IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny czytam o fsh i lh i dalej nic z tego nie kumam.
Zbadałam ostatnio znów amh, po moim nie udanym in vitro oraz fsh i lh
amh 0.17 (było 0.18)
Fsh - 11.74
lh - 4.47
Jest bardzo źle?
Za ok. dwa tygodnie jadę na konsultacje do nowej kliniki. Wybraliśmy Reprofit w czechach. Jestem jeszcze pełna nadziei... jak to mówią, umiera ona ostatnia. A ja z tych co nie lubią strasznie jak coś nie wychodzi i nigdy się nie poddaje. -
Joa78 wrote:Dziewczyny czytam o fsh i lh i dalej nic z tego nie kumam.
amh 0.17 (było 0.18)
Fsh - 11.74
lh - 4.47
Jest bardzo źle?
Za ok. dwa tygodnie jadę na konsultacje do nowej kliniki. Wybraliśmy Reprofit w czechach. Jestem jeszcze pełna nadziei... jak to mówią, umiera ona ostatnia. A ja z tych co nie lubią strasznie jak coś nie wychodzi i nigdy się nie poddaje.
Joa oznacza to ze rezerwa jajeczkowa jest znacznie obniżona, ( jeżeli robiłaś w 3 dniu cyklu) ale wszystkie tutaj jesteśmy w podobnej sytuacji wiec się nie poddawaj!
A powiedz mi ile masz lat ? Bierzesz suplementy?
no i wiesz liczy się jakość a nie ilość ostatnio mialas blastocyste wiec jakość na pewno nie jest zła .
No i robiłaś badania zaraz po cyklu ze stymulacja (jeseli dobrze pamietam) co często zaniża wartości .
Ja tez jadę w przyszłym tygodniu do Czech ale nie pamietam nazwy kliniki 🤦🏻♀️Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
nick nieaktualnyMała86 wrote:Joa oznacza to ze rezerwa jajeczkowa jest znacznie obniżona, ( jeżeli robiłaś w 3 dniu cyklu) ale wszystkie tutaj jesteśmy w podobnej sytuacji wiec się nie poddawaj!
A powiedz mi ile masz lat ? Bierzesz suplementy?
no i wiesz liczy się jakość a nie ilość ostatnio mialas blastocyste wiec jakość na pewno nie jest zła .
No i robiłaś badania zaraz po cyklu ze stymulacja (jeseli dobrze pamietam) co często zaniża wartości .
Ja tez jadę w przyszłym tygodniu do Czech ale nie pamietam nazwy kliniki 🤦🏻♀️
Tak, już się teraz przyłożyłam do tych badań. W 3 dc robiłam, zaraz po nie udanym cyklu in vitro.
Czemu wybrałaś Czechy? Ja ze względu na pozytywne opinie i z tym wiąże cholerne nadzieje, na dojazd, mam zdecydowanie lepiej niż np. do Warszawy. A dwa. że będę tam jeździła podczas stymulacji. Nie zamierzam i nie mam możliwości wyjechać i siedzieć tam dwa tygodnie. No chyba, że mi od razu powiedzą, spadaj kobieto, dzieci już z tego nie będzie, to wtedy będe się martwiła.
Niestety mam 41 lat. I oczywiście suplementuje się vit D, koenzymem oraz teraz zakupiłam jeszcze dhea.
A tak poza tym to ćwiczę regularnie na siłowni, nie pije, nie pale i jestem tak cholernie poprawna w swojej diecie, że aż żygać się chcę czasamiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 10:57
-
Joa78 wrote:Tak, już się teraz przyłożyłam do tych badań. W 3 dc robiłam, zaraz po nie udanym cyklu in vitro.
Czemu wybrałaś Czechy? Ja ze względu na pozytywne opinie i z tym wiąże cholerne nadzieje, na dojazd, mam zdecydowanie lepiej niż np. do Warszawy. A dwa. że będę tam jeździła podczas stymulacji. Nie zamierzam i nie mam możliwości wyjechać i siedzieć tam dwa tygodnie. No chyba, że mi od razu powiedzą, spadaj kobieto, dzieci już z tego nie będzie, to wtedy będe się martwiła.
Niestety mam 41 lat. I oczywiście suplementuje się vit D, koenzymem oraz teraz zakupiłam jeszcze dhea.
A tak poza tym to ćwiczę regularnie na siłowni, nie pije, nie pale i jestem tak cholernie poprawna w swojej diecie, że aż żygać się chcę czasami
Ja mieszkam w Anglii i prywatne inv jest tu bardzo drogie, wiec zdecydowałam się iść do mojego polskiego lekarza który swego czasu robił inv w Katowicach, ale teraz przenieśli się do Ostrawy bo mówi ze wyniki lepsze , prawo przychylniejszy No i taniej. Biorąc pod uwagę ze u nas szanse są bardzo małe, ciężko jest wydawać tak ogromna kwotę jaka liczą sobie w UK dlatego Czechy są mi na rękę. Dzisiaj idę na pierwszy podglad i mam nadzieje ze coś róśnie , jutro idę do polski i będę bazować u mamy na Śląsku a do czech tylko jeździć .
Podziwiam cię z twoja dieta tak trzymać 🤞Dżoana12, sisi lubią tę wiadomość
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Joa78 wrote:Dziewczyny czytam o fsh i lh i dalej nic z tego nie kumam.
amh 0.17 (było 0.18)
Fsh - 11.74
lh - 4.47
Jest bardzo źle?
Za ok. dwa tygodnie jadę na konsultacje do nowej kliniki. Wybraliśmy Reprofit w czechach. Jestem jeszcze pełna nadziei... jak to mówią, umiera ona ostatnia. A ja z tych co nie lubią strasznie jak coś nie wychodzi i nigdy się nie poddaje."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow
03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie
07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta
01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Cześć dziewczyny nie ma mnie tutaj bo czuje się fatalnie nic mi się nie udaje czego się nie dotknę to zepsuje staram się bardzo a wychodzi jak zwykle czuje nie moc chciałam lecieć do Polski zrobić badania to urlopu nie dadzą albo bilety nie pasują mam dość 😓😪😥😬Wszystkim Wam Życzę Miłego Dnia
-
Bunia12345 wrote:Cześć dziewczyny nie ma mnie tutaj bo czuje się fatalnie nic mi się nie udaje czego się nie dotknę to zepsuje staram się bardzo a wychodzi jak zwykle czuje nie moc chciałam lecieć do Polski zrobić badania to urlopu nie dadzą albo bilety nie pasują mam dość 😓😪😥😬Wszystkim Wam Życzę Miłego Dnia
Poszukaj tez polskiego laboratorium i nie będziesz musiała lecieć na pewno jest.
Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
Bunia12345 wrote:Cześć dziewczyny nie ma mnie tutaj bo czuje się fatalnie nic mi się nie udaje czego się nie dotknę to zepsuje staram się bardzo a wychodzi jak zwykle czuje nie moc chciałam lecieć do Polski zrobić badania to urlopu nie dadzą albo bilety nie pasują mam dość 😓😪😥😬Wszystkim Wam Życzę Miłego Dnia
Mała86, sisi, Dżoana12 lubią tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Mala, a Ty juz w Czechach?"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Ari wrote:Mala, a Ty juz w Czechach?
Dzisiaj idę na pierwszy podglad w Londynie ( dzień 5 cyklu) , jutro lecę do polski i w sobotę kolejny podglad w Katowicach i wtedy ustalimy kiedy punkcją . Będę siedzieć na Śląsku i jechać do Czech tylko na zabieg to 40min drogi .
Już się stresuje 😱
sisi lubi tę wiadomość
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
Moje Drogie Ekspertki.
Mam takie pytanie. Za kilkanaście dni kończy mi się metrykalny przydział refundacji do leków.
Mam zamiar walczyć o możliwość refundacji i kupić leki na zapas.
W wymogach jest powiedziane, że AMH ( tu nie mam kwalifikacji refundacyjnej ) lub FSH tu mam teoretycznie.
Pytanie jest takie: jak wygląda procedura przyznawania refundacji?
Czy to trzeba gdzieś o nią wystąpić, czy po prostu ginekolog prowadzący wypisuje receptę na refund i wsio.
Muszę się nastawić psychicznie
Pozdrawiam Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 14:41
-
Mała86 wrote:Dzisiaj idę na pierwszy podglad w Londynie ( dzień 5 cyklu) , jutro lecę do polski i w sobotę kolejny podglad w Katowicach i wtedy ustalimy kiedy punkcją . Będę siedzieć na Śląsku i jechać do Czech tylko na zabieg to 40min drogi .
Już się stresuje 😱"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
KalinaP wrote:Moje Drogie Ekspertki.
Mam takie pytanie. Za kilkanaście dni kończy mi się metrykalny przydział refundacji do leków.
Mam zamiar walczyć o możliwość refundacji i kupić leki na zapas.
W wymogach jest powiedziane, że AMH ( tu nie mam kwalifikacji refundacyjnej ) lub FSH tu mam teoretycznie.
Pytanie jest takie: jak wygląda procedura przyznawania refundacji?
Czy to trzeba gdzieś o nią wystąpić, czy po prostu ginekolog prowadzący wypisuje receptę na refund i wsio.
Muszę się nastawić psychicznie
Pozdrawiam Was."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Dziewczyny znalazłam laboratorium w Dublinie zadzwoniłam i umówiłam się rozmawiałam z bardzo miła panią i opowiedziałam jej w skrócie a ona mówi ze bardzo często przyczyna jest mutacja genu i niedobór kwasu foliowego i może być tak ze będzie on w wyniku badań ale mutacja genu nie pozwoli go przyswoić do zarodka tak mi to wytłumaczyła nie wiem czy to dobrze zrozumiałam jeśli coś pomyliłam to piszcie i tylko w formie metalowej jest przyswajalny .
-
Mała86 wrote:Dzisiaj idę na pierwszy podglad w Londynie ( dzień 5 cyklu) , jutro lecę do polski i w sobotę kolejny podglad w Katowicach i wtedy ustalimy kiedy punkcją . Będę siedzieć na Śląsku i jechać do Czech tylko na zabieg to 40min drogi .
Już się stresuje 😱Dżoana12 lubi tę wiadomość
-
Bunia12345 wrote:Dziewczyny znalazłam laboratorium w Dublinie zadzwoniłam i umówiłam się rozmawiałam z bardzo miła panią i opowiedziałam jej w skrócie a ona mówi ze bardzo często przyczyna jest mutacja genu i niedobór kwasu foliowego i może być tak ze będzie on w wyniku badań ale mutacja genu nie pozwoli go przyswoić do zarodka tak mi to wytłumaczyła nie wiem czy to dobrze zrozumiałam jeśli coś pomyliłam to piszcie i tylko w formie metalowej jest przyswajalny ."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Ari wrote:Jest takie powiedzenie, ktore zauwazylam , ze często( choc nie zawsze) sie sprawdza:"nic nie dzieje sie bez przyczyny".Moze ktos tam nad Toba czuwa i moze , to nie ten czas byl.Moze musisz jeszcze cos zrobic. Wierze, ze trafisz w koncu na swoj "zloty" i efektywny czas.😘
-
Bunia12345 wrote:Ari powiem Ci ze tez pomyślałam o tym dzisiaj i masz racje nic na siłe muszę wrzucić na luz a ja ciagle jestem spięta i żyje tylko dnie cyklu fajnie ze Was tutaj mam dzięki bardzo 😘
Liolia lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Piąty dzień cyklu na letrazole i jeden pęcherzyk o wielkość 26mm jakieś nieporozumienie poprostuLaparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór.