inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Inofolic to suplement diety, nie lek. Na niektóre zadziała na inne w ogóle. Ważne żeby go stosować codziennie, efekt widać po kilku miesiącach stosowania. Ja po nim schudłam, cykl mi się wydłużył o dwa, trzy dni, zniknął pms. W ciążę jeszcze nie udało mi się zajść ale u mnie pewnie problem po męża stronie.Demeter
-
sayuri wrote:Dziewczyny a mam pytanie- czy pijecie inofolic cały cykl?czy tylko do owulacji?34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
To zależy od problemów, z którymi się borykacie. W ulotce jest napisane, że jedna saszetka dziennie przy czym zawartość kwasu foliowego w jednej saszetce to 200 ug. Kobietom starającym się o dziecko rekomenduje się dzienną dawkę 400 ug kwasu foliowego (dwie saszetki zatem). Dla kobiet nie mających problemów z PCOs nie ma to żadnego znaczenia czy jest to Inofolic, który dodatkowo zawiera myo-inozytol czy czysty kwas foliowy. Lepiej nawet ten drugi, ponieważ może być aż dziesięć razy tańszy...
-
Daktylku, może przypomnieć w jakim dc miałaś mniej więcej owu i te ładne pęcholki? I brałaś jedną tabletkę clo, ale od którego dc?
Ja niedługo będę brała clo, ale bez monitu, bo moja lekarka wzięła urlop. I nie wiem kiedy działać i pośladki spinać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 22:13
-
Moniczka89 wrote:Mam pytanie czy któraś z przyszłych mam ma jakieś dolegliwości przy stosowaniu inofolicu? Ja mam mdłości (a napewno nie jestem w ciąży) i boli mnie często żołądek i zastanawiam się czy to może być od tego
-
Ja pije inofolic 2xdziennie i bez dolegliwosci wrecz przeciwnie. Mniej mi sie chce slodkiego i sluz mi sie poprawil . Przez niego tez pije wiecej wody a to zdrowe. Napisane jest 1 saszetka w ulotce ale mi gin zalecila 2. Kwas foliowy powinien byc w ilosci 400 czyli 2 saszetki. Tak samo mioinozytol ma dzialanie przy dawce min. 4g a w 1 saszetce jest 2g wiec znow wychodzi na 2 saszetki.
aniołek 01.02.2016r -
Hej Kobietki po przerwie wpadlam pochwalic sie ,ostatni okres 07-07-2016 wczoraj betac24.1 2 dni przed spodziewana @! Przestalam pic inofolik 2 mies temu..bralam wit D i B ..lipiec to pierwszy miesiec kiedy nie sikalam na testy owulacyjne, nie planowalismy! Poszlam do dietetyka i od 4 tyg to dieta, gotowanie, utrata kg byla dla mnie priorytetem, codzienne jazdy na rowarze z letnia muzyka..i odblokowało sie:-) życzę wszystkim żeby sie udało! Bede podczytywac
lipa, Zoja, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Ja dziweczyny 2miesiac pije symfolic bo jest lepszy i on ma w 1 saszetce 400 .g Kwasu foliowego, a to 200% zalecanego dziennego spozycia, a Myo-inozytolu 2000mg. A jak porownywalam w aptece z inofoliciem to stwierdziam ze jest raczej oklepany i jeszcze o polowe drozszy od SYMFOLICA i tak jak mi gin polecil wybralam jegoTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
nick nieaktualnyzonaboba wrote:Ja dziweczyny 2miesiac pije symfolic bo jest lepszy i on ma w 1 saszetce 400 .g Kwasu foliowego, a to 200% zalecanego dziennego spozycia, a Myo-inozytolu 2000mg. A jak porownywalam w aptece z inofoliciem to stwierdziam ze jest raczej oklepany i jeszcze o polowe drozszy od SYMFOLICA i tak jak mi gin polecil wybralam jego
i dzięki za polecenie apteki melissa tam te preparaty są w super cenie