inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczny u mnie małpa przyszła w piątek tylko,że nic nie jest dobrze:( chce mi się wyć poprostu @ skąpa wg tak jkaby mi się już konczył okres czy to normalne ? w dodatku znajoma dziś urodziła ja się pytam gdzie tu sprawiedliwosć ?? inni chcą dzidzi i nie mogą a te które nie planuja od razu zachodzą itd. nie mam już siły do tego wszystkiego chce mi sie wyć,myślałam ze po inofolicu będzie dobrze i będe miała bardziej obfitrze krawienie a tu lipa ehhh .;(
-
Evell a dlaczego wg Ciebie miałby inofolic wpłynąć na to, ze bedzie obfitsza? U mnie tez bardzo spokojna jest, potrwa moze dzien krócej ale jest bez porównania delikatniejsza wiec mi to pasuje. A myślałam, że da popalić.
Zazwyczaj jaką miałaś @? długa i skąpa? -
nick nieaktualnykwiatuszek ja teraz mam przeważnie @ 4 dni i naprawdę skąpa jest czasami 5 dni nie więcej a kiedyś miałam obfite @ nie wiem jaki to ma związek ale sie odchudzałam sama już nie wiem i na owu nie ma co liczyć:(u ćb ile trwa @ i czy masz normalna czy skąpą ? ja słyszałam ze jak się ma skąpe @ to raczej owu nie ma . w sumie mam pic te hormony od 9 dc. może mi poprawią się @?Ogólnie to humor mam do du..py:-/Pozdrawiam
-
kwiatuszek789 wrote:Evell a dlaczego wg Ciebie miałby inofolic wpłynąć na to, ze bedzie obfitsza? U mnie tez bardzo spokojna jest, potrwa moze dzien krócej ale jest bez porównania delikatniejsza wiec mi to pasuje. A myślałam, że da popalić.
Zazwyczaj jaką miałaś @? długa i skąpa?
Powiem Ci , że na mnie chyba Inofolic wpłynął tak , że mam bardzo obfitą miesiączkę, dosłownie taką jaką miałam jeszcze gdy zaczęłam miesiączkować i nie chorowałam.
Gdy zaczęłam przyjmować sztuczne hormony to moja miesiączka trwała 3 dni, gdzie 2 pierwsze to było średnie krwawienie a 3 to już plamienie.
Teraz dosłownie się ze mnie leje a to już 3 dzień No i @ wystąpiła dużo wcześniej czyli po 10tab luteiny, zazwyczaj mam po 20 i to jeszcze kilka dni muszę po odstawieniu na nią poczekać.
Super, znowu jestem pełna optymizmu co do Inofolicu )Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:17
-
nick nieaktualnyilenka a na co chorujesz ? ja mam bardzo dobre wyniki hormonalne więc naprawde nie rozumiem dlaczego te @ mam takie skąpe hm ?ile starasz się już o bobasa ?może mój organizm potrzebuje czasu żeby sie przyzwyczaic do inofolicu ?niechce brać hormonów zabardzo zastanawiam się nad tym gong guai czy jak to szło ponoć ma dobre opinie
-
Evell nie staram się jeszcze o bobasa , narazie chcę wyregulować cykle, żeby potem było łatwiej. A choruję na PCOS, mam również problemy z cukrem.
Ile opakowań Inofolcu już wypiłaś? Z tego co dziewczyny tu piszą to na efekty trzeba trochę poczekać, nawet do pół roku, niektóre też piją podwójną dawkę.
Dong quai daje super efekty, wiele dziewczyn za jego pomocą zaszło w ciążę także na Twoim miejscu brałabym go pod uwagę.
A Ty masz normalne cykle? ile się już starasz?
-
nick nieaktualnyilenka ja już koncze 2 opakowanie więc to nie wiele,chociaż czuje,że jajniki pracują czasami kłują mocno.a tak to nic nie zauważyłam innego moja gin prócz tego inofolicu przepisała mi tabsy hormonalne cyclo progynova na unormowanie miesiączek,tylko jakoś to kiepsko widzę.Poprostu wydaje mi się,że nic z tego nie będzie ten lek ma mi pomoć w zajsciu w ciąże, w którą sie staram już 10 miesięcy teraz 11 będzie jest mi strasznie smutno,że nie udaje mi się zajsc w ciąże i chce mi sie płakać czasami nie mam już siły na to wszystko! cykle mam nieregularne bardzo po 37 do 42 dni i skąpe miesiaczki.
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:u ćb ile trwa @ i czy masz normalna czy skąpą ? ja słyszałam ze jak się ma skąpe @ to raczej owu nie ma . w sumie mam pic te hormony od 9 dc. może mi poprawią się @?
Piszesz że masz pic te hormony od 9 dc czyli w sensie inofolic tak masz zapisany?
Ciekawe jak teraz bedzie i czy owulka wystapi normalnie bo ostatnio zablokowałam sobie ja duphastonem i byla bardzo pozno. Boje sie ze to jakos wplynie na owulke w tym cyklu. A pije inofolic od grudnia wiec mam nadzieje ze ten cykl bedzie ostatnimWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 20:06
-
nick nieaktualnykwiatuszek. Inofolic mam pić codziennie aż do pozytywnego testu na 6 miesięcy i poprostu boje sie,że nic z tego nie będzie mam mieszane uczucia te hormony które mi przepisała gin mam brać od 9dc czyli w sobote nie wiem teraz czy je zażywać czy nie ?
-
Dzisiaj zaczynam moją przygodę z Infolikiem, czekam aż się w paczkomacie pojawi z apteki melissa
Metformina na nic się nie zdała w moim przypadku, bo to chyba Hashimoto jest przyczyną.
A co ma do tego wszystkiego Inofolik to już nie mam pojęcia
Jem wszystko grzecznie i żyję nadzieją. -
Witam
jestem nowa na "ovu"
od 15 maja jestem na inofemie, tak zalecił mój ginekolog,
w styczniu skończyłam brać antykoncepcje,pierwszy cykl trwał 29dni, drugi już 38 a ten nadal trwa i dzisiaj już 43 dzień.ja wiedziałam że tak bedzie bo mam pco choć miałam nadzieje że choć troche sie zmieni przy inofemie,
ale wiadomo że na efekty trzeba czekać, pewnie tego bedę sie kurczowo trzymać
życzę powodzenia kobitki -
nick nieaktualnyWitam. Słuchajcie mam pytanie czy ktoś może miał plamienia po HTZ? bo kurcze ja takowe u siebie mam od wczoraj bo zaczełam moj pierwszy cykl z tabsami chociaz to nie są antykoncepcyjne tylko hormonalne Ehh teraz jestem w czarnej du...nie wiem czy je odstawić czy brać dalej chyba,że tak ma być bo skutki uboczne takie są i na ulotce pisze o plamieniach nie wiem co robić pomóżcie . pozdrawiam.
-
Dziewczyny, mam rozkmine. Jestem w ciazy i gin kazal mi dalej pic Inofolic 2x1. Inofolic mi sie skonczyl i zaczelam pic Inozytol (proszek dla sportowcow) kupiony na Allegro i teraz mam watpliowsci czy to na pewno to samo, czy sobie nie zaszkodze...
Chociaz na stronie Inofolicu tez pisza ze to inozytol http://www.inofolic.pl/pytania.html
Gin mi tez kazal brac PregnaPlus, wiec o kwas foliowy sie nie martwie, ale jeszcze znalazlam taka informacje
"W ciąży lepiej naturalnie
Bardzo często producenci wszelkich napoi energetyzujących sięgają po inozytol. Choć wydaje się, że składnik ten nie powinien szkodzić to jednak niewiele osób wie, że działa on na kobiety ciężarne dość podobnie do oksytocyny – czyli stymuluje skurcze macicy, co jest potencjalnie dość niebezpieczne dla kobiet spodziewających się dziecka. Z drugiej strony udowodniono, że chroni on embriony przed powstawaniem wad cewy nerwowej, a w przypadku cukrzycy ciężarnych inozytol wspomaga utrzymanie prawidłowych poziomów glukozy we krwi. Dlatego dieta zawierająca zwykłe ilości inozytolu nie będzie dla przyszłej mamy idealna, ale sięganie po wszelkie napoje „dodające energii” to już zły pomysł." Zrodlo http://zasadyzywienia.pl/inozytol.html
I badz tu czlowieku madry i pisz wiersze... No nic, chyba musze zaufac mojemu ginowi, pewnie kaze mi go brac dalej ze wzgledu na wysoki testosteron. A ten Inozytol z Allegro wezme nastepnym razem na wizyte i zapytam. -
Atakasobiejedna jesteś pewna, że ten inozytol, który zakupiłaś na allegro i ten zawarty w Inofolicu to to samo? Bo ja bym jednak nie była do końca pewna. Z tego co piszesz, to gin zalecił Ci pić dalej Inofolic a nie jego zamiennik, którego składu nie jesteś w 100% pewna. Twój lekarz nie wie, że przyjmujesz co innego. No ale to tylko moje zdanie.
Mi również gin kazał wybrać do końca Inofolic jak już potwierdził ciążę, bo mówił, że jedna saszetka nie zaszkodzi. Zostało mi jednak jakieś 5 saszetek, bo zapominałam o nim i w końcu całkiem przestałam pić. Teraz przyjmuję jedynie witaminy prenatalne i od czasu do czasu dodatkowo kwas foliowy, bo też zostało mi go sporo z okresu starań.