X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

inofolic

Oceń ten wątek:
  • nesia Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    a na co sie leczysz ? mi ogólnie wyniki wyszły ok w zasadzie nie ma sie do czego przyczepić a dziecka jak nie było tak nie ma.

Ja mam PCO jajników no a z tym się wiąże wysoki testosteron :( owulacja jest z lekami , teraz zrobiła mi się cysta na jajniku i musiałam przerwać leczenie na 2 miesiące wiec zrobiłam drożność jajowodów bo to tylko bez leków można . W sierpniu inseminacja, jeśli się nie uda będzie in vitro .Przejdę każde męki każdy ból aby pod moim serem zabiło drugie serce . Chodziłam po wielu lekarzach dopiero czwarty zobaczył że mam PCO i powiem tak były różne diagnozy każdy tylko kase chciał i wymyślał badania . Pierwsza pani doktor stwierdziła że mam jakieś straszne zapalenie pęcherza i leczyła mnie 4 miesiące z tego !! Jaki człowiek jest głupi i naiwny .

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

Każdy ma jakieś miejsce, w którym oddycha mu się najlepiej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesia wrote:
    Ja mam PCO jajników no a z tym się wiąże wysoki testosteron :( owulacja jest z lekami , teraz zrobiła mi się cysta na jajniku i musiałam przerwać leczenie na 2 miesiące wiec zrobiłam drożność jajowodów bo to tylko bez leków można . W sierpniu inseminacja, jeśli się nie uda będzie in vitro .Przejdę każde męki każdy ból aby pod moim serem zabiło drugie serce . Chodziłam po wielu lekarzach dopiero czwarty zobaczył że mam PCO i powiem tak były różne diagnozy każdy tylko kase chciał i wymyślał badania . Pierwsza pani doktor stwierdziła że mam jakieś straszne zapalenie pęcherza i leczyła mnie 4 miesiące z tego !! Jaki człowiek jest głupi i naiwny .

O jej strasznie Ci współczuję,u mnie też brak owulacji jest,ale odkąd zażywam inofolic to jest jakaś poprawa,czasami mam wątpliwośći,że nigdy nie zajde w ciąże nie wiem dłaczego to jest takie trudne,wiesz inne ćpają pija itd i od razu zahodzą a te ktore sa zdorwe,lub się leczą i chcą mieć dzidzi to nie mogą zajść w ciąże. To jest cholernie niesprawiedliwe :( nie martw się doczekasz się dzidzi zobaczysz trzymam kciuki :))

• nesia Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    O jej strasznie Ci współczuję,u mnie też brak owulacji jest,ale odkąd zażywam inofolic to jest jakaś poprawa,czasami mam wątpliwośći,że nigdy nie zajde w ciąże nie wiem dłaczego to jest takie trudne,wiesz inne ćpają pija itd i od razu zahodzą a te ktore sa zdorwe,lub się leczą i chcą mieć dzidzi to nie mogą zajść w ciąże. To jest cholernie niesprawiedliwe :( nie martw się doczekasz się dzidzi zobaczysz trzymam kciuki :))

Oj jest nie sprawiedliwe :P mam taką nadzieje :) dzięki ja też będę trzymać kciuki za Ciebie ;)

Evell lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do Was, zaczęłam pić inofem w tym cyklu ( podobne do inofolicu) :) mam nadzieje, że przyniesie jakieś pozytywne skutki z czasem :) do tego biorę metfrominę, euthyrox i castagnus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    dołączam do Was, zaczęłam pić inofem w tym cyklu ( podobne do inofolicu) :) mam nadzieje, że przyniesie jakieś pozytywne skutki z czasem :) do tego biorę metfrominę, euthyrox i castagnus :)

Witaj kochana.Ja od zeszłego cyklu biore castagnus włąsnie na poprawe @ bo miałąm nieregularne cyclo progynowe na 6 miesięcy inofolic i wiesiołek do tego robiłam badania na tarczyce itd mimo,że wynik w normie 0.942 to ciut chyba za niski ale zobaczymy co mi we wtorek endo powie. A co do castagnusa to słyszałąm ,że pomaga zajsc w ciaże jakie masz opinie ? Pozdrawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell niestety ja jeszcze nic nie moge powiedzieć, bo castagnusa wzięłam dopiero 1 opakowanie, ale jestem pełna nadziei :) ja zawsze miałam regularne cykle, dopiero jak zaczęłam się starac to mi się popaprało wszystko, do tego mam brak owulacji naturalnie, próbuje dojść do ładu z moim organizmem :) ale ileż to trzeba cierpliwości, zeby czekać na pozytywne skutki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    Evell niestety ja jeszcze nic nie moge powiedzieć, bo castagnusa wzięłam dopiero 1 opakowanie, ale jestem pełna nadziei :) ja zawsze miałam regularne cykle, dopiero jak zaczęłam się starac to mi się popaprało wszystko, do tego mam brak owulacji naturalnie, próbuje dojść do ładu z moim organizmem :) ale ileż to trzeba cierpliwości, zeby czekać na pozytywne skutki

A skad wiesz, że u cb brak owu? Ja tez nie mam owulacji :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) mogę się dołączyć do grona dziewczyn którym inofolic pomógł :) w tym cyklu miałam prawdopodobnie owulacje w 19 dc co jak na mnie jest super wynikiem bo mam policystyczne jajniki i owulacje jak na lekarstwo... A teraz proszę, bez wspomagaczy tylko bromergon na zbicie prolaktyny no i inofolic 2 saszetki dziennie :) biorę go juz trzeci miesiąc i mam nadzieje ze w końcu uda mi się zostać mama :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_9020 wrote:
    Witajcie :) mogę się dołączyć do grona dziewczyn którym inofolic pomógł :) w tym cyklu miałam prawdopodobnie owulacje w 19 dc co jak na mnie jest super wynikiem bo mam policystyczne jajniki i owulacje jak na lekarstwo... A teraz proszę, bez wspomagaczy tylko bromergon na zbicie prolaktyny no i inofolic 2 saszetki dziennie :) biorę go juz trzeci miesiąc i mam nadzieje ze w końcu uda mi się zostać mama :)

Witaj :) to super mi też pomaga bardzo chwale ten lek bo pomógł mi uregulować wysoki poziom tarczycy i nawet na sluz pomaga bo mam go więcej :D ja też biore prawie trzeci miesiąc mam nadzieję,że w tym roku zostaniemy wkoncu mamami ja już do wigili chciałabym usiąc z fasolką w brzuszku .:)Pozdrawiam

gosia_9020, lenka123321, nesia lubią tę wiadomość

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    Ja też od @ zaczynam pić inofolik 2 saszetki dziennie;0

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane....ja tak dla przypomnienia, kiedyś udzielałam się na tym wątku...chciałam Wam powiedzieć, jako pco-wiczka, że przy 3miesiącu picia inofolicu, u mnie jajniki "zaskoczyły" i jestem już w 16tygodniu...:)

więc powodzenia i nie traćcie wiary:)

ps. ja jestem przekonana, że inofolic zrobił porządek w moim organizmie, mimo brania innych leków wcześniej - metforimna, clo, jajniki nie chciały współpracować, dopiero po inoflocu "coś" zaczęło się prostować....może sobie wmawiam, ale nie zaszkodziło mi go pić:)

Evell lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hejka kochane....ja tak dla przypomnienia, kiedyś udzielałam się na tym wątku...chciałam Wam powiedzieć, jako pco-wiczka, że przy 3miesiącu picia inofolicu, u mnie jajniki "zaskoczyły" i jestem już w 16tygodniu...:)

więc powodzenia i nie traćcie wiary:)

ps. ja jestem przekonana, że inofolic zrobił porządek w moim organizmie, mimo brania innych leków wcześniej - metforimna, clo, jajniki nie chciały współpracować, dopiero po inoflocu "coś" zaczęło się prostować....może sobie wmawiam, ale nie zaszkodziło mi go pić:)
    Ale super wiadomoość gratulacje ja dopiero koniec 3 miesiąc ale pije i póki co nic nie widać ciąży.Ale faktycznie coś w tym jest leku bo jajniki pracują pełną parą schudłam do tego śluz się pokazał i wyregulował mi wysoki poziom tarczycy.

Malenq lubi tę wiadomość

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak przyzadzacie infolik? na letnia wode czy w upaly moze byc na zimna tez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpuszczam w letniej wodzie :)

ANDI87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpuszczam w wodzie już przegotowanej i pije rano i wieczorem .

ANDI87 lubi tę wiadomość

• nesia Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem 5 dni po HSG i dziś pojawiło się lekkie plamienie?
    Zaskoczyło mnie to bo po badaniu juz krwawiłam lekko przez 2 lub 3 godziny.
    Jestem w 11 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesia wrote:
    Witam jestem 5 dni po HSG i dziś pojawiło się lekkie plamienie?
    Zaskoczyło mnie to bo po badaniu juz krwawiłam lekko przez 2 lub 3 godziny.
    Jestem w 11 dc

Ja się nie znam na tym bo nie robiłam jeszcze HSG i obym nie musiała,ale ztego co wiem to plamienie jest normalne po tym zabiegu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dołączam do was...

lekarz także przepisał mi inofolik...
    z tego co czytam to w większości przypadków pomaga
    mam do wyboru właśnie Inofolik i jeszcze metformax(<- może któraś z was także miała to)
    ale z tego co widze to infolik jest skuteczniejszy w leczeniu Policystycznych jajników...
    pozdrawiam :)

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    hej dziewczyny dołączam do was...

lekarz także przepisał mi inofolik...
    z tego co czytam to w większości przypadków pomaga
    mam do wyboru właśnie Inofolik i jeszcze metformax(<- może któraś z was także miała to)
    ale z tego co widze to infolik jest skuteczniejszy w leczeniu Policystycznych jajników...
    pozdrawiam :)
    ja biore to i To;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDI87 wrote:
    ja biore to i To;)

działają razem???
    wg można brać je jednocześnie?

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ