymulacji tylko 4 jajka z czego dwie zdolne były do zapłodnienia. Druga stymulacji lepiej bo duże dawki leków i było 7 jajek ale tylko 3 były zdolne żeby je zaplodnic. Za każdym razem zero mrozakow.
    To rzeczywiście trochę mało. Bo AMH / FSH jest u Ciebie w normie, zakładam. A może leki były źle dopasowane?

Endometrioza 3/4 st.
    Obniżone AMH
    02.01.2019 ♡

127689cf28.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik wrote:
    To rzeczywiście trochę mało. Bo AMH / FSH jest u Ciebie w normie, zakładam. A może leki były źle dopasowane?
    Amh w tamtym roku w lutym miałam 2,4' teraz pewnie niższe bo obniża sie po stymulacjach. Menopur i purogen w dawkach 300 i 337 bralam. Czasem mieszane to razem potrafilo mi wyjsc 450 i tak lipa. Zalamka po prostu. To przy zwyklym clo do iui miałam zawsze 2-3 jajka na jajniku. Idzie sie zaplakac.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 mi się wydaje, że masz zwyczajnie za duże dawki tych leków. TY masz dobre amh, więc tak duże dawki nie są CI potrzebne. Według mnie miałabyś lesze efekty przy mniejszych dawkach. Czy we wcześniejszych stymulacjach też miałaś takie duże dawki? To ja przy moim amh 0,33 miałam dawkę 300 j.
    Może trzeba póki co zmienić stymulacje, sama nie wiem.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Ewi28 mi się wydaje, że masz zwyczajnie za duże dawki tych leków. TY masz dobre amh, więc tak duże dawki nie są CI potrzebne. Według mnie miałabyś lesze efekty przy mniejszych dawkach. Czy we wcześniejszych stymulacjach też miałaś takie duże dawki? To ja przy moim amh 0,33 miałam dawkę 300 j.
    Może trzeba póki co zmienić stymulacje, sama nie wiem.
    Przy pierwszej mialam mniejsze i tylko 4 sie wychodowaly jajka. Mam problem z prawym jajnikiem bo wszytsko zawsze jest na lewym. Prawy jakby w ogóle nie chcial pracować.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Polecam te male pudełeczka z podzialkami na leki. Ja dostałam taki za darmo w aptece, z doppel herz, 5x2cm z 3 podziałakami. Jak opakowanie Ci kliknie to beda myslaly ze masz permanentny okres i wyciagasz tampony z pudelka :D
    No wlasnie uzywam i one tak cudnie grzechocza ;)

Bella93 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi rzeczywiscie dziwnie u Ciebie z tymi jajkami...masz już jedno dziecko widze, ladne AMH, dziwne...
    A robilas jakies bardziej wnikliwe badania hormonow,prolaktyny, tarczycy, itp?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Bao Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

W żadnym stadium marker nie musi przekraczać normy. Ja mam 3 st, jestem ponad rok po histerolaparoskopii, mam CA125 w samym środku normy, więc niestety nie da się w ten sposób rozpoznać endometriozy.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.

wiosna 2018 - długi protokół ->
    7 komórek:
    3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
    2 zdegenerowane (Liza),
    2 dojrzałe (MII)
    (IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie) :(

jesień 2018 - krótki protokół ->
    6 komórek:
    4 niedojrzałe (MI),
    1 zdegenerowana (Liza),
    1 dojrzała (MII)
    -> nie zapłodniła się -> 0 zarodków

IVF KD?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wirtualnie wspieram i trzymam kciuki!!!
    :)Magdala- Gratulki i życzę pozytywnej bety- dbaj o siebie :) a Euthyrox- cały czas łykam 150 (2 lata) tylko ta dawka mi pomaga.
    4me - jak się czujesz ? Co u Was ??? Kiedy usg ?

Magdala lubi tę wiadomość

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, trzymam mocno kciuki za pozytywna bete❤

Magdala lubi tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ewi rzeczywiscie dziwnie u Ciebie z tymi jajkami...masz już jedno dziecko widze, ladne AMH, dziwne...
    A robilas jakies bardziej wnikliwe badania hormonow,prolaktyny, tarczycy, itp?
    Na niedoczynnosc tarczycy lecze sie od 11 lat ale hormony ustabilizowane od barszo dawna przed pierwszym dzieckiem miodzio wręcz. W wieku 21 lat wykryto mi pcos na podstawie obrazu usg i podwyższonej insuliny po badaniu obciążeniu insulinowym. Zaczęłam brać przez rok diane 35 i metformine 500 raz dziennie. Po roku przeszlam na yasmin i tak Az do 25 rpku życia gdzie zapragnelismy dziecka. Odstawiłam tabsy i tadam jest bobas w 1 cyklu. Po urodzeniu zrobiłam badania. Jajniki piękne, zero jakiegokolwiek pcos. Gdy mały miał dwa lata stwierdziliśmy że pora na rodzeństwo. Myślałam że pójdzie jak poprZednio szybko a tu zonk. Prolaktyna ok, androgeny ok, shgb ok, ft3 ok, ft4 ok, testosteron ok, owulacje co miesiąc bo biegalam na monitoringi. Hsg w porządku. Cukier też, insulina też.
    Mąż miał 1% nasienia dobrego, teraz na 3 mu podskoczylo. Nie wiem co u mnie jest nie tak. Genetyka odpada bo inaczej chyba byśmy i pierwszego dziecka nie mieli nie?
    A inne badania jakie robić? Kiedyś robiłam tez bialko s i c i tez ok były.
    Napewno mam sporo nadzerke. Miałam ją zrobić po drugim dziecku ale nie przypuszczałam że aż tyle bede czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 05:29

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sporo masz juz tych badan rzeczywiscie. Nie wiem co Ci jeszcze w takim razie doradzić :/
    Ja tez mam juz jedno dziecko-3 cykle staran.

U mnie wykryli tsh za wysokie, przeciwciala NK za wysokie, wrogi sluz-zabilam 100% plemnikow ;), homocysteine za wysoka no i ja mialam na początku strasznie slabe AMH 0,77 i slaba jakosc komórek i pewnie to byl glowny problem i moj wiek (37) Teraz mi podbiło AMH do 1,2 po wit. D.

Jedno IUI nam sie nie udalo i narazie jest dobrze po pierwszym IVF.

A u Ciebie cos lekarz o jakosci komorek mowil? Bralas jakies suple na to?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ