inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesli pijecie jedną saszetke dziennie to bierzcie dodatkowo kwas foliowy, a jesli dwie saszetki dziennie to nie ma potrzeby dodatkowo suplementowania foliku.
-
ja np. nie mierze temp. wychodze z założenia, że co ma być to będzie. Zbzikowałabym gdybym mierzyla temperature a wydaje mi sie , że ciągłe myślenie o tym blokuje nas po prostu , przytulanko uprawiam kiedy mamy na to ochote mąż pyta " to dzisiaj, to dzisiaj?? " nawet mu nie mówie kiedy bo może się zestresować i wtedy nici z przytulanka mogło by być - hehe tak tylko gdybam hehe nie mówie, że tak jest
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
mam cichą nadzieję, że w lutym w podrózy posłubnej sie wyluzuje , zapomnę o pewnych sprawach i wrócę z Amelką rajuuu jak ja bym już chciała !!!!!
a tak szczerze, macie czasami wątpliwości czy oby na pewno chcecie bobasa i czy to dobry moment? życie sie zmieni o 360 stopni, czy jesteście gotowe ?? Jak zauważyłam , dużo ludzi lubi wygode, podchodzą do pewnych spraw egoistycznie , mam na mysli maja fajny samochod- bo mają kasę, dom, jeźdzą do cieplych krajow na wycieczki, ida spać o której chcą, jak jest weekend wstają też kiedy im się chce - przy dziecku niestety tak nie bedzie będą mieć wiadomo mniej na koncie itd. Oczywiscie nie mowie o sobie ja bardzo chce bobasa, ale tak jak słucham niektórych osób w zasadzie już po 30 -tce to mi się scyzoryk otwiera w kieszeni ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:50
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
idę wypić mam nadzieję magiczny trunek INOFOLIC obyś zczynił cuda , nam starającym sie o bobasa hmmm, to moje druga saszetka w tym cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:58
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
martuss85 wrote:Ja biorę dodatkowo kwas foliowy chociaz pani dr nic nie mówiła na ten temat, podobno nadmiar jest wydalana z organizmu i nie szkodzi... Też mam nadzieję, w tym cyklu się uda chociaż wolę się nie nastawiać
Niestety nie do końca tak jest. Pamiętajmy, że kwas foliowy to jednak sztuczna forma witaminy B9. http://www.doz.pl/zdrowie/h1209-Witamina_B9_kwas_foliowy
Jeśli więc łykacie dwie saszetki inofolicu dziennie, to w zupełności wystarczy. Chyba, że macie jakieś dodatkowe wskazania medyczne. -
nick nieaktualnyDziewczyny ja dzis startuje z inofoliciem. Mam nadzieje, ze faktycznie okaze sie magiczny. Jestem juz po laparoskopii, stymlacji clostilbegytem, lekach na podwyzszone tsh i prolaktyne i nadal nic. Mam pcos, endometrioze i LUF. Nie wiem juz sama co mogloby mi pomoc. Wiec czas sprobowac infolicu. Trzymam kciuki za nas - pijaczki
-
Ja Wam powiem moje kochane, ze inofolic to jedno, ale podstawą jest zbilansowana dieta. Mnie dwa miesiace przed zajsciem ulozyl diete dietetyk, zdrową lekko odchudzającą.Ww drugim cyklu robilam badania hormonalne i pierwszy raz od 3 lat mialam wszystkie wyniki w normie i uważam, że połączenie tych dwóch czynników dało dopiero rezultat. Nawet jesli wydaje Wam sie, ze się zdrowo odżywiacie (bo mnie sie tak wydawalo) warto przejsc sie do dietetyka, to wcale nie jest duży wydatek, a korzyści bezcenne.
zwei_kresken lubi tę wiadomość
-
Odpowiednie odżywianie przy PCOS jest chyba najważniejsze, czytałam kilka wypowiedzi policystycznych dziewczyn, że zareagowały na stymulację np. Clo dopiero po zmianie diety.
Niech Fasol zdrowo rośnie Spinnkaspinnka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja inofolic zaczęłam brać w kwietniu zeszłego roku. Przez 4 lata staraliśmy się z mężem o dziecko i niestety. Trafiłam do lekarki, która kazała mi pić inofolic 2 razy dziennie a nie tak, jak jest na opakowaniu. Mam PCO i ciężko mi było zajść w ciążę. W pierwszych dniach lipca w końcu doczekaliśmy się 2 kresek na teście ciążowym:) Wiem, ze cenowo jest drogi, ale myślę że warto. Ostatnio zamawiałam przez internet 20 saszetek za 28 zł. Normalnie w mojej aptece kosztuje 39,99 więc różnica jest. Teraz znowu wznowiłam inofolic, bo niestety urodziłam córeczkę w październiku w 5 miesiącu ciąży i nasza córeczka nie przeżyła. Ale nie poddajemy sie i już niedługo zaczynamy kolejne starania o dziecko. Jeśli macie możliwość picia to naprawdę polecam. Gdybyście potrzebowały namiaru gdzie można zamówić taniej to piszcie.
-
nick nieaktualny