X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

inofolic

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm niby to to samo ale jednak nie do konca. Pewnie nic sie nie stanie ale ja bym nie ryzykowala w ciazy tylko przyjmowala wg zalecen gina. Przed wadami cewy nerwoej ma chronic kwas foliowy a inofolic moga podobno ciezarne pic zeby wlasnie ochronic przed cukrzyca ciazowa. Ale mi ginka kazala odstawic go jesli zajde...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie nie jestem pewna ze to jest to samo, bo chemikiem nie jestem ;) Inofolic zawiera myo-inozytol, a wg wikipedii
    "Inozytol (łac. myo-Inositolum) – nazwa zwyczajowa cykloheksanoheksaolu, cyklicznego sześciowęglowego alkoholu polihydroksylowego posiadającego sześć grup hydroksylowych (cukrol). Najczęściej spotykaną w przyrodzie formą występowania jest mio-inozytol. Bywa określany jako "witamina B8"[7], nie jest jednak witaminą, gdyż może być syntetyzowany przez organizm."

Moze dokupie jedno opakowanie Inofolicu, mam jedna tania apteke w miescie, moze nie bedzie tak drogi. A na wizycie zapytam czy moge brac jednak ten suplement dla sportowcow. A jak nie to maz bedzie musial go wypic :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac jaka cena w Twojej aptece. Albo przez neta zamawiaj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 23:25

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w aptece Melissa jest za 30 zł opakowanie Inofolicu.
    Można też u nich na allegro zamawiać.
    Ja bym się bała osobiście inozytolu dla sportowców, moim zdaniem to na bank coś innego.

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie jestem zwolenniczka kombinowania z inozytolem. wole zaplacic z a inofolic ale wiedziec ze mam to z polecania ginki

Iownka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nikuś Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mój gin przepisał mi Inofem tańszy odpowiednik Inofolic'u za 30 saszetek zapłaciłam 63 zł, na necie znalazłam nawet za 49zł ;)

• Iownka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak kupisz Inofolic na allegro za 30zl to chyba i tak wychodzi taniej niż 30 saszetek generyku za 63...
    Acha, nie doczytalam o tej wersji na 49... To już warte rozważenia.
    Sama nie wiem, ja na razie wcinam infolic.
    Może kiedyś mnie przyciśnie :P
    A myślę, że przycisnąć mnie może już niebawem, bo mam zalecone dwie saszetki specyfiku dziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:37

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do tego czy infolic to to samo co inzotyol z odżywki dla sportowców to pewnie tak. Ale pamiętaj, że aby inzoytol działał prawidłowo w organizmie i miał na cokolwiek pomagać to potrzebuje duże ilości kwasu foliowego. Dlatego w saszetce masz i to i to. A tak sobie myślę na chłopski rozum, skoro łykasz osobno to i to to okej ale czy nie zostanie za mało kwasu foliowego dla prawidłowego rozwoju dziecka? Rozumiesz o co mi chodzi? Ja niestety w tym momencie nie pamiętam ile tego kwasu jest faktycznie w inofolicu ale bym się zastanowiła nad zwiększeniem osobno porcji przyjmowanego kwasu do takiej wartośći plus tableteczka dla dziecka.

Aczkolwiek jak bym była w twojej sytuacji to nie kombinowałabym za bardzo i brała po prostu inofolic ewentualnie tańszy inofem. Po co na sobie eksperymentować w ciąży?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie w ciazy a oprocz 2 saszetek inofolicu dziennie łykam tabletke kwasu foliowego. spr w necie i piszą:
    Skład:
    1 sasz. zawiera: Myo-inozytol 2000 mg, Kwas foliowy 200 mcg

tylko nie ogarniam tej wartosci 'mcg"...

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikuś wrote:
    cześć dziewczyny, mój gin przepisał mi Inofem tańszy odpowiednik Inofolic'u za 30 saszetek zapłaciłam 63 zł, na necie znalazłam nawet za 49zł ;)
    Dla mnie nadal nieoplacalne kombinowanie bo przeliczajac na koszt jednej saszetki wychodzi tak:
    Inofem w aptece 30 saszetek za 63zł -> 1 saszetka 2,10zł
    Inofem w necie za 49 + średnio 10zl przesyłka to 59 zł -> 1 saszetka 1,96zł
    inofolic w necie 30 zł + 10zł to 40zł za 20 saszetek -> 1 saszetka 2zł

A doliczyc do inofemu kwas foliowy to to samo wyjdzie albo minimalna roznica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:07

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam inofem przez allegro i z przesyłką wychodziło - 53 - 54 zł, inofem zawiera to co inofolic Myo-inozytol i Kwas foliowy.

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 mikrogram (µg, mcg) = 1/1000 miligrama

W Inofolicu i Inofemie jest 200 mcg kwasu foliowego, czyli 200 mcg= 0,2 mg.
    Jedna tabletka jakiegokolwiek kwasu foliowego zawiera 0,4 mg, czyli w dawce 2x1 Inofolicu jest tyle kwasu foliowego co w jednej tabletce np. Folicu.

Pewnie panikarstwo wezmie gore i jednak zamowie Inofolic zeby nie eksperymentowac ;) Mam kolege chemika i moze go zapytam czy bylby w stanie porownac skład Inozytolu dla sportowcow z Inofoliciem :P

dqpro7esxqkrk97e.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy infonic mozna pić zazywajac antyki?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz kazał odstawić inofolic jak zaszłam w ciążę.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    A mi lekarz kazał odstawić inofolic jak zaszłam w ciążę.
    Co lekarz to opinia ;) a na co bralas Inofolic? Mi pewnie każe brać żeby trzymać w ryzach testosteron, bo za wysoki poziom może prowadzić do poronienia...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pigwusia Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczka86 wrote:
    U mnie Inffolic kosztuje 55 zł za 20 saszetek. Dość drogi i dodając jeszcze inne tabletki, które biorę to miesięczny koszt jest duży ale mimo to wolę jak narazie taki sposób niż brać tabsy z hormonami. Biorąc zestaw, o którym pisałam wcześniej czuję się zdecydowanie lepiej i już w pierwszym cyklu widziałam różnicę. Samopoczucie lepsze, czułam wyraźną pracę jajników w czasie okołoowulacyjnym, niestety ze starań nic nie wyszło ale widząc moją miesiączkę to endometrium ładnie się rozrosło ( wcześniej miałam bardziej skąpe miesiączki ). Niestety nie mam narazie możliwość monitorowania cyklu. Zastanawiam się nad testami owulacyjnymi. Myślicie, że pomagają wychwycić dzień jajeczkowania?

hej laleeczki spróbujcie

www.leki24h.eu to apteka w mojej okolicy różnica jest niesamowita .

• Iownka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakaś reklama? :D

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Co lekarz to opinia ;) a na co bralas Inofolic? Mi pewnie każe brać żeby trzymać w ryzach testosteron, bo za wysoki poziom może prowadzić do poronienia...
    Ja miałam jeden jajnika policystyczny i za wszelką cenę uparlam się żeby go ruszyć. Ruszył i jest ciąża ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny porzyklad na dzialanie inofolicu :)

A mozna go kupic w wielu aptekach internetowych i na allegro dosc tanio wiec żadne reklamy nam tu nie sa potrzebne. Nieraz juz tu pisałyśmy ze przez neta duzo korzystniej

Malenq lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Viola25 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,ja zaczęłam brać inofolic jakieś 2 miesiące temu, w tym cyklu odczułam bardzo wyraźnie prace jajników.Tyle że jestem już po owulacji a jajniki dalej klują:( Prawy daje czadu okropnie..

Izik lubi tę wiadomość

Viola25

Ludzie,którzy mają marzenia,nigdy nie tracą nadziei...
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ