IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Czas zejść na ziemię. Cudu nie będzie tym razem. W nocy obudził mnie ból brzucha. Mam już poranną załamkę, chisterię i krzyki na chłopa za sobą a teraz trzeba „spiąć pośladki”
i zresetować głowę. Za tydzień miałam jechać w góry z ludźmi ze szkolnych czasów i wygląda na to że mój udział trafił szlag, bo w piątek mam być w klinice. Aaaaaaaa. Zaplanowaliśmy to rok temu.
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki mam takie szybkie pytanie. Jestem po punkcji, lekarka zapisała mi żeby od dzisiaj brać żel crinone ale jak sprawdziłam cene to się przeraziłam. Mam na dodatek w domu bardzo dużo luteiny. Czy to jest to samo mniej więcej? Można stosować luteinę jako zamiennik? W jakiej dawce??
-
U mnie jako zamiennik prolutexu był crinone. Oba strasznie drogie. To chyba większa dawka niż luteina albo inaczej przyswajalne bo mi nic nie podnosiło progesteronu po transferze a miałam i duphaston, i luteine i prolutex na raz. A progesteron jak zaklęty max 16 w badaniu, do 20 nigdy nie doszłam a tyle u mnie w klinice mówili że ma być z krwi. Możesz pewnie zaryzykować i wziąć max dawkę luteiny tylko sprawdzaj z krwi jaki masz poziom i w razie czego dołoż coś mocniejszego. Po transferze progesteronu lepiej więcej niż mniej bo nie utrzyma się ciąża
-
AniaT wrote:Nie wiem właśnie. Akurat punkcje robiła mi inna pani dr, nie mój lekarz prowadzący stymulację.
Czyli jaka powinnam wziac dawkę luteiny? Do tego dostałam jeszcze ten prolutex.
Szkoda byłoby zawalic transfer przez proga...
Na kolejnej wizycie poprosisz lekarza swojego o kontrolowana zmiane.
-
AniaT wrote:Nie wiem właśnie. Akurat punkcje robiła mi inna pani dr, nie mój lekarz prowadzący stymulację.
Czyli jaka powinnam wziac dawkę luteiny? Do tego dostałam jeszcze ten prolutex.
Edit: dopochwowa oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 14:57
AniaT lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaT, jaka masz te luteinę? Miałaś kiedy problem z niskim progesteronem? Jeśli nie, to 3x2 zwyczajowo wystarcza
Jak po transferach miałam różne dawki i progesteron zawsze był ok. To poniżej to różne dawki jakie miałam:
- 3x1 lutinus albo
- 2x1 lutinus, 3x2 luteina podjęzykowa albo
- 3x2 utrogestan albo
- 1x1 crinone albo
- 3x2 luteina podjęzykowa, 1x1 crinone
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:I prolutex i 600 luteiny ?
Ja mialam lekka kombinacje tego zestawu, bo zamiast prolutexu (25mg) bralam agolutin (60mg domiesniowo), 300/400mg utrogestanu i 3x1 duphaston.
W kazdym badz razie do zastrzykow daja cos dopochwowo, a do tych "lepszych" dopochwowych, cos doustnie. -
Hej dziewczyny.
W koncu po roznych zawirowaniach mam blastocyste na pokladzie.
Tsh 1,82. Euthyrox w dawce 150 dal rade. Tak mi spadlo w trzy dni z 6.
Takze dawka mega. Chyba bede musiala ja skorygowac.
4me gratki dziewczyno! Teraz czekamy na serducho.Mika10, karolcia35, 4me, Niezapominajka5, sylwia80, Bea77_2, AniaT, Dana721, Blastka, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Tak.
Ja mialam lekka kombinacje tego zestawu, bo zamiast prolutexu (25mg) bralam agolutin (60mg domiesniowo), 300/400mg utrogestanu i 3x1 duphaston.
W kazdym badz razie do zastrzykow daja cos dopochwowo, a do tych "lepszych" dopochwowych, cos doustnie.
4me, za kolejne usg. Niech będą tylko dobre widoki ✊️✊️✊️✊️
Magdala, niech się mocno wgryza ✊️✊️✊️✊️Magdala, 4me lubią tę wiadomość
-
Magdala powodzenia
Magdala lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
edloteh wrote:A sprawdzałas przy takich dawkach progesteron w dniu transferu?
Raz sprawdzalam 7dpt i byl ok 11
A drugi raz dzien przed et ok 27 -
Magdala wrote:Hej dziewczyny.
W koncu po roznych zawirowaniach mam blastocyste na pokladzie.
Tsh 1,82. Euthyrox w dawce 150 dal rade. Tak mi spadlo w trzy dni z 6.
Takze dawka mega. Chyba bede musiala ja skorygowac.
4me gratki dziewczyno! Teraz czekamy na serducho.
Nic nie koryguj. Zostaw.
Zaraz bedziesz w ciąży to moze tez zwiększyćMagdala lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Kurde a mi zostalo crinone 19 ampulek. Data waznosci lipiec 2018. Cholera no, ze nie sprawdziłam wczesniej.
A nie uzywasz?
To niecale dwa miesiace. Jeszcze mozna zuzyc moim zdaniem.Reni lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Kurde Dziewczynki nie wiem nawet jaki miałam ten progesteron, nie pytałam bo tak się źle czułam po punkcji, że chciałam jak najszybciej do domu do łóżka. Napisałam sms do mojego lekarza i kazał mi zamiennie wziąć luteinę 3x2 i duphaston 3x1. Zastanawiam się jednak nam tym żelem tak jak mówicie ale zobaczymy jutro jaka będzie sytuacja z zarodkami.
Ja mam właśnie chyba z 10 listków luteiny ważnej do grudnia tego roku, którą dostałam od koleżanki i też nie chcę żeby się zmarnowała.