IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Lukrecja wyjaśnię, że z AMH 0.01 w wieku 40 lat zaszła i urodziła Walentynkę moja koleżanka. Jest wyznania prawosławnego i modliła się świętej Walentyny z Grecji stąd imię córeczki. Czy imię Twojej ma związek ze świętą Ritą jeśli mogę zapytać? Dana pisała o pasie św Dominika. Wiara przenosi góry.
Dana72173, Kitty.Noir lubią tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Witaminę D3 należy zażywać z K2 czyli sfermentowaną soją by się lepiej wchłonęła. Inozytol oraz cholina tworzą lecytynę której sporo jest w żółtku. Stąd pewnie zalecenie jedzenia jaj by mieć lepsze swoje.
Jest jeszcze kwestia psychiki w niepłodności. Wiele kobiet zaszło gdy "odpuściło" starania.Dana72173 lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Ja tam u siebie w psychikę nie wierzyłam. Przez 10 lat napewno miałam momenty nie myślenia a i tak się nie udało. Choć w wielu przypadkach napewno tak jest.
Dana72173, Grosiaa lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Dziewczyny modlcie sie,ja naprawde wierze ze Pan Bog wysluchuje nasze prosby. Ja modlilam sie do Sw. Rity, Sw. Dominika, Sw. Gerarda ,Pana Jezusa, Matki Boskiej, Sw. Jana Pawla ll i naprawde mysle ze zostalam wysluchana, mi juz zaden najlepszy lekarz nie mogl pomoc. Pan Bog mnie uzdrowil z nieplodnosci i bede Jemu wierna do konca mojego zycia.
Madzik_6, Alberta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dana72173 wrote:Dziewczyny modlcie sie,ja naprawde wierze ze Pan Bog wysluchuje nasze prosby. Ja modlilam sie do Sw. Rity, Sw. Dominika, Sw. Gerarda ,Pana Jezusa, Matki Boskiej, Sw. Jana Pawla ll i naprawde mysle ze zostalam wysluchana, mi juz zaden najlepszy lekarz nie mogl pomoc. Pan Bog mnie uzdrowil z nieplodnosci i bede Jemu wierna do konca mojego zycia.
Dana72173, Alberta lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Dziewczyny z niskim AMH, jakie protokoły mialyscie,przy jakim sie udalo?Jaki jest najlepszy przy niskim amh?Ja mialam 3 ivf,najgorszy byl dlugi,2 miesiace antykoncepcji,potem mialam krotki,bez antkow i ostatnim razem z 1 miesiacem antkow. Dwa ostatnie byly porownywalne. Lekarz tak jakby daje mi wolna reke,a ja nie wiem na jaki sie zdecydować,czy na krótki,bez antkow czy 1 miesiąc z antkami. Czy zauważylyscie,ze przy krótkim,bez antykoncepcji,komórki sa gorszej jakości?
Dana72173 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Lukrecja,badz silna,wszystko bedzie dobrze. Teraz bedzie troche trudniej,przynajmniej u mnie bylo ciezko tak od 35 tygodnia. Plecy mnie strasznie bolaly,nie wiedzialam juz jak siedziec czy lezec. Urodzilam w 38 tygodniu, naturalnie, wzielo 22 godziny ale bez zadnych komplikacji. Planowalam cesarke na moje urodziny, bo tu mozna sobie wybierac ale mala chciala wyjsc tydzien wczesniej, a lekarz twierdzil ze cesarka nie jest tu konieczna wiec urodzilam naturalnie. Bardzo,bardzo bolalo ale nie zaluje.
Lukrecja lubi tę wiadomość
-
U mnie lepiej sprawdzają się krótkie. Długi miałam raz, ledwo 2 pęcherzyki ale komórki zdegenerowane nie nadawały się do zapłodnienia.
Dana72173 lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
nick nieaktualnyAlberta wrote:Mimila ja wszystkie cztery krótkie. Komórki były, zarodki też ale bez ciąży tzn raz biochemiczna.
Bea jak po USG dziś? Ja też miałam i nie pękł pęcherzyk tworząc cystę? Kolejny raz, mam tendencję a może to wiek 42 tak się przyczynia?
Przełożyłam USG na poniedziałek. Coś mi nagle wypadło i musiałam przełożyć.
-
Bea i dziewczyny dziękuję za inspirację na tym wątku. Przeczytałam, że niepękające pęcherzyki są częste w endometriozie. Żaden lekarz mi nie powiedział. Także dzięki Bei myślę, że Merional który jest FSH/LH mi nie służył. Elonva pochodzi z Holandii, chomik chiński jest szczepiony ludzkimi gonadotropinami i LH jest pobierane. Biedna pani chomik pomaga ludzkości. Dawka zastrzyku jest jednorazowa, kosztuje 2.100 zł. W Niemczech 1000 Euro. Na niej miałam najlepszy zarodek i biochemiczną.
Dana72173, Bea77 lubią tę wiadomość
-
a miałyście jakieś doświadczenia z melatoniną? albo wiecie coś o stosowaniu? na Zachodzie są testy badające jej wpływ na płodność, w tym zwłaszcza na jajeczkowanie, do nas dopiero to dociera, i pisze się o tym dość powściągliwie, ale może któraś coś słyszała, czytała?
Bea77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKitty.Noir wrote:a miałyście jakieś doświadczenia z melatoniną? albo wiecie coś o stosowaniu? na Zachodzie są testy badające jej wpływ na płodność, w tym zwłaszcza na jajeczkowanie, do nas dopiero to dociera, i pisze się o tym dość powściągliwie, ale może któraś coś słyszała, czytała?
-
nick nieaktualnyKitty.Noir wrote:a miałyście jakieś doświadczenia z melatoniną? albo wiecie coś o stosowaniu? na Zachodzie są testy badające jej wpływ na płodność, w tym zwłaszcza na jajeczkowanie, do nas dopiero to dociera, i pisze się o tym dość powściągliwie, ale może któraś coś słyszała, czytała?
Ja bralam melatonine z 2 miesiace przed stymulacja.Bea77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zalecana dawka to 3mg, bez problemu mozna dostac w aptece, zwykle jak lek nasenny, ale warto oczywiscie inwestowac w lepsze firmy, swanson robi na przyklad, i niby to na sen, ale sa testy na zwierzetach, ktore pokazuja pozytywny wplyw na rozrodczosc, bo melatonina ma wplyw na szyszynkę... kuurcze poszukam artykułu i przekleję wam fragment...
Bea77, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny