IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
edloteh wrote:AniaT, jaka masz te luteinę? Miałaś kiedy problem z niskim progesteronem? Jeśli nie, to 3x2 zwyczajowo wystarcza
Jak po transferach miałam różne dawki i progesteron zawsze był ok. To poniżej to różne dawki jakie miałam:
- 3x1 lutinus albo
- 2x1 lutinus, 3x2 luteina podjęzykowa albo
- 3x2 utrogestan albo
- 1x1 crinone albo
- 3x2 luteina podjęzykowa, 1x1 crinone
Mam tą dopochwową 100 mg -
nick nieaktualny
-
AniaT wrote:Kurde Dziewczynki nie wiem nawet jaki miałam ten progesteron, nie pytałam bo tak się źle czułam po punkcji, że chciałam jak najszybciej do domu do łóżka. Napisałam sms do mojego lekarza i kazał mi zamiennie wziąć luteinę 3x2 i duphaston 3x1. Zastanawiam się jednak nam tym żelem tak jak mówicie ale zobaczymy jutro jaka będzie sytuacja z zarodkami.
Ja mam właśnie chyba z 10 listków luteiny ważnej do grudnia tego roku, którą dostałam od koleżanki i też nie chcę żeby się zmarnowała.
Mi wczoraj lekarka powiedziała, ze powinnam miec proga w okolicach 30 (na tym etapie, bo po transferze podejrzewam, ze chca wiekszy. Ja mam teraz 100 i dalej kaze mi brac mimo wszystko)
A ktos kojarzy jaki pownien byc progesteron na transfer?
Ja po transferze bezposrednio bralam 3x3 luteiny i 2 pod jezyk a przez chwile nawet 3 pod jezyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:19
-
Magdala wrote:Hej dziewczyny.
W koncu po roznych zawirowaniach mam blastocyste na pokladzie.
Tsh 1,82. Euthyrox w dawce 150 dal rade. Tak mi spadlo w trzy dni z 6.
Takze dawka mega. Chyba bede musiala ja skorygowac.
4me gratki dziewczyno! Teraz czekamy na serducho.Magdala lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Nie no. Jak Twoj lekarz dal Ci juz zielone na luteine to juz bym nie kombinowala:) masz teraz od razu transfer planowany? To sobie oznacz rano w dniu transferu i wszystko bedzie jasne.
Mi wczoraj lekarka powiedziała, ze powinnam miec proga w okolicach 30 (na tym etapie, bo po transferze podejrzewam, ze chca wiekszy. Ja mam teraz 100 i dalej kaze mi brac mimo wszystko)
A ktos kojarzy jaki pownien byc progesteron na transfer?
Ja po transferze bezposrednio bralam 3x3 luteiny i 2 pod jezyk a przez chwile nawet 3 pod jezyk.
No dostałam leki juz pod kątem transferu, wiec mam nadzieje ze do niego dojdzie.
A czy ta luteina dopochwowa Wam nie wypada? Wiem że to głupie pytanie ale jak się aplikuje 2 czy 3 to ja mam zawsze z nią problem.
No właśnie a jaki powinien być ten progesteron do transferu? ? -
nick nieaktualnyEwi28, wynik zdecydowanie do powtórzenia. Może leniwce jakieś... ✊️
Progesteron w dniu transferu, wg badań, powinien być na poziomie nie większym niż 20ng. Idelanie 15-20ng Oczywiście jak jest trochę wyższy np. 25 to tez nie ma co dramatyzować...4me, AniaT lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaT wrote:A czy ta luteina dopochwowa Wam nie wypada? Wiem że to głupie pytanie ale jak się aplikuje 2 czy 3 to ja mam zawsze z nią problem
ale co ma się wchłonąć to się wchłonie.... rozpuszcza się, wiec to co wylatuje to nie zawsze kawałki są
Ja za luteiną nie przepadam bo duże tabletki ma... i mam wrażenie że mi zawsze dziurkę bardziej zapychaładla mnie numerem jeden jest Utrogestan (z tych dopochwowych)
AniaT lubi tę wiadomość
-
Ja przezylam juz jedna ciąże z luteina praktycznie do samego rozwiazania (moglam przestac brac chyba w 37 tygodniu).
Biorąc pod uwagę, ze teraz mam jeszcze neoparin, sterydy i letrox to naprawde sama luteina jawi mi sie jako pikuś
Mimo, ze w pracy w "azurowych" kiblach moje pudelko z grzechoczacymi tabletkami pewnie juz wzbudza sensacje i bardzo mnie ciekawi, co inne laski sobie mysla jak to słysząchociaz staram sie jak ninja poruszać bo w koncu trafie na jakas co zakuma sytuacje
albo co gorsza wymysli jakas inna ciekawa historie-pozostawiam to Waszej wyobraźni
AniaT, Ewi28 lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Ide jeszcze w poniedziałek. Zawsze dwie weryfikacje mam. Jutro jak cos juz leki odstawiam. I przerwa bo brak finansów po dwóch procedurach.