IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Czytam że masz endometrioze. Czy to sie objawa? Jak zdiagnozowali?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 11:02
-
Ewi28 wrote:Nie wiem. Teraz jak pojade na wizytę to bede ciągnęła za jezyk. Ale pewnie wina komórek bo mało hoduje i mąż słabe nasienie.
-
Koralik wrote:U mnie to od razu wyszło, bo choroba już się na tyle rozwinęła, że miałam torbiel na jednym jajniku. Objawy to zwykle pobolewania w podbrzuszu. Ja czuję najczęściej jakby wzdęcia, ale też nieraz zaboli mnie tu i tam. We wczesnym stadium trudno jest to jednak zdiagnozować, a objawy też nie są specyficzne. Może oznaczenie markera mogłoby być przydatne na początek, jeśli rzeczywiście podejrzewasz endomende.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Ja przezylam juz jedna ciąże z luteina praktycznie do samego rozwiazania (moglam przestac brac chyba w 37 tygodniu).
Biorąc pod uwagę, ze teraz mam jeszcze neoparin, sterydy i letrox to naprawde sama luteina jawi mi sie jako pikuś
Mimo, ze w pracy w "azurowych" kiblach moje pudelko z grzechoczacymi tabletkami pewnie juz wzbudza sensacje i bardzo mnie ciekawi, co inne laski sobie mysla jak to słysząchociaz staram sie jak ninja poruszać bo w koncu trafie na jakas co zakuma sytuacje
albo co gorsza wymysli jakas inna ciekawa historie-pozostawiam to Waszej wyobraźni
4me lubi tę wiadomość
-
Koralik wrote:Ewi, a gdzie się leczysz? I co to znaczy, że hodujesz mało komórek?
4me lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Czy we wczesnym stadium marker może nie wykazać odchylen pomimo,że endomenda jest?
-
Ewi28 wrote:W wawie w bocianie jestem. Podczas pierwszej stymulacji tylko 4 jajka z czego dwie zdolne były do zapłodnienia. Druga stymulacji lepiej bo duże dawki leków i było 7 jajek ale tylko 3 były zdolne żeby je zaplodnic. Za każdym razem zero mrozakow.
-
Koralik wrote:To rzeczywiście trochę mało. Bo AMH / FSH jest u Ciebie w normie, zakładam. A może leki były źle dopasowane?
-
Ewi28 mi się wydaje, że masz zwyczajnie za duże dawki tych leków. TY masz dobre amh, więc tak duże dawki nie są CI potrzebne. Według mnie miałabyś lesze efekty przy mniejszych dawkach. Czy we wcześniejszych stymulacjach też miałaś takie duże dawki? To ja przy moim amh 0,33 miałam dawkę 300 j.
Może trzeba póki co zmienić stymulacje, sama nie wiem. -
AniaT wrote:Ewi28 mi się wydaje, że masz zwyczajnie za duże dawki tych leków. TY masz dobre amh, więc tak duże dawki nie są CI potrzebne. Według mnie miałabyś lesze efekty przy mniejszych dawkach. Czy we wcześniejszych stymulacjach też miałaś takie duże dawki? To ja przy moim amh 0,33 miałam dawkę 300 j.
Może trzeba póki co zmienić stymulacje, sama nie wiem. -
Bella93 wrote:Polecam te male pudełeczka z podzialkami na leki. Ja dostałam taki za darmo w aptece, z doppel herz, 5x2cm z 3 podziałakami. Jak opakowanie Ci kliknie to beda myslaly ze masz permanentny okres i wyciagasz tampony z pudelka
Bella93 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Czy we wczesnym stadium marker może nie wykazać odchylen pomimo,że endomenda jest?
W żadnym stadium marker nie musi przekraczać normy. Ja mam 3 st, jestem ponad rok po histerolaparoskopii, mam CA125 w samym środku normy, więc niestety nie da się w ten sposób rozpoznać endometriozy.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
nick nieaktualny4me wrote:Wirtualnie wspieram i trzymam kciuki!!!
a Euthyrox- cały czas łykam 150 (2 lata) tylko ta dawka mi pomaga.
4me - jak się czujesz ? Co u Was ??? Kiedy usg ?Magdala lubi tę wiadomość
-
Magdala, trzymam mocno kciuki za pozytywna bete❤
Magdala lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
4me wrote:Ewi rzeczywiscie dziwnie u Ciebie z tymi jajkami...masz już jedno dziecko widze, ladne AMH, dziwne...
A robilas jakies bardziej wnikliwe badania hormonow,prolaktyny, tarczycy, itp?
Mąż miał 1% nasienia dobrego, teraz na 3 mu podskoczylo. Nie wiem co u mnie jest nie tak. Genetyka odpada bo inaczej chyba byśmy i pierwszego dziecka nie mieli nie?
A inne badania jakie robić? Kiedyś robiłam tez bialko s i c i tez ok były.
Napewno mam sporo nadzerke. Miałam ją zrobić po drugim dziecku ale nie przypuszczałam że aż tyle bede czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 05:29
-
No to sporo masz juz tych badan rzeczywiscie. Nie wiem co Ci jeszcze w takim razie doradzić
Ja tez mam juz jedno dziecko-3 cykle staran.
U mnie wykryli tsh za wysokie, przeciwciala NK za wysokie, wrogi sluz-zabilam 100% plemnikow, homocysteine za wysoka no i ja mialam na początku strasznie slabe AMH 0,77 i slaba jakosc komórek i pewnie to byl glowny problem i moj wiek (37) Teraz mi podbiło AMH do 1,2 po wit. D.
Jedno IUI nam sie nie udalo i narazie jest dobrze po pierwszym IVF.
A u Ciebie cos lekarz o jakosci komorek mowil? Bralas jakies suple na to?