IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ari wrote:To tez dziwne, ze nie chca Cie zobaczyc na miejscu.Z drugiej strony lekarz mogl Cie olac, a powiedzial , ze sie zastanowi, czyli bedzie szukal rozwiazania dla Ciebie.To tez o czyms swiadczy, z reguly lekarze leca tasmowa.Ja tez od ostatniej procedury testowalam lek, jak reaguje,kiedy rosna pecherzyki.Dopiero na tej podstawie moge mniej wiecej przewidziec jak podejsc do stymulacji.Przy pierwszej probie tez nic by mi nie wyszlo, pomimo obiecujacego poczatku.A w Ladynie duzo drozej?Skoro pecherzyk duzy, to moze juz za 15 dni okres i zaczniesz na nowo stymulacje?To juz tak niedlugo...
Ale nie ma co się łamać, to kolejna przeszkoda do pokonania, lekarz zaproponuje inny lek albo zmieni dawki i kolejny raz będzie lepszy.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dla pocieszenia napiszę wam, że moja znajoma podeszła właśnie do in vitro i z 14 zapłodnionych komórek ma tylko jeden zamrożony zarodek także duże czy małe AMH często nie robi takiej różnicy.
Inna, młodziutka dziewczyna, mieli być ekstra prostym przypadkiem u super znanego, najlepszego lekarza w Krk. Nie wiem jak to zrobili ale tak spartaczyli stymulację, że nie było co transferować 😞 I jeszcze wmawiają dziewczynie, że to wina jej komórek, a do in vitro podchodzi tylko z powodu zablokowanych jajowodów i niecałe dwa lata temu urodziła synka. Szok!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Dziękuje dziewczyny za wsparcie , pracuje nad planem B a jak na razie zbieram się do tej polski choć już w ogóle nie mam ochoty, ale są bilety i urlop. Cała noc śniły mi się moje kuzynki ze swoimi malutkimi bobasami
Niestety uważam ze i klinika i lekarz maja racje mniej jak 9 dni to coś nie tak, cała ja -całe życie wyjątkowa ale niestety w negatywnym znaczeniuLaparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
sisi wrote:Akurat tutaj popieram klinikę bo bez sensu lecieć do innego kraju na wizytę skoro to samo mogą jej powiedzieć przez telefon bo nic z tego cyklu nie będzie. Na różnych forach też nie widziałam żeby robili punkcję przed 9 dniem.
Ale nie ma co się łamać, to kolejna przeszkoda do pokonania, lekarz zaproponuje inny lek albo zmieni dawki i kolejny raz będzie lepszy.Mała86, sisi lubią tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow
03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie
07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta
01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Sisi możesz mi przypomnieć ile miało was wyjsc mild ivf w create wszystko razem ?
Ari spotkam sie z moim lekarzem w Londynie po powrocie, sama juz nie wiem czy chce dalej do tych czech chyba to zbyt skomplikowane, zgrac stymulacje, cykl, bilety lotnicze i urlop w pracy, probowalam i na samym poczatku nie wyszlo:/ Ale jeszcze sie zastanowie, za czechami przemawiala cena , a teraz mysle ze moze dozbierac i jednak probowac tu, duzo drozej ale bez stresu organizacyjnego.
Żeby nie zmarnowac czasu to zrobie chociaz badania w Polsce:
wit B (6 i 12 na pewno)
wit D
kwas foliowy
dhea
homocystyna
nie moge zbadac amh i fsh bo nie ten dzien ale macie jeszcze jakies pomysły, co jeszcze ?
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Z pierwszą wizytą, badaniami, lekami jakieś £5-5.5 tysiąca. Ale przemyśl jeszcze te Czechy, wiele dziewczyn lata nawet do Grecji bo dużo taniej.
klamka lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Mała86 wrote:Sisi możesz mi przypomnieć ile miało was wyjsc mild ivf w create wszystko razem ?
Ari spotkam sie z moim lekarzem w Londynie po powrocie, sama juz nie wiem czy chce dalej do tych czech chyba to zbyt skomplikowane, zgrac stymulacje, cykl, bilety lotnicze i urlop w pracy, probowalam i na samym poczatku nie wyszlo:/ Ale jeszcze sie zastanowie, za czechami przemawiala cena , a teraz mysle ze moze dozbierac i jednak probowac tu, duzo drozej ale bez stresu organizacyjnego.
wit B (6 i 12 na pewno)
wit D
kwas foliowy
dhea
homocystyna
nie moge zbadac amh i fsh bo nie ten dzien ale macie jeszcze jakies pomysły, co jeszcze ?AMH: 0.1
Endometrioza IV stopnia / Laparoskopia / Torbiele Enfometrilane
Invimed Wroclaw
02/2019: Przygotowania do IVF z KD -
sisi wrote:Z pierwszą wizytą, badaniami, lekami jakieś £5-5.5 tysiąca. Ale przemyśl jeszcze te Czechy, wiele dziewczyn lata nawet do Grecji bo dużo taniej.Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
AniaK wrote:Nie mozesz sie dogadac z lekarzem zeby Ci wypisal chorowbowe na cala procedure np tydzien wolnego na stymulacje a od punkcji juz chorobowe ? A jak Twoj pracodawca podchodzi do IVF? W mojej pracy mamy specjalne policy na takie przypadki - mam extra 10 dni wolnego na kazda procedure IVF.
Nie uznaja mi w pracy zwolnienia od polskiego lekarza . Mam w pracy 6 dziewczyn które maja dzieci z in vitro i wszystkim się udało za pierwszym razem. I teraz cały czas słyszę ze jak się nie udało to powinnam adoptować , „ poprostu adoptować” tak mówią , wiec teraz już nie chce nawet żeby ktoś wiedział nie chce tęgi słuchać. A jak podchodziłam do inv w Londynie to owszem było trochę łatwiej na podglądy poprostu zrywałam się z pracy a na punkcję dali mi dzień bezpłatny . Wiec jest to dużo łatwiejsze do zorganizowania. Mam mętlik w głowie powiem ciLaparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
Mała86 wrote:Sisi możesz mi przypomnieć ile miało was wyjsc mild ivf w create wszystko razem ?
wit B (6 i 12 na pewno)
wit D
kwas foliowy
dhea
homocystyna
nie moge zbadac amh i fsh bo nie ten dzien ale macie jeszcze jakies pomysły, co jeszcze ?"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Mała86 wrote:Nie uznaja mi w pracy zwolnienia od polskiego lekarza . Mam w pracy 6 dziewczyn które maja dzieci z in vitro i wszystkim się udało za pierwszym razem. I teraz cały czas słyszę ze jak się nie udało to powinnam adoptować , „ poprostu adoptować” tak mówią , wiec teraz już nie chce nawet żeby ktoś wiedział nie chce tęgi słuchać. A jak podchodziłam do inv w Londynie to owszem było trochę łatwiej na podglądy poprostu zrywałam się z pracy a na punkcję dali mi dzień bezpłatny . Wiec jest to dużo łatwiejsze do zorganizowania. Mam mętlik w głowie powiem ci"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
nick nieaktualnyMała86 wrote:Nie uznaja mi w pracy zwolnienia od polskiego lekarza . Mam w pracy 6 dziewczyn które maja dzieci z in vitro i wszystkim się udało za pierwszym razem. I teraz cały czas słyszę ze jak się nie udało to powinnam adoptować , „ poprostu adoptować” tak mówią , wiec teraz już nie chce nawet żeby ktoś wiedział nie chce tęgi słuchać. A jak podchodziłam do inv w Londynie to owszem było trochę łatwiej na podglądy poprostu zrywałam się z pracy a na punkcję dali mi dzień bezpłatny . Wiec jest to dużo łatwiejsze do zorganizowania. Mam mętlik w głowie powiem ci
Kochana bardzo mi przykro. Ale! Nie poddawaj się i nie rezygnuj. Zlicz te bilety i pozostałe koszty i może suma sumarów wyjdzie cena podobna jak w Angli. A ja też jestem w czarnej dupie. Też sobie "wymyśliłam" Czechy i szczerze to nie mam pojecia jak to wogole dogram. To jakas abstrakcja. I kochana ja pędze ponad 300 km. I jak teraz pomyślę, że mam tak jeździć na podgląd tylko , to sie zastanawiam czy mam dobrze w głowie. Do tego te moje 41 lat , ale to tylko metrykalnie, bo w głowie dalej nastolatka))))) to już wogóle takie moje "widzimisie" .
-
Mała86 wrote:Nie uznaja mi w pracy zwolnienia od polskiego lekarza . Mam w pracy 6 dziewczyn które maja dzieci z in vitro i wszystkim się udało za pierwszym razem. I teraz cały czas słyszę ze jak się nie udało to powinnam adoptować , „ poprostu adoptować” tak mówią , wiec teraz już nie chce nawet żeby ktoś wiedział nie chce tęgi słuchać. A jak podchodziłam do inv w Londynie to owszem było trochę łatwiej na podglądy poprostu zrywałam się z pracy a na punkcję dali mi dzień bezpłatny . Wiec jest to dużo łatwiejsze do zorganizowania. Mam mętlik w głowie powiem ciAMH: 0.1
Invimed Wroclaw
Ari wrote:A urlop?
No to jest jedyna opcja i właśnie dlatego jestem zła ze zmarnowałam polowe swojego urlopu i nie wyszło na wstępiea to tez nie jest takie ze mogę jechać kiedy chce tylko jeżeli nikt inny nie jedzie w tym czasie.
Ale burza mózgów ale może pomożecie mi wybrać najlepsza drogę bo potrzebuje planu B i to szybko . Bez planu nie umiem funkcjonować 🙃Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
Sadze ze nie jest to zgodne z prawem. UK jest wciaz w UE, skoro mozesz w niektorych przypadkach ubiegac sie o refundacje kosztow leczenia zagranica, tym bardziej zwolnienie od lekarza z obszaru UE pwoinno byc uznawane.
Ari lubi tę wiadomość
AMH: 0.1
Invimed Wroclaw
Joa78 wrote:Kochana bardzo mi przykro. Ale! Nie poddawaj się i nie rezygnuj. Zlicz te bilety i pozostałe koszty i może suma sumarów wyjdzie cena podobna jak w Angli. A ja też jestem w czarnej dupie. Też sobie "wymyśliłam" Czechy i szczerze to nie mam pojecia jak to wogole dogram. To jakas abstrakcja. I kochana ja pędze ponad 300 km. I jak teraz pomyślę, że mam tak jeździć na podgląd tylko , to sie zastanawiam czy mam dobrze w głowie. Do tego te moje 41 lat , ale to tylko metrykalnie, bo w głowie dalej nastolatka
))))) to już wogóle takie moje "widzimisie" .
No ja już tera nie wiem czy to taniej jest warte tego stresu i zamieszania . Ile się nasteresowalam żeby przesunąć okres pod lekarza , wziąć urlop w tym samym czasie itd tyle stresu i nawet nie zdążyłam rozpocząć i już koniecsama nie wiem
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
AniaK wrote:Sadze ze nie jest to zgodne z prawem. UK jest wciaz w UE, skoro mozesz w niektorych przypadkach ubiegac sie o refundacje kosztow leczenia zagranica, tym bardziej zwolnienie od lekarza z obszaru UE pwoinno byc uznawane.
Wiesz co może tak jest , ale nie znam nikogo kto by chodził na chorobowe nigdy to się nie zdażyło , nie chce robić sobie problemów w pracy bo jest bardzo dobra i bardzo j lubię. Mój szef jest bardzo wstydliwy i pewnie by uznał , ale wiem jakie to dla niego koszta bo musi wynająć zastępcza pielęgniarkę a to potrójny koszt . Nie chce mi robić problemów bo to na prawdę fajne miejsce . Dlatego to trochę skomlikowane ...Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
Mała86 wrote:Dziękuje dziewczyny za wsparcie , pracuje nad planem B a jak na razie zbieram się do tej polski choć już w ogóle nie mam ochoty, ale są bilety i urlop. Cała noc śniły mi się moje kuzynki ze swoimi malutkimi bobasami
Niestety uważam ze i klinika i lekarz maja racje mniej jak 9 dni to coś nie tak, cała ja -całe życie wyjątkowa ale niestety w negatywnym znaczeniu
Jesteś wyjątkowa- tylko w pozytywnym znaczeniu:)
Jak pisała Ari wcześniej, może nie ten czas i organizm tak zareagował.
Odkąd chodzę na aku dużo rozmawiam i czytam odnośnie medycyny chińskiej, jak nasz organizm nie jest gotowy to nic się nie udaje i może być dobra stymulacja a zarodków brak, może być piękny zarodek a się nie zagnieździ...
Czasem nie trzeba się denerwować z tego powodu, bo może by nie wyszło i większe rozczarowanie, i większa kasa.
Także zrób badania, odpocznij, dużo na słoneczku
Będzie dobrze.Ari, Mała86 lubią tę wiadomość
2/01/2020 transfer 2 zarodków
15/01 bhcg 580,1217/01 bhcg 1546,10 😊
5/02 jest serducho -
Mała86 wrote:No to jest jedyna opcja i właśnie dlatego jestem zła ze zmarnowałam polowe swojego urlopu i nie wyszło na wstępie
a to tez nie jest takie ze mogę jechać kiedy chce tylko jeżeli nikt inny nie jedzie w tym czasie.
Ale burza mózgów ale może pomożecie mi wybrać najlepsza drogę bo potrzebuje planu B i to szybko . Bez planu nie umiem funkcjonować 🙃"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
-
Mała86 wrote:Wiesz co może tak jest , ale nie znam nikogo kto by chodził na chorobowe nigdy to się nie zdażyło , nie chce robić sobie problemów w pracy bo jest bardzo dobra i bardzo j lubię. Mój szef jest bardzo wstydliwy i pewnie by uznał , ale wiem jakie to dla niego koszta bo musi wynająć zastępcza pielęgniarkę a to potrójny koszt . Nie chce mi robić problemów bo to na prawdę fajne miejsce . Dlatego to trochę skomlikowane ..."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI
08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI